Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Boguszki do adopcji wydawane są z pełnym pakietem; szczepienia, odrobaczone, zabezpieczone przeciw pchłom i kleszczom no i zaczipowane, do rąk książeczka. Smycz i obrożę trzeba mieć własną. Oczywiście wysterylizowane/wykastrowane chyba ,że szczenior. dobra poszukam zdjęć mam jeszcze na myśli jedna sunię z tym ,że nie czarna, rudawa trochę taka onkowata z nieco dłuższym włosem, spokojna. Nie jest u nas długo. ale ok 20 kg może mieć... Jak mniejsze to w żaden sposób do Państwa ulubieńca nie podobne, będziemy z Zofią w sobotę zrobimy przegląd. Fakt, że Chamburger to ma w doooopie motorek :) Ewa

Ewa, to ma być SAMIEC ;) Do 15 kg.

Posted

oni pewnie jakiegoś wybiorą, po prostu dałam znac na wsiaki słuczaj, bo jest okazja.

czy pies będzie miał pakiet szczepień czy nie, to do weta na dzień dobry pójdą i to jest tzw dobra praktyka moim zdaniem ;-).

tak, koniecznie samiec, to też jest jeden z fochów pana.

ja go tu akurat rozumiem, sama ma focha na suczki ;-).
co do podobienstwa psa do zmarłego, to mam na odwrót, absolutnie bym nie chciała podobnego.
co zrobisz, to facet jest, z logika w niektórych sprawach na bakier, choc profesor polibudy ... ;-)

Posted

[FONT=Verdana]DUSI wyjechala juz daaaawno :) Panstwo sa nia zachwyceni od poczatku,[/FONT]
[FONT=Verdana]nigdy nie sprawiala zadnych problemow, ma mnostwo znajomych pieskow w[/FONT]
[FONT=Verdana]okolicy, o 5 rano wychodzi z panem na jogging, ciwczy (co widac na[/FONT]
[FONT=Verdana]zalaczonych obrazkach) - w schronisku siedziala skulona w budzie i[/FONT]
[FONT=Verdana]bala sie ruszyc .../ Agnieszka

Posted

[quote name='mgie'][FONT=Verdana]DUSI wyjechala juz daaaawno :) Panstwo sa nia zachwyceni od poczatku,[/FONT]
[FONT=Verdana]nigdy nie sprawiala zadnych problemow, ma mnostwo znajomych pieskow w[/FONT]
[FONT=Verdana]okolicy, o 5 rano wychodzi z panem na jogging, ciwczy (co widac na[/FONT]
[FONT=Verdana]zalaczonych obrazkach) - w schronisku siedziala skulona w budzie i[/FONT]
[FONT=Verdana]bala sie ruszyc .../ Agnieszka[/FONT]
Niesamowita musi być Wasza satysfakcja przy oglądaniu takich zdjęć - fantastyczne przemiany!

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Chyba nasza ;) Przecież Ty też ostatnioszansowa, nie?

Nooo ;-). Ale ja tylko sercem, a TAKIMI efektami, to jedynie czyny skutkują :-).
Wiadomo czyje :-)!

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Oj tam, oj tam, a najsłynniejszy bazarek na dogo? A szkolenia? :)

Mój bazarek (z wszystkimi przyległościami) ma się tak do działalności Ostatniejszansy x 2 jak, nie przymierzając, ziarnko piasku do Drogi Mlecznej :-).

Posted

[quote name='jola_li']Mój bazarek (z wszystkimi przyległościami) ma się tak do działalności Ostatniejszansy x 2 jak, nie przymierzając, ziarnko piasku do Drogi Mlecznej :-).

Jolu bardzo się tu mylisz, Twoje wsparcie, wiara w nasze intencje tak sądzę, że od początku, pomoc przy szkoleniach, porady. wskazówki - BEZCENNE .
W Boguszycach ciągle jakieś modernizacje, poprawki, naprawy i.... robimy szpitalik, już prawie cała podloga w kafelkach. Mamy sporo specjalistycznych narzędzi, nareszcie sterylizator, brakuje tylko rtg i usg, ale to już poza naszym zasięgiem. A ja siedzę i kombinuje jak i gdzie bezpiecznie przenieśc wszystkie psiaki z piętra , tam jest duzo psów naprawde staruszków , nie tam 8 lat( jaki to staruszek ?) ale po 12, 14 i więcej . Rysuję, rozmieszczam i ciągle nie tak :( do luftu ze mnie architekt . Ewa

Posted (edited)

Ile ogółem jest szczeniaków w schronisku ? Napisała do mnie Pani szukająca samca. Skopiowałam z facebooka i przesłałam jej zdjęcia tych nowych szczeniąt.

Dokładnie:

[FONT=Times New Roman],,szukam samczyka ktory bedzie duzy[/FONT]
[FONT=Times New Roman]czy ktores z nich bedzie spore i... jest chlopczykiem??,,[/FONT]

Edited by mgie
Posted

Viko może być sporawy w typie onka, bo maluszki,które są od 1,5 tygodnia to raczej średniaczki, są zdjęcia na fb ale Magdo przeslemy Ci , jutro jesteśmy w Rawie i w Boguszycach. Jest jeszcze Mila i trzy rudzielce w tym dwa bez ogonków samczyk i samiczka jedna sunia sporawa do kolana , ciut poza ? a reszta czas pokaże. Suma sumarum na dzisiaj mamy 9 szczeniąt. Wczorajsze pytanie w sprawie adopcji szczeniat a jaka jest matka a mówiłam,ze psy są w schronisku podrzucone... Jeszcze tatusia powinnysmy znać... Ola każde kafelki przyjmiemy bo zawsze się przydadzą. można troche ściany obrobić w kafelkach zawsze to łatwiejsze do zmywania niż te cholerne płyty . Ewa

Posted

Ludziom z mojego bloku umarł pies i szukają szczeniaczka; powiedziałam, żeby się do Was zgłosili, a on (rozmawiałam z facetem) stwierdził, że piesek nie ma być docelowo wielkości yorka. Wątpię, czy takiego w schroniskach znajdzie.

Posted

[quote name='jola_li']Informacja z innego wątku:

Ludkowie na tym wątku dziewczyna z Dogo szuka szczylka dużej rasy, ma domek dlań:smile: Może znacie jakąś bidkę w potrzebie:
http://www.dogomania.pl/forum/thread...xy-też)

szukaja szczeniaka do 6 m-cy docelowo dużego,a u nas 4 szczylki to będa male psiaki, kolejne 3 rudasy -diabli wiedza jedna sunia bez ogonka, najwieksza bedzie raczej do kolana zatem nie ma u nas szczeniaków , które by wyrosły na duże psy. Jak mamy to takie ok 1,5 roku - 2 lata albo i ciut więcej takie jak piękny dostojny Dex , czarny jak węgiel tylko co z tego jak szukaja szczeniaka ? Ewa

Posted

Smutek nas ogarnął, własnie dostaliśmy wiadomość, Żwirek-Igor nie żyje :-(:-(:-( Pękł guz na śledzionie . Cholera to niesprawiedliwe tak krótko cieszył się wspaniałym swoim domkiem( od października ub.r ) a tak długo tkwił w schronisku :placz: Borys,który dopiero co wyjechał do nowego domku ma chory układ moczowy (podobno cysty ). Tak naprawdę to chyba trzeba byłoby wszystkim psom zrobić badania krwi i moczu tylko to niewykonalne . Ewa

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Smutek nas ogarnął, własnie dostaliśmy wiadomość, Żwirek-Igor nie żyje :-(:-(:-( Pękł guz na śledzionie . Cholera to niesprawiedliwe tak krótko cieszył się wspaniałym swoim domkiem( od października ub.r ) a tak długo tkwił w schronisku :placz: Borys,który dopiero co wyjechał do nowego domku ma chory układ moczowy (podobno cysty ). Tak naprawdę to chyba trzeba byłoby wszystkim psom zrobić badania krwi i moczu tylko to niewykonalne . Ewa

Żwirek {*} Dobrze, że nie umarł w schronie...