Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jedno jest pewne-nienajciekawsze.Nawet jezeli jakis dom był,to porownywalny ze schronem.Moze teraz zmieni sie ich los.
Oba pieski przyszly w tym tygodniu do schroniska.

Miodowy pies,z delikatnym czekoladowym nalotem na grzbiecie.Kiedys musial byc pieknym psem...Mysle,ze ma za soba jakies schronisko albo kojec,ale optuje za schronem.Tej sierści nie da rady zmechacic w normalnych warunkach.Jeden wielki kołtun z ogona,dredy z pieknej grzywy.
Pies łagodny,na razie bardzo pobudzony.Bedziemy sie zaprzyjazniac,dowiadywac o nim coraz wiecej.Ładne stworzonko jeszcze z niego będzie.Bo nawet w koltunach robi wrażenie.
Najbardziej niesamowite ma oczy-jasniejsze niz jego sierść.Jasne,beżowe,chwilami jakby seledynowe-wyjatkowe.

Na razie jest tak:

nie wiem,czy widac ten fajny kolor

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ZAADAPTOWANY
wyciagniety z meliny....biedny,przestraszony maluszek.
Dzis powycinałysmy mu najwieksze dredy z pyska,chyba mu lżej.Brudny niemiłosiernie.
Bedzie bardzo ladnym pieskiem.Taki przytulak...wielkosci sznaucerka miniatury.
Na razie musi poczekac w schronisku.

Posted

Rudas urodziwy :lol:, nie ma strachu. Sznaucereczek dramat... czekamy na zrobienie cuda.

[SIZE="1"][SIZE="2"]Ja tam zapukałabym do Słoneczka, Dianka nie musiałaby sama z kotami siedzieć. Poprosimy o tymczasik? Potem bić się przeciez o niego beda :scared:

Posted

[quote name='akucha']
[SIZE=2]Ja tam zapukałabym do Słoneczka, Dianka nie musiałaby sama z kotami siedzieć. Poprosimy o tymczasik? Potem bić się przeciez o niego beda :scared:
Ja wszystko czytam ;)
Chłopak faktycznie w typie. Taki sam pajączek na chudziutkich nóżkach :) Tylko zeby nagle właściciele nie zapałali do niego miłością jak będzie po tuningu..

Posted

żeby zatrzec slady,pies zostal zrobiony na sznaucera.Chodzi takze o to,aby-jezeli pies zostałby wyadoptowany do Sopotu,byli właściciele go nie rozpoznali.
Froliczek (tak ma na imie) dostał kołderke i różowa polarową pelerynke.

co o nim? na razie jest zahukany,schronisko,zmiany,życie go nie piesciło,ma objawy lekkiej depresji,ale ...to stworzonko ma charakter.Nie jest agresywny,ale jasno pokaze gdy cos mu sie nie spodoba.Podbija reke do głaskania,wiec przylepa tez z niego bedzie.Nie do małych dzieci.
Przy pielegnacji-zachowanie na 4+.Tym bardziej,ze chyba nigdy nie był strzyżony.Głowy nie dał sobie spokojnie zrobic maszynka,pacyfikowac go nie chciałam,wiec nozyczkami i tak sobie wyszło :oops:
ladnie chodzi na smyczy,jest czyscioch i fajny piecho.
jutro fotki