Jump to content
Dogomania

Śliniak z "Rodziny Zastępczej"- ZAGłODZONY!!! Już po zabiegu, Ma WSPANIAŁY DS !

Recommended Posts

Posted

Cioteczki...demi nadal nie może tu wejść, więc nic nie napisze nowego, nie myślcie, że o nas zapomniała
...z Adiskiem wszystko ok...dużo spi...je...śpi...
czekamy na badania...
wielki dzień w środę...proszę o ciepłe mysli!!

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co do picia wody to ja mam zazwyczaj powódź w kuchni. Jak tam wejść to jak na lodowisku można się poczuć:cool3: Superaśnie powiadam wam!

Polecem faflaki wszystkim, którzy jeszcze nie mieli. Tym samym uważam, że kto nie miał ten życia nie poznał:evil_lol:

Posted

Dzięki Demi za uratowanie Agisa od tego zwyrola i zajęcie się nim. Dzięki za dobrą opiekę nad psiakiem:Rose::Rose::Rose:

co do "dziubdziania" ran, lizania ich przez Agisa itp. Może plastikowy kołnierz weterynaryjny mógłby tu jakoś pomóc:roll: tylko trzeba odpowiednio wielką:evil_lol::cool3: wielkość dobrać i na obróżce go na szyi zamontować...to ograniczyłoby "dziubdzianie" a "nieniepokojnona" rana, na świeżym powietrzu szybciej by się goiła:roll:

a co do ślinienia się i "glucików"...wszędzie:evil_lol::evil_lol: znam te bóle:roll::evil_lol::cool3: u mnie miski z wodą stoją na znacznie, od nich samych większych, podstawkach pod doniczki na kwiatki:evil_lol::cool3: mogą to też być tacki na jedzenie lub większe miedniczki - miski z wodą umieszczone są w większych od nich miskach/miedniczkach. to sprawia, że nadmiar wody z fali, przynajmniej w pierwszych sekundach po wypiciu, spływa do tej podstawki i podstawka ta ogranicza rozchlapywanie wody z miski przy piciu, na podłogę dookoła:evil_lol::cool3:

a ślina i "gluciki" na suficie, ścianach i...ludziach:evil_lol::evil_lol: to też znam:evil_lol::cool3: ale jak dotąd nie opracowałam na to żadnego patentu:roll: prócz oczywiście wycierania ściereczką sufitu, ścian, samych fafli i...ludzi:roll::evil_lol::cool3:

ps-koniecznie dajcie znać, co z tym drugim nieszczęsnym psem:-(

pozdrawiam

Posted

[quote name='Benia-b']Pusto- bo Dogo ledwo dycha ostatnimi czasy:placz:[/quote]

ojjj...masz rację....dziś jakoś mi sie udaje ale ostatnie dni...MASAKRA......cudem było wejście na pare minut...i i tak wywalało....:mad::mad:

Posted

[quote name='aresik']to sa bracia...
alez ich zycie odmiennie dotychczas traktowalo

Demi, mam szelki dla Adonisa (mam nadzieje, ze beda pasowac)
Pisz kiedy moge byc, mialem dzwonic ale doszedlem do wnosku, ze nie bede Ci "tylka" zawracal jeszcze telefonami.[/quote]

Odmiennie odmiennie, ale za to jak już chałupkę mu wybiorę, to taką, że głowa boli:loveu:

A szeleczki bardzo nam się przydadzą;) jak nie dla Faflaka to dla Bonita;)
Tylko kwestia odbioru :roll:

Posted

[quote name='Poker']Jego widok jest po prostu rozbrajający, taka wielka CIAPA :loveu:
Demi, czy potrzebujesz jakieś poduchy, kołdry ?, poszwy?[/quote]

kochana CIAPA :loveu:

Kołdry i poszwy jak najbardziej :razz:

tylko, że póki co bedę mieć problem z odbiorem, bo mam "szlaban" - rodzinka zaprotestowała, powiedziała, ze jak se przyniosłam kluske to mam kluski 24 h pilnować :evil_lol:

Posted

[IMG]http://img171.imageshack.us/img171/6262/35328958uw1.jpg[/IMG]

" O przyszła ciotka z zakupów, ciekawe co kupiła :razz:"

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/6770/83333890vo9.jpg[/IMG]

" a po jedzeniu najlepiej co się robi:razz:? to chyba oczywiste:evil_lol:"

[IMG]http://img511.imageshack.us/img511/304/80041443ik6.jpg[/IMG]

taka chuda szkapa...:roll:

[IMG]http://img10.imageshack.us/img10/482/59772422hz0.jpg[/IMG]
Tak właśnie klusek mnie pilnuje:cool3:

[IMG]http://img25.imageshack.us/img25/3126/41145361tn9.jpg[/IMG]
"to już My pojedli, idziemy na górę, na legowisko, bo tu coś twardo:lol:"

[IMG]http://img19.imageshack.us/img19/8155/17480074hz4.jpg[/IMG]

A jak już zakupy przyszły, to WSZYSCY musieli zobaczyć co tam ciekawego zakupili:evil_lol: z tym, że ci Wszyscy się nie zmieścili, a po co nam kłótnie niepotrzebne:roll:

Posted

[quote name='blue.berry']demi - czy chcesz zeby Ci zamowic z dostawą do domu karmę dla Adisia?[/QUOTE]

Bardzo, bardzo, bardzo poprosimy :loveu:

Posted

a co do śliny, to powiem Wam, ze juz mi nie przeszkadza;)

coprawda zeźlę się troche jak mam ją na włosach, ale tak po za tym, to wszystko do przeżycia:razz:

choć przyznam się, ze z moimi sierotami, to takich powodzi nie miałam, a narzekałam, że Misimi się z dzioba leje- ale jak by tak porównać, to w sumie porównania nie ma:evil_lol:
Przez tą niedziwiedzią mordkę wszystko można mu wybaczyć:loveu:

Posted

rany[B] demi[/B]...szacun.........ale Adisek chyba nie największy z tego psiego towarzystwa....hihihiiihihihihihihi.........no takiej gromadki by chyba mój TŻ nie przeżył...choc w Adisku cały cas zakochany :razz::razz::razz:

Posted

[quote name='betka-sp']rany[B] demi[/B]...szacun.........ale Adisek chyba nie największy z tego psiego towarzystwa....hihihiiihihihihihihi.........no takiej gromadki by chyba mój TŻ nie przeżył...choc w Adisku cały cas zakochany :razz::razz::razz:[/QUOTE]

hihi:evil_lol: ja też powoli tej gromadki nie wytrzymuję:evil_lol: 10 sztuk to chyba już ponad moje możliwości, ale myślę, ze z czasem bym się przyzwyczaiła i był by cud miód malina:loveu:

a no Adis największy ciapek:loveu: najważniejsze, ze do kotów jest ok, bo inaczej to nie wiem co by było:roll:

Posted

[quote name='demi']

a no Adis największy ciapek:loveu: najważniejsze, ze do kotów jest ok, bo inaczej to nie wiem co by było:roll:[/quote]

hihihi...kusisz...kusisz??? chyba przestane TŻ ten wątek pokazywać....bo źle to sie skończy :diabloti::diabloti::diabloti: ale dobrze, że Adisek na koty nie reaguje.......co mu takie małe bedzie podskakiwać....przecież to w ogóle niegodne uwagi....hihihihihhihihi.......

Posted

[quote name='dorcia44']demi ,doguś na pierwszej fotce od góry to już zupełnie inny pies ,spojrzenie żywe ,pełne zainteresowania ....wielkie uznanie.[/QUOTE]

a no staram się, staram ;) tego zainteresowania czasem za dużo, ale ogólnie to jest pies o jakim marzyłam- wielki, piękny, SPOKOJNY- w domu go wogóle nie ma, mnie już pilnuje jak oka w głowie i nie pozwoli, zeby ktos krzyczał :loveu: a co mam w chałupie same kaleki, do tego kundliszonki:evil_lol:

Posted

Aga tenkju wery macz : )

Demi - zamowilam [B]HILL'S Canine Adult Large/Gigant 12kg[/B]
[B]na adres podany powyzej + twoj numer tele aby mozna bylo uzgodnic pore przywozu przesylki[/B] (przesylka firma kurierska GLS)
jak bede miala potwierdzenie wysylki to dam znac.

usciski i wielki calus dla Adisia - wyglada o wiele lepiej. mam nadzieje ze badania i diagnozy beda pozytywne - musza byc!