Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Foxowa']Robisz mi coraz większego smaka na grzywa, a wiem że szybko go nie będę miała ;([/QUOTE]

Widzisz, też tak myślałam, ale jak się czegoś bardzo pragnie to się spełnia.. Mam w domu foksę szorstkowłosą- Sarkę i dwa grzywacze. Nie wyobrażam sobie lepszego wyboru do towarzystwa foksicy jak grzywki, suczka je uwielbia, a generalnie jako foks trudna była do psów - o dziwo i to się zmieniło radykalnie

Posted

[quote name='Feigned']ojj.. rozumiem Cię, mi na razie wystarczą te dwa świry, ale wiem, że kiedyś zawitają do mnie i inne rasy :cool3: zawsze, od dziecka marzył mi się większy pies, więc kiedyś (podobnie jak u Ciebie, za 10 lat :lol:) trafi taki w moje ręce :razz:[/QUOTE]
Od dwóch psów lepsze są tylko trzy psy, więc wydaje mi się, że takowy trafi do Ciebie szybciej :p Tym bardziej jak masz takie kurdupelki (w sensie, że w domu jest bardziej jak się ruszać :P). Ja też jak pisałam, już po cichuteńku planuje sobie [COLOR=Black]trzeciego [/COLOR]psa, ale to dopiero po przeprowadzce, no i będę bez Muffiego, którego ciąganie za sobą nie miałoby wtedy sensu (ma już swoje lata niestety...). No ale 'troszkę' czasu jeszcze mam, więc nie ma sensu planować, bo pewnie i tak wyjdzie w praniu inaczej :evil_lol:

[quote name='Foxowa']Robisz mi coraz większego smaka na grzywa, a wiem że szybko go nie będę miała ;([/QUOTE]
A ja jestem ciekawa co w tych grzywkach jest aż tak wspaniałego? :cool3: Miałam mieć, miałam mieć! Tzn. moja mama coś tam załatwiała jeszcze przed Muttim, ale [SIZE=1][COLOR=Black]na szczęście[/COLOR][/SIZE] nie wyszło :lol:

Posted

[quote name='Agathee']Od dwóch psów lepsze są tylko trzy psy, więc wydaje mi się, że takowy trafi do Ciebie szybciej :p Tym bardziej jak masz takie kurdupelki (w sensie, że w domu jest bardziej jak się ruszać :P). Ja też jak pisałam, już po cichuteńku planuje sobie [COLOR=black]trzeciego [/COLOR]psa, ale to dopiero po przeprowadzce, no i będę bez Muffiego, którego ciąganie za sobą nie miałoby wtedy sensu (ma już swoje lata niestety...). No ale 'troszkę' czasu jeszcze mam, więc nie ma sensu planować, bo pewnie i tak wyjdzie w praniu inaczej :evil_lol:

A ja jestem ciekawa co w tych grzywkach jest aż tak wspaniałego? :cool3: Miałam mieć, miałam mieć! Tzn. moja mama coś tam załatwiała jeszcze przed Muttim, ale [SIZE=1][COLOR=black]na szczęście[/COLOR][/SIZE] nie wyszło :lol:[/QUOTE]

Bo grzywacza trzeba mieć, żeby zrozumieć, najlepszy dowód na to, że bardzo rzadko kończy się na jednym :evil_lol:

Posted

[quote name='Dada']oni są CUDOWNI!!!! :loveu::loveu::loveu:
Czekam na link do bloga :cool3::multi:[/QUOTE]

:loveu:
dzisiaj postaram się już skończyć, tzn. taki wstępny wygląd

[quote name='Foxowa']Robisz mi coraz większego smaka na grzywa, a wiem że [U]szybko go nie będę miała[/U] ;([/QUOTE]

też tak mówiłam :evil_lol: więc nie trać nadziei :cool3:

[quote name='Kashdog']No kurczę nie mogę się napatrzeć na tego Twojego Magnusa :diabloti:
Daj może jakieś zdjęcia :cool3:[/QUOTE]

zaraz poszukam, ale chyba nie mam nic czego nie pokazywałam :eviltong:

[quote name='Agathee']Od dwóch psów lepsze są tylko trzy psy, więc wydaje mi się, że takowy trafi do Ciebie szybciej :p Tym bardziej jak masz takie kurdupelki (w sensie, że w domu jest bardziej jak się ruszać :P). Ja też jak pisałam, już po cichuteńku planuje sobie [COLOR=black]trzeciego [/COLOR]psa, ale to dopiero po przeprowadzce, no i będę bez Muffiego, którego ciąganie za sobą nie miałoby wtedy sensu (ma już swoje lata niestety...). No ale 'troszkę' czasu jeszcze mam, więc nie ma sensu planować, bo pewnie i tak wyjdzie w praniu inaczej :evil_lol:

A ja jestem ciekawa co w tych grzywkach jest aż tak wspaniałego? :cool3: Miałam mieć, miałam mieć! Tzn. moja mama coś tam załatwiała jeszcze przed Muttim, ale [SIZE=1][COLOR=black]na szczęście[/COLOR][/SIZE] nie wyszło :lol:[/QUOTE]

ojj.. gdyby to tylko ode mnie zależało to pewnie już bym miała w głowie jakieś wstępne plany, takie poważniejsze :lol: ale niestety nie mogę, nie ma szans. Zwłaszcza, że trzeciego chciałabym większego, więc nie sądzę, że udałoby się szybciej niż za 5 lat :evil_lol: ale nie spieszy mi się, mam jeszcze czas. A u Ciebie jaki w pierwszej kolejności? o jakimś owczarku coś wspominałaś? :cool3:

ja też nie wiem :shake::evil_lol: a tak serio, to fajne z nich psy :cool3: ja np. strasznie lubię w Magnusie to, że jest taki posłuszny (tfu, żeby nie zapeszyć).

[quote name='Smile of Red Witch']Fajne te Twoje białaski ;) Mi się grzywacze podobają, ale osobiście wolę odmianę bezwłosą, ale jednak sama chyba bym się nie zdecydowała na takiego maluszka, ja jednak lubię większe psy ;) ( Aki i jamnior to moje najmniejsze psy )[/QUOTE]

dziękuję :)
ja też większe uwielbiaaaaam, może kiedyś ;)

Posted

[quote name='Feigned']A u Ciebie jaki w pierwszej kolejności? o jakimś owczarku coś wspominałaś? :cool3:[/QUOTE]
Aussie, albo w drugiej kolejności jakiś bc w typie wystawowym ;) No ale to kiedyś, kiedyś :)

Ja zawsze lubiłam przedwcześnie planować, choć i tak z tych planów później nic nie wychodziło zazwyczaj, tak samo jak Birma miała być goldenem a Muffi samojedem chyba :evil_lol:

Posted

[quote name='Feigned']
w lipcu skończy 2 :) kastrowany był.
ostatnio tyle zdjęć było, że teraz chyba będzie dłuższa przerwa :evil_lol:[/QUOTE]

Kurcze, tak podejrzewałam...Nie dziwię się że się lubią :evil_lol: Nie wiem czy to jest dobry pomysł mieć dwa psy nie kastrowane w domu [size=1](Snoopciak nie jest wykastrowany)[/size] :hmmmm:
Szkoda, ja nadal mam nadzieję na zdjęcia:D

Miałam jeszcze jakies pytania ale jak na złość mi wyleciały z głowy, będę musiała chyba je sobie zapisywać :evil_lol:
Ok, jak mi się przypomni to napiszę:)

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']Kurcze, tak podejrzewałam...Nie dziwię się że się lubią :evil_lol: Nie wiem czy to jest dobry pomysł mieć dwa psy nie kastrowane w domu [size=1](Snoopciak nie jest wykastrowany)[/size] :hmmmm:
Szkoda, ja nadal mam nadzieję na zdjęcia:D

Miałam jeszcze jakies pytania ale jak na złość mi wyleciały z głowy, będę musiała chyba je sobie zapisywać :evil_lol:
Ok, jak mi się przypomni to napiszę:)[/QUOTE]

miałam dwa dorosłe niekastrowane psy i nie było problemu, zależy od rasy i temperamentu psów, suczkę mam wysterylizowaną
teraz mam młodego i dorosłego i nie zamierzam ani jednego ani drugiego psa kastrować, bo jeden jest championem i dalej wystawiany bedzie, a z młodym tez bede jeździć. Kochają się najmocniej na swiecie i nie sadzę, by sie to zmieniło :)

Posted

[quote name='Dada']miałam dwa dorosłe niekastrowane psy i nie było problemu, zależy od rasy i temperamentu psów, suczkę mam wysterylizowaną
teraz mam młodego i dorosłego i nie zamierzam ani jednego ani drugiego psa kastrować, bo jeden jest championem i dalej wystawiany bedzie, a z młodym tez bede jeździć. Kochają się najmocniej na swiecie i nie sadzę, by sie to zmieniło :)[/QUOTE]

Dzięki ogromne! Ja planuję za jakiś rok drugiego psa a w temacie posiadania dwóch psów jestem ciemna, dlatego dziękuję za wszystkie cenne informacje;)

Posted

[quote name='Foxowa']Nie tracę, ale ja nigdy nie uzbieram sama...[/QUOTE]

Oj przesadzasz ;)
przecież psy nie są aż tak kosmicznie drogie. zresztą zawsze mozna dogadać się z hodowcą np na raty ;)

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']Nie wiem czy to jest dobry pomysł mieć dwa psy nie kastrowane w domu [size=1](Snoopciak nie jest wykastrowany)[/size] :hmmmm: [/QUOTE]
Andy (labrador) i Morgan (dog niemiecki) - dwa dorosłe nie kastrowane samce i dogadują się świetnie ;) Fakt jeśli chodzi np o jedzenie to muszą jeśc w oddzielnych pomieszczeniach, bo Morgan już nie raz ostrzegł Andego żeby nie podchodził do jego miski xD ale po za tym dogadują się świetnie :D więc to raczej nie ma reguły czy kastrowane czy nie ..

A co do Magnusa i Axela - śliczności białe :loveu:

Posted

To może być bardzo różnie i nie zależy od tego czy psy wykastrowane czy nie, raczej od ich temperamentów i skłonności do ustawiania innych psów. Ja np. drugiego psa chcę mieć samca, Bezo jest wykastrowany a i tak wszyscy mi odradzają połączenie Bezik+drugi terierzy samiec, bo będzie armagedon ;) Ale ja suki nie chcę bardzo...

Posted

[quote name='Bzikowa']To może być bardzo różnie i nie zależy od tego czy psy wykastrowane czy nie, raczej od ich temperamentów i skłonności do ustawiania innych psów. Ja np. drugiego psa chcę mieć samca, Bezo jest wykastrowany a i tak wszyscy mi odradzają połączenie Bezik+drugi terierzy samiec, bo będzie armagedon ;) Ale ja suki nie chcę bardzo...[/QUOTE]

ja mam sukę foskterierkę wysterylizowaną, a i tak z dugą terierką mogłabym mieć wojny i armagedon, nawet z psem.. Mimo, ze lasce idzie 10 rok i wszystkie grzywacze toleruje wspaniale.

Posted

hej :) Widzę, że sporo się pozmieniało odkąd tu ostatni raz byłam ;)

[url]http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_6912.jpg[/url] ale fajne białasy :loveu:

Posted

[quote name='stratoos']hej :) Widzę, że sporo się pozmieniało odkąd tu ostatni raz byłam ;)

[url]http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/IMG_6912.jpg[/url] ale fajne białasy :loveu:[/QUOTE]

a no, trochę się zmieniło :razz:

[quote name='Infortune.']Pustawy ten blog, żadnego nagłowka ani nic :diabloti:

Ile zdjęć :crazyeye: Świetne masz te białe kudłacze:loveu:[/QUOTE]

wiem, bieeednie tam :evil_lol: ale jak pisałam ciągle będą pojawiać się zmiany :cool3: