Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wątek zakładam na prośbę tasza1, która już dalej będzie go prowadziła i opisywała losy Taszy ;)

na początek historia Taszy w kilku słowach:
Tasza - była bezdomną sunią, którą wyrzucono ją w okolicach kieleckiego schroniska. Koczowała na pobliskich opuszczonych działkach. Została stamtąd zabrana i wysterylizowana. Trafiła na posterylkowy tymczas domowy do Pani Ani, która przechowuje kieleckie bidy zaledwie na kilka dni... te dni przemieniły się w miesiące, bo tyle czekała sunieczka na swój nowy dom.
pewnego dnia, gdy już powoli tracono,ze ktoś się Taszką zainteresuje zadzwonił telefon.... i byli to Oni-Taszkowi ludzie :multi::loveu::multi:

tutaj pierwsze zdjęcia Taszki, gdy trafiła pod opiekę Erki

teraz Taszka jest szczęśliwa i okazuje to na każdy możliwy psi sposób!

oto jak tasza1 pisze o Taszy ;)

29 listopada 2008 r. dzięki wielkiemu sercu ciotek z Kielc przyjechała
do nas Tasza. dorosła suczka - mieszaniec, która wiele w życiu przeszła...
długo też czekała na swój nowy dom. mamy nadzieję, że będzie z nami szczęśliwa - dla nas jest źródłem radości, ciepła, wierności i
olbrzymiej psiej miłości.

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

29 listopad, był dla Taszeńki wieeeelkim dniem :razz:
już dzień wcześniej jakby coś przeczuwała, chodziła pobudzona, spięta po mieszkaniu...
kilka dni wcześniej podjęliśmy decyzje,że Taszeńke zawieziemy razem z Sagą osobiście pociągiem, dla dobra Taszy, aby zaoszczędzić jej dodatkowych stresów no i żeby z domkiem mogli się poznać na miejscu :loveu:

w ten wielki dzień musieliśmy wstać o 5 :cool1: czekała nas bardzo długa podróż, którą Taszka zniosła wspaniale, wszyscy w pociągu się nią zachwycali, ale jakoś nikt nie miał odwagi do nas wejść :evil_lol:

na miejsce dojechaliśmy po 13 razem z Tanią, która zgarnęła nas z dworca (:buzi:) nowy taszkowy domek czekał na nas już od rana w oknie....
nie jedli śniadania, ani obiadu :evil_lol: tylko czekali na Taszkę....

kilka fotek z podróży

Posted

dopadłam się do sprzętu syna - więc uda mi się dzisiaj wkleić parę zdjęć :megagrin:

to zaczynamy:
pierwsze dni - jeszcze troszkę Taszunia jest onieśmielona i bojaźliwa

Posted

potem było już tylko lepiej - Taszunia zaczęła nam ufać i okazywać swoją miłość całym "jestestwem" :evil_lol:

tutaj mały odlot po długim, długim spacerku...

i po innym spacerku...:cool2:

:Dog_run:

Posted

tutaj zabawy:sweetCyb: z ukochanym Ajaxem - codzienne, poranne spotkania

OTO METODA NA WKURZENIE KOLEGI - ŁAPIEMY ZA OGONEK :diabloti: JAK ON TEGO NIE LUBI :cooldevi:

Posted

mam nadzieję,że syn cześciej pozwoli korzystać z komputera :cool3:
i będą dłuższe opowieści!
Zdjęcia Taszy i nie tylko jeszcze chomikuję bo nie było wątku. Jak znajdę jutro chwilę coś powstawiam ;)

"winner" najpiękniejsza :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Od-Nowa']mam nadzieję,że syn cześciej pozwoli korzystać z komputera :cool3:
i będą dłuższe opowieści!

tak źle ze mną nie jest, żeby mi młody nie pozwalał :mad:, tyle, że jak znajdę moment aby usiąść przy jego sprzęcie, to ma zazwyczaj biurko zajęte :cool3: jak wymienię swój sprzęt - będzie spokój...

a teraz korzystając z momentu wolnego:

spacerek wałami nad Odrą - jeszcze nie było takiego bagna jakie się zaczęło za oknem :-(

tutaj mamy poszukiwanie gryzoni pod warstwą śniegu :razz:

Posted

tak przeglądam te zdjęcia, które posiadam... przyznam, że nie miałam w zwyczaju pamiętać o aparacie i uwieczniać wiele fajnych momentów :oops: - obiecuję - poprawię się

to może teraz dowód na to, że Tasza ze mną również wykłada kości - tutaj byłyśmy dokładnie przemarznięte po spacerze...

mnie najbardziej rozbrajają te zwisające łapy :evil_lol: byle tylko się wcisnąć- i już można spać spokojnie:loveu: