Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich

Troszkę nas z Luną na forum nie było, a to dlatego, że jestem w ostatnim czasie bardzo, ale to bardzo zabiegana. A mała szaleje coraz bardziej :) Jak się tak na nia patrzy, to nie idzie poznać, że 2 tyg temu maiła jakiś zabieg :) Najchętniej to hASAłaby całymi dniami :) Oczywiście ruch jje kontrolujemy, ale jest dobrze :) Szwy zdjęte, rany goją się ładnie, jedynie niezbyt efektownie wyglądają :/ No, ale naważniejsze, żby psina była zdrowa!!n W styczniu czeka nas drugie prześwietlenie i wtedy będziemy wiedziały co i jak!

Żeby jednak nie było za dobrze, Luna łapie wszystko po kolei. Teraz ma stan zapalny ucha :/ Co drugi dzień jesteśmy u weta, Luna dostaje jakieś maści, przechodzi powoli, ale co się mała namęczy.....

Poza tym robi się coraz śliczniejsza, większa, coraz większa przylepa z niej, i w ogóle.....to cudnie mieć takiego psiaczka w domku :)

Starbi - Twoja Mega to ślicznotka!!! Przepiękna!! I jaka duża!! :)

Posted

Jestem troche nie w temacie, co dolega Lunie? :) Czy ta czekoladka na zdjeciu to ona? Jesli tak to urocza, mi sie teraz marzy czekoladka, ale to jeszcze dlugo nie nastapi :(

Posted

Oj to wspaniale ze psiak wraca do siebie ;)

A zapalenie ucha przejdzie :D

NAjwspanialszą wieścią jest to że psiak po zabiegu znowu jest szczęsliwy i pełny zycia :)

Posted

To cudownie, ze z Luna wszystko dobrze! Trzymamy kciuki, zeby styczniowe przeswietlenie dobrze wyszlo!

Megasek dziekuje za mile slowa :) Rosnie, rosnie - z tym maluchem z emblematu ma juz niewiele wspolnego :) I tez sie cieszymy, ze jest coraz starsza- coraz madrzejsza (choc podszyta diabelkiem :), tez przylepka :)

Strasznie zaluje, ze nie mozemy sie spotkac - dziewczyny na pewno przypadlyby sobie do serca! :lol:

Kociaku, a z jakiej hodowli jest Luna? Nie wiem, czy przypadkiem nie znamy jej czekoladowego braciszka...

Posted

Kociak co do blizn, to tylko kwestia czasu. U Bilba w tej chwili zostały trzy cieniutkie kreski, dla nieświadomych prawie nie do zauważenia. Z akilka miesięcy u Luny będzie tak samo.

Posted

Oluna - tak Luna to ta czekoladka na zdjęciu ;) Tyle jest już nieco podrośnięta. A co jej dolega? W skrócie - to dysplazja :( Ale bardzo wczesne jej stadium na szczęście!! Jest 2 tygodnie po zabiegu we Wrocku, rehabilitacja trwa no i na szczęście mała ma się dobrze i tym chciałam się z WAmi podzielić :)

Starbi - Luna jest z Dzierżoniowa, to niewielka hodowla zaraz koło Wałbrzycha. Labradory mieli pierwszy raz.

No, szkoda, że mieszkamy tak daleko....Ale może kiedyś Luna przyjedzie zwiedzic stolicę, to kto wie...;)

Posted

Też baaardzo sie cieszymy :multi: A ponieważ wszystko się dobrze skończyło, czego absolutnym dowodem jest dla mnie dokazywanie psiaka, to czy mogłabyś napisać, jak zauważyłaś zmiany u Luny, że wet postawił taką diagnozę ?

Shiva

Posted

Shiva - już odpowiadam - Luna przez dłuższy czas kulała na tylnią łapkę, miała też problemy ze wstawaniem, stąd była decyzja o zrobieniu prześwietlenia. No i na prześwietleniu już wyszło, że cos jest nie tak z tymi stawami :/ No i 3 wetów zdiagnozowało to w ten sam sposób, dlatego zdecydowałyśmy się na zabieg.

Lunka wygląda teraz na zdrowiutką, zobaczymy co pokaże kolejne prześwietlenie. Ale to dopiero w styczniu, póki co cieszymy się jje dobrym samopoczuciem :)

Posted

Lunka wygląda teraz na zdrowiutką, zobaczymy co pokaże kolejne prześwietlenie. Ale to dopiero w styczniu, póki co cieszymy się jje dobrym samopoczuciem :)

Pięknie dziękuję za odpowiedź. Bardzo mnie cieszy, że operacja się powiodła. To może głupie - co powiem - ale z psem, to jak z małym dzieckiem, niestety nie potrafi powiedzieć gdzie boli i czy w ogóle boli, i jest to dla opiekuna bardzo trudne, bo chciało by się pomóc a nie wiadomo jak. Pozdrawiam raz jeszcze i drapię Lunę za uszkiem :D

Shiva i Diablo