IVV Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 trzeba go szybko wstawic na pudelki w potrzebie on nie ma szansy na przetrwanie w schronie,zagryza go inne psy... Quote
wapiszon Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Gdzie jest pudelek i coś więcej o nim. Czy może to być DT? Quote
IVV Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 mysle ,ze kazda forma domu bedzie lepsza niz schron dla tego malucha :( wstawcie moze wiecej info na BTD http://www.dogomania.pl/threads/191868-BEZPŁATNY-Dom-Tymczasowy-wątek-zgłoszeniowy-Hotele-NIEMILE-widziane strata kochajacego domu bedzie dla niego szokiem :( Quote
Isadora7 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Ja w kwestii zapytania o jamnikowatą sunię. Czy coś się zmieniło, bo przyznam że mam kiepskie doświadczenia po ogłaszaniu psów boguszyckich. Poprzednio ogłaszałam jamniki w opcji full serwis przez ponad dwa miesiące. Miałam mnóstwo telefonów od ludzi którzy nie mogli się dodzwonić. Okazało się że osoba do której był podany telefon odeszła z szansy czy jak to tam zwać. W efekcie też poza jednym jamnikiem jak sie okazało pozostałe poszły w tym czasie do domu a ja dalej ogłaszałam na próżno przez trzy-cztery edycje w opcji fullserwis (to mój wkłąd w jamniki). Mogłam w tym czasie ogłaszać inne. Jeżeli otrzymam kokretny telefon i gwarancje że ludzie nie będą całować klamki upsss słuchawki, a ja będę miała informację o mama nadzieję szybkiej adopcji to chętnie jej zrobie allegro. Myślę że lada chwila strona SOS JAMNICZE "odpali, wiec tez będzie umieszczona. Quote
Energy Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Zaprosiła mnie IVV:p, wiadomo coś o tym pudelku, są jakieś zdjęcia? Quote
mestudio Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Isadora7 napisał(a):Ja w kwestii zapytania o jamnikowatą sunię. Czy coś się zmieniło, bo przyznam że mam kiepskie doświadczenia po ogłaszaniu psów boguszyckich. Poprzednio ogłaszałam jamniki w opcji full serwis przez ponad dwa miesiące. Miałam mnóstwo telefonów od ludzi którzy nie mogli się dodzwonić. Okazało się że osoba do której był podany telefon odeszła z szansy czy jak to tam zwać. W efekcie też poza jednym jamnikiem jak sie okazało pozostałe poszły w tym czasie do domu a ja dalej ogłaszałam na próżno przez trzy-cztery edycje w opcji fullserwis (to mój wkłąd w jamniki). Mogłam w tym czasie ogłaszać inne. Jeżeli otrzymam kokretny telefon i gwarancje że ludzie nie będą całować klamki upsss słuchawki, a ja będę miała informację o mama nadzieję szybkiej adopcji to chętnie jej zrobie allegro. Myślę że lada chwila strona SOS JAMNICZE "odpali, wiec tez będzie umieszczona. Jeśli piszesz o Pepsi, która ma dojechać do mnie to podam namiary na siebie jak już tu będzie ze dwa dni i zobaczę co o niej mogę powiedzieć. Skoro będzie u mnie to ja będe wiedziała jaka ona jest naprawdę - jakie ma zalety i wady. Quote
sleepingbyday Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 pudelek: może być dt oczywiście! prawna opiekunka właścicielki psa nie jest zainteresowana szukaniem dobrego domu, ona go chce do schronu oddać. niestety nie znam wagi ani nie mam zdjęć. mogę spróbować się dowiedzieć, ale za nic nie ręczę. babka, która sprawuje prawną opiekę nad właścicielka psa we wtorek może go zawieźć do wawy. czy gdzieś indziej w mazowieckim -nie wiem. ta babeczka nie przetrzyma psa ani dnia, bo jej facet sobie nie życzy. zaznaczam, ze mieszkanie jest jej. on to nawet chciałby, żeby się swoich kotów pozbyła, bo on nie lubi. Quote
Isadora7 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 [quote name='mestudio']Jeśli piszesz o Pepsi, która ma dojechać do mnie to podam namiary na siebie jak już tu będzie ze dwa dni i zobaczę co o niej mogę powiedzieć. Skoro będzie u mnie to ja będe wiedziała jaka ona jest naprawdę - jakie ma zalety i wady. No to jestem absolutnie spokojna że będą informacje aktualne i na bieżącą. Poproszę zatem jak już uznasz za stosowne jakiś wpisik na pw i będę dziewczynę reklamować :). Tak daj jej parę dni aby poznać, wiadomo wtedy jaki i co pisać. No i liczę na serwisik fotencyjny. Mój mail jakby co [email protected] Quote
mestudio Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Założę Pepsi oddzielny wątek i będę relacjonowała co i jak. Wierzę w to, że znajdzie super domek tak jak dwie wcześniejsze parówkowate dziewczynki, które u mnie były w tym roku. Quote
Ewanka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 [quote name='sleepingbyday']pudelek: może być dt oczywiście! prawna opiekunka właścicielki psa nie jest zainteresowana szukaniem dobrego domu, ona go chce do schronu oddać. niestety nie znam wagi ani nie mam zdjęć. mogę spróbować się dowiedzieć, ale za nic nie ręczę. babka, która sprawuje prawną opiekę nad właścicielka psa we wtorek może go zawieźć do wawy. czy gdzieś indziej w mazowieckim -nie wiem. ta babeczka nie przetrzyma psa ani dnia, bo jej facet sobie nie życzy. zaznaczam, ze mieszkanie jest jej. on to nawet chciałby, żeby się swoich kotów pozbyła, bo on nie lubi. Strasznie się martwię o tego pudliszonka :( ... skoro to już we wtorek ... żeby było chociaż wiadomo, jak on się zachowuje w stosunku do innych psow (???) ... a ten jej facet to jakiś [...] powinna pozbyc się takiego faceta, potem i ją wystawi za próg ! Quote
mestudio Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Z Radomia jest Monday, może ona będzie miała jakiś pomysł. Quote
sleepingbyday Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 mam fotke pudelka na telefonie (jak ktos chce, to prosze nr tel na pw) i wiem, z eponoć jest b.chudy. napisze do monday. Quote
IVV Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 czy mozna zalozyc mu taki alarmowy watek ? schron to smierc dla takiego malucha :( a czas dalej do wtorku? Quote
Ewanka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 sleepingbyday napisał(a):mam fotke pudelka na telefonie (jak ktos chce, to prosze nr tel na pw) i wiem, z eponoć jest b.chudy. napisze do monday. Chętnie bym zpobaczyła pudliszonka, ale masz pełną skrzynkę i... klapa. Czasu naprawdę mało, czy ktoś ma jakiś pomysł? Quote
mestudio Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Śliczna Pepsi jest już u nas. Postaram się szybko założyć jej wątek, dziś lub jutro jak pstryknę kilka zdjęć. Teraz poznaje dom i spaceruje machając ogonkiem. Właśnie przyszła do mnie po przytulanki:-). Miło mi było poznać Agnieszkę i Ewę, dziękuję za przywiezienie Pepsi i mam nadzieję, że jeszcze nie raz się spotkamy pomagając zwierzakom. Quote
Ewanka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 To wspaniała widomość, nareszcie sunia odetchnie po tych trudnych przeżyciach ... wstaw fotki, proszę :) Quote
mestudio Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ewanko, założyłam małej wątek. Za kilka dni jak ją poobserwuję to podam namiary Isadorze aby zrobiła ogłoszenia. http://www.dogomania.pl/threads/192631-M%C5%82oda-Pepsi-z-Boguszyc-w-typie-jamnika-ju%C5%BC-po-sterylce-ab.-czeka-na-wspania%C5%82y-domek.?p=15358489#post15358489 Quote
Ewanka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Dzięki za info :) ... już biegnę do małej. Quote
Ewanka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 [quote name='IVV']a co z pudelkiem ? Biały, radomski pudelek bezpieczny .... :) http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie.-PROSIMY-O-OGŁOSZENIA/page290#top Quote
ostatniaszansa Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 No i mamy kolejną "niespodziankę " to informacja z ostatniej chwili. Małżeństwo ze świętokrzyskiego jadące ( ze swoim psem )samochodem, przystanęło przy lesie w okolicach Rawy Mazowieckiej i przeżyli szok. Znaleźli tam dwa malutkie podobno mniejsze od kota szczeniaki. Zawineli do Rawy a tam ludzie pokierowali ich do nas. Maluchy są w pomieszczeniu gdzie przemieszkuje nasza pracownica i żadne psy tam nie wchodzą. Mają się nimi zajmowac TYLKO dwie pracownice , opiekujące się psami po Marzenie K. nie chodzą do innych psów z innych grup. Przed wejściem do pomieszczenia szmata nasączona wodą z domestosem do wycierania obuwia. W najbliższych dniach nasz wet poda im surowicę. Nic więcej niestety w tym momencie zrobić nie można. Pozostaje się modlić aby niczego nie złapały. A jakiekolwiek zdjęcia maluchów możemy zrobić dopiero za kilka dni. E Quote
sleepingbyday Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 ewanka, pudelek bezpieczny, na razie, ale to niestety taka niepewna sytuacja - dzieci babce marudzą, ze chca psa, ona nie chce, ale przy niedzieli im ulega. w każdym momencie sprawa może paść. skrzynke wyczyściłam,a le na watku już sa lepsze foty. Quote
mgie Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Biedne szczeniaki :shake: one nie mogą tam zostać ... a to Dynia w ds Quote
Recommended Posts