Kaya93 Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 [quote name='Moniek193']ZE co:crazyeye:Przy obcinaniu paznokci nie usypia sie psa:crazyeye::shake: Pozatym kleszczy nie nalezy lekcewazyc:shake:A bylyscie w jaminku:crazyeye: Ja myslalam ze to dobra lecznica:angryy:Ale teraz juz bede jezdzic do Doktorka tam sie liczy dobro psa a nie kasa:cool1: A wogle to brawo:loveu: i sory za 2 posta:oops: Nie spokojnie:eviltong: nie byliśmy w jamniku... i tak żaluje :placz: Tutaj kolo mnie Tyczynie byliśmy :angryy: bo ojciec sie wscieka ze za dalego do jamnika:mad: a w ogole jaki syf mial w tym gabinecie ze szok:angryy: bral tego kleszcze dociskal do skory, i wyciagal a ja tylko slyszalam jak ten gad pryska:roll: fuj :shake: Quote
Kaya93 Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Moniu odp przskoczyla na poprzednią str :angryy: A kleszcza nie bylo co fotografowac:eviltong: Właśnie zamawiam obroże z Preventic mam nadzje, że pomoże:roll: Quote
Moniek193 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 A ja liczylam na foty kleszczowe:diabloti: Quote
Moniek193 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='Kaya93']Właśnie wróciłyśmy od weterynarza :roll: i pierwszy raz spotykam sie z takimś czymś :shake: Przed wejściem czekaliśmy chyba 15 min aż przyjedzie, bo w czasie pracy jeździ sobie po mieście :mad: ale w końcu weszłiśmy powiedziałam, że chcieliśmy wyrwać kleszcze, ...ok wyrwał, i mówie, że na obcięcie paznokci, a on na to że nie ma czasu, a pozatym przy takim ''zabiegu'' psa trzeba usypiać, a on nie będzie sie w takie coś bawił :angryy:, pytam sie czy ma coś na kleszcze, i takie różne a on - że nie :roll: Maja ma jeszcze takiego małego guzka na przedniej łapce i cały czas to gryzie:roll: chciałam to pokazać a on już zaczął nas wypraszać bo musi szybko gdzieś pojechać i zamyka gabinet :angryy:... fajne podejście do klienta :p. W domu sprawdziłam te miejsca po kleszcach i ja sie nie znam ale w tych miejscach ma w około czerwone a w środku czarne, i nie wiem czy to całego jej wyrwał czy nie :roll:, Obszukałam ją kolejny raz i oczywiście znalazłam kolejnego kleszcza :angryy: kurde ja nie wie jakaś epidemia :placz: ale postanowiłam, że sama wyciągne męczyłam go chyba z 10 min ale wyszedł:multi: CAŁY:multi: jestem z siebie dumna :evil_lol: ZE co:crazyeye:Przy obcinaniu paznokci nie usypia sie psa:crazyeye::shake: Pozatym kleszczy nie nalezy lekcewazyc:shake:A bylyscie w jaminku:crazyeye: Ja myslalam ze to dobra lecznica:angryy:Ale teraz juz bede jezdzic do Doktorka tam sie liczy dobro psa a nie kasa:cool1: A wogle to brawo:loveu: i sory za 2 posta:oops: Quote
Moniek193 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Kaya93 napisał(a):Nie spokojnie:eviltong: nie byliśmy w jamniku... i tak żaluje :placz: Tutaj kolo mnie Tyczynie byliśmy :angryy: bo ojciec sie wscieka ze za dalego do jamnika:mad: a w ogole jaki syf mial w tym gabinecie ze szok:angryy: bral tego kleszcze dociskal do skory, i wyciagal a ja tylko slyszalam jak ten gad pryska:roll: fuj :shake: O wez nigdy nie poszlabym do takiego dziada:angryy:Szkoda psa i tylo:shake: Ja juz sie wystrszylam ze w jamniku takie rzeczy:crazyeye: Widac ze sie nie zna facet :shake: Jeszcze zey psa do obcinania paznokci usypiac:crazyeye:Padlam:mdleje: Quote
psiulka Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Proszę mi tu Jamnika nie oczerniać, Moniek :mad: Ja już się nie mogę doczekać tej soboty (AŻ!) za 2 tygodnie! :placz: Quote
Moniek193 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 psiulka napisał(a):Proszę mi tu Jamnika nie oczerniać, Moniek :mad: Ja już się nie mogę doczekać tej soboty (AŻ!) za 2 tygodnie! :placz: A co mialam se pomyslec:roll:Sama uwiezyc nie moglam ale Paula zawsze do jamnika jezdzi a tu nagle takie rzeczy pisze:crazyeye: No zwylke nieporozumienie:roll: I tak wole doktorka:evil_lol: Quote
cockermaister Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Kaya93 napisał(a):Moniu odp przskoczyla na poprzednią str :angryy: A kleszcza nie bylo co fotografowac:eviltong: Właśnie zamawiam obroże z Preventic mam nadzje, że pomoże:roll: Paulina ja wczoraj byłam u weta i powiedział że Preventic jest bardzo dobrą obrożą owadobójczą:) ja też tak sądzę bo Koki nie miała jeszcze ani jednego kleszcza:multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Kaya93 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 [quote name='Moniek193']O wez nigdy nie poszlabym do takiego dziada:angryy:Szkoda psa i tylo:shake: Ja juz sie wystrszylam ze w jamniku takie rzeczy:crazyeye: Widac ze sie nie zna facet :shake: Jeszcze zey psa do obcinania paznokci usypiac:crazyeye:Padlam:mdleje: Teraz to wiem:angryy: i juz więcej Jamnika nie zdradze :loveu: albo może kiedyś wypróbuje tego Twojego Doktorka:cool3: [quote name='psiulka']Proszę mi tu Jamnika nie oczerniać, Moniek :mad: Ja już się nie mogę doczekać tej soboty (AŻ!) za 2 tygodnie! :placz: Ja tez nie moge sie doczekać:multi::loveu: wytrzymamy to tylko 2 tygodnie:diabloti: nawet nie całe :cool3: bo jeszcze 10 dni :eviltong: W ogóle Majka ma po tym kleszczu takiego guzka, gulke nie wiem jak to nazwać, i w środku czarne :roll: czytałam, że gulka może sie pojawić i może znikać nawet kilka miesięcy:roll: ale tego czarnego nie powinno być:mad: Quote
Kaya93 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 cockermaister napisał(a):Paulina ja wczoraj byłam u weta i powiedział że Preventic jest bardzo dobrą obrożą owadobójczą:) ja też tak sądzę bo Koki nie miała jeszcze ani jednego kleszcza:multi::multi::multi::multi::multi::multi: No ja o tym czytałam, że Preventic i jakaś na K... nie pamiętam Psiulka tego używa, tzn jej Czika :evil_lol: te dwie były wymieniane jako najlepsze , Ale podobno to też zależy od sierści, itd, a jak Ty masz Spaniela i na Twojej Koki to działa, to może na Majce też podziała:p Quote
cockermaister Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Kaya93 napisał(a): W ogóle Majka ma po tym kleszczu takiego guzka, gulke nie wiem jak to nazwać, i w środku czarne :roll: czytałam, że gulka może sie pojawić i może znikać nawet kilka miesięcy:roll: ale tego czarnego nie powinno być:mad: Może jej nie całego kleszcza wyrwał :diabloti: Quote
Kaya93 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Jakieś takie dziwnie zamazane:roll: :evil_lol: Mój klescyk najukochańszy:loveu: Quote
Kaya93 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 cockermaister napisał(a):Może jej nie całego kleszcza wyrwał :diabloti: Bardzo możliwe :angryy: taki weterynarz od siedmu boleści :mad: Quote
Aarionne Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 To czarne po kleszczu to najprawdopodobniej strupek z krwi więc się nie martw. Ja moją Milkę mam trzeci dzień i wczoraj też zauważyłam dwa duże kleszcze w uszach, pojechałyśmy do pani doktor i perfekcyjnie je usunęła i odkaziła miejsce, a Milka cały czas ma takie guzki z czarną kropką na wierzchu (ale to zaschnięta krew). Dałam jej kropelki na pchły i kleszcze, ale podobno te kropelki działają trzy miesiące na pchły i tylko miesiąc na kleszcze więc trzeba używać regularnie. Kleszcze, które już są na skórze po tych kropelkach "usychają i odpadają", jak się dowiedziałam :lol: A poza tym chciałam się przywitać i powiedzieć, że Twoja Maja jest prześliczna :loveu: Quote
Yana Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 witamy Majunię i jej Pańcię :multi: u nas ostatnio taki wysyp kleszczy, że nawet po ogródku łażą :angryy: trzeba psiule regularnie płynami odkleszczać :shake: fotki śliczne, Majeczka słodziutka dziewczynka :loveu: Quote
Kaya93 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Aarionne napisał(a):To czarne po kleszczu to najprawdopodobniej strupek z krwi więc się nie martw. Ja moją Milkę mam trzeci dzień i wczoraj też zauważyłam dwa duże kleszcze w uszach, pojechałyśmy do pani doktor i perfekcyjnie je usunęła i odkaziła miejsce, a Milka cały czas ma takie guzki z czarną kropką na wierzchu (ale to zaschnięta krew). Dałam jej kropelki na pchły i kleszcze, ale podobno te kropelki działają trzy miesiące na pchły i tylko miesiąc na kleszcze więc trzeba używać regularnie. Kleszcze, które już są na skórze po tych kropelkach "usychają i odpadają", jak się dowiedziałam :lol: A poza tym chciałam się przywitać i powiedzieć, że Twoja Maja jest prześliczna :loveu: Witam witam:loveu::multi: Dziekujemy i zapraszamy częściej:loveu: Ale te guzki, są takie duże i czerwone :roll: Nie wiem:roll: poobserwuje, kilka dni i wtedy cos działać zaczniemy :roll: Yana napisał(a):witamy Majunię i jej Pańcię :multi: u nas ostatnio taki wysyp kleszczy, że nawet po ogródku łażą :angryy: trzeba psiule regularnie płynami odkleszczać :shake: fotki śliczne, Majeczka słodziutka dziewczynka :loveu: Witam :loveu::loveu::loveu: Matko teraz to jakaś epidemia :placz: najgorzej jak jakiegoś przeocze i zauważe jak juz jest duży :placz: to wtedy boje sie wyciągać:shake: Dziękować:loveu: Izuuus napisał(a):Hej leniuchy :loveu: Hej Izuleńko:loveu: GG mi padło:placz: i co ja teraz robic będę :placz: Mam nadzijeje, że Cie nie ma na gadu, bo jak tak to :placz: bede płakać:placz: ja chcę! A tak poza tym to Maja zaczyna postępy robić:loveu: coraz ładniej przy nodze chodzi :multi: jeszcze czasem sie zapomina, albo jak ptaka zobaczy, czy jakieś inne stworzenie to wtedy :diabloti: pół ręki nie mam :eviltong: ale to i tak dobrze w porównaniu z tem co tydzień temu było:multi: Quote
Kaya93 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Wrrrr:diabloti: Nie ce zdjęć!:eviltong: Quote
Izuuus Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Kaya93 napisał(a):Hej Izuleńko:loveu: GG mi padło:placz: i co ja teraz robic będę :placz: Mam nadzijeje, że Cie nie ma na gadu, bo jak tak to :placz: bede płakać:placz: ja chcę! Właściwie to mnie nie było później chwilkę byłam i znowu mnie nie yło i znowu jestem na chwilkę :cool3: Quote
Moniek193 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Witam kleszczyce:diabloti: Ja mimo tego iz czesze Sare codziennie sprawdzilam z podwojna dokladnoscia czy nie ma kleszcza i uffff... zadnego nie znalazlam:multi: Ale lepiej dmuchac na zimne i zapytamy weta jak sie zabezpieczyc itp. no i obcinanie pazurkow nas czeka (chociaz do tego sie psa usypia przeciez wg znanego i renomowanego weta :diabloti::diabloti:) Taralalalallala:loveu: Quote
Kaya93 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Izuuus napisał(a):Właściwie to mnie nie było później chwilkę byłam i znowu mnie nie yło i znowu jestem na chwilkę :cool3: I znów Cie ni ma :eviltong: :roll: ale sie mijamy:cool3: ohoho:evil_lol: A mi już gg chodzi:multi: to było takie chwilowe niedysponowanie:multi: Moniek193 napisał(a):Witam kleszczyce:diabloti: Ja mimo tego iz czesze Sare codziennie sprawdzilam z podwojna dokladnoscia czy nie ma kleszcza i uffff... zadnego nie znalazlam:multi: Ale lepiej dmuchac na zimne i zapytamy weta jak sie zabezpieczyc itp. no i obcinanie pazurkow nas czeka (chociaz do tego sie psa usypia przeciez wg znanego i renomowanego weta :diabloti::diabloti:) Taralalalallala:loveu: Witam:evil_lol::loveu: No i masz szcęśćie, ale Tobie przynajmniej na Sarce łatwiej cokolwiek znaleźć a ja musze sie zatapiać w tej jej sierści :evil_lol: No to ba usypianie obowiązkowe xD Um cyk cyk lalala:loveu: Przed chwilka wróciłam ze spacerku z Mają i ostatnio zrobiłam jej takie belki do przeskakiwania, i ładnie jej szło a teraz cos jej sie odmieniło i nie chciała za nic tego przeskoczyć a więc postanowiłam, że pokaże jej jak to sie robi, a że ciemno sie robiło, to jakoś nie zauważyłam belki i zamiast ja przeskoczyć ja sie o nia podknełam i wyryłam zębami o kolejna belke:placz::angryy: Teraz mam taką warge opuchniętą taką banie wielką :evil_lol: dobrze że zęby całe:oops::roll: Jutro piątek i schronisko mnie czeka:multi::multi: A w sobote mam chatke wolną:multi: i co bede robic... co? do testów sie przygotowywać:placz: ale sie boję :roll: brrrr, aż mi ciarki przeszły:placz: Quote
Kaya93 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Moniek193 napisał(a):Hejo:loveu:Ja dzis tez znow Sara skoki cwiczylam i odziwo tez cos sie dzis zaparla i postanowilam ja namowic i siadlam na belce i ja wolam i chyba se cos w doopke wbilam:evil_lol:Paulina jestem w bólu z Toba:evil_lol: Co to sie porobilo chata wolna a my sie uczymy:placz: O to Ty tez do schronu oO:diabloti::evil_lol: Ciesze sie, że mnie nie zostawiłaś i mnie wspierasz w tych ciężkich chilach :evil_lol: ale ja sie jutro w szkole nie pokażę :placz: No to chodz przyjedz do mnie:loveu: razem sie pouczymy :diabloti: ohohohoho :evil_lol::loveu: O ja :crazyeye:serio :crazyeye:Ty też jesteś wolo, kurde to jak to mozliwe, że jeszcze nogdy Cie nie widziałam:evil_lol: Quote
Recommended Posts