Kaya93 Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 [quote name='Mqrtynq']To mówi moja mama: Dlaczego nie ster. się upośledzonych dzieci, zboczeńców, gwałcicieli, pedofili itd. ? Czy rasa ludzka jest gorsza od psiej ? Czy psy mają inne uczucia, inne emocje ? To jest istota żywa tak jak i my. Tylko rozmawiają innym językiem, którego wy na prawdę nie rozumiecie i polecam same sie wysterlizujcie . Pozdrawiam mama Martyny . A ja nie wiem co o tym myśleć . :roll: Wydaje mi się, że mamę poniosło lub coś w tym stylu . Na prawdę sorry .. wstyd mi za nią :shake:[/quote] No to sie nie dziwie, że sie za nia wstydzisz, bo pierwszy raz słyszę takie GŁUPOTY!:-o w ogóle nie rozumiem porównania Twojej mamy :roll: ani toku jej myślenia:roll:. Co mają upośledzone dzieci do sterylizacji? A zboczeńcy, pedofile itd?:-o przecież to są chorzy ludzie! A psy... za psa odpowiedzialni są jego właściciele i okey jeżeli umiecie zabezbieczyć suke (niestety obawiam sie że nie potraficie skoro Fionka była juz 2 razy w ciąży), ale jeżeli nie i bedzie miala kolejne szczeniaki? To co? sprzedacie? No dobra, jeżeli, bedziecie pewni, że są w dobrych rękach ale jeżeli ktos kupi, bo to będzie taka ''chwilowa zachcianka'', a jak zaczną sie problemy, albo pies (kundelek) jak urośnie nie okarze sie taki piękny jak miał być? to co? pewnie, co tam kolejny pies w schronisku- zadna rożnica :shake: A jeżeli, nie będzie chętnych na szczeniaki? To co? oddacie? czy bedziecie w stanie je zatrzymac i zagwarantować wszystko czego potrzeba? PS Najpierw powinno sie zastanowić zanim sie coś powie;) Pozdrawiam mame;) Quote
Kaya93 Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 [quote name='cockermaister']Hejka:cool3::cool3:[/quote] Hej:multi: [quote name='kaktusek xD']hej dziewczyny kiedy idziecie do schroniska bo ja w piątek nie mogę i ja myślałam o czwartku co wy na to? :roll:chyba,że wolicie iść same ?[/quote] Hej:loveu: No chyba ani w piatek ani czwartek nie damy rady :cool3: ja na 90% jade w środe;) ale w kolejny piątek mam nadzieje jedziemy wszystkie w 4 :loveu: Jak to same:mad: bez Ciebie sie nie ruszamy :eviltong: prawda :cool3: Quote
psiulka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='Mqrtynq']To mówi moja mama: Dlaczego nie ster. się upośledzonych dzieci, zboczeńców, gwałcicieli, pedofili itd. ? Czy rasa ludzka jest gorsza od psiej ? Czy psy mają inne uczucia, inne emocje ? To jest istota żywa tak jak i my. Tylko rozmawiają innym językiem, którego wy na prawdę nie rozumiecie i [B]polecam same sie wysterlizujcie[/B] . Pozdrawiam mama Martyny . A ja nie wiem co o tym myśleć . :roll: Wydaje mi się, że mamę poniosło lub coś w tym stylu . Na prawdę sorry .. wstyd mi za nią :shake:[/quote] To było bardzo nieuprzejme. [I]"Dlaczego nie ster. się upośledzonych dzieci, zboczeńców, gwałcicieli, pedofili itd. ?"[/I] Nie wiem o co chodzi z tymi upośledzonymi dziećmi, ale co do reszty to niestety takie prawo mamy w Polsce, i nie rozumiem, dlaczego to pytanie skierowane jest do nas? To nie my ustalamy zasady, które tutaj panują, tylko rząd, prezydent i te wszystkie organy. [I]"Czy rasa ludzka jest gorsza od psiej?"[/I] Ja powiedziałabym, że tak, ale każdy ma swoje zdanie, a patrząc obiektywnie, to dlaczego rasa ludzka ma mieć gorzej? Bo nie jest sterylizowana? Przepraszam, ale nie rozumiem tego pytania. [I]"Czy psy mają inne uczucia, inne emocje ?"[/I] Te same, a na dodatek nie posiadają takich jak: chęć czynienia zła, zemsty, zabijania i co najważniejsze umieją i chcą kochać (np. swojego właściciela) i tylko to im do szczęścia wystarczy (może niektórzy ludzie też tak mają, ale z tego, co widzę, to znaczna mniejszość). Sterylizacja to nie jest zło dla suki. Wręcz przeciwnie - uniknie ryzyka zachorowania na choroby macicy/jajników, które zostaną usunięte, może uniknąć stresu, związanego z ciążą urojoną. Po zabiegu oczywiste jest, że suka będzie osłabiona, ale to tylko chwilowe, jak po każdej operacji. I tak będzie przecież pod (chociażby telefoniczną) opieką weterynarza. Schroniska są obecnie przepełnione, niekiedy nawet bardzo znacznie. Co chwila trafia do nich suka w zaawansowanej ciąży lub miot szczeniąt, które komuś przeszkadzały i ktoś chciał się ich pozbyć lub po prostu się znudziły. Jeśli jest taka możliwość, to chyba lepiej, żeby te pieski znalazły prawdziwe, nowe domy, niż żeby dalej siedziały w schronisku przez to, że teraz bardzo łatwo kupić/dostać szczeniaka od rozmnażaczy szczeniąt? Poza tym, sterylizacja nie jest konieczna. Można też sukę przypilnować - jeśli się chce, to to naprawdę nie jest trudne. I tak jak pisałam wcześniej: [quote]Z resztą jeśli nie można wykonać sterylizacji to trzeba pilnować. Prawda, trzeba być bardzo ostrożnym, ale jak się chce, to się potrafi. Ja nie mam ogrodzenia i w czasie cieczki, mniej więcej przez 3 tyg., pojawiają się przy moim domu grupy 'napalonych' psów. Ale nie jest dla mnie problemem wziąć sucz na smycz i przejść się chociaż po podwórku, a wieczorem, gdy część psów pójdzie do domów - na dłuższy spacer. [/quote] Pozdrawiam i chciałabym, żeby Pani nie używała takich określeń "same się wysterylizujcie" w stosunku do nas. Quote
Izuuus Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='Mqrtynq']To mówi moja mama: Dlaczego nie ster. się upośledzonych dzieci, zboczeńców, gwałcicieli, pedofili itd. ? Czy rasa ludzka jest gorsza od psiej ? Czy psy mają inne uczucia, inne emocje ? To jest istota żywa tak jak i my. Tylko rozmawiają innym językiem, którego wy na prawdę nie rozumiecie i polecam same sie wysterlizujcie . Pozdrawiam mama Martyny . A ja nie wiem co o tym myśleć . :roll: Wydaje mi się, że mamę poniosło lub coś w tym stylu . Na prawdę sorry .. wstyd mi za nią :shake:[/QUOTE] Bardzo inteligętna wypowiedz! Gratuluję! Bo jak moża wysterylizować upośledzone dziecko :roll: Z tego co wiem to ludzi się nie sterylizuje - ma to inne nazwy. Po co się twoja mama wypowida skoro w ogóle się na psach nie zna? A poza tym wiesz dobrze,że Fiona jest agresywna i szczeniaki też mogą być.. później do schroniska. Psiulka dobrze napisała. Na twoim miejscu nie publikoałabym słów twojej mamy. ;o I serdeczne pozdrowienia dla niej!:cool1: Nie wiem jak reszta dogomaniaków ale ja nie mam zamiaru się 'sterylizować' :roll: :roflt: ps. Pisałąś mi kiedyś,że ekila jest wysterilzowana. Czy dzieje się jej jakaś krzywda? Źle jej z tym ? Cierpi w jakiś sposób? Quote
Izuuus Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 A i w ogóle znajdz wątek o strylce na dogo i tam pisz i twoja mama niech też się tam wypoowie. Tu jest galeria Maii. I witam cię znowu Paulisiu i Majusiu :loveu: Kiedy foteczki ? :cool3: Quote
kaktusek xD Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='Kaya93']Hej:multi: Hej:loveu: No chyba ani w piatek ani czwartek nie damy rady :cool3: ja na 90% jade w środe;) ale w kolejny piątek mam nadzieje jedziemy wszystkie w 4 :loveu: Jak to same:mad: bez Ciebie sie nie ruszamy :eviltong: prawda :cool3:[/quote] ok :loveu: szkoda bo ja s środę też nie moge a tak chciałam iść w tym tygodniu bo umre do następnego piątku z tęskonoty....:placz: Quote
Tequila1017 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Mama się wnerwiła :roll: I mam to gdzieś ! Zmiennie temat :p Co tam u Ciebie i Maji ? Quote
psiulka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='Mqrtynq']Mama się wnerwiła :roll: I mam to gdzieś ! [/quote] Ja powiem jeszcze: przejdź się z mamą do najbliższego schroniska i zobacz ile tam siedzi tych psów, które kiedyś ktoś rozmnożył... ;) Quote
Avaloth Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 No jesteśmy już i was nie opuścimy już na tak długo :eviltong: Ja ostatnio mamie napomknęłam, ze może by tak Chestera ciachnąc, to ona mi na to że chyba zgłupiałam, żebym sobie papier pociachała ^^ z tymi kobietami :D Quote
Tequila1017 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='psiulka']Ja powiem jeszcze: przejdź się z mamą do najbliższego schroniska i zobacz ile tam siedzi tych psów, które kiedyś ktoś rozmnożył... ;)[/quote] Moja mama była w schronisku w listopadze po Grzesia a we wrześniu po Tequile . Wiec dobrze wie jak tam jest . Ostatnio tata ze swoim kolegą przejeżdżali obok schroniska i na bramie była kartka, a na niej napisane: Nie przyjmujmy zwierząt, ponieważ mamy przepełnione boksy . Albo coś w tym stylu . Spokojnie .. mama da się namówić . Od wczoraj ma na mnie focha, bo podsumowałam jej opinie jaką wyraziła o ster. i jak was wyzwała :roll: Quote
Kaya93 Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 [quote name='Izuuus']A i w ogóle znajdz wątek o strylce na dogo i tam pisz i twoja mama niech też się tam wypoowie. Tu jest galeria Maii.[/quote] Fajnie, że to ktos zauważył :evil_lol: [quote name='Izuuus']I witam cię znowu [B][I][U]Paulisiu[/U][/I][/B] i Majusiu :loveu: Kiedy foteczki ? :cool3:[/quote] Witam Cie:loveu: Izabellko xD wypraszam sobie,... ale Majusiu może być :loveu: Foteczki :oops:- obiecuje ale tak na prawde obiecuje, że jutro wstawie :cool3: ;) jeszcze dzis musze sie pomęczyć nad książkami, ale jutro już loozik będzie:multi::loveu: [quote name='kaktusek xD']ok :loveu: szkoda bo ja s środę też nie moge a tak chciałam iść w tym tygodniu bo umre do następnego piątku z tęskonoty....:placz:[/quote] No tak to wszystkie mnie zostawcie :placz: Nie rozumiem czy wy wszystkie pomagacie mamom okna myć czy co :crazyeye::evil_lol: pojade se sama wiecie! O :eviltong: I przepisze nas wszystkie na kolejny piątek, juz nie ma nie moge! [quote name='Feigned']heey wam :loveu: co tam jak tam ? :razz:[/quote] Hej:loveu: u nas wszystko powolutku leci, ja już chce, zeby było po 23 kwietnia, a najlepiej po 20 czerwca :evil_lol: a u Maji? Jej to wszystko lotto :evil_lol: je, śpi, bawi sie i rozrabia:loveu: Widze, że i sobie nowy banerek sprawiłaś :cool3: sliczny:loveu: Quote
Kaya93 Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 [quote name='Mqrtynq']Mama się wnerwiła :roll: I mam to gdzieś ! Zmiennie temat :p Co tam u Ciebie i Maji ?[/quote] Nie rozumiem dlaczego :p, dlatego, że mamy racje :cool3:? No ale moze skończmy ten temat, bo Maja poczuje sie zaniedbywana :evil_lol: U nas ok;) [quote name='psiulka']Ja powiem jeszcze: przejdź się z mamą do najbliższego schroniska i zobacz ile tam siedzi tych psów, które kiedyś ktoś rozmnożył... ;)[/quote] :roll: ;) [quote name='Iś & Chester']No jesteśmy już i was nie opuścimy już na tak długo :eviltong:[/quote] No cieszymy się :loveu: i trzymamy za słowo :diabloti: [quote name='Iś & Chester']Ja ostatnio mamie napomknęłam, ze może by tak Chestera ciachnąc, to ona mi na to że chyba zgłupiałam, żebym sobie papier pociachała ^^ z tymi kobietami :D[/quote] Ciachnąc tzn chodzi Ci o kastracje :oops: bo nie wiem czy dobrze skojarzyłam :oops: Nie wiem co bym zorbiła :cool3: Jezeli nie macie problemów z dziewcznkami :eviltong: i go pilnujecie to moze papier by wystarczył :evil_lol: Znam wiele psów którym niczego nie brakuje i nie zostali tatusiami :diabloti: ale i takich co pomimo ze problemow zadnych nie mają to dla bezpieczeństwa i konfortu pozbawili diamencików pociechom :diabloti: My u Was zaległości ponadrabiamy, w najblizszym czsie :oops: ;) [quote name='Mqrtynq']Moja mama była w schronisku w listopadze po Grzesia a we wrześniu po Tequile . Wiec dobrze wie jak tam jest . Ostatnio tata ze swoim kolegą przejeżdżali obok schroniska i na bramie była kartka, a na niej napisane: Nie przyjmujmy zwierząt, ponieważ mamy przepełnione boksy . Albo coś w tym stylu . Spokojnie .. mama da się namówić . Od wczoraj ma na mnie focha, bo podsumowałam jej opinie jaką wyraziła o ster. i jak was wyzwała :roll:[/quote] Jak juz piałam nie rozumiem Twojej mamy:roll:, bez obrazy oczywiście;) Quote
Feigned Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 noo ja też, w czerwcu już loozik :loveu: a te egzaminy, weś.. nie przypominaj mi :evil_lol: aa dziękuję :cool3::loveu: Quote
Moniek193 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Hej Hej:cool3: Co u Maji agresora:evil_lol:Kogo juz zagryzla:evil_lol: Fajna rozmowa o sterylce:eviltong: Brawo brawo ulwielbiam ludzi ktorzy sie wypowiadaja na temat o ktorym nie maja pojecia:evil_lol: Nie chce tu obrazac Twojej mamy ale skoro twierdzi ze my nie znamy jezykow psow (czyli ona zna) to wie co dla niego najlpesze i moze zeby psu nie bylo przykro niech da mu czekolade i ziemniaki jak czlowiekowi w koncu psy nie sa gorsze:eviltong:I milego leczenia;) Tralallalalallala:loveu:Szalallalalallal:loveu:Ulalallalalalla Quote
Karolina. Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [FONT="Century Gothic"][COLOR="Indigo"]Hej wam :razz:[/COLOR][/FONT] Quote
Moniek193 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 No i zostawila nas:placz:Pojechala sama do schronu o taka prawda:placz: A ja sobie jem cisteczka i pije soczek:cool3:nananannanana uuulaaalaaa Moze jakies fotki Maji:diabloti:A nie tylko leniuchowanie:diabloti: Quote
Kaya93 Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Hej:loveu: wszystkim:loveu: wkońcu wolne i nadrobie te 2 dniowe zaleglosci na Waszych geleryjkach:diabloti::multi: i jakieś zdjęcia też wstawie tylko najpierw musze powklejać zaległe ze schroniska:oops: W ogóle schron mi dziś życie uratował:loveu: miałam pisać 2 kartkówki z biologi, (na które nic nie umiałam... no może tak na 3 bym napisała) ale powiedzialam, że po lekcjach zostać nie moge bo musze do schronu jechać i jako jedynej mi pozwoliła a innym nie :diabloti::multi: [quote name='Feigned']noo ja też, w czerwcu już loozik :loveu: a te egzaminy, weś.. nie przypominaj mi :evil_lol: aa dziękuję :cool3::loveu:[/quote] No dopiero w czerwcu :placz: ja myślałam, że po testach to już tylko takie lekcje na luzie a tu nam zapowiedzieli chyba z 3 kartkówki po testach i to zaraz po testach :placz: [quote name='Moniek193']Hej Hej:cool3: Co u Maji agresora:evil_lol:Kogo juz zagryzla:evil_lol: Fajna rozmowa o sterylce:eviltong: Brawo brawo ulwielbiam ludzi ktorzy sie wypowiadaja na temat o ktorym nie maja pojecia:evil_lol: Nie chce tu obrazac Twojej mamy ale skoro twierdzi ze my nie znamy jezykow psow (czyli ona zna) to wie co dla niego najlpesze i moze zeby psu nie bylo przykro niech da mu czekolade i ziemniaki jak czlowiekowi w koncu psy nie sa gorsze:eviltong:I milego leczenia;) Tralallalalallala:loveu:Szalallalalallal:loveu:Ulalallalalalla[/quote] Helo:loveu: U Maji w porządeczku, ona jakoś żyje, innym nie daje już ma pare osób na swoim koncie :diabloti: Ulalalaaa tarara :bigcool::Cool!: Quote
Kaya93 Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 [quote name='Karolina&Lucky'][FONT=Century Gothic][COLOR=indigo]Hej wam :razz:[/COLOR][/FONT][/quote] Hejka hej:multi: [quote name='Mqrtynq']Właśnie . Fotecje chcemy ! :diabloti:[/quote] Zaraz zdjęcia będą;) [quote name='Moniek193']No i zostawila nas:placz:Pojechala sama do schronu o taka prawda:placz: A ja sobie jem cisteczka i pije soczek:cool3:nananannanana uuulaaalaaa Moze jakies fotki Maji:diabloti:A nie tylko leniuchowanie:diabloti:[/quote] Nie zostawiła - bo już jestem :multi: a teraz Cie nie ma:placz: No zaraz zaraz fot pare wkleje, Ja leniuchuje JA:-o? Kto sie ostatnimi czasy więcej uczył hmmm:mad: no:cool1: Quote
Avaloth Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [QUOTE]Ciachnąc tzn chodzi Ci o kastracje :oops: bo nie wiem czy dobrze skojarzyłam :oops: Nie wiem co bym zorbiła :cool3: Jezeli nie macie problemów z dziewcznkami :eviltong: i go pilnujecie to moze papier by wystarczył :evil_lol: Znam wiele psów którym niczego nie brakuje i nie zostali tatusiami :diabloti: ale i takich co pomimo ze problemow zadnych nie mają to dla bezpieczeństwa i konfortu pozbawili diamencików pociechom :diabloti:[/QUOTE] ta, o kastrację :D napisałam tak niedokładnie, moja wina ^^ No u nas tyle dobrze, że jego nikt nie rozmnoży xD a nie puszczamy go samego sobie więc nie jet źle.. a jakieś foty kiedy? :cool3: Quote
Izuuus Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Buu! Co tam? Ok, wiem bo czytałam tu i u siebie :cool3: Quote
Kaya93 Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 [quote name='Iś & Chester']ta, o kastrację :D napisałam tak niedokładnie, moja wina ^^ No u nas tyle dobrze, że jego nikt nie rozmnoży xD a nie puszczamy go samego sobie więc nie jet źle.. a jakieś foty kiedy? :cool3:[/quote] [quote name='Moniek193']Hejo juz jestem:cool3:I gdzie te foty:mad:[/quote] No więc Fotki jeszcze w aparacie:oops: i chyba dziś juz nie wstawie:oops: ale obiecuje jutro zaraz z rana :cool3: no może z tak późniejszego rana :diabloti: Jeszcze tyle mi zostało ze schronu, że nie skończe dziś:roll: [quote name='Izuuus']Buu! Co tam? Ok, wiem bo czytałam tu i u siebie :cool3:[/quote] Aaaa :eek: aleś mnie wystraszyła :nerwy: :evil_lol: A u nas dobrze, Maja juz nawet farbą nie śmierdzi :eviltong: Quote
Kaya93 Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 [quote name='psiulka']Ale offujecie na tej galerii :diabloti: Fotki byś jakieś dała leniu![/quote] A gdzie tam :evil_lol: u Ciebie też nie lepiej :eviltong: Leniu? Leniu? i Ty mnie leniem nazywasz:mad: widzialas ile fot na szczeniakach :cool1: i kto je wstawil no kto :roll: Ale Maje też wstawie ;).... jutro :evil_lol: Quote
Recommended Posts