Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sandra, wiecie o tej karmie? On ma jutro do nas przyjechać, a nie wiem co z jedzonkiem? bo on musi jakąś specjalistyczną.

Ludzie są beznadziejni :-( Kolejny dowód na to, że wizyty przed adopcyjne często nie dają całkowitego obrazu właściiceli, wszystkich ludzi trzeba by było kontrolować non stop, ale to prawie nierealne przy tylu zwierzakach i tak małej garści ludzi :-(

Biedny Ares... taki cudowny psiak!

• 2 weeks later...
Posted

Niestety 18-go kwietnia trafił do schronu :cry: :cry:

2 razy dziennie jeździ do niego mój TZ, ale widok Aresa tam jest straszny, jest coraz bardziej smutny........ :cry:

Posted

Po drodze zbiera sobie "zabawki"

A te fotki są najgorsze .......... :cry: "dlaczego mnie tu zostawiasz......, co znowu zrobiłem........, zabierz mnie stąd......"

Niestety nadal czekamy na wyniki trzustki :(

Ares dostaje suchą karmę specjalistyczną i jeszcze gotowany ryż z kurczakiem i marchewką, który gotuje mój TZ i mu zawozi.

Posted

Mysia_ napisał(a):
z tego co mówił Grzesiu (TZ ARDNAS) to są jakieś zainteresowane domki ;)

Z tymi domkami to nic pewnego, dlatego Angi bardzo proszę o ogłoszenia, bo tu ważny jest czas i dobry domek dla Areska.
Dane do kontaktu w ogłoszeniach: Grzegorz 506 280 304

Posted

Allegro dla Areska - http://allegro.pl/ares-amstaff-szuka-domu-i1580669691.html
wykupiłam mu tez pakiet ogłoszeń - http://www.dogomania.pl/threads/206095-pakiet-50-og%C5%82osze%C5%84-tylko-10z%C5%82-na-hotel-dla-Hajsa!-przed%C5%82u%C5%BCamy-do-30-kwietnia/page2

Dziś byłam u Areska dwa razy. Jest taki przyjacielski.... :) uwielbia spacery, skakanie do patyczków i buteleczek. Potrafi nawet odróżnić słowo patyczek i buteleczka :)
Spuszczony ze smyczy nie oddala się za daleko. Dziś nawet wzięłam też labradorka ze schronu na spacer i razem szły. Obwąchały się, pomerdały ogonkiem i spacer był wspólny :)
Allegro wykupiłam mu wyróżnione i mam nadzieję, że domki się jakieś odezwą :roll:

Co do oczka to dziś rozmawiałam z koleżanką ze schronu i jest leczony na wrzód rogówki oka i prawdopodobnie choroba oczka się cofnie. Na wyniki krwi pod kątem trzustki nadal czekamy.

• 8 months later...
  • 4 months later...
Posted

A co słychać u Aresa teraz? Jakoś mi uciekł z oczu.

Dziewczyny - do kogo stukać w pilnej sprawie. Dwuletni amstaff w rodzinie mojej studentki ugryzł w twarz swoją młodszą panią (15 lat) jak chciała go objąć. Chcieli go uśpić, ale wet odmówił, schronisko w Sosnowcu go nie przyjęło, bo agresywny. Boję się że psiak marnie skończy a ma 2 lata i pewnie jest do wyprostowania. Oni go na 1000% procent już nie chcą. Szukają sposobu jak się psiaka pozbyć. Do kogo się zwrócić z prośbą o pomoc?

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='doddy']Czy Zulka jest nadal w schronisku? Ogłaszam ją a może niepotrzebnie już?[/QUOTE]

ostatnio miałam telefon z Twoich ogłoszeń, ale w domku są malutkie dzieci, trudno mi powiedzieć czy Ci ludzie sobie poradzą i co by Zula na to stwierdziła... Mają być 8 listopada w okolicach Zabrza, wtedy przyjechali by ją poznać... ale nie wiem czy coś w ogóle z tego będzie.

Doddy a o Kendrze myślicie może coś? Bardzo się boję o nią zimą, bo bidulka już teraz trzęsie się z zimna :-(

Posted

Szczerze to teraz przestaje myśleć o kolejnych psiakach. Złapałam się na tym, że mam tyle na głowie, że przestałam się wyrabiać z psami które już pozyskaliśmy. Niby większość psów jest w DT, ale pojechać do weta muszem ja (a ostatnio zebraliśmy dużo chorowitych psów), na wizyty ja, na zdjęcia ja, karmę zawieźć ja, ze schroniska przywieźć psa ja i naprawdę fizycznie nie ogarniam. Nie wspominając już o nadrobieniu zaległości w necie typu ogłaszanie i o swoich 4 psach w domu, które wszystkie chore :) Mamy sztab ludzi, którzy nam super pomagają, ale to nadal za mało. Muszę wyjść na prostą z tymi co są. Ten rok dla nas jest jakiś pod górkę. Na szczęście się kończy :)