mgie Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Diabol ( ok 6-7 lat ) na razie u Brigitte Olesia zrobiła furorę, 5 domków się o nią bilo, jeden najlepszy został już wybrany, od jutra Olesia mieszka z Chuda i czeka na nowych Państwa Misiek tez już w nowym domu, czekamy na fotki, mam super zdjęcia z kąpieli sobotniej, ale muszę je przygotować :) Bajbus na razie u Brigitte Quote
mgie Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Murzynka już ma nowy domek Gumis największa paskuda z tych co teraz jechały, kapał się w kagańcu i kłapał dziobem. Na razie u Brigitte Siostra Gumisia, ugryzła Ruth jak ja przygotowywałyśmy do wyjazdu. Na razie u Brigitte, straszny dziamgot Sliczna Misia od Pana Henia, uwielbiała go i zawsze za nim chodziła, maleństwo które było z wielkimi Haśkami. Grzeczna i słodziutką, już w nowym domu. Bilusia tez w nowym domu już :) fotki mam, ale muszę się do nich dobić. Quote
mgie Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Psotka ok. 9-10 letnia, spasiona, spokojna, bardzo grzeczna sunia pojechała do Rokitna do Gitty Matka Haśów u Gitty w Rokitnie, jest super grzeczna i fajna. Sunia po Krzętowskiej jest w Rokitnie. Miała być nieśmiała, cały czas siedziała pod schodami, Gitta mówi, ze nieśmiała już nie jest, ale jest bardzo grzeczna To śliczności tez po Krzętowskiej, jak Brigitte ja czesała i kapaliśmy była idealna. Siusia bardzo krwią, Gitta zrobiła jej wszystkie badania, czekamy na wyniki Quote
mgie Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 To zdjęcie jeszcze Tropa z Trusia, Trusia do Szwajcarii jedzie z Rokitna 28 lipca. Chudzik na razie u Gitty w Rokitnie, jedziev 28 do Szwajcarii, zaczepna jest. Nancy, Księżniczka i Śnieżynka jadą 28 do Szwajcarii Księżniczka Śnieżynka Quote
mgie Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Na koniec już smutna historia z happy endem,na szczęście. Siumek,to biedny, pogryziony niedawno piesek. Susi znalazla mu dom w Niemczech i juz od niedzieli jest u swoich nowych Panstwa. Jest bardzo ciekawski i pomimo tego co przyszedl jest bardzo bardzo zyczliwy iciekawy zycia. Teraz wyglada duzo lepiej, ale przesylam fotki zaraz po pogryzieniu Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 No cóż-łezka się w oku kręci,że te psiaki opuściły to przeklęte miejsce.. Dużo szczęścia boguszaki na gościnnej szwajcarskiej ziemii,choć nie ukrywam żal,że na rodzinnej,polskiej ziemi w udziale przypadła Wam psinki tylko niedola.. Wzruszyłam się... E Quote
mgie Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Przynosze dobre wiadomości :p Gucio w schronisku wyglądał tak : Mail od właścicieli :loveu: Gucio ma nawet swoją strone internetową . :cool3: Gucio bardzo szybko uznał nasz dom za swój. Zupełnie nie przypomina już tego przestraszonego kudłacza, którego pokochaliśmy cztery miesiące temu. Teraz to dumny, radosny piesek z wysoko uniesionym ogonem. Jest spokojny, ale nie lękliwy, posłuszny, choć czasem uparty. Najszczęśliwszy wtedy, gdy jesteśmy w domu, najlepiej na jednej kanapie, ale gdy zostaje sam nie psoci, nie ujada, tylko wykorzystuje ten czas na spanie. Ku uciesze naszych sąsiadów rzadko szczeka. Wszyscy się nim zachwycają i dopytują o jego rasę, szczególnie ostatnio, gdy został ponownie ostrzyżony i rzeczywiście wygląda na rasowca ;) Jego największym przysmakiem jest drób, ale raczej nie wybrzydza. W nocy śpi na swoim posłaniu, ale o poranku przychodzi nas witać zimnym noskiem. Uwielbia głaskanie, drapanie, spacery i kopanie w ziemi, nie interesują go natomiast żadne zakupione przez nas zabawki. Nie lubi niczego gryźć, a tym bardziej aportować, woli się przytulić i pospać. Dla nas Gucio, nazywany przez nas zdrobniale Cinkiem, jest psim ideałem. A propos zdjęć... Założyliśmy stronę internetową, na której staramy się na bieżąco umieszczać aktualne fotografie Gucia. Zamieściliśmy na niej również baner odsyłający do Państwa fundacji. Może ktoś, kto na nią trafi i zachwyci się naszym Guciem, odwiedzi stronę fundacji i znajdzie tam swojego przyjaciela. Oto adres strony Gucia: www.gucio.albatros.pl Nie ma na niej jeszcze zdjęć nowej fryzury Gucia. Postaramy się je dodać w weekend. Zdjęcia Murzynki z nowego domu w Szwajcarii a to już Bilusia i pogryziony Siumek w domach stałych w Niemczech Quote
Ewa i flatki Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Te zdjęcia dedykuję osobom, które z góry zakładają, że pies adoptowany za granicę trafia do ...... Quote
Onaa Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 A ja chciałam zapytać czy sunia taka jasna kudłata, troszkę niby pudelkowata, Dynia znalazła domek ? Quote
mgie Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Dogo07 napisał(a):A ja chciałam zapytać czy sunia taka jasna kudłata, troszkę niby pudelkowata, Dynia znalazła domek ? Dynia nie była jasna ? ... Pojechała prosto do DS. Quote
ostatniaszansa Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Dynia jest szara :) wyglada jak spory pudelek...po obcieciu przez Agate bardzo szykowny pudelek. Juz w domu stalym w Szwajcarii :) /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Przeslalam zdjecia do Mgie z ogromna prosba o wklejenie, staruszke Olesie, ktorej zdjecia z nowego domku, w objeciach nowej pani, wlasnie przyszly :) Nasze boguszki plawia sie obecnie w cieple i milosci :):):) Oby bylo takich zakonczen jak najwiecej ./Agnieszka Quote
jola_li Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 [quote name='ostatniaszansa']Przeslalam zdjecia do Mgie z ogromna prosba o wklejenie, staruszke Olesie, ktorej zdjecia z nowego domku, w objeciach nowej pani, wlasnie przyszly :) Nasze boguszki plawia sie obecnie w cieple i milosci :):):) Oby bylo takich zakonczen jak najwiecej ./Agnieszka Uwielbiam takie wieści :-)!!! Gdyby nie Wy do dziś tkwiłyby w piekle... Zajrzyjcie koniecznie tu - boguszycki Ajaks obchodzi rok w nowym domu - post 854 i dalsze :-) :-) :-): http://www.dogomania.pl/threads/138048-Ajaks-z-Boguszyc-znalazł-dom-na-zawsze!-Dzięki-czarok-i-medarowi!!!/page86 Quote
mgie Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 [quote name='ostatniaszansa']Przeslalam zdjecia do Mgie z ogromna prosba o wklejenie, staruszke Olesie, ktorej zdjecia z nowego domku, w objeciach nowej pani, wlasnie przyszly :) Nasze boguszki plawia sie obecnie w cieple i milosci :):):) Oby bylo takich zakonczen jak najwiecej ./Agnieszka Z małym opóźnieniem ale już jest :) Quote
ostatniaszansa Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Hmm....znowu sunia z Boguszyc najgrubsza :( one wszystkie wygladaja jak dobrze nabite paszteciki... jak Dupel u mnie rezydowal malutka chwilke, to u weta okazalo sie, ze wazy 12,5kg (!) czyli 4 kg mniej od Quennie, lekarz powiedzial, ze powinien zrzucic tyle, aby dalo sie mu wyczuc zebra - wpakowalam mu palec w boczek i nie moglam tego zeberka namierzyc, schowalo sie cwane jedne... Dziekuje Mgie za nieustajaca pomoc :):):) /Agnieszka Quote
mgie Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Jak SBD wróci i zobaczy te fotki to padnie z zazdrości. Poniżej Hipcio domagający się głaskania :loveu: Quote
ostatniaszansa Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 PILNE! Szukamy wolontariusza na wizyte przeadopcyjna w Gliwicach dla podrzuconego szczeniaczka Tusi, ktora jest na DT u AnnyA: http://www.dogomania.pl/threads/183939-Tusia-w-DT-do-15-września.-Potrzebne-ogłoszenia./page67 Prosimy o pomoc, domek brzmi fajne przez telefon, moze to jest wlasnie jej miejsce...Tusia juz tyle czeka /Agnieszka ps. A pietro wyzej glaszcze Hipunia JA!!! Quote
mgie Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Nowe wiadomości od Pinokia. Pinokio jeździ na ryby , lubi pływać lódką, a w dużych trawach czuję się wyśmienicie. Ma też ''białego brata'' buldożka :) Quote
mgie Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Lusia w DS w Szwajcarii. Tylko czy koszyczek nie powinien być o rozmiar większy ? :hmmmm: A tutaj jest link do strony Fundacji, w której jest Bilusia. Klik Quote
ostatniaszansa Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Lusia w koszyczku rzadzi... cudnie wyszla, tak samo jak to zdjecie, gdzie wpatruje sie w wode... ciesze sie, ze wyjechala, niesmialo dodam, ze wyprosilam jej miejsce u Brigitte, wysylajac ja ze cztery razy :) To byl jedna z moich ulubionych rezydentek, razem z Dupelkiem...teraz wypychamy Zwirka... /Agnieszka Quote
malawaszka Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 o jaaa serio Żwirek jedzie?????? Lusia boska!!!! Quote
ostatniaszansa Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 na razie wypychamy Zwirka.... z jego gabarytami to trudne ;) /Agnieszka Quote
Recommended Posts