Jump to content
Dogomania

Pies jest już w domu - Bardzo wystraszony pies w katowickim schronisku!!!!

Recommended Posts

Posted

jusstyna85 napisał(a):
czy wiadomo już coś więcej o jego charakterze?
Ano, jak nie trudno się domyśleć, nic nie wiadomo... Bo nic nie da się o nim powiedzieć, jeśli ogląda się go zza krat, wciśniętego w kąt i trzęsącego się... :(.

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
_Laro, napisz do Jenny19 i poproś o pomoc w ogłoszeniach.
majqa pisze piękne, wzruszające teksty!

Maciaszku, napiszę, jutro, jak będzie więcej czasu (już nie wyrabiam).

Posted

Jestem Laro. Najpóźniej jutro wieczorem będzie tekst (Dziś nie myślę, uściślając kiepsko myślę, 2 pełne dni = 4h snu, troszkuuu mało. Jutro praktycznie do późnych godzin popołudniowych jestem poza domem.). Boże, jaki biedak. :-( Dziewczyny, jeśli wiecie cokolwiek o jego przeszłości, jak trafił do schronu, w jakich okolicznościach był odłowiony, względnie coś jeszcze, co przychodzi Wam do głowy, a wymaga ujęcia w tekście, wrzućcie proszę w jeden post. 3maj się przepiękny psiaku...

Posted

Jenny19 napisał(a):
(...) doddy na niebieskim pisała,że jednego psa ogłosiłaś na ponad 40 portalach... (...)

Łojjj, pszegggła, Doddy, łojjj, pszegggła...Takie informacje są tajne/ poufne. :evil_lol: :mad:

Posted

Dyzia napisał(a):
Biedna psinka:placz:Ale nie wiadomo nic więcej? Może był bity czy coś..?

To są przesłanki. Niestety, gdyby dziewczyny wiedziały, napisałyby.

Posted

majqa, Jenny19, serdecznie Wam dziękuję! :loveu:

majqo, oczywiście, najpierw się wyśpij, a potem pisz tekst :p bez tego to nikt nic mądrego by nie wymyślił :)

Maciaszek, psiak ma wyróżnione allegro dzięki Dianie79, która zastąpiła pieskiem psią rodzinkę. Jak będzie gotowy tekst od majqi to do wstawimy :)

O piesku niestety nic więcej nie wiemy :shake::-(

Posted

Imię tego psiego cuda - STRACH...Błagamy o pomoc!

Nie raz i nie dwa strach bywa naszym udziałem. Zwykliśmy uważać, a i słusznie, że jest to stan przejściowy, bywa, że konstruktywny. Prawdziwe dreszcze, zaniepokojenie, mają prawo pojawić się z chwilą, gdy stykamy się nie z własnym, a cudzym strachem ba, przerażeniem, a ono nosi znamiona czegoś permanentnego. Od razu robi nam się nieswojo, wkrada się dyskomfort, trudny wręcz do opisania, pojawia się potrzeba pomocy, zareagowania, czasami nawet ucieczki...by nie widzieć, nie wyczuwać, niemal szóstym zmysłem, tego, co skrywają za sobą rozszerzone do granic możliwości źrenice i historii, jaką chce opowiedzieć drżące ciało. Wolontariuszom i pracownikom katowickiego schroniska nie dany jest komfort wspomnianej ucieczki. Dzień po dniu, od miesięcy, obserwują przepięknego, 5 letniego psa w typie owczarka. Jego przeszłość skrywa woal niewiedzy. Ryzykowną mogłaby się okazać próba uchylenia rąbka tajemnicy, tę nosi w sobie roztrzepotane motylem, jego psie serduszko. Owo stworzenie robi wszystko, żeby stać się transparentne, zejść z pola widzenia. Migdałowe oczy szklą się mgiełką łez, uszka wtulają w szyję, kręgosłup, zgięty ciężarem jakichś przerażających wspomnień, nie ma odwagi wyprostować się. Używając przenośni, nie jest błędem stwierdzenie, że przysłowiowy kłębek nerwów to przy czterołapku bajeczny wręcz motek spokoju. Ta skrzywdzona istota, schodząca z drogi ludziom i innym psom, przypomina psi dywanik. Już bardziej, niż to czyni, nie może wtopić się w podłoże. Błagamy o litość, o łaskawe spojrzenie na to jakże skopane przez życie zwierzę!!! Może ktoś dostrzeże w nim swego przyszłego przyjaciela i obrońcę? Pozbierany w kupkę STRACH, kalibru przedstawionego psa, takiego, który, pewno pierwszy raz, poczuje delikatność dotyku, usłyszy łagodność nasyconego czułością głosu, ma szansę stać się najwierniejszym towarzyszem na dobre i na złe. Pies - Dywanik, to więcej niż pewne, nie zawiedzie w najtrudniejszych okolicznościach, nie zdradzi raju, jeśli ten zostanie mu ofiarowany. Nie pozwólcie, by w pamięci tych, którzy go poznali i pokochali, zapisał się jedynie jako dygoczący numer schroniskowy, do którego szczęście odwróciło się plecami, który nie miał nic i z niczym w łapkach, po raz ostatni, zamknął oczy....

Osoby zainteresowane losem tego cudnego psa proszone są
o kontakt z Panią.........., dzwoniąc na numer.......... lub
pisząc na adres mailowy..............................

Posted

[quote name='diana79']jest 1 obserwator :multi:No to trzymam kciuki!

A czyj numer jest podany jako kontakt? Dogomanki?

Mam prośbę, żeby osoby zainteresowane psiakiem odsyłać do _Lary, nie do mnie, bo ja popołudniami jestem w pracy i nie bardzo mogę rozmawiać...
A może zamiast numeru dogomanki wpisać w allegro numer _Lary?

Bo właśnie przed chwilą dzwoniła, odesłana do mnie, miła Pani z Kępna. Na szczęście miałam wolną chwilę i mogłam z Panią porozmawiać. Pani zaoferowała pomoc finansową. Na opłacenie dt (utrzymania psiaka, ew. leczenia) lub hotelu (choć dt byłby tu o niebo lepszy!) :multi: :multi:. Bardzo Pani dziękujemy :loveu:. Teraz tylko trzeba rozejrzeć się za jakimś dt (wiem, wiem, że z tym kiepsko :shake:, ale może znajdzie się jakiś płatny...). Macie jakiś pomysł?
To dla tego psa ogromna szansa!
Może przypomina Wam się, że ktoś oferował płatny dt?

Posted

__Lara napisał(a):
ja się popytam porozglądam na dogo, może w Opolu mieliby miejsce? albo u wiosny?
Lepszy byłby dt, z wielu oczywistych powodów,ale również z powodu finansowego. Pani oferuje ok. 200-250 zł miesięcznie. Normalnego hotelu za to nie opłacimy. A czy uda nam się dozbierać resztę?

Posted

Jaka szansa!!!! Trzeba to wykorzystać, koniecznie!!! ja się popytam porozglądam na dogo, może w Opolu mieliby miejsce? albo u wiosny?

Maciaszku, masz rację, zaraz poproszę Dianę żeby zmieniła nr dogomanki na mój, co do tego psiaka tak będzie łatwiej :)

Dziewczyny, szukamy dt!!!!!!!