Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 11.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paulinka10']Twoja świnka nie dość że maleńka to jeszcze morze jakaś infekcja:(weterynarz kazał mojej dawać cebion po jednej kropelce i na nosku już niema tyle tej wydzieliny a ząbki wypadają podobno też z braku wit.C
Sunie prześliczne:)[/QUOTE]
Czesc slaskie dziewczyny.
Ja za swoja swinke zaplacilam 50 zl.
Tak sie zdziwilam jak napisalas, ze wypadaja zeby, bo u swinek wymiana z mlecznych na stale odbywa sie jeszcze w lonie matki. Ale jesli wypadaly to napewno swinka byla chora. To samo dotyczy zmian przy nosku, jesli takie sie pojawia to jest bardzo zly znak.
Wczoraj zabralysmy nasza swinke do weterynarza i ja odrobaczyl lekarz. Jest to bardzo wazne i taki zabieg robi sie co pol roku. Jesli chodzi o wit. c to powiedzial, ze w dobrym pokarmie jest juz jej na tyle duzo ze nie trzeba dodatkowo podawac ale urozmaicac diete o jablka, marchewke i salate.
Natomiast powiedzial, ze co drugi dzien mozna dodawac do wody tran.

Posted

[quote name='jot11']Daria jeszcze jesteś? Leć do M bo on z klockami już czeka na Ciebie :eviltong:
Ja też zaraz znikam.Mówię już Ci dobranoc.Pa Laseczko :loveu:[/QUOTE]

Jolcia też na klocki lecisz ??? :evil_lol:

Posted

Hej dziewczyny:)
kazdy mowi co innego heh jedni dawac witamine drudzy nie dawac salaty...
klocki nie wyszly bo moj spal:roll:
mam fotki
Cos bym zjadla:evil_lol:
[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/027-1.jpg[/IMG]
oj nie chce fotek..
[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/026.jpg[/IMG]
Pipi:)
[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/020.jpg[/IMG]
i obie:)
[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/038-1.jpg[/IMG]

Posted

Cześć Daria :) Alis bardziej do Pipi podobna, a Livka to chyba od listonosza w takim razie :evil_lol:
Soma jak czeka z utęsknieniem na jedzonko... dietka to jej się długotrwała chyba szykuje co?

Posted

[quote name='Aga&Dakar']Czesc slaskie dziewczyny.
Ja za swoja swinke zaplacilam 50 zl.
Tak sie zdziwilam jak napisalas, ze wypadaja zeby, bo u swinek wymiana z mlecznych na stale odbywa sie jeszcze w lonie matki. Ale jesli wypadaly to napewno swinka byla chora. To samo dotyczy zmian przy nosku, jesli takie sie pojawia to jest bardzo zly znak.
Wczoraj zabralysmy nasza swinke do weterynarza i ja odrobaczyl lekarz. Jest to bardzo wazne i taki zabieg robi sie co pol roku. Jesli chodzi o wit. c to powiedzial, ze w dobrym pokarmie jest juz jej na tyle duzo ze nie trzeba dodatkowo podawac ale urozmaicac diete o jablka, marchewke i salate.
Natomiast powiedzial, ze co drugi dzien mozna dodawac do wody tran.[/QUOTE]

Nie dało mi to spokoju i pojechałam ze świnką do innego weta,zęby raczej nie odrosną,ma stan zapalny dziąseł,dostał coś przeciwbólowego i teraz mam mu dawać bobo fruta i tarte jabłko,marchewke tylko zastanawiam sie czy nie dostanie biegunki od samych warzyw i owoców...
przepraszam za zaśmiecanie galeri...

Posted

Heheh dalej biedną Somę głodzisz i Cię w końcu zje hehehe :)
Tak mi dzisiaj Pani powiedziała starsza na spacerku że im znaczy się moim psom strach miski nie dać bo zeżrą że się nawet nie obejrzą :D

Posted

[quote name='Paulinka10']Nie dało mi to spokoju i pojechałam ze świnką do innego weta,zęby raczej nie odrosną,ma stan zapalny dziąseł,dostał coś przeciwbólowego i teraz mam mu dawać bobo fruta i tarte jabłko,marchewke tylko zastanawiam sie czy nie dostanie biegunki od samych warzyw i owoców...
przepraszam za zaśmiecanie galeri...[/QUOTE]

Spoko dla mnie to tez beda jakies rady;)
dziewczyny ona od wczoraj juz dostaje karme..tyle ze w mniejszej ilosci wiec obawy nie ma ze mnie zezre;)
tylko szkoda ze jest wieczor i znow kopy nie zobacze..:roll: no chyba ze latarke wezne:D
przystawia sie do Livki bo ma chcice na fiku miku..:evil_lol: musze dokladnie obliczyc ktory to dzien cieczki..
Bylam w zoologu z corą i chyba bedzie samiec rozetkowy bardzo podobny do naszej Figi..wyglada na zdrowego napewno juz jest wiekszy i grubszy niz nasza mala kruszynka byla..chyba bede musiala odmowic tym z Oswiecimia..no chyba ze kupimy mu przyjaciela hehe

Klaudia Livka nie jest od listonasza tylko corka tatusia:loveu:

Posted

Witam:) kurcze.. nie wiem co się dzieje.. znowu nie miałam dogo, pisało że strona uszkodzona, teraz weszłam, ale widze ze Wy miałyście dogo caly czas.. o co chodzi..
Dziewczynki sliczne:) rzeczywiście Alis bardziej podobna do mamusi:)

Posted

[quote name='Pegaza']Klaudia Livka nie jest od listonasza tylko corka tatusia:loveu:[/QUOTE]
Po Twoich to przynajmniej można stwierdzić, która do kogo podobna, bo ja do teraz nie umiem powiedzieć w kogo się Gracja wrodziła :eviltong:

Posted

hejka cos tam było o nowych galeriach że Daria nigdy nie wiesz;) mam dla Ciebie nie całkiem nową galerie ale mało osób wchodzi;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/140971-Odusiak-wiecznie-gA-odny-poA-eracz-paluchA-w[/url]

A jak tam Someczka??? Już lepiej???

Posted

[quote name='karkakarka']Hejka :)

To kiedy jedziecie po prosiaczka :D[/QUOTE]
hmm jeszcze nie wiemy ktorego wybrac;) tego z zoologu czy tego z prywatnej domowej hodowli;)

[quote name='Paulinka10']to ja trzymam kciuki za zakup świneczki;)tym razem napewno wszystko będzie ok:)[/QUOTE]
No ja mysle bo chcialabym corce oszczedzic takiego widoku to ma byc jej zwierzatko i smierc swinki bardzo przezyla:roll:

[quote name='chrupcia']Witam:) kurcze.. nie wiem co się dzieje.. znowu nie miałam dogo, pisało że strona uszkodzona, teraz weszłam, ale widze ze Wy miałyście dogo caly czas.. o co chodzi..
Dziewczynki sliczne:) rzeczywiście Alis bardziej podobna do mamusi:)[/QUOTE]
Hej tez cos mi wczoraj dogo fiksowalo:roll:

[quote name='Aga&Dakar']Fajnie, ze kupujecie swinke tym razem wszystko bedzie dobrze. Usciski dla dziewczyn.[/QUOTE]
Cze:) no mi samej brakuje tego kwiczenia w pokoju..;) dziekuje:)

[quote name='*kleo*']Po Twoich to przynajmniej można stwierdzić, która do kogo podobna, bo ja do teraz nie umiem powiedzieć w kogo się Gracja wrodziła :eviltong:[/QUOTE]
No widzisz sie dziewczyny moje rowno podzielily hehe

[quote name='Viky i Ja']Coś brak mi dziś "inwencji twórczej" więc tylko się przywitam i spadam do wyrka :)
Cze Daria :loveu:[/QUOTE]
Cze:) tez tak nieraz mam wchodze i mysle co tu napisac;)

[quote name='niunka04']hejka cos tam było o nowych galeriach że Daria nigdy nie wiesz;) mam dla Ciebie nie całkiem nową galerie ale mało osób wchodzi;) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/140971-Odusiak-wiecznie-gA-odny-poA-eracz-paluchA-w[/URL]

A jak tam Someczka??? Już lepiej???[/QUOTE]
Cze:) o dzieki zajrze...
dobrze sie czuje az za dobrze gdyz stalam sie jej obiektem westchnien ma rowniez i na mnie ochote;) wariatka na starosc jej niezle odbija..:evil_lol:

[quote name='Doti1986']Cześć dziewczyny jak tam się nasza Somcia czuje?[/QUOTE]

Cze :) no wiec Soma ma sie juz chyba dobrze bynajmniej kupkuje normalnie..ale caly czas ją obserwuje..a po drugie sie wczoraj dowiedzialam ze wiekszosc psow na osiedlu mialo biegunki i to moglo byc cos w powietrzu..

Wpadlam na chwile jak ogarne chate to ponadrabiam galerie Wasze:)
a na poludnie lece do roboty wiec sie musze sprezyc z obiadem i z sprzataniem..
czy ja Wam mowilam ze jade w niedziele na dzialke o ile znow auto sie nie zepsuje ;)
ale zabieram T :roll: bo jeszcze tam nie byla..