Jump to content
Dogomania

1,5 roczne pręguski: Izaura i Esmeralda - znowu szukamy domu!!!

Recommended Posts

Posted

psiama napisał(a):
Napisz Agusia jak idzie :roll:.

A witam :)
Póki co jestesmy w martwym punkcje. Z Kasia (kaja555) rozmawiałam kilka razy i stanęło na tym, że chyba już na dniach umówimy sie z behawiorysta ;)

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Esmeralda dzisiaj już nasikała mi 2 razy :(
Na spodenki w łazience i na pufe :(
Normalnie brak mi słów, zaraz dzwonie do behawiorysty i umawiam sie na spotkanie, bo chcielismy troche odwlec ze względów finansowych ale po prostu nie da sie wytzrymac :shake:

Posted

Jutro przychodzi do nas pani behawiorystka.. Zobaczymy czy to coś da ;)

Esmeralda chodzi jak dzikus... mam wrazenie ze u nas jest strasznie nieszczęsliwa :(
Mam nadzieje ze cokolwiek zadziała, bo naprawdę kotka jest strasznie trudna...

Posted

agusiak1983 napisał(a):
Jutro przychodzi do nas pani behawiorystka.. Zobaczymy czy to coś da ;)

Esmeralda chodzi jak dzikus... mam wrazenie ze u nas jest strasznie nieszczęsliwa :(
Mam nadzieje ze cokolwiek zadziała, bo naprawdę kotka jest strasznie trudna...

Trzymam za behawioralne przestawienie kici :p. TO DZIŚ !

Posted

kaja555 napisał(a):
Trzymam kciuki!

Aga, to na pewno zadziała, ale ta przemiana Esmeraldy trochę potrwa. Ważne, zeby robić dokładnie to, co behawiorysta powie. Ta kobieta nie jednego dzikusa przerobiła na miziaka. Na pewno nie zdjajecie sobie sprawy, że robicie coś, co kot interpretuje zupełnie inaczej.

Ja też Wam głupie rady dawałam :oops:, uświadomiłam sobie dopiero po rozmowie z tą Panią.

Najważniejsze, nie poddawajcie się!

Kaja,
rozumiem, że Pani ma wizyty domowe na terenie Śląska ? Tak z ciekawości ile kosztuje taka konsultacja, bo nigdy nie wiadomo co się może przydać ? :cool3:

Posted

Trzymam kciuki!

Aga, to na pewno zadziała, ale ta przemiana Esmeraldy trochę potrwa. Ważne, zeby robić dokładnie to, co behawiorysta powie. Ta kobieta nie jednego dzikusa przerobiła na miziaka. Na pewno nie zdjajecie sobie sprawy, że robicie coś, co kot interpretuje zupełnie inaczej.

Ja też Wam głupie rady dawałam :oops:, uświadomiłam sobie dopiero po rozmowie z tą Panią.

Najważniejsze, nie poddawajcie się!

Posted

Psiama p. behaworystka skasowała 100 zł za wizyte plus kropelki.
A rozpiske dostalismy mniej wiecej taką:

1. Zbadanie moczu. - w trakcie, siatki leża w przedpokoju i czekamy az mała sie zsika ;)
2. Przeniesienie misek z pokarmem z łazienki gdzie jest kuweta do kuchni - wykonane :)
3. Umieszczenie drugiej kuwety - wykonane :)
4. Zastosowanie kocich feromonów Feliway - tu cena zabija... chyba bede musiala stanąc na głowie abym dostała od mojego Macka na to :shake:
5. Zastosowanie kropli Bacha - odbieramy dzisiaj.
6. Rozłozenie kilku kartonów w "ich" pokoju aby miały więcej kryjówek - w trakcie, kombinuje skad wziąśc kartony ;)
7. Zwiekszenie ilosci zabaw do 2 dziennie - wykonane :)
8. Zabezpieczenie siatką balkonu - w trakcie, bo do tej pory wychodziły tylko "pod opieką".

i reszta to juz były wskazówki behawioralne czyli nci na siłę, nie zmuszac etc.

Czy będa rezultaty? jak jakiekolwiek zobacze to na pewno napisze :)

Pozdrawiam

Posted

teraz dopiero zobaczyła post psiamy, który wskoczył przed mój - wizyta godzinna kosztuje 100zł i na terenie śląska jak najbardziej.

To na razie się nieżłe wykosztowaliście :-o, Feliway w spray kosztuje między 30-40zł. Ale widzę że krople Bacha też macie.

Ja proponuję, żeby Maciek się wkupił w względy u Esmeraldki, skoro Izka Ciebie uwielbia i nie chce się dzielić ;)

Posted

Dzięik za info :p. Przeskakiwanie postów to jest smaczek tego forum, ja juz się przyzwyczaiłam i zawsze czytam kilka wstecz :diabloti:.

Nigdy nie wiadomo kiedy behawiorysta się przyda. A dobry behawiorysta to duza pomoc. Mówi sie obecnie nawet o pewnym trendzie modowym :evil_lol:.

Agusia, będzie dobrze :cool2:

Posted

ja tak myśle jak to działać, żeby obie kotki były zadowolone i Izka nie dominowała Esmeraldy - i tak wymyśliłam Aga :evil_lol:, że jak masz coś do jedzienia w jednej ręce - to musisz i mieć w drugiej :evil_lol:, a z zabawkami na sznurkach tak samo :eviltong:

A zdjęcia super - i Esmeraldka w tle wcale nie wygląda na zestresowaną, wręcz przeciwnie :loveu:

• 2 months later...
Posted

Niestety dziewczyny znowu szukają domów - nie udało się, Esmeralda dalej sika, a Izaura niszczy. Esmeralda nie oswoiła się i potrafi ze strachu ugryżć.

Szukamy im domu, może nawet wychodzącego. Ważne, żeby nowi właściciele wiedzieli jak najwięcej o kotkach. Teraz to już dorosłe, ok. 1,5 roczne kotki.

Nie doszliśmy co wpływa na ich zachowanie, ale niszczenie i sikanie to często reakcja na jakiś stres. Może ktoś znający temat się tu wypowie?

Proszę też pytać znajomych i rodzinę - może ktoś zdecyduje się je przygarnąć.