Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przekopiowuję:

Konkurs foto - nagroda dla wybranego schroniska!

Jako że bywa tu wiele osób robiących fajne zdjęcia, pozwalam sobie zaprosić:

[FONT=Calibri]Fundacja Psi Los serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w konkursie fotograficznym na Facebook’u „Moja Fota Psa lub Kota” na najlepsze zdjęcie 2011 roku.[/FONT]
[FONT=Calibri]Link do konkursu: https://apps.facebook.com/konkurs-psi-los/[/FONT]
[FONT=Calibri]Zwycięzca wytypuje schronisko lub przytulisko, które dostanie od organizatorów i sponsora 200kg karmy dobrej jakości.[/FONT]
[FONT=Calibri]Zwycięskie zdjęcie zostanie opublikowane na naszych stronach internetowych.[/FONT]
[FONT=Calibri]Zdobywcy trzech pierwszych miejsc dostaną nagrody w postaci kursu korespondencyjnego "Ty i Twój Pies - podstawy wiedzy o zachowaniu, żywieniu, wychowaniu i opiece nad psem."

Jak tylko tak, ale wśród zdjęć Agnieszki i Zofii.Saszy znalazłoby się sporo konkursowych ;-).
[/FONT]

Posted

Dzisiaj zostałam zaskoczona, przyjechała do naszego schroniska z kierowca siostra zakonna, okazało sie , że byli dużo wcześniej upatrzyli sobie psa , zakupili ocieplana bude wybudowali kojec no a teraz czas na jego lokatora. Wczesniej wybrany Czarek znalazl juz dom, mieli trudny wybór , bardzo spodoba się im Gamoń i Wiera. Jutro przyjeżdzają na rozmowę z nami . Zakon w Rawie więc nie problem podjechac i zobaczyć warunku . Pies bedzie wypuszczany jest tam podobno duży teren. Chcą psa łagodnego a takimi są zarówno Gamon jak i Wiera. I... chcą sunie wysterylizowana a jeżeli pies ,żeby byl wykastrowany ...Zobaczymy na rozwój sytuacji jutro.
Jolu , zachęce i Agnieszkę i Zofię moze i Pawła ? To taka dodatkowa promocja naszych psiaków. Nie mówiąc o nagrodzie :)
Ewa

Posted (edited)

WIERA l. ok 3, piękna,b. łagodna, posłuszna, skupiona na człowieku, sunia w typie owczarka niemieckiego o ciekawym umaszczeniu. Może byc odrobine plochliwa, widać ,że nie była najlepiej traktowana. Do schroniska trafiła ze swoim synkiem Wową , który ma już dom.Była niezwykle czułą , troskliwa matką. Wysterylizowana, zaszczepiona, zaczipowana , odrobaczona, sunia umie chodzic na smyczy, zero agresji w stosunku do innych psów. Utrzymuje czystość w pomieszczeniu Stosunek do kotów nie znany. Wydaje się ,że będzie się nadawała również do domu z dzieckiem. Warunki adopcji; wizyta przed adopcyjna , po weryfikacja umowa adopcyjna . Fundacja zastrzega sobie prawo wglądu w sytuację psa.Przy pytaniach o adopcję psa prosimy o podanie imienia . Nie odpowiadamy na smsy.

Edited by mgie
Posted (edited)

ARIEL lat 5-6 , wykastrowany, zaczipowany , szczepiony ( wszechno ) , bardzo przyjacielksi, świetny towarzysz na dłuższe spacery , nauczony chodzenia na smyczy, zachowuje czystość w pomieszczeniach , za towarzystwo człowieka odda całe swoje psie serduszko, przylepa,,łagodny, trochę łakomczuch, nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do innych psów. Stosunek do kotów nie znany. Jest psem bardzo urodziwym o pięknym umaszczeniu koloru miodowego. Ma jedna "wadę " lubi wspinać się po ogrodzeniu jak zostaje sam. Znakomity pies do mieszkania w bloku. Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna , po weryfikacji umowa adopcyja , fundacja zastzrega sobie prawo wglądu w sytuację psa w nowym domu. Koszt- dobrowolna wpłata na konto fundacji dla tych co w schronisku zostają. Przy pytaniach o psa prosimy o podanie imienia. Nie odpowiadamy na smsy.

Edited by mgie
Posted (edited)

ASTON l. ok 1,5 pies w typie charta polskiego , niezwykle łagodny, przyjacielski, lgnie do czlowieka. Lubi dużo ruchu. Polecany dla osob aktywnych. Z lekkim dystansem do innych psów ale bez agresji. w trakcie nauki chodzenia na smyczy. Stosunek do kotów nie znany, raczej do domu z kotami nie polecany.Pies przed wydaniem do adopcji zostanie wykastrowany. Zaszczepiony, odrobaczony, zaczipowany. Warunki adopcji; wizyta przed adopcyjna , po weryfikacja umowa adopcyjna . Fundacja zastrzega sobie prawo wglądu w sytuację psa.Przy pytaniach o adopcję psa prosimy o podanie imienia . Nie odpowiadamy na smsy.

Edited by mgie
Posted

dalmat, golden , spaniel ? JEST PIĘKNY, z przyjemnością się go głaszcze, ma delikatną i jedwabista sierśc. Miziak. I jest... yyyyyyy, eeeeee, hmmmmm, ciut przy gruby:oops: :evil_lol:
Roksi , cholera jedna nie da pomizaic ,pogłaskac innych psów , piekielnica , zazdrośnica, ale Józefy ( trzy siostry ) wzięły sie na sposób, wskoczyły na budę i dawaj rozdawać buziaki, trącać noskiem, podawac łapki . Staliśmy ; nasz kierownik, jego pomocnik i ja i te 3 pary rąk to zdecydowanie za mało do głaskania , a chętnych podstawiających łebki dużo. Czy są chętni głaskacze ?
Murzin, czuje się już dobrze, robi się z niego miziak :crazyeye: Hipolit jak go opieprzyłam tydzien temu , bo chciał dziabnąć Murzina - OBRAŻONY :mad: Parówka owszem ,ale głaski- o co to, to nie ! Ewa

Posted (edited)

MILO ok 14 tygodni, typowy mieszaniec , prawdopodobnie będzie psem średnim może nawet do kolana , brat Mili , bojaźliwy, nieśmiały, ale bez problemu mozna go wziąc na ręce nie wykazuje żadnej agresji. Wraz z rodzeństwem wyrzucony z samochodu pod bramę domostwa jednego z mieszkanców okolic Rawy Mazowieckiej. Cierpliwośc w pozyskaniu zaufania zostanie na pewno odpłacona przywiązaniem. Nic dobrego w swoim króciutkim życiu nie zaznał. Uczony utrzymywania czystości w pomieszczeniu. Zaszczepiony ,odrobaczony , zaczipowany. O ciekawym umaszczeniu i pregowanych łapach .Warunki adopcji ; wizyta przed adopcyjna, po weryfikacji umowa adopcyjna z zastrzeżeniem , że pies po 8 m-cu życia zostanie wykastrowany.Fundacja zastrzega sobie prawo wglądu w sytuację psa w nowym domu. Przy pytaniach o adopcje psa prosimy o podanie imienia. Nie odpowiadamy na smsy.

MILA ok. 14 tygodni , typowy mieszaniec , prawdopodobnie będzie psem średnim może nawet do kolana .nieśmiała sunia, wraz z rodzeństwem wyrzucone z samochodu pod bramę domostwa jednego z mieszkanców okolic Rawy Mazowieckiej, wymaga cierpliwości w budowaniu zaufania, b.lagodna , daje się wziąć na ręce , nic dobrego w swoim króciutkim zyciu nie zaznała, w trakcie nauki utrzymywania czystości. Zaszczepiona, odrobaczona, zaczipowana. Ma ciekawe umaszczenie .Warunki adopcji ; wizyta przed adopcyjna, po weryfikacji umowa adopcyjna z zastrzeżeniem , po pierwszej cieczce sunia musi zostać wysterylizowana . Fundacja zastrzega sobie prawo wglądu w sytuację psa w nowym domu. Przy pytaniach o adopcje psa prosimy o podanie imienia. Nie odpowiadamy na smsy.

Edited by mgie
Posted (edited)

MIKA l. ok 2 , nieduża, drobna sunia z krótkim ogonkiem , nieco nieśmiała , ale chętnie siedzi na kolankach. Typowy pies do mieszkania. Wymaga troszkę cierpliwości w pozyskaniu zaufania, chyba nie obchodzona się z nią dobrze. Wyrzucona jak przedmiot w środku zimy. Bedzie z niej mała przytulanka. taka nakolankowa sunia. Została wysterylizowana, zaszczepiona,odrobaczona zaczipowana.Będzie uczona chodzenia na smyczy . Stosunek do kotów nie znany. Warunki adopcji; wizyta przed adopcyjna , po weryfikacja umowa adopcyjna . Fundacja zastrzega sobie prawo wglądu w sytuację psa.Przy pytaniach o adopcję psa prosimy o podanie imienia . Nie odpowiadamy na smsy.

Edited by mgie
Posted (edited)

Pimpuś to straszna przylepa , ciągle płacze i wisi na furtce ; do ludzi, do ludzi, zajrzyjcie do mnie , chodźcie do mnie woła. Byle by ktoś przy nim byl, gadał, głaskał . Szalenie kontaktowy . Ma 4 lata może ciuteniek więcej, wykastrowany, nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów. Wcześniej był w piekle u Marzeny Krzętowskiej razem z kotami na stole , dopero teraz zakladamy mu smycz , ale nad tym popracujemy. Obawiam sęi ,ze będzie miał objawy separacyjne zostawiony w mieszkaniu , ale moze się myle ? Bardzo, bardzo łagodny wręcz namolny jeżeli chodzi o kontakt z człowiekiem. Swego czasu była opiekunka po kastracji spasła go strasznie , teraz już wraca do swojej zgrabnej sylwetki . Bardzo mi go żal , bo jest w grupie gdzie nie ma na stałe opiekuna, ten/ta tylko schodzi na karmienie i wypuszczanie tych biedaków na wybieg . Tam sa glównie staruszki . / EWA

Edited by mgie
Posted (edited)

Olin pies po wypadku jakby poderżnięte gardlo ? Piękny, ale b. bojaźliwy tyle ,że nie ma cienia agresji . Wymaga socjalizacji , zdobycia zaufania . Zero agresji w stosunku do innych psów.

POTRZEBNA POMOC W OGŁASZANIU PSÓW!

Edited by mgie
Posted

jola_li napisał(a):
To teraz kolejna dostawa domów by się przydała...

A co z zakonnicą?

To Stowarzyszenie Sióstr Miłodzierdzia coś tam ,nie zapamiętałam. Na obrzeżach Rawy Maz. Może jesteśmy troszke spaczone ? może za dużo wymagamy, ale mnie osobiście miejsce nie szczegolnie sie spodobalo, pies byłby w boksie spooory kawałek za domem gdzie urzęduja i mieszkają siostry zakonne, na terenie nazwijmy go gospodarczym. Żywego ducha nie widziałam , nie dokończone ogrodzenie i ta psina jak za kare ma tak siedzieć sama de facto na odludziu w tym kojcu całymi dniami ? Buda przedziwna ; solidne drewno a na to kopiec z kamieni z betonem . Zatelefonuje porozmawiam, bo Wiera jakby sie oswoiła mogłaby chodzic po całym terenie. jest b. łagodna , to nie typ psa stróżującego no chyba , że ... Ewa

Posted

sleepingbyday napisał(a):
a może dwa psy im zaproponowac - będa miały swoje towarzystwo cały czas.

nie otwIera mi się żadne ze zdjęć wklejonych przez mgie :-(

O, fajny pomysl :)
Nie wiem czemu, ale ja tez nie widze zdjec Mgie, a wczoraj jeszcze byly :( /Agnieszka

Posted

Jakoś mam pewne obawy co do tych sióstr... nie wiem, czy mają świadomość, że psy trzeba brać na spacery i że nie mogą jeść ludzkiego obiadu.
Czy chcą przyjaciela, czy tylko stróża. Bez ogrodzenia (kiedy go dokończą?), to nawet najłagodniejszy pies nie może być puszczony luzem, a cały czas w kojcu - i to samotnie - to chyba już lepiej w Boguszycach?...

(Po tym jak po śmierci ks. Twardowskiego siostry chciały oddać jego koty do schroniska zrobiłam się ostrożna, choć oczywiście daleka od generalizowania).

Posted

siostry nie siostry, wizyta przedadopcyjna, informacje na temat odpowiedzialności, uzmysłowienie, że umowa itd - obowiązuje.
ale fakt, że jakby cos było nie tak, to dziewczyny musiały by iść na wojnę z
zakonem, a to jeszcze nikomu na dobre nie wyszło, jak świat swiatem ;-)