doddy Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Sandra, po Twoim telefonie cudów to się nie spodziewałam, ale szczerze zdjęcia mnie przeraziły! Biedny pies! Quote
Bjuta Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 To by się nadawało na wątek Andymetamorfozy.... :( :( a u nas: Quote
Mysia_ Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Sandra, wiecie o tej karmie? On ma jutro do nas przyjechać, a nie wiem co z jedzonkiem? bo on musi jakąś specjalistyczną. Ludzie są beznadziejni :-( Kolejny dowód na to, że wizyty przed adopcyjne często nie dają całkowitego obrazu właściiceli, wszystkich ludzi trzeba by było kontrolować non stop, ale to prawie nierealne przy tylu zwierzakach i tak małej garści ludzi :-( Biedny Ares... taki cudowny psiak! Quote
andzia69 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 biedny psiak:( i dokładnie Mysia...wizyty poadopcyjne mówią dopiero prawdę...:( Quote
Czaruś Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Ares jeszcze zostanie w klinice przez 10 dni, zdiagnozowany jest tylko problem z wątrobą, a na wyniki trzustki czekamy. Quote
Czaruś Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Kilka fotek Aresa jeszcze jak był w klinice: Quote
Czaruś Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Niestety 18-go kwietnia trafił do schronu :cry: :cry: 2 razy dziennie jeździ do niego mój TZ, ale widok Aresa tam jest straszny, jest coraz bardziej smutny........ :cry: Quote
Czaruś Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Po drodze zbiera sobie "zabawki" A te fotki są najgorsze .......... :cry: "dlaczego mnie tu zostawiasz......, co znowu zrobiłem........, zabierz mnie stąd......" Niestety nadal czekamy na wyniki trzustki :( Ares dostaje suchą karmę specjalistyczną i jeszcze gotowany ryż z kurczakiem i marchewką, który gotuje mój TZ i mu zawozi. Quote
Mysia_ Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Biedny ten Ares... strasznie to wszystko przeżywa :-( w końcu to jeszcze taki dzieciak... Quote
Mysia_ Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 z tego co mówił Grzesiu (TZ ARDNAS) to są jakieś zainteresowane domki ;) Quote
Alicja Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 biedny Aresik :( ...ale skoro jest światełko w tunelu to ...:kciuki: Quote
Czaruś Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Mysia_ napisał(a):z tego co mówił Grzesiu (TZ ARDNAS) to są jakieś zainteresowane domki ;) Z tymi domkami to nic pewnego, dlatego Angi bardzo proszę o ogłoszenia, bo tu ważny jest czas i dobry domek dla Areska. Dane do kontaktu w ogłoszeniach: Grzegorz 506 280 304 Quote
Czaruś Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Allegro dla Areska - http://allegro.pl/ares-amstaff-szuka-domu-i1580669691.html wykupiłam mu tez pakiet ogłoszeń - http://www.dogomania.pl/threads/206095-pakiet-50-og%C5%82osze%C5%84-tylko-10z%C5%82-na-hotel-dla-Hajsa!-przed%C5%82u%C5%BCamy-do-30-kwietnia/page2 Dziś byłam u Areska dwa razy. Jest taki przyjacielski.... :) uwielbia spacery, skakanie do patyczków i buteleczek. Potrafi nawet odróżnić słowo patyczek i buteleczka :) Spuszczony ze smyczy nie oddala się za daleko. Dziś nawet wzięłam też labradorka ze schronu na spacer i razem szły. Obwąchały się, pomerdały ogonkiem i spacer był wspólny :) Allegro wykupiłam mu wyróżnione i mam nadzieję, że domki się jakieś odezwą :roll: Co do oczka to dziś rozmawiałam z koleżanką ze schronu i jest leczony na wrzód rogówki oka i prawdopodobnie choroba oczka się cofnie. Na wyniki krwi pod kątem trzustki nadal czekamy. Quote
Kłapoucha Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 przepraszam za offfa,ale moze jakiemus psu to pomoze, jesli ktos chcialby plakat reklamujacy adopcje psiaka zapraszam na bazarek plakatowy: http://www.dogomania.pl/threads/220617-Bazarek-plakatowy-na-spłatę-dalszej-diagnostyki-Daszy.-do-13.01-godz.-21 Quote
Bjuta Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 A co słychać u Aresa teraz? Jakoś mi uciekł z oczu. Dziewczyny - do kogo stukać w pilnej sprawie. Dwuletni amstaff w rodzinie mojej studentki ugryzł w twarz swoją młodszą panią (15 lat) jak chciała go objąć. Chcieli go uśpić, ale wet odmówił, schronisko w Sosnowcu go nie przyjęło, bo agresywny. Boję się że psiak marnie skończy a ma 2 lata i pewnie jest do wyprostowania. Oni go na 1000% procent już nie chcą. Szukają sposobu jak się psiaka pozbyć. Do kogo się zwrócić z prośbą o pomoc? Quote
doddy Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Czy Zulka jest nadal w schronisku? Ogłaszam ją a może niepotrzebnie już? Quote
Bjuta Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 (edited) Bardzo potrzebnie :) . Teraz mamy trzy bullaki. Zulkę i Obsesję http://www.psitulmnie.pl/galeria.php?pid=2693&statusid=1&animaltype=0&virtual=0&senior=0 (to reklamacja niestety) i jeszcze Kendrę http://www.psitulmnie.pl/galeria.php?pid=3188&statusid=1&animaltype=0&virtual=0&senior=0 Edited October 28, 2012 by Bjuta Quote
Mysia_ Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 [quote name='doddy']Czy Zulka jest nadal w schronisku? Ogłaszam ją a może niepotrzebnie już?[/QUOTE] ostatnio miałam telefon z Twoich ogłoszeń, ale w domku są malutkie dzieci, trudno mi powiedzieć czy Ci ludzie sobie poradzą i co by Zula na to stwierdziła... Mają być 8 listopada w okolicach Zabrza, wtedy przyjechali by ją poznać... ale nie wiem czy coś w ogóle z tego będzie. Doddy a o Kendrze myślicie może coś? Bardzo się boję o nią zimą, bo bidulka już teraz trzęsie się z zimna :-( Quote
doddy Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Szczerze to teraz przestaje myśleć o kolejnych psiakach. Złapałam się na tym, że mam tyle na głowie, że przestałam się wyrabiać z psami które już pozyskaliśmy. Niby większość psów jest w DT, ale pojechać do weta muszem ja (a ostatnio zebraliśmy dużo chorowitych psów), na wizyty ja, na zdjęcia ja, karmę zawieźć ja, ze schroniska przywieźć psa ja i naprawdę fizycznie nie ogarniam. Nie wspominając już o nadrobieniu zaległości w necie typu ogłaszanie i o swoich 4 psach w domu, które wszystkie chore :) Mamy sztab ludzi, którzy nam super pomagają, ale to nadal za mało. Muszę wyjść na prostą z tymi co są. Ten rok dla nas jest jakiś pod górkę. Na szczęście się kończy :) Quote
Recommended Posts