Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś Łucja była na długim spacerku z Jego Wysokością i Kangurem. Muszę powiedzieć, że robi na mnie wrażenie to, jaka parówa jest sprawna. Skacze jak piłeczka, biega na tych swoich krótkich łapkach, po godzinnym spacerze wraca do domu pełna wigoru. Ma taką formę, że pozazdrościć. Zastanawiam się, ile ona tak naprawdę ma lat...
Zęby owszem, pościerane ( z takimi przyszła) ale bielutkie, szaleje jak młódka. Bardzo mnie to cieszy.
Tylko okropnie, okropnie się rozpycha w łóżku - jeszcze troszkę i zacznie nam brakować miejsca...

Posted

Florentynka napisał(a):

Tylko okropnie, okropnie się rozpycha w łóżku - jeszcze troszkę i zacznie nam brakować miejsca...

a czy ona już wie, że niebawem z tego łóżka wyleci ? :diabloti:

Posted

No to jest temat... Tak ogólnie to mam wrażenie, że one wiedzą, że coś się święci. Gjalpo na przykład zrobił się w stosunku do mnie czuły, opiekuńczy i ostrożny. Na spacerach, jak jest ślisko albo stromo mam wrażenie, że on mnie asekuruje... Możliwe, że ja podświadomie wysyłam im jakieś komunikaty, a one odbierają.
Natomiast szczerze mówiąc - nie mam pojęcia jak rozwiązać te " sprawy łóżkowe". Nie mam sumienia wyrzucać z łóżka psów, przecież one tak sobie cenią to wspólne spanie z nami... Z drugiej strony nie ukrywam, że takie na przykład wstawanie w nocy jest upierdliwe, jak trzeba uważać na te porozkładane wszędzie kundle. Będzie jeszcze gorzej i bardziej niewygodnie...Zobaczymy, jakoś się to ułoży.

Posted

Florentynko świetnie Cię rozumiem, ja też nie miałam sumienia wyrzucać zwierząt z łóżka ( a mam ich mniej ) no i konsekwencją tego było spanie w dziwnych pozycjach z podkulonymi nogami, z niemożnością przykrycia się kołdrą normalnie , no i wybudzanie co chwila, w dodatku z moim ogromnym brzucholem w którym "dojrzewała" wielka smoczyca była to podwójna mordęga......nie wiem czy TY to jakoś ukrócisz, ja nie ukróciłam i w rezultacie dalej tak śpimy z tym, że doszło do łóżka jeszcze jedno stworzenie - ssąca smoczyca ( to przez lenistwo matki, której nie chce się wstawać z wyra do łóżeczka w nocy ), zajmująca również spory kawałek, jedyny postęp jest taki, że matka stała się bardziej "plastyczna". Dziwnym trafem pan i tatuś w jednym się wysypia:angryy:

• 2 weeks later...
Posted

majuska napisał(a):
Ty się nie śmiej Andzike bo potem Twoja kolej, Beci i mamynabank już raczej nie namówimy ;):eviltong:

jak to majuska pisała, to bardzo mi było do śmiechu bo eeee....yyy.... hmmm.... :razz::oops::cool3: od miesiąca byłam juz w ciąży, ale że to dopiero był początek to nie chciałam się pucować ;)
Oficjalnie (mam nadzieję,że mnie Łucja nie pogoni:cool3:) ogłaszam, że i my spodziewamy się pierwszego miotu ;) czas dostawy - połowa lipca ;)

Posted

[quote name='Andzike']jak to majuska pisała, to bardzo mi było do śmiechu bo eeee....yyy.... hmmm.... :razz::oops::cool3: od miesiąca byłam juz w ciąży, ale że to dopiero był początek to nie chciałam się pucować ;)
Oficjalnie (mam nadzieję,że mnie Łucja nie pogoni:cool3:) ogłaszam, że i my spodziewamy się pierwszego miotu ;) czas dostawy - połowa lipca ;)
Andzike!!!! Najserdeczniejsze gratulacje! Ja się baaardzo cieszę, zwłaszcza że Ty też debiutantka w tej roli, będzie z kim pohisteryzować ;) Wpadnij na wątek
http://www.dogomania.pl/threads/138202-W%C4%85tek-poradnikowy-dla-kobiet-w-ci%C4%85%C5%BCy-i-%C5%9Bwie%C5%BCo-upieczonych-mam./page230
Bardzo się fajnie składa, jak moje początkowo czerwcowe młode będzie wyrastać z ciuszków to będzie komu przekazać!

Posted

[quote name='Florentynka']Andzike!!!! Najserdeczniejsze gratulacje! Ja się baaardzo cieszę, zwłaszcza że Ty też debiutantka w tej roli, będzie z kim pohisteryzować ;) Wpadnij na wątek
http://www.dogomania.pl/threads/138202-W%C4%85tek-poradnikowy-dla-kobiet-w-ci%C4%85%C5%BCy-i-%C5%9Bwie%C5%BCo-upieczonych-mam./page230
Bardzo się fajnie składa, jak moje początkowo czerwcowe młode będzie wyrastać z ciuszków to będzie komu przekazać!

:mad::mad::mad:a dlaczego ja nic nie wiem o tym wątku:shake:???

Dzika Figo Ty uważaj bo zaraza została zasiana, jak chcesz przyjechać, to wiesz....;)

Posted

majuska napisał(a):
:mad::mad::mad:a dlaczego ja nic nie wiem o tym wątku:shake:???

Dzika Figo Ty uważaj bo zaraza została zasiana, jak chcesz przyjechać, to wiesz....;)

No co, już wiesz, nie ciskaj się tylko chodź ;) To jedyny wątek ciążowy jaki mogę czytać ;)

Posted

karolciasz28 napisał(a):

Dzika Figo no raczej jesteś bo nikogo innego nie mamy:evil_lol:

Wolałabym jednak trochę się wstrzymać.
Choć swędzi mnie myśl, że wszystkie te śliczne osobiście przeze mnie wynalezione ciuszki trafią potem na jakiegoś innego dziecia... :diabloti:

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Wolałabym jednak trochę się wstrzymać.
Choć swędzi mnie myśl, że wszystkie te śliczne osobiście przeze mnie wynalezione ciuszki trafią potem na jakiegoś innego dziecia... :diabloti:

Już sobie wyobrażam jakie to muszą być cudeńka :)

Posted

majuska napisał(a):
Mojej Pati się już komódka nie zamyka ;)
Ciekawe co u Aski się urodzi? mam nadzieję, że da nam znać jak się dochtory dopatrzą na USG? ;)

oj ja czekam jak na drożdżach na informację ;)

Posted

Nie majusko. Wszystko w porządku, a nawet gdyby, to po Twoim wpisie od razu poczułabym się lepiej. Dziękuję.

Łucja stała się świadkiem wielu ważnych wydarzeń na swoim wątku, powinna tu siedzieć i czytać, porad udzielać, a nie zwiewać :-D