Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podaję nr telefonu i imię. W niektórych nie mam imienia tylko taki tekst" Zgubiłem się? Zadzwoń!( nr tel)"
A jeśli chodzi o gumowe osłonki na id- pierwszy raz coś takiego słyszę...

Posted

[quote name='gops']"zgubilam sie? nr tel.....zadzwon!"[/QUOTE]
Tez tak mam+miasto.

Uważam że imię jest zbędne. A te osłonki to dla mnie nowość :cool3: Jak to to wygląda?

Posted

[quote name='Paulix']My mamy adresówki z kakadu - fakt, że dość drogie, bo za jedną płaciłam 25 zł, dwie to już 50, ale wytrzymały już rok i jestem z nich bardzo zadowolona. Są kolorowe, farba nie poschodziła, napisy cały czas tak samo widoczne, a psy spacerowały i w śniegu i w chaszczach, i w wodzie, błocie itp. [B]Kupiłam takie gumowe osłonki na brzegi[/B], ale jedna pękła. Same identyfikatory do tej pory się nigdy nie odczepiły. Myślę, że z następnym psem też wybiorę się do kakadu - niby można taniej w internecie, ale jednak na miejscu można zobaczyć na żywo kolor, kształt i przede wszystkim wielkość, no i zawsze można poradzić się psa, który wzór wybrać :D[/QUOTE]

O takie mi chodzi, [B]Paulix[/B] gdzie kupiłaś? To są te o których mówi Agnes? :)

Posted

Ja swoje osłonki kupiłam w Kakadu - chyba były z Trixie. Kosztowały coś ponad siedem złoty, jak dobrze pamiętam. Były różne wzory dopasowane do adresówek.
Wyglądają tak, po roku użytkowania zmieniły kolor, może da się jakoś doczyścić, ale ja nie próbowałam :D

[IMG]http://img87.imageshack.us/img87/4239/indent.png[/IMG]

Posted

[quote name='Paulix']Ja swoje osłonki kupiłam w Kakadu - chyba były z Trixie. Kosztowały coś ponad siedem złoty, jak dobrze pamiętam. Były różne wzory dopasowane do adresówek.
Wyglądają tak, po roku użytkowania zmieniły kolor, może da się jakoś doczyścić, ale ja nie próbowałam :D

[url]http://img87.imageshack.us/img87/4239/indent.png[/url][/QUOTE]

O to, to! :D
Jak będe następnym razem to zapytam i dam znać czy są :D

Posted

[quote name='Coffee&Nera']Gdzie takie coś można kupić w internecie? U mnie w zoologicznych niema takich (chyba ze do QT ktore są drogie)[/QUOTE]

tak, to chyba te same

Posted

One są tylko do QT, myślę, że Trixie je robi na te wymiary. Ciężko by było, żeby niemiecka firma miała wymiary pasujące do polskich producentów, bo ich jest mnóstwo i każdy ma inne kształty ;) Może zadzwoń do nich i spytaj, jakie dokładnie mają wymiary poszczególne kształty, bo niektóre z nich są bardzo podobne do QT. Być może będą się zgadzać. Ewentualnie, mogę Ci podać jakie wymiary ma QT (kosteczka albo serduszko) i porównasz.

Posted

[quote name='Paulix']One są tylko do QT, myślę, że Trixie je robi na te wymiary. Ciężko by było, żeby niemiecka firma miała wymiary pasujące do polskich producentów, bo ich jest mnóstwo i każdy ma inne kształty ;) Może zadzwoń do nich i spytaj, jakie dokładnie mają wymiary poszczególne kształty, bo niektóre z nich są bardzo podobne do QT. Być może będą się zgadzać. Ewentualnie, mogę Ci podać jakie wymiary ma QT (kosteczka albo serduszko) i porównasz.[/QUOTE]

Jeśli mogłabym prosić te wymiary - chodzi mi o kosteczke

Posted

Ja bym nie podawala ani imienia ani tez adresu. Z imienia bym zrezygnowala, poniewaz jak juz bylo wspomniane ktos moglby uzyc tego przeciwko wlascicielowi, no bo jesli pies zostalby ukradziony to zlodziej znalby imie zwierzaka i w razie konfrontacji z wlascicielem i jakimis swiadkami moglby byc uwazany za prawdziwego wlasciciela, poniewaz pies reaguje na swoje imie gdy ten je wypowiada. Jesli chodzi o adres to dlatego, ze zlodziej ten wiedzialby gdzie wywiezc(sprzedac) psa aby wlasciciel, ktos z jego znajomych czy weterynarz nie spotkal psa.
Ja umieszcze jakies krotkie sformulowanie w stylu: "zgubilam sie, zadzwon". myslalam o dopisaniu "jestem zachipowana" ale to chyba mija sie z celem bo przeciez "znalazca" w pierwszej kolejnosci skorzystalby z numeru tel a nie szukal w przychodni czy schronisku mozliwosci odczytania chipa.

Posted

[quote name='Talia']Czy ktoś zamawiał id z artmagic? Wszystko bez problemu?[/QUOTE]

Dwa lata temu zamawialam od nich - dostalam po kilku dniach, taki jak sobie wymarzyłam. Do dzisiaj identyfikator służy i wygląda praktycznie jak nowy a jest uzywany codziennie ;)

Posted

Nie podaję imienia na adresówkach jeszcze z jednego powodu. Niestety mój piesek odszedł( dzisiaj dopiero skończyłaby 2 latka:-()i miałam id z jej imieniem. Teraz mam innego psa i są mi niepotrzebne stare adresówki, musiałam kupić nowe.
Oczywiście, nie życzę, aby się taka sytuacja komuś się przytrafiła....

Posted

[quote name='Talia']Dziękuje bardzo. Czy niklowany jest dużo lepszy od zwykłego?[/QUOTE]

Ja mam właśnie niklowany - uważam że jest trwalszy - tak to mogę ująć. Do dziś widać litery oraz numer zreszta wydaje mi się iż jest ładniejszy ;)

Posted

Ja też mam identyfikatory z art magic, bardzo polecam ;) Kilka z nich ma 1,5 roku i dalej wyglądają jak nowe, napisy w ogóle się nie ścierają.
Kontakt ze sklepem i wysyłka także bezproblemowo.

Posted

[quote name='iriska111']Jmyslalam o dopisaniu "jestem zachipowana" ale to chyba mija sie z celem bo przeciez "znalazca" w pierwszej kolejnosci skorzystalby z numeru tel a nie szukal w przychodni czy schronisku mozliwosci odczytania chipa.[/QUOTE]

Co do imienia to macie wszyscy rację ale z tym ^^ się nie zgodzę. Umieszczając ten tekst nie chodzi mi o to, by ktoś leciał do lecznicy i sprawdzał czipa tylko myślę, że to w sporym stopniu zniechęca do kradzieży/przywłaszczenia psa. "Pies jest w jakiś sposób oznakowany, w konfrontacji z właścicielem np w obecności policji nie mam szans" - mam nadzieję, że tak sobie myśli złodziej ;)

edit.
O matko, jakie ładne te adresówki z Art Magic! - nie widziałam wcześniej. Kostki podobne chyba do Quick Tagów a jednak tańsze. I ile czcionek i symboli do wyboru :D Chyba sama zamówię.