Soema Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='ostatniaszansa']nie znajduje mi ajruny :( i jak ja mam się z Nią skontaktować ? Ewa[/QUOTE] Bo ona jest arjuna.... [url]http://www.dogomania.pl/members/49416-arjuna[/url] wybacz :) Quote
ostatniaszansa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Soema']Bo ona jest arjuna.... [url]http://www.dogomania.pl/members/49416-arjuna[/url] wybacz :)[/QUOTE] Karino, przeca Ciem kofam... to i wybaczam :) już pisze do arjuny . Ewa Quote
jola_li Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [CENTER][COLOR=blue][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Z okazji [SIZE=5]DNIA KUNDELKA [/SIZE]serdecznie zapraszam Wszystkich na premierę [SIZE=5] KABARETU STARSZYCH KUNDELKÓW[/SIZE] :smile:!!![/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [COLOR=blue][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] Dochód m.in. dla "Ostatniej Szansy" :smile:!!![/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][/CENTER] Quote
ostatniaszansa Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Jolu to jest genialne :) Szykuje się nam wizyta przedadopcyjna ok 30 km od Boguszyc w sprawie domku dla... Osy :) Ewa Quote
sleepingbyday Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 mamuniu, jak ja lubie bullowate. ale siem nie nadajem..... Quote
ostatniaszansa Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 a nam potrzebny behawiorysta albo ściągniemy Monikę i Andrzeja o ile czas znajdą. Alexa trzeba sprawdzić oni juz będa wiedzieli co i jak. Pies jest piękny i bardzo przyjazny , może odpowiednie traktowanie karcenie za niewłaściwe zachowania i nagradzanie za dobre wyprowadza tego naszego "potworka " dopiero wówczas możemy go ogłaszać do adopcji. Ewa Quote
mgie Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Napiszecie coś więcej o wizycie dla Osy ? :cool3: Quote
ostatniaszansa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Pan generalnie na stałe mieszka w Łodzi i tam chyba pracuje .Ma dzialkę z domkiem całorocznym niedaleko Brzezin ( niedaleko od nas też ) tam głównie przebywała jego Mama z psem . Odszedł za TM w wieku 11 lat onek. Mama i pies przyjeżdzali na zimę i święta. Teraz Mama siedzi Panu na głowie :evil_lol: bo Ona bez psa boi się siedzieć na działce. Poprzedni pies sypiał z Panią w łóżku. Chcemy nie do Łodzi jechać ale na ową działkę i na własne oczy zobaczyć warunki. Mam nadzieję,że przy rozmowie będzie obecna Mama Pana, bo to ona głównie będzie się psem zajmowała. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 sama sobie pisze :( dzisiaj byłyśmy w szkole. towarzyszyły nam diabelnie znudzony Dzidzius oraz ... Ebony . Okazał się genialnym psem, grzeczny, bawił się z dziećmi, nie lizał na lewo i prawo , sam podawal łapkę ,posluszny jak nie ten Ebony :crazyeye: podmienili psa czy co ? Wespół zespół z Grodziską Strażą Zwierząt edukowaliśmy dzieci ze szkoły podstawowej. Ewa Quote
jola_li Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Ewa, ja przygotowałam scenariusze lekcji o zwierzętach dla dzieci ze szkół podstawowych - może chciałybyście rzucić okiem i ewentualnie wykorzystać ;-). A co z wizytą w sprawie Osy? Quote
ostatniaszansa Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Jolu, nie tylko rzucic okiem ,ale z przyjemnościa zapoznamy się literka po literce z treścią. Pan od Osy na razie nie odbiera tel, czy wyjatkowo(znowu ) moglibysmy pojechać w sobote ? do szkolenia nowe psy w tym trzy siostry - Józefy,Gumiś - robiący rodeo . Ewa Quote
jola_li Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 To zaraz prześlę :-). Ewa, jutro nie mogę (jestem umówiona na cmentarz)... Quote
Soema Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='zerduszko']Osa to ta owczarkowata?[/QUOTE] Tak :):).......... Quote
ostatniaszansa Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Pan jak zaklęty ani telefonów nie odbiera ani nie odpisal na sms :( : (. kolejny niepoważny? abrzmiał bardzo milo, sympatycznie sensownie . Ech... My dzisiaj mieliśmy MEGA PECHA, nasz samochód odmówil wspólpracy na wysokości Lotniska Okęcie i mimo wysilków sympatycznych Panów z parkingu ani drgnął. Wściekłe, wróciłysmy do domu, psy na nas czekały, mnóstwo spraw do załatwienia ... Ewa Quote
ostatniaszansa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Nie zawiodła wczoraj nasz wyjątkowa wolontariuszka Justynka :) Pracowała z Puszkiem i Gumisiem, ten ostatni wyladowal się Jej na kolankach ,ale na razie boi sie chodzic na smyczy, ma założone szelki, bardzo nerwowo reaguje na obroże. Pracy czeka nas ogrom; Alex do ułożenia , dobki Eris, Mela i Kora, Cwaniak, Puszek, no i Trzy siostry-Józefy, trzeba w końcu nadać im sensowe imiona bo tak głupio wołac ; trójka . Są jakieś propozycje ? To duże sunie z oddali bliźniaczo podobne, ale jak się im z bliska przyjrzeć mają różnice ; krawaciki, umaszczenie kufy. No i powtórki z dotychczasowymi uczniami. gyby tak co sobota czy niedziela jechało nas do treningów po 5-6 osób, nie zawsze muszą być te same można by dużo, duzo więcej zrobić. Agnieszka jest wyłączona ona załawia sprawy schroniska, pracowników, z wetem itp. itd. oraz zdjęcia do ogłoszeń i na naszą stronę . Jeździ też w czwartki. Poza ogromna zaleta przyjazdu wolontariuszy , kontakt boguszków z czlowiekiem, nauki zawsze można dostrzec to co czasami ucieka opiekunom np, Zofia zobaczyła ,że coś się dzieje z łapką Veguni, ktoś inny ,że pies ma jakiś guz ( przy głaskaniu ) itd. W Rawie Mazowieckiej była wystawa psów z Boguszyc, niestety mimo nagłośnienia w lokalnej prasie , bilbordy, zainteresowanie słabe. ale karmy w sumie uzbierało się prawie 100 kg :) Zawsze coś. Teraz wolontariuszki z Rawy chcą zrobić zbiórkę w dwóch marketach . Przy okazji zamierzamy rozmieścić plakaty o dobrodziejstwie sterylizacji i kastracji ( psy i koty ). Mieliśmy kolejną kontrolę PLW jak się przygotowujemy do zimy. Budy zaopatrzone w słomę . Ponaprawiane okna, wstawione zbite szyby. Za drzwiach będziemy zawieszać kołdry ,żeby jaknajmniej ciepła uciekało, niestety nie udalo nam się drzwi wyjściowych na wybiegi wymienić w tym roku a psy bardzo je niszczą, obicie blachą niewiele pomaga . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Jestesmy po wizycie pzredadopcyjnej w sprawie Reksa szczeniaka 4, 5 m-cznego. Bardzo, bardzo sympatyczna rodzina, ale warunki lokalowego... Mieszkanko wielkości orzecha włoskiego . Zaproponowałyśmy innego ale małego gabarytowo psiaka. Państwo mają dwa kocurki, bardzo zadbane, dwójke dzieci 2 i 8 lat. Mama w domu. Nasz propozycja to Candy kudłatka świezo zreszta po sterylce ok 8 m-czna . Prześlemy zdjęcia a Państwo się zastanowią. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 A co tu taką cisza powiało, nikt nie zagląda nie pisze ,nie pyta , nie komentuje nie zagaduje ? buuuuuuuuu :( :( : ( Quote
Zofia.Sasza Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 [quote name='ostatniaszansa']A co tu taką cisza powiało, nikt nie zagląda nie pisze ,nie pyta , nie komentuje nie zagaduje ? buuuuuuuuu :( :( : ([/QUOTE] Obraziłam się ;) Guza u Celinki też JA wykryłam :) Czy już coś wiadomo na temat wyjazdu? Bardzo bym chciała odwiedzić "Moja Muzina". Quote
ostatniaszansa Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Obraziłam się ;) Guza u Celinki też JA wykryłam :) Czy już coś wiadomo na temat wyjazdu? Bardzo bym chciała odwiedzić "Moja Muzina".[/QUOTE] Bylam 1 listopada w Boguszycach i Celinka utyka na druga nozke - guza brak :( Musi jechac na przeswietlenie... oczywiscie kolejny domek poszedl sie (...), bo dopoki nie wiadomo co jej jest, to nie moze jechac :(. Wyjazd na pewno jest, tylko z Eliza i Pawlem, bo my do Rokitna jedziemy po rzeczy. /Agnieszka Quote
Zofia.Sasza Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 [quote name='ostatniaszansa']Bylam 1 listopada w Boguszycach i Celinka utyka na druga nozke - guza brak :( Musi jechac na przeswietlenie... oczywiscie kolejny domek poszedl sie (...), bo dopoki nie wiadomo co jej jest, to nie moze jechac :(. Wyjazd na pewno jest, tylko z Eliza i Pawlem, bo my do Rokitna jedziemy po rzeczy. /Agnieszka[/QUOTE] Agnieszka, ale kiedy? W sobotę czy w niedzielę? Quote
ostatniaszansa Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Soema']a jak te ONki? i chłopaki astowe?[/QUOTE] Do Aleksa ściągniemy specjalistę celem wskazówek jak socjalizowac chłopaka , jak układać, jest bardzo kochany ale cholernie niedelikatny. Natomiast Baksiu ... sorry , ale to chyba pierwszy pies do którego nie pałam ani ja ani Agnieszka sympatią. Dla niego istnieje tylko P. Józef . Podczas badania na wybiegu Trójki ( trzy siostry bliźniacze ) , nagle spod nich wyskoczył Baksiu i chciał dziabnąć naszego weta w twarz. Niefajnie. Jest już wykatrowany. Onek ,klasyka, nazwany Fidel, jest małymi krokami wprowadzany do grupy psów P. Józefa. Mam nadziejeę w ten weekend,że pojdzie na pierwszą lekcje nauki chodzenia na smyczy itp. Drugi ze śmiesznie klapniętymi ucholami Dżeki razem z Cwaniakiem są przystosowywani do grupy P. Małgosi , tam są głównie psy zaawansowane wiekowo, m.in Żwirek, Anioł . Wszystkie nowe będą szkolone, oj przydaliby się Monika i Andrzej :) Genialnie by było gdyby do Boguszyc jeździło co tydzien po 6-7 osób do szkolenia ( na miejscu mamy 2 czasami 3 wolontariuszki ). Wcale nie muszą co tydzień być te same osoby. Ha! Kolejna bardzo doświadczona dogomaniaczka wyraziła zgodę, na miare możliwości czasowych na wspólne wyjazdy do naszych boguszków :) Po szkoleniach i po kastracji można ogłaszać Onki . Niestety na okres 3 tygodni zawieszone są kastracje i większe operacje. Nasz wet wyjeżdza. Na zastępstwie będzie kolega internista. Celinka musi jechać na badania a Malwinka na sterylkę do W-wy. Inna sunia, Natka w odosobnieniu musi poczekać jak po cieczce będzie gotowa do sterylki . Acha, a mówiłyśmy,że już mamy porządną salkę operacyjną ? Znaczy siem wyłożona glazurą i terrakotą no i w użyciu lampa przeciwbakteryjna? Przydałoby się jakieś nieduże urządzenie do sterylizacji narzędzi, bo użyczony tradycyjny starego typu sterylizator powoduje wywalanie korków. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Zofia.Sasza']Agnieszka, ale kiedy? W sobotę czy w niedzielę?[/QUOTE] Zosiu, czekam na odpowiedź Bartosza , Eliza i Paweł jadą :) Ewa Quote
Recommended Posts