Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fotografowałam dziś rzeczy do wystawienia na Allegro. Karmel był zbulwersowany:

po pierwsze - zajęłam ciuchami łóżko i nie pozwoliłam mu wejść

po drugie - fotografowałam nie jego, ani nawet nie Brandulca ;)

Wszystkie foty musiałam wykadrować, bo wyglądały tak jak ta niżej ;)

Posted

Znam tę namolność i nieszczęśliwe spojrzenie pełne wyrzutu ' WHY???" kładzonego 'NA SIŁE' morducha:)
Paskudnej,choć uroczej i rozbrajającej (mało kto sie oprze..) UPARTOŚCI!!

Nasze kochane Seterzaste..i jak ich nie kochać, tych 'paskud' co robią z nami co chcą:D??

Posted

Tak jest, seterzastym nie można odmówić :evil_lol: Zgadzam się z tym w 100%.
Jak mojemu czegoś zabronię, to zrobi takie maślane oczka, że wynikiem tego jest nawet sytuacja, że Roni leży na kanapie, a ja na podlodze prostuję plecy :diabloti: Karmelek też nieżle leje masełkiem z ocząt i zalożę się, że wskurał swoje :lol::lol::lol: Pańcia napewno przerwala sesję zdjęciową ciuszków i zgodziła się na wszystkie warunki rudej mafii :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Gratuluję dyplomu! Taki papierek przysłany do domu - zawsze cieszy:)

Jeżeli mogę, to wrócę do filmu (ciemnego) z ćwiczeniami ze stójka.
Nigdy nie zaczynaj ustawiać od tylnych nóg! No, chyba, że wiesz na 125 %, że przód stoi "sam z siebie" i naprawde front jest OK. Jeżeli nie masz tej pewności - najpierw przednie łapy, potem dopiero tylne.
Na filmie pies ewidentnie "rozjeżdżał się" i nie wygląda to dobrze.
Ja wiem, że pierwsze ćwiczenia zawsze sa trudne. Ciężko zgrac wszystko razem. Ale jeżeli front jest OK, uniesienie głowy, powoli głaszcząc psa, przechodź do tylnych nóg.
Sorki, nie gniewaj się, ale wszystko w przyrodzie ma swoją kolej, nawet ustawianie psa w stójce;)

Pzdr.

Posted

Dziękuję Asiaczku, toż się nie gniewam, po to ten filmik dałam, żebyście radzili :) Bo ja mierny handler jestem, dopiero się uczę. A Karmelek uparty dzieciak jest ;)

A co do maślanych oczek to Was zdziwię :) Dziś w nocy pierwszy raz zamknęłam drzwi od sypialni a chłopaki zostali na lodzie. Stwierdziłam, że stęskniłam się za spaniem w pozycji wyprostowanej i pod kołdrą. Chłopaki przyjęli to z godnością i spali grzecznie na swoich posłankach w przedpokoju, rano jak Paweł wstał do pracy i otworzył sypialnię to rzecz jasna wpakowali się do łóżka i zasnęli snem sprawiedliwych... i tak ciągle śpią ;)

Posted

My dziś skorzystaliśmy ze słoneczka i po raz pierwszy od dłuższego czasu wzięłam aparat na spacer.

Dooobrze mi...

ahhhhhh...

Chwilo, trwaj!

Oszalał, normalnie oszalał....

Posted

Jestem poważny facet, kończę dziś 5 miesięcy, o!

Człowiek się jeszcze nie nauczył, że seterom w pędzie robi się zdjęcia bez zbliżeń, bo wyskoczą z kadru...

...i że schodzi się im szybko z drogi....