martka1982 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 White (zwany też Białasem) to młody pies mocno w typie owczarka szwajcarskiego krótkowłosego z różowym nosem (ile w nim owczara niech się wypowiedzą znawcy). Do schroniska przywiozła go policja, gdyż błąkał się gdzieś po mieście. Od kiedy White znalazł się w schronie SCHUDŁ PRZERAŹLIWIE - widać,że jest to wrażliwy pies, który sobie nie radzi. Przebywanie w kojcu było dla niego tragedią! Bardzo długo nie potrafił się dostosować i odnaleźć w nowych warunkach. Na szczęście teraz przebywa już na wybiegu i wydaje się,że jego stan psychiczny powoli się poprawia. TEN PIES NIE MOŻE DŁUŻEJ PRZEBYWAĆ W SCHRONISKU! Długo trzeba będzie go odkarmiać,żeby znikły sterczące kości miednicy....on jest po prostu zbyt wrażliwy na to miejsce! SZUKAMY MU PILNIE DOMU! Pomóż! Dodam jeszcze tylko,że jest calutki biały. To naprawdę śliczny pies! Na moje oko to ma w sobie bardzo dużo z owczarka szwajcarskiego, a wy jak uważacie? White'a znajdziecie tu: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul.Gajowa 7A Konin(wielkopolska) 0-63 243-80-38 Quote
Ola la Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Cudo:loveu: Mysle ,ze taka pięknosc dlugo w schronie nie pobędzie;)chociaz ludzie nieraz są ślepi:shake: w katowickim schronie tez jest pies ktory wlasciwie wyglada calkiem calkiem jak bialy owczarek no ale wciaz JEST w schronisku. Nio wiec wroze pisakowi to,ze szybko znajdzie sie w domowych pieleszach;) Moze mu jakies ogloszenia porobic? Quote
akucha Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Nie znam się, ale przyzna, PIĘKNY JEST!!! Szybko znajdzie dom, tego mu zyczę. Quote
martka1982 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 On już w schronie siedzi przeszło 2 miesiące i nic. Jakoś ludziom nie wpadł w oko. Wiem,że ma kilka ogłoszeń, dopytam sie gdzie i dam znać Quote
maarit Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 przygarnijzwierzaka.pl adopcje.org przygarnijzwierzaka.pl nasipupile.pl e-oferty.com.pl czworonogi.eu 4lapy.pl ogloszenia.e-gratka.info Quote
Seymour666 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 A czy on wykastrowany byłby, ten pan ? I czy można prosić o zdjęcia tego białaska z katowickiego schronu ? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Dam znac na naszym forum białasow i białych owczarków w potrzebie. Białaski sa bardzo wrazliwe psychicznie i związane z włascicielami-biedulak kochany:placz: Quote
martka1982 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Ola! Gonia podała już, gdzie Białas ma ogłoszenia. Jeśli znasz jakieś inne miejsca to oczywiście będziemy wdzięczni jeśli go ogłosisz:) Quote
martka1982 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='Seymour666']A czy on wykastrowany byłby, ten pan ? I czy można prosić o zdjęcia tego białaska z katowickiego schronu ?[/quote] Kwestia kastracji jest do dogadania z przyszłym domkiem:) Quote
Ola la Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 ok wieczorkiem zadziałam:) tutaj jest strona na ktorej jest "katowicki" biały owczarek ;) http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-w-katowicach-pomozmy-im-znalezc-domy-75461/index2.html nima swojego wątku osobnego o ile się nie myle:shake: Quote
Karolcia_ko5 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Białas to straszny pieszczoch. ale wśród samców lubi dominować. Świetny stróż! Quote
martka1982 Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 White był na bank wypieszczonym psem domowym- on nie wie co to buda. nawet gdy leje i jest zimno nie potrafi wejść do budy.......stoi na zewnątrz i piszczy:(( dziś został zabrany do pomieszczenia na trochę,żeby się ogrzać, wytarłam go ręcznikiem a on........tak był szczęśliwy jakby to była największa pieszczota! Widać było,że ktoś kiedyś o niego dbał, pewnie kąpał i wycierał po kąpieli - dlatego ta czynność była mu dobrze znana i wyraźnie sprawiła mu radość. To piękny pies - czy ktoś da mu dom? Schronisko wykastruje go przed adopcją,żeby nie został reproduktorem. Pomóżcie mu znaleźć dom, proszę. Quote
kako80 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 a czy wiadomo ile chlopak moze miec lat? moze wiek powoduje, ze nadal siedzi w schronie? Quote
martka1982 Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Kako80, wiek White'a oszacowano na maksymalnie 1,5 roku! zaledwie 1,5 roku! To młodzik jest! Mi się wydaje ze on sie kiedys komus po prostu zgubił, a mało ludzi szuka swoich psów w schronisku niestety. U White'a najpowazniejszym problemem jest jego wrazliwosc - w schronisku ma wszystko to, co schronisko jest w stanie zapewnic. Ma apetyt (przyglądam się czasem czy je to co dostaje) a mimo tego chudnie. Przyczyną jest stres i nerwy. Większość psów po takim czasie przebywania w schronisku już by sie przyzwyczaiło do nowego miejsca i zwyczajów q nim panujacych, ale nie White:(( Żal mi tego psiuta przeogromnie:( Ma wyjątkową urodę, jest młody, zdrowy, do tego mocno w dość rzadkiej rasie owczarka a nadal siedzi w schronisku...... Jeśli znacie kogokolwiek kto mógłby być zainteresowany jego adopcją, to proszę, wskażcie im ten wątek. Quote
martka1982 Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 A masz taką możliwość Asior? Jeśli tak, to możemy na pw uzgodnić co i jak:) Quote
Asior Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 no ba :) To moje przykładowe allegro ;) 4-RO KG MALEŃSTWO Z ŁAŃCUCHA!! BŁAGA O DOMEK ! (554900497) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Asior Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 dziewczyny... napiszcie jakiś fajny tekst na aukcję..... Quote
martka1982 Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Nie wiem czy będę potrafiła ale jutro spróbuję coś Ci przesłać Quote
Red Dingo Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 jest cudny .. oby szybko znalazl dom Quote
martka1982 Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Rozmawiałam dziś ze schroniskiem w sprawie kastracji White'a. Mam nadzieję,że już niedługo White będzie po zabiegu. Uważam,że w jego przypadku to ważne, bo mógłby stać się reproduktorem w jakiejś domowej hodowli a tego przecież nie chcemy. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 to bardzo dobra wiadomość- zbyt ładny pies-nie jednego debila mogłoby podkusic aby go dopuscic z suka sąsiada np:angryy: Quote
Recommended Posts