Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia Hipcia :)

[img]http://img411.imageshack.us/img411/3451/hipciob.jpg[/img]

[img]http://img145.imageshack.us/img145/9766/hipcio1.jpg[/img]

[img]http://img215.imageshack.us/img215/9620/hipcio2.jpg[/img]

[img]http://img251.imageshack.us/img251/9155/hipcio3.jpg[/img]

[img]http://img685.imageshack.us/img685/6674/hipcio4.jpg[/img]

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Furore robi, nie? Uwielbiam jak Hipcio robi miny :) przez chwile memlal nosem w ziemi przed soba, ale nie zdazylam sfotografowac :) Mgie, dziekuje za wklejenie zdjec /Agnieszka[/QUOTE]

Hipcio to Hipcio :) jest zjawiskowy! Ale te upały chyba dają mu w kość.
Bardzo ludzie wklejać Twoje zdjęcia. ;)

Jak się ma Dupelek ? Czy zainteresowana rodzina się nie rozmyśliła ?

Posted

Hipek sie wyleguje w budce, albo chowa pomiedzy smietnikami (podziwiam, bo smrod jest tam nieziemski) Wlasnie dogrywamy transport Dupcia w okolice Bialegostoku. Pan wyrazal chec przyjazdu do Boguszyc (odwazny, nie?), czekam na potwierdzenie, ale jakby co, to mamy chetnego na zabranie mojego pupilka do nowego domu :):):) /Agnieszka

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Hipek sie wyleguje w budce, albo chowa pomiedzy smietnikami (podziwiam, bo smrod jest tam nieziemski) Wlasnie dogrywamy transport Dupcia w okolice Bialegostoku. Pan wyrazal chec przyjazdu do Boguszyc (odwazny, nie?), czekam na potwierdzenie, ale jakby co, to mamy chetnego na zabranie mojego pupilka do nowego domu :):):) /Agnieszka[/QUOTE]

To będzie długo wyczekiwana adopcja. Pan odważny ale też bardzo zdeterminowany ;)
TRZYMAM KCIUKI

Posted

o rany, dupel w ds!

ciekawe, jak n teraz będzie miał na imię, bo chyba nie dupel, nie ;-)?

wszystkie zdjęcia hipcia prosze podpisywac prawidłowo, czyli "Hipcio sbd" ;-).

a własnie, miałam spytać - co u rawianina????

Posted

[quote name='sleepingbyday']o rany, dupel w ds!

ciekawe, jak n teraz będzie miał na imię, bo chyba nie dupel, nie ;-)?

wszystkie zdjęcia hipcia prosze podpisywac prawidłowo, czyli [B][SIZE=5]"Hipcio sbd"[/SIZE][/B] ;-).

a własnie, miałam spytać - co u rawianina????[/QUOTE]

No wyglądacie prawie tak samo :evil_lol: Hipcio coprawda Hipcio jest przystojniejszy

Posted

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kilka postów wcześniej ktoś pytał co słychać w Boguszyach – Chcieliśmy pisać co dobrego, bez nagłaśniania problemów,ale… Nie jest dobrze. Pani BW stworzyła sobie wizje posiadania nowego schroniska (przecież świetnie się do tego nadaje, potrafi zarówno zadbać o zwierzęta, remontować wszystkie pomieszczenia , zapobiec rozmnażaniu psów u krzętowskiej , stworzyć dobre warunki do pracy dla ludzi). Z 14 psami jakie ma na swojej liscie (1 z listy odszedł za tm ) schronisko miałoby za mały jak na panią BW rozmach. Maluje, potem prasa , reklama sprzedaje obrazy na pieski. Tak wiec namówiła swoją pracownice (o przepraszam, ciągle slyszałyśmy, ze to „wolontariat” a nie praca na cały etat), aby podbierała psiaki z dołu. Albo krzykiem, waleniem w drzwi wymuszała ich otwarcie, a wówczas zabierała kolejnego psa. Kiedy kierownik schroniska poszedł po NASZE psy pani BW powiedziała, ze ich nie odda, możemy sobie wzywać policje, a jeśli pan Jozef wejdzie na góre, to go zrzuci ze schodów. Czy one mają iść do adopcji ? O nie, mają sobie być przy „psiej matce boskiej” na wieki… [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Rozmawialiśmy z okolicznymi sołtysami - wszyscy mieszkańcy maja serdecznie dosyć pseudoschroniska Bożeny Wahl. Jakiekolwiek rozmowy kończyły się wyzwiskami, obrażaniem i nasyłaniem prasy życzliwej idei tego koszmaru dla zwierząt. Pani BW? Jest uzależniona od posiadania wokół siebie stada zwierząt. I nieważne jest w jakim będą stanie, ( wiele w nich drapie się, co wskazywałoby na pchły lub wszoły ) warunkach itp. Adopcje dla Niej nie istnieją, prawidłowa opieka weterynaryjna również. Za każdym razem nasz wet pyta o problemy, słyszy tak jak i u Krzętowskiej – wszystko w porządku. To jest w PORZĄDKU. Najważniejsza jest IDEA posiadania piesków[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tak wiec czekają nas wspaniale „przeboje” - jak nie MK to BW… zadajemy pytanie gdzie w tym wszystkim są zwierzęta? Jak w takich warunkach działać, pracować? /Agnieszka i Ewa[/FONT][/SIZE]

Posted

to było jasne od poczatku, ze wahlowa będzie dalej zbierać. dlaczgeo niby miała by przestać? przez nia przemawia nerwica natręctw, niestety.

słuchajcie - tzreba się znów zmobilizować. o.sz. znów zgłoszona do ankiety krakwetu. wiem, z ewakacje, ale tzreba doprowadzić do wygrania o.sz. na wewnętrznej ankiecie dogo - wtedy mamy poparcie miau i dogo w głosowaniu krakvetowym.

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/105760-KrakVet-gt-Pani-Zofia-z-Wrocławia-i-Bezdomne-Koty.Bardzo-prosimy-o-głosy!?p=14986366#post14986366[/URL]

prosze was, zaktywizujcie, się, reklamujcie głosowanie, nie zapomnijcie głosowac, a potem - nie zapomnijcie głosowac na krakvecie!!
ja niesttey na wakacje wybywam i nie ogarne tego!!!

aha - biała podlaska obeicała nam pomoc, więc naprawdę mamy szanse.

[B]@marlenka[/B] - nie bądź taka przemądzrała, bo ci baraka zabiorę i zostaniesz z samą obamą...

a od hipcia mi wara.

no dobra, dziewczyny - jak sie będzie nazywał dupel? co u rawianina?

Posted

Pan od Dupla niestety zamilkł , czyżby radość była przedwszesna ? :( O Rawianina podpytamy, poprosimy o nowe zdjęcia. Za to dostałyśmy zdjęcia z nowego domku Kędziorki i Jej siostry. Szczęściary mieszkają nad morzem a z wielkim upodobaniem taplają sie w baseniku. Będziemy się wdzięczyć do Mgie, jak zwykle, o wklejenie zdjęć. Czekamy co z transportem Rudego młokosa i staruszki Marianki. Upały straszne , wożenie w takich warunkach psiaków to tylko bladym świtem albo nocą . No chyba , że jest klimatyzacja w autku. Lato to straszny czas dla zwierzaków i to okres kiedy najwięcej zwierząt traci domy bo właściciele wyjeżdzają na urlopy :( Właśnie to odczuliśmy, niestety. E

Posted

Sbd, nawet kurcze mam zdjecia Rawianina, ale teraz na pewno nie wkleje, net za slaby.W ogole nie wiem, czy dam rade wkleic przed 15 lipca.
Jedno co moge powiedziec, to to, ze Rawek kwitnie :-) odmlodnial o 5 lat, jest oczkiem w glowie Pani, dogadal sie z kotami, nawet laskawie pozwala im czasami podchodzic do wlasnych misek, tylko poslanie nie odstepuje ;-)

Krakvet jeszcze sie chyba nie zaczal? bede sledziec, jak wystartuje zaniose na Miau.

Posted

och, no to super z rawkiem :-).
zdjęcia zobacze sobie późnej. wazne, zę są njusy. szkoda, ze dupelek jednak sie nie załapał. a aptrzcie, pan juz się zbierał jechać.. trudno - może nastepnym razem.
a może sie odezwie? a może czeka na tel od was, nie zrozumieliście się? może warto zadzwonic upewnic się?

Posted

Marianka gdzie się wybiera ?

[quote name='ostatniaszansa']Pan od Dupla niestety zamilkł , czyżby radość była przedwszesna ? :( O Rawianina podpytamy, poprosimy o nowe zdjęcia. Za to dostałyśmy zdjęcia z nowego domku Kędziorki i Jej siostry. Szczęściary mieszkają nad morzem a z wielkim upodobaniem taplają sie w baseniku. Będziemy się wdzięczyć do Mgie, jak zwykle, o wklejenie zdjęć. Czekamy co z transportem Rudego młokosa i staruszki Marianki. Upały straszne , wożenie w takich warunkach psiaków to tylko bladym świtem albo nocą . No chyba , że jest klimatyzacja w autku. Lato to straszny czas dla zwierzaków i to okres kiedy najwięcej zwierząt traci domy bo właściciele wyjeżdzają na urlopy :( Właśnie to odczuliśmy, niestety. E[/QUOTE]

Dobrze znany wszystkim Kubuś :)

[img]http://img412.imageshack.us/img412/4070/tierfotografinchcordula.jpg[/img]

Posted

[quote name='Anna_33']Sbd, nawet kurcze mam zdjecia Rawianina, ale teraz na pewno nie wkleje, net za slaby.W ogole nie wiem, czy dam rade wkleic przed 15 lipca.
Jedno co moge powiedziec, to to, ze Rawek kwitnie :-) odmlodnial o 5 lat, jest oczkiem w glowie Pani, dogadal sie z kotami, nawet laskawie pozwala im czasami podchodzic do wlasnych misek, tylko poslanie nie odstepuje ;-)

Krakvet jeszcze sie chyba nie zaczal? bede sledziec, jak wystartuje zaniose na Miau.[/QUOTE]

Bardzo się cieszę , że Rawciowi się tak udało na starsze lata i że jest szczęśliwy :).

Posted

Każdy taki news to ogromna radość i satysfakcja , to nasza wspólna praca, działanie, starania . Nasz segregator z dokumentami adopcyjnymi pęka w szwach, trzeba założyć kolejny :) Szczęśliwcy mają domki ,opiekę , a te bidy co zostały więcej przestrzeni dla siebie. SBD ... czytałaś maila od Agi ? Tylko na pw. Dla tych co na urlopach, wakacjach , życzymy super wypoczynku i wspaniałych atrakcji. E/A

Posted

BARDZO WAŻNE I PILNE!!!

pilna wizyta na sadybie (ul. korsykańska) - nikt z okolic sie nie zgłosił a ja nie dam rady przed wyjazdem -
a sprawa jest taka, ze babka oddaje pieska młodego (alergia dziecka), wysłała mini niewyrazne zdjęcie do ogłoszeń i zero tekstu o psie, zero danych z ksiązeczki zdrowia - i powiedziała, że nie ma pośpiechu, bo pies jest u sąsiada. nie wiadomo, co na to sąsiad, może wyjeżdża, a może babka mysli, ze jak nie ma pośpiechu, to szukanie domu trwa tydzień, a jak jest pośpiech, to 2 dni??
trzeba podskoczyć do sąsiada, obfocić psa, wywiedziec sie o charakter, sprawdzic, czy ma szczepienia etc no i porozmawiac z sąsiadem szczerze - ile może trzymac psa -plis, pomózcie!!!
wyjeżdżam aż do sierpnia, boje się, że babka machnie ręka i psa wyekspediuje do tego czasu...

Posted

Na Sadybie, to blisko do mnie, ale ja wracam najwczesniej 14, a jak kasy starczy, to pozniej...
Ale mamy tam Zuzel, problem w tym, ze komorke mam rozwalona, a w zastepczej nie mam do niej numeru...
[B]Zna ktos numer do Zuzel??Zuza?[/B] Agnieszka, Ewa? Wy nie macie?
Jak nie, to wieczorem pokombinuje, poprzekladam karty ( zepsuta komorke mam na wszelki wypadek ze soba) i moze wydlubie.
SBD, wyslij mi do siebie wizytowke z Twoim nr tel.