Murak Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 nigdy nam się to nie zdarzało-moje sunie zaczęły kichać ni kaszlą nie leje się z nosów ogólnie w normie, apetyt jest , lekki spadek temp. i ciągle to kichanie! co jest grane? Quote
tufi Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 zbyt suche powietrze w domu z powodu sztucznego ocieplania? Quote
Murak Posted November 29, 2004 Author Posted November 29, 2004 ciekawe-o tym nie pomyslałam-nie mieszkamy w bloku tylko w domu na wsi i teraz dopiero zaczęliśmy palić w piecu i grzac jak przyszła zima i one faktycznie chyba tak zaczęły kichać-muszę to przyobserwować! :wink: zawsze mówie co dwie głowy to nie jedna(+spojrzenie z zewnątrz)wielkie dzięki Tufi:D ps.a ten "króliczek " pod nickiem to już pewno większy? Quote
Murak Posted November 29, 2004 Author Posted November 29, 2004 o raju-weszłam pierwszy raz na strone którą masz w podpisie -nigdy tu niie byłam-ALE FAJNIE!!!! :lol: Quote
tufi Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Dzieki :oops: A ja akurat mam u jednej z suczek cos takiego, ze jak tylko wlaczaja w bloku ogrzewanie, to zaczynaja jej oczka lzawic, druga natomiast zaczyna wiecej pic :) Quote
Bronia Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 A może psiaki są alergiczne? Jak jest sezon grzewczy to rozwijają się roztocza - ludzie kichają, psy też mają prawo. Moja też czasem kicha - rutinoskorbin jak do tej pory wystarcza :) Quote
Murak Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 nie wiem czy jest tu ktoś naprawdę medycznie zoriętowany co jest z tyn rutinoscorbinem i wit.c bo ja czytałam gdzieś ,że wit c dla psów jest szkodliwa ale spotkałam się z takim stwierdzeniem tylko raz :-? Quote
Bronia Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 nie wiem czy jest tu ktoś naprawdę medycznie zoriętowany co jest z tyn rutinoscorbinem i wit.c bo ja czytałam gdzieś ,że wit c dla psów jest szkodliwa ale spotkałam się z takim stwierdzeniem tylko raz :-? Co do vit c, to nie wiem jak jest, ale był tu kiedyś poruszany problem psich katarów i wszyscy właśnie rutinoscorbin polecali - u mojej sunie zadziałało :) Quote
Flaire Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Co do vit c, to nie wiem jak jest, ale [...] wszyscy właśnie rutinoscorbin polecali Bronia, a sprawdzałaś, jakie składniki ma rutinoscorbin? :wink:Ja nie słyszałam, żeby witamina C miała być szkodliwa, ale prawdę mówiąc, to nie wiem. :niewiem: Quote
gayka Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 Co do kichania mam pewne świeże doświadczenie.Moja sunia kichała kilka miesięcy,dostała antybiotyk,który nic nie pomógł.oprócz kichania nie miala żanych niepokojących objawów.Mam fantastycznego lekarza,który nie poszedł na łatwizne i nie szpikował jej antybiotykami tylko zlecił RTG i bronchoskopie.Chciał wykluczyć najgorsze czyli nowotwór,który podobno często takim właśnie kichaniem sie zaczyna.Na szczęście okazało sie,że suka kicha ponieważ na ostry stan zapalny zęba- ropień.Dobrze,ze to zostało zdiagnozowane,bo teraz już wiadomo co się dzieje z psem.Polecam fachowe badanie a nie "macanki" kosztem zdrowia zwierzaków. Quote
eve66 Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 nie wiem czy jest tu ktoś naprawdę medycznie zoriętowany co jest z tyn rutinoscorbinem i wit.c bo ja czytałam gdzieś ,że wit c dla psów jest szkodliwa ale spotkałam się z takim stwierdzeniem tylko raz :-? Wit.C nie jest szkodliwa dla psow.Tylko pamietajmy ,ze w nadmiarze prawie wszystko szkodzi i tyle :wink: Quote
Flaire Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 A ja znalazłam coś takigo. O witaminie C jest tam bardzo mało (i w zasadzie tylko w odniesieniu do kotów), ale w ogóle artykuł jest fajny, więc jak będę miała chwilkę, to wstawię go do linkowni. Quote
Saint Posted December 24, 2004 Posted December 24, 2004 mój spaniel kicha czasami np. gdy mu jakis pyłek do noska wleci, lub gdy za długo przepywa w pomieszczeniu w którym ktos pali papierosy Quote
Recommended Posts