Soema Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Sprawa z karmą wygląda tak.. Dziewczyny kupują w jednej hurtowni, mają jako Fundacja upusty jakieś tam, ale czasem jest tak, że ktoś dzwoni do nich rano i mówi "dziś mamy od 12 promocję na tą karmę" i one wtedy jadą i kupują. Czasem to promocja z 20zł na 4zł za kilo. Nigdy nie wiadomo kiedy i jaka karma będzie w promocji. A my DT mamy sporo, więc nam to na rękę, tym bardziej że bokserów nie ubywa..:shake: Hills podobno jest tańszy, ale nie wiem ile dokładnie kosztuje :niewiem: bo Dziewuchy zabiegane. Quote
kosu32 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Oki-skontaktuję soę z Panią Hanią i zapytam jak sie sprawy mają a propos kupna karmy. Quote
MyrkurDagur Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 kosu32 napisał(a):No i nastała cisza ... Cioteczki kochane - Sara nadal potrzebuje Waszej pomocy. Dajcie jakiś grosz od siebie na karmę dla małej :) Kosu, jeśli o mnie chodzi, to już pisałam, że i tak przelałam w grudniu pieniążki na DT Sary ;) dlatego następnym razem postaram się dorzucić coś w styczniu. Pozdrowienia dla Sarenki :loveu: Quote
kosu32 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 MyrkurDagur napisał(a):Kosu, jeśli o mnie chodzi, to już pisałam, że i tak przelałam w grudniu pieniążki na DT Sary ;) dlatego następnym razem postaram się dorzucić coś w styczniu. Pozdrowienia dla Sarenki :loveu: Wiem kochana - pamiętam i jeszcze raz dziękuję :) Niestety tak jak w życiu bywa, wydatki rosną a nasze pensje nie - u niektórych nawet maleją. Każdy z Dogo ma na utrzymaniu kilka psich bid a prawda jest taka, że możemy liczyć tylko na siebie. Do Sary chciałabym pojechać w drodze na Wigilię do rodzinnego domu. Quote
Ghanima Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Kosu, pieniążki na karmę dziś wysłałam. Trzymajcie się ciepło w te mrozy, brrr... Quote
kosu32 Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 [quote name='Ghanima']Kosu, pieniążki na karmę dziś wysłałam. Trzymajcie się ciepło w te mrozy, brrr... Kochana cioteczko - dziękujemy !!! :) :) :) Quote
emilak Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 przepraszam za off'a, ale bez waszej pomocy nie damy rady...brakuje nam 170 zł deklaracji...nie chcemy żeby wrócili na ulicę...http://www.dogomania.pl/threads/1741...-zA-deklaracji Quote
kosu32 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Karma kupiona, umowa przygotowana, koce spakowane, obroże i zakraplacze anty-anty naszykowane. Jutro rano mam zadzwonić do Pani Krysi i potwierdzić z Nią ewentualną dostawę na jutrzejsze popołudnie w drodze na Wigilię. Trzymajcie kciuki !!! P.S. Stanowczo przydałby się mi większy samochód niż to moje czerwone porche :) Quote
Agata69 Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Aniu, to chyba najlepsze zakończenie tej historii... Gratulacje. Quote
kosu32 Posted December 23, 2009 Author Posted December 23, 2009 Agata69 napisał(a):Aniu, to chyba najlepsze zakończenie tej historii... Gratulacje. To była moja pierwsza osobista akcja ratowania psa. Trwała bardzo długo, ale cieszę się że docelowo Sara zostanie u Pani Krystyny. Quote
kosu32 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Na chwilę przed Wigilią w moim rodzinnym domu odwiedzililiśmy Panią Krystynę i Sarę. Zawieźliśmy suchą karmę, koce i preparaty any. Podpisaliśmy umowę. Sara wygląda jak przysłowiowy "pączek w maśle". Weterynarz zalecił by Ją trochę odchudzić :) Przepraszam, ale nie byłam w stanie zrobić już zdjęć... czas nas gonił, a o odnalezieniu aparatu w naszym czerwonym Porche nie było mowy (musielibyśmy cały samochód wypakować). Pani Krystyna złożyła na moje ręce życzenia wszystkim ludziom którym los zwierząt nie jest obojętny i prosiła by podziękować za karmę. W notesie odnotowałam że kolejna karma ma do Niej trafić za 3 miesiące. Bardzo dziękuję wszystkim kochanym ciotkom z Dogo za okazanom pomoc :) Quote
Ghanima Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jak dobrze, że Sarenka sobie wiedzie pączkowy żywot :) pozdrowionka dla Wszystkich! Quote
kosu32 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 A ja tak sobie porządkowałam subskrypcje tematów, że usunełam całe 155. Na szczęście wiem do których drzwi pukać - i kto mi wyjdzie z pomocą. Dzięki Ghanima :) Quote
MyrkurDagur Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ghanima napisał(a):Jak dobrze, że Sarenka sobie wiedzie pączkowy żywot :) pozdrowionka dla Wszystkich! Pięknie to podsumowałaś :) Ciepłe pozdrowienia dla Sarenki :) Quote
kosu32 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Zadzwonię do Pani Krystyny z końcem tygodnia i podpytam jak smakuje karma od kochanych ciotek :) Quote
Ghanima Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 kosu32 napisał(a):Zadzwonię do Pani Krystyny z końcem tygodnia i podpytam jak smakuje karma od kochanych ciotek :) hihihihih, tak, koniecznie zapytaj p. Krystynę, czy jej karma smakuje:evil_lol: Quote
kosu32 Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/1736...yAE-wszAE-dzie Powyżej wątek kolejnej pięknej rudej "uciekinierki". Kochani wejdźcie na wątek i pomóżcie w poszukiwaniach - Ona może być teraz wszędzie !!! Zależy nam by info trafiło do jak największej ilości schronisk i przytulisk na terenie Polski i by wolontariusze podjeli współpracę. Wątek powoli zamiera a znim nadzieja na to że suczka się odnajdzie ... Quote
MyrkurDagur Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 A ja właśnie chciałam zaapelować o pomoc w poszukiwaniach innego uciekiniera... :( Quote
kosu32 Posted March 4, 2010 Author Posted March 4, 2010 Kochani Za kilka dni miną trzy miesiące od kiedy Sara została członkiem rodziny Pani Krystyny. W związku z tym że zobligowałyśmy się do dostarczania karmy na rzecz Sary, bardzo Was proszę o wsparcie finansowe. Wiem że każdy z nas ma na utrzymaniu kilka psiaków, ale proszę - postarajcie się dorzucić jakiś grosz od siebie. Quote
MyrkurDagur Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Niedługo postaram się coś dorzucić. A jak Sarenka się miewa? Quote
MyrkurDagur Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Przesłałam Sarence 10 zł - na więcej w tym miesiącu nie mogę sobie pozwolić, bo na inne zwierzaki sporo pieniążków już mi poszło... :( Czekamy na wieści o Sarence. Quote
Ghanima Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Ile pieniążków trzeba? Kosu? Ja mogę podesłać nawet dziś, tylko muszę wiedzieć, ile. Pozdrawiam Was i Sarenkę w Dniu Kobiet! Quote
kosu32 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 [quote name='MyrkurDagur']Przesłałam Sarence 10 zł - na więcej w tym miesiącu nie mogę sobie pozwolić, bo na inne zwierzaki sporo pieniążków już mi poszło... :( Czekamy na wieści o Sarence.[/QUOTE] Dziękuję kochana :) Każda złotówka na wagę złota. Co Sary to jestem w kontakcie z Panią Krystyną. Mam nadzieję że z końcem marca uda mi się do Niej dotrzeć, a wtedy fotoreportaż zagwarantowany. Jeszcze raz serdecznie dziękuję. Quote
kosu32 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 [quote name='Ghanima']Ile pieniążków trzeba? Kosu? Ja mogę podesłać nawet dziś, tylko muszę wiedzieć, ile. Pozdrawiam Was i Sarenkę w Dniu Kobiet! Ghanimo Jutro zadzwonię do Pani Hani która ostatnio kupowała karmę dla Sary i zapytam jakie są koszta. Dziękujemy za życzenia :) My również się do nich dołanczamy. Wszystkiego NAJ NAJ NAJ - wszystkich uroczym psim ciotkom :) :) :) Quote
kosu32 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 W końcu udaje mi się wbić na Dogo. Koszt jednego - 15 kg worka PURINA DOG CHOW Adult Chicken wynosi około 100 pln (w zależności od promocji). Quote
Recommended Posts