Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nigdy nam się to nie zdarzało-moje sunie zaczęły kichać

ni kaszlą nie leje się z nosów ogólnie w normie, apetyt jest , lekki spadek temp. i ciągle to kichanie!

co jest grane?

Posted

ciekawe-o tym nie pomyslałam-nie mieszkamy w bloku tylko w domu na wsi i teraz dopiero zaczęliśmy palić w piecu i grzac jak przyszła zima i one faktycznie chyba tak zaczęły kichać-muszę to przyobserwować! :wink:

zawsze mówie co dwie głowy to nie jedna(+spojrzenie z zewnątrz)wielkie dzięki Tufi:D

ps.a ten "króliczek " pod nickiem to już pewno większy?

Posted

Dzieki :oops:

A ja akurat mam u jednej z suczek cos takiego, ze jak tylko wlaczaja w bloku ogrzewanie, to zaczynaja jej oczka lzawic, druga natomiast zaczyna wiecej pic :)

• 2 weeks later...
Posted

A może psiaki są alergiczne? Jak jest sezon grzewczy to rozwijają się roztocza - ludzie kichają, psy też mają prawo.

Moja też czasem kicha - rutinoskorbin jak do tej pory wystarcza :)

Posted

nie wiem czy jest tu ktoś naprawdę medycznie zoriętowany co jest z tyn rutinoscorbinem i wit.c bo ja czytałam gdzieś ,że wit c dla psów jest szkodliwa ale spotkałam się z takim stwierdzeniem tylko raz :-?

Posted
nie wiem czy jest tu ktoś naprawdę medycznie zoriętowany co jest z tyn rutinoscorbinem i wit.c bo ja czytałam gdzieś ,że wit c dla psów jest szkodliwa ale spotkałam się z takim stwierdzeniem tylko raz :-?

Co do vit c, to nie wiem jak jest, ale był tu kiedyś poruszany problem psich katarów i wszyscy właśnie rutinoscorbin polecali - u mojej sunie zadziałało :)

Posted
Co do vit c, to nie wiem jak jest, ale [...] wszyscy właśnie rutinoscorbin polecali
Bronia, a sprawdzałaś, jakie składniki ma rutinoscorbin? :wink:

Ja nie słyszałam, żeby witamina C miała być szkodliwa, ale prawdę mówiąc, to nie wiem. :niewiem:

• 2 weeks later...
Posted

Co do kichania mam pewne świeże doświadczenie.Moja sunia kichała kilka miesięcy,dostała antybiotyk,który nic nie pomógł.oprócz kichania nie miala żanych niepokojących objawów.Mam fantastycznego lekarza,który nie poszedł na łatwizne i nie szpikował jej antybiotykami tylko zlecił RTG i bronchoskopie.Chciał wykluczyć najgorsze czyli nowotwór,który podobno często takim właśnie kichaniem sie zaczyna.Na szczęście okazało sie,że suka kicha ponieważ na ostry stan zapalny zęba- ropień.Dobrze,ze to zostało zdiagnozowane,bo teraz już wiadomo co się dzieje z psem.Polecam fachowe badanie a nie "macanki" kosztem zdrowia zwierzaków.

Posted

Wit.C nie jest szkodliwa dla psow.Tylko pamietajmy ,ze w nadmiarze prawie wszystko szkodzi i tyle :wink: