ANETTTA Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 do jakiego domu i gdzie poszłą ta sunia bernardynka ????? jak można wiedzieć ??? Quote
Soema Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='ANETTTA']do jakiego domu i gdzie poszłą ta sunia bernardynka ????? jak można wiedzieć ???[/QUOTE] Jest w Szwajcarii. Kilka stron wcześniej są informacje. Bella podobno była ciachnięta. Quote
Anna_33 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Bella zostala poddana sterylizacji kilka dni przed wydaniem do hoteliku w Konstancinie. Pisalam, ze jest wysterylizowana. Nie wydalibysmy suki bez sterylki. To chyba oczywiste. Widze, ze wklejono duzo linkow, jesli wszystkie sa w jez. niemieckim, to duzo sobie nie poczytam ( Ale dziekuje:-) moze ktos nam to potlumaczy. Przynosze nowe zdjecia, teraz tylko dwoch pieskow, wieczorem wiecej. Od trzech dni mialam klopoty z netem ( albo z dogo) sama juz nie wiem. Ewa i flatki, prosilas ( dawno temu) o Cyganke. [URL=http://img710.imageshack.us/i/cyganka1.jpg/][IMG]http://img710.imageshack.us/img710/9725/cyganka1.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img171.imageshack.us/i/cyganka.jpg/][IMG]http://img171.imageshack.us/img171/1382/cyganka.jpg[/IMG][/URL] Nie wiem, czy Twoja Cyganka miala biale pod szyja, pozniej sie cofne i sprawdze. A tu sunia, ktora praktycznie nie ma szans na wyjscie z Boguszyc...Jest grzeczna, mila, niesmialo prosi o glaskanie., ale jest staruszka...a to praktycznie skazuje ja na pobyt w Boguszycach do konca...: [URL=http://img715.imageshack.us/i/natkajozefa1.jpg/][IMG]http://img715.imageshack.us/img715/5756/natkajozefa1.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img514.imageshack.us/i/natkajozefa.jpg/][IMG]http://img514.imageshack.us/img514/8939/natkajozefa.jpg[/IMG][/URL] Opis od Agnieszki:NATKA OD JOZEFA - nie wiem czy ta sunia ma jakakolwiek szanse, jest spora, stara 14 lat, ma zacme na jednym oczku, zniszczone zeby, ale kochana, grzeczna, posluszna, przylepna, nieagresywna, czy musi spedzac swoje ostatnie lata w schronisku:( taki zwykly pies, ktory nic zlego nie robi... Quote
karoluch Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Anna_33'] A tu sunia, ktora praktycznie nie ma szans na wyjscie z Boguszyc...Jest grzeczna, mila, niesmialo prosi o glaskanie., ale jest staruszka...a to praktycznie skazuje ja na pobyt w Boguszycach do konca...:[/QUOTE] Czy wiadomo o tej suni coś więcej? Kiedy trafiła do Boguszyc, jaki ma stosunek do kotów? Macie może więcej zdjęć? Trzymam kciuki za wszystkie Boguszki Quote
Anna_33 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Z ostatniego wyjazdu chyba tylko te dwa zdjecia, na liscie miau mam jeszcze chyba jedno i mozliwe, ze cos z poprzednich wyjazdow..poszukam wieczorem. Nie wiem kiedy trafila do Boguszyc, spytamy pracownikow, ale cos mi sie wydaje, ze jest tam lata cale. Nie potrafimy stwierdzic tam na miejscu jaki jest stosunek psow do kotow, dzieci, jak znosza jazde samochodem, ani czy beda szczekac po zostawieniu ich samych w domu. A kciuki sa nam wyjatkowo bardzo potrzebne. Sbd, odpowiadalam, ze leki baaardzoooo sie przydadza :-) Quote
karoluch Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 a czy wszystkie fivki wyjechały już z Boguszyc? czy w razie potrzeby da radę sprawdzić, czy próbuje kota pożreć? Może pracownicy coś kojarzą w tej kwestii? A reszty cech to jasna sprawa, że nie da się sprawdzić. Zawsze mam obawy przed zabraniem psa, który jest w danym miejscu długi długi czas, ale Boguszyce to wyjątek - to piekło dla tych psów i zabranie ich stamtąd, choćby po latach, to wyzwolenie i ratunek. Quote
Anna_33 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Na szczescie wszystkie koty, ktore byly w Boguszycach sa juz bezpieczne. Nie mamy tam nawet pol kota do testow ;-) Jesli chodzi o stosunek tej suni do kotow, to moge tylko przypuszczac, ze jest obojetny.Ale to tylko przypuszczenie. Quote
sleepingbyday Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 to nie bądź taka i odpowiedz, czy wiesz, czy ktos jedzie? 10kg karmy to niewiele, ale skoro kryzys... czy masza manna i mączka makaronowa - przyda się w kuchni boguszyckiej? Quote
Anna_33 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Jada dziewczyny w sobote :-) masza manna moze sie przydac ;-) W przyszlym tyg jedziemy w piatek. To drugie tez...a tak w ogole, to co jest maczka makaronowa?? 10 kg karmy piechota nie chodzi, to wcale nie jest malo. Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Anna_33']Bella zostala poddana sterylizacji kilka dni przed wydaniem do hoteliku w Konstancinie. Pisalam, ze jest wysterylizowana. Widze, ze wklejono duzo linkow, jesli wszystkie sa w jez. niemieckim, to duzo sobie nie poczytam ( Ale dziekuje:-) moze ktos nam to potlumaczy.[/QUOTE] Przepraszam, przeoczylam ze Bella zostala ciachnieta. [QUOTE]Nie wydalibysmy suki bez sterylki. To chyba oczywiste.[/QUOTE] Ciesze sie ze tak myslisz ! Niestety, nie jest to dla wszystkich oczywiste :( Linki podane dot.Gitty podalam tez w polskiej wersji. Ta szwajcarska org. sos to nawet szwajcarskim dzialaczom nie jest znana. Jakis nowy twor. Ja zaczelam sie dowiadywac o nich jakies 2 tygodnie temu bo zabrali od Hundehilfe Polen w grudniu mala sunie z Piotrkowa po ktorej slad w Szwajcarii sie urwal . Quote
Anna_33 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Juz przelecialam polska wersje. Zeby bylo jasne, mowisz o tej fundacji, ktora wziela Belle? Co do sterylek, to dzis dzwonil Pan w sprawie asta, ale zdecydownie prosil zeby psa nie kastrowac. Oczywiscie powiedzialam, ze to niemozliwe. Spytalam o powod tej niecheci do kastracji. Powodem byl iscie meski punkt widzenia ;-) nawet przypuszczam, ze akurat tutaj nie krylo sie nic wiecej. Gdyby tak bylo, Pan przerwalby rozmowe, a tak sie nie stalo. Generalnie jest tak, ze samce z Boguszyc wydajemy rowniez bez kastracji. Psow jest ponad 500, zakladajac, ze wiekszosc to samce, to po prostu nie damy rady wszystkich ciachnac. Nie teraz, nie od razu. Inna sprawa ma sie z psami osadzonymi mocno w typie jakiejs rasy. Tu istnialoby ryzyko checi rozmnazania, a dmuchac na zimne trzeba. Dlatego wlasnie asta bez kastracji nie wydamy. Oczywiscie od kazdej zasady sa wyjatki. Zalozmy, ze SBD zechce adoptowac asta ;-) wtedy moze spisac cyrograf krwia w ktorym zobowiaze sie psa wyciac. A jak nie wytnie, to... Suki praktycznie wszystkie sa wysterylizowane. Bella byla nowym nabytkiem, ale szybko poszla pod noz. Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Anna_33']Juz przelecialam polska wersje. Zeby bylo jasne, mowisz o tej fundacji, ktora wziela Belle? [/QUOTE] Anno, na podstawie co zostalo tu na tym watku napisane [U]wnioskuje[/U] ze Bella zostala przez Psi Aniol bezposrednio przekazana sos-hundeseelen.ch , poniewaz posredniczyla w tym Brigitte (Binnerwerg) ([QUOTE]Właściciele i Brigitte z Fundacji zajmującej sięich adopcją, czekali przebierając nózkami[/QUOTE]). Natomiat sos-hundeseelen.ch scisle wspolpracuje z Hundehilfe Polen e.V., stowarzyszenie ktore powinno byc Ci chyba znane z dosc zszarganej reputacji. Podalam link, ktore psy ostatnio z Polski wyjechaly do Szwajcarii. Psy te zostaly wywiezione przez Hundehilfe, a potem wydane sos-hundeseelen [URL="http://www.hundehilfe-polen.de/html/patenschaft.html"][QUOTE][/URL][URL]http://www.hundehilfe-polen.de/html/patenschaft.html[/URL] Szafir, Toster, Misia, sunia 2501, Melba pojechaly ostatnio do Szwajcarii.[/QUOTE] A co wiadomo o Niebieskiej ? Nie moge jej znalezc na stronie sos-hundeseelen.ch Przypuszczalnie dostala nowe imie, ciekawe jakie ? Quote
Anna_33 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Nie wiem dokladnie nic o Niebieskiej, szczerze, to nawet nie bardzo ja kojarze. Ale jak dostane wiadomosci, to na pewno sie podziele. A jak sie udaly adopcje tych wymienionych psow? Szafira, Tostera itd? Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Anna_33']Nie wiem dokladnie nic o Niebieskiej, szczerze, to nawet nie bardzo ja kojarze. Ale jak dostane wiadomosci, to na pewno sie podziele. A jak sie udaly adopcje tych wymienionych psow? Szafira, Tostera itd?[/QUOTE] Serio sie pytasz ? Czy naprawde myslisz ze znalazly domek w przeciagu paru tygodni ? Jesli w ogole takie sa poszukiwane.... Bo na stronie sos-hundeseelen.ch oprocz Szafira zadnego z nich nie widze. Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Nie rozumiem Anno jak mozesz nie kojarzyc Niebieskiej - przeciez musialas ja razem z Bella komus przekazac. Quote
Ewa i flatki Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Wellington - jak piszesz szyframi,to przejdz na priv a jeżeli nie to kawa na ławę, proszę Quote
Ewa i flatki Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Anno - czy większe foty Cyganki + maksimum informacji mogę prosić na : [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ? Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Ewa i flatki']Wellington - jak piszesz szyframi,to przejdz na priv a jeżeli nie to kawa na ławę, proszę[/QUOTE] Prosze napisz o jakie szyfry chodzi, bo ja zadnych nie stosuje :) Quote
Anna_33 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Oczywiscie, ze serio pytam. Nie wiem, a ciekawa jestem jak poszlo. Staram sie unikac ironii, piszac latwo o niezrozumienie. U nas Bella jechala prosto do ds, a w odwodzie byly jeszcze inne dwa ds. Myslalam, ze te wymienione podobnie. Naprawde myslisz, ze je osobiscie przekazywalam? :-) ja nie jestem wlascicielka, ani szefowa. Napisalam, ze nie wiem, ktora to Niebieska i to jest prawda. A co do fundacji i ich zszarganej opinii, to niestety moja wiedza nie jest zbyt porazajaca. Jedyne co wiem, to to co wyczytam na forach. Ale nie jestem pewna czy we wszystko mozna wierzyc. Jesli ktos wie na 100%, ze fundacja X,czy Y dziala na szkode zwierzat, to stane pierwsza w kolejce po takie info. Sugerowanie, przypuszczanie, gdybanie moze byc krzywdzace. Jesli fundacja ze Szwajcarii sie sprawdzi, to chetnie bedziemy wspolpracowac.Ale nas interesuja od razu domy. Ewo, wieksze zdjecia ma Agnieszka.Juz je troche zmniejsza i zaraz dostaniesz:-) Quote
malawaszka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Anna a ja dostanę? wysłałam Ci pw - tylko zupełnie nie zmniejszane plz [email][email protected][/email] Quote
Anna_33 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Juz odpisalam. Poszukamy. Tyle, ze u Agnieszki nie zmniejszane maja po 12 mb, wiec sa naprawde ogromne. U mnie maja 2-3 mb. Quote
wellington Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Anna_33'] Naprawde myslisz, ze je osobiscie przekazywalam? :-) ja nie jestem wlascicielka, ani szefowa. Napisalam, ze nie wiem, ktora to Niebieska i to jest prawda. [/QUOTE] Anno, JA nie wiem kto Belle i Niebieska wydawal, ja nie wiem kto jest szefowa ani kto jest wlascicielka. Tak strzelilam z pytaniem do Ciebie by myslalam ze jestes najlepiej zorientowana :) Ws. Hundehilfe to jest temat rzeka i nie tu miejsce na te dyskusje. Jest watek o adopcjach zagranicznych, wprawdzie czesciowo 'okrajany' ale zawsze cos tam sie mozna dowiedziec: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzieAE-wyadoptowujAE-c-poza-granice-Polski[/URL] Quote
Anna_33 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Z tym zorientowaniem, to staram sie, ale nie na wszystkie pytania znam odpowiedz. Probowalam sie kiedys przebic przez podana strone, ale to karkolomne zajecie...moze faktycznie warto go dokladniej przerobic. Quote
Kaja i Aza Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Ja chyba przestaje cokolwiek rozumiec. Czy Bella i Niebieska obie pojechaly do stalych domow? Quote
wellington Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Bella podobno tak, a co z Niebieska to wlasnie probuje sie dowiedziec. Quote
Recommended Posts