maciaszek Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Byłam w schronisku. Przeszłam się między boksami, rozglądnęłam. Rzeczywiście nigdzie go nie widziałam. Co prawda z ewidencji jeszcze nie jest ściągnięty, ale w biurze twierdzą, że na pewno był wydany.... W poniedziałek, wtorek, środę będę robić zdjęcia wszystkim psom ze schroniska, więc wtedy będę miała 100% pewność! Ale jest w schronie pies bardzo podobny. Bardzo! Taka sama wielkość, taki sam długi włos, nawet kolory praktycznie identyczne. Tylko są 2 różnice - pies ma inny numer (z początku stycznia tego roku) i zupełnie nie jest wystraszony. Jest wesoły, zadowolony, niczego się nie boi. Podbiegł radośnie do krat i przywitał się ze mną. Już sama nie wiem co o tym myśleć... Jak będę miała w następnym tygodniu jego zdjęcie to je tu wrzucę, sami zobaczycie. Quote
__Lara Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 To co robimy Maciaszku, odwołujemy całą akcję dla tego pieska? może innym biedakiem go zastąpić? Quote
maciaszek Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Może wstrzymajmy się jeszcze do następnego tygodnia... Aż będzie 100% pewność. Quote
__Lara Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 maciaszek napisał(a):Może wstrzymajmy się jeszcze do następnego tygodnia... Aż będzie 100% pewność. Ok, też tak myślę. Quote
maciaszek Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Sytuacja wygląda tak. Psa o takim numerze jak nasz Strachulec nie ma już w schronisku. Został wydany. Tak mówi ewidencja schroniskowa. Jest natomiast pies identyczny w 99%. Ale ma inny, nowy numer, z początku tego roku - 24/09. Mam nieodparte wrażenie, że to ten sam pies. Zresztą porównajcie sami. Oto zdjęcia tego "nowego": Jest nawet podobnie wystraszony. Ale ten strach tylko w nowych, nieznanych sytuacjach - w boksie zachowuje się normalnie, nie boi się, w stosunku do pracowników schroniska też nie okazuje strachu - i tylko to odróżnia go od tamtego. Reszta jest moim zdaniem ta sama... Zdjęcia tego dobrze nie oddają, bo pies nie chciał się zaprezentować w pełnej krasie, ale on jest naprawdę bardzo, bardzo podobny. Nawet brązowe podpalania się dokładnie zgadzają i "rysy twarzy"... Quote
maciaszek Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Halo, haloooo - jest tu kto? Jaką podejmujemy decyzję? Pani podtrzymuje swoją ofertę pomocy finansowej. Ale jeśli ten pies nieźle sobie radzi w schronie to może pomożemy innej bidzie (pani się zgadza, nawet sama to zaproponowała :))? Quote
polciuaa Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Faktycznie są podobne strasznie..Może to jednak ten sam pies? Jeśli radzi sobie w schronie to chyba lepiej jak wyciągnie się jakąs bidę w gorszym stanie. Maciaszku, o której w niedziele zaczyna akcja w SCC? Ja na prawie 100% będę w niedziele na wystawie(o 11 będzie moja rasa.:evil_lol::loveu:) i po 11 mogłabym wpasc na akcje.;) Przydam się na cos? :diabloti: Quote
maciaszek Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 [quote name='dogomanka_']Maciaszku, o której w niedziele zaczyna akcja w SCC? Ja na prawie 100% będę w niedziele na wystawie(o 11 będzie moja rasa.:evil_lol::loveu:) i po 11 mogłabym wpasc na akcje.;) Przydam się na cos? :diabloti:Akcja zaczyna się o 11.00. Do 13.30 są psy z domów tymczasowych, potem psy ze schroniska (do 17.00-17.30). Brakuje głównie osób do opieki nad psami. Zgłoś się, proszę, w tej sprawie do JOMY, ona zajmuje się grafikiem. A wracając do psa. Też mam nieodparte wrażenie, że to ten sam. I też myślę, żeby wyciąnąć stamtąd jakąś inną bidę w potrzebie. A co myśli reszta z Was? Quote
polciuaa Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Zgłosze się do JOMY w takim razie. A tych opiekunów to brakuje do schroniskowych psiaków czy do tych z DT tez ? Myśle,że uda mi się zostać w scc tak do 15 bo potem lece na BISy na wystawe i do domu . Quote
__Lara Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Przepraszam, że nic nie pisałam :oops: Maciaszku, ten psiak jest bardzo podobny!!! coś nie chce mi się wierzyć, że to nie ten sam... ale masz rację, Ty znasz wszystkie psiaki schroniskowe i wiesz najlepiej które na już potrzebują pomocy, więc może takiego wyciągniemy? Masz jakieś propozycje? Quote
__Lara Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Kurcze, przyglądam się teraz tym zdjęciom i zaczynam mieć wątpliwości czy to ten sam pies...ten nowy ma ładniej zadbaną sierść i ma takie ranki na łapkach, gdzieś po środku, czy mi się wydaje? Tamten chyba tego nie miał, ale mogę się mylić... Quote
maciaszek Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 __Lara napisał(a):ma takie ranki na łapkach, gdzieś po środku, czy mi się wydaje? Tamten chyba tego nie miał, ale mogę się mylić...Tamten nie miał ran, to fakt. Słuchajcie, mamy szansę pomóc jakiemuś psiakowi z katowickiego schronu. Pani nadal podtrzymuje swoją ofertę. Macie jakieś propozycje? Quote
__Lara Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 [quote name='maciaszek']Tamten nie miał ran, to fakt. Słuchajcie, mamy szansę pomóc jakiemuś psiakowi z katowickiego schronu. Pani nadal podtrzymuje swoją ofertę. Macie jakieś propozycje? Maciaszku, a pani jamnik? bardzo długo już siedzi w schronisku :( chyba, że są bardziej od niej potrzebujące psy. Albo ten Rocky, który ugryzł właścicielkę, jeśli ma taki temperament to trzeba by nad nim popracować. Ta sunia też siedzi długo w schronisku: Napisałaś też, że ten jest wystraszony: Teraz to już sama nie wiem :shake: Quote
polciuaa Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Ja nie chce się wcinać,ale te psy jednak są w schronie..Schron w Olkuszu będzie likwidowany i cholera wie co sie stanie z tymi psami,które tam zostaną..:shake: Nie chce naprawde tutaj ingerować w to czy coś,ale poprostu tak mi się wydaje. Na pewno u olkuszu jest jakiś psiak,który nie ma szans na adopcje. Jutro moze tam będę więc się porozglądam. Nie chce żeby tp zabrzmiało tak jakbym przekładała dobro psów z Olkusza ponad te katowickie tylko dlatego,ze mieszkam w Olkuszu itp. tylko naprawde uważam,że tym w Katowicach nic się nie stanie (chyba,że naprawde są wystraszone czy chore,czy jeszcze coś innego.) a te z Olkusza mogą.. no wiecie. :oops: Quote
maciaszek Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Myślę, że dogomanka ma rację. Katowickie psiaki nie mają źle. Jest kilka wystraszonych, ale generalnie nieźle sobie radzą. Te z Olkusza są w fatalnym stanie i czeka je śmierć... :( Quote
__Lara Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 Ok. To co, zmienić tytuł wątku, że pies ma już dom? Quote
maciaszek Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 __Lara napisał(a):Ok. To co, zmienić tytuł wątku, że pies ma już dom?No chyba tak. Dogomanko, jeśli masz na oku jakiegoś olkuskiego psiaka, któremu możnaby, korzystając z oferty pani z Kępna pomóc, to powiedz. Podam Ci wtedy maila do pani, żebyś mogła się z nią skontaktować i ustalić co i jak dalej. Quote
__Lara Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Maciaszek, a ten psiak - http://www.dogomania.pl/forum/f28/mielec-antos-niewidomy-staruszek-szuka-swiadomego-domu-128612/index60.html#post12004170 ? niewidomy, dostałam wiadomość taką od Maszaberli: Blagam o pomoc dla niewidomego psa - ma szanse na dt ale brakuje nam pieniedzy Bardzo Cie przepraszam ze osmielam sie pisac ale jestem zrezygnowana Pies gasnie w schronisku, juz sie nawet nie rusza, poddal sie... liczy sie kazda chwila Moze podsuniesz jego watek jakiejs dobrej duszy, ktora dorzucilaby grosz... Maciaszku, co o tym myślisz? Quote
maciaszek Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 __Lara napisał(a):Maciaszku, co o tym myślisz? Wysłałam PW. Ale widzę, że na jego wątku jest już trochę kasy uzbieranej. To może wspomóc by go tylko częściowo? A resztą wspomóc jakiegoś psiaka z Olkusza? Dogomanko? Zresztą ostateczną decyzję podejmie p.Bogusia z Kępna, wszak ona jest oferentem pieniędzy i sponsorem :loveu:. Tylko przedstawcie jej psiaki, które potrzebują pomocy. Quote
polciuaa Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Tego staruszka to jak najbardziej można wspomóć.;) Co do jakiegoś olkuskiego psiaka musiałabym sie rozejrzeć..Może hanek lub Ada-jeje wiedzą coś o jakimś całkiem nieadopcyjnym psiaku ze schronu mojego. Ps.Maciaszek-miło było Cię poznać.;) Quote
maciaszek Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 To jak już ustalicie któremu olkuskiemu psiakowi pomóc chcecie to dajcie znać - podam maila do pani. dogomanka_ napisał(a):Ps.Maciaszek-miło było Cię poznać.;)Dzięki :). Wzajemnie, choć w zasadzie nie pogadałyśmy nawet chwili...! Quote
Recommended Posts