Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Biafra']
[B]Asior[/B]- jak ubranko będzie w sam raz, to chętnie spróbuję. Tylko ona nosi rozmiar XS :evil_lol:, tak jak jamniczek króliczy plus długie łapki :loveu:
Będę w czwartek w programie, może uda się podać ;)
[/QUOTE]

ale ja niewiem czy będe... W każdym bądź razie, jeśli nie dotre, to wyśle poprostu pocztą ;)

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Laro, wstaw proszę linki do bazarków do 1 postu. Jak dochodzi ktoś nowy do wątku to wiadomo, czyta od początku i być może od ręki kliknie w bazarki i się skusi. W miarę przerzucania wątku, wczytywania się, bazarek może umknąć.

Posted

I jeszcze mogę dać na bazarek 10 kalendarzy wydanych przez Vivę.
Ja zajmuję ostatnią stronę tj styczeń 2010
Opcja kup teraz za 20 zł
Tutaj jest opis i zdjęcia
[url=http://sklepik.viva.org.pl/kalendarz-wybierz-miska-2009-pawlem-malaszynskim-p-360.html]Kalendarze 2008 i 2009 - Kalendarz Wybierz Miśka 2009 z Pawłem Małaszyńskim Konie i inne zwierzęta - sklep Fundacji Viva! Akcja Dla Zwierząt[/url]

Posted

[quote name='__Lara']Kolejny bazarek, super :loveu:

*anusia&ajlu* - ja myślę, że bazarek może być np. do 6.02 ;)[/QUOTE]

juz tak wczesniej zaznaczylam bo 6 urlop mi sie zaczyna:lol: to akurat na spokojnie wszystko powysylam, tylko 10 nie bede funkcjonowac bo mam strylke Ajlu i bede w mega stresie to ew. nadrobie pozniej albo do 10 szybciutko wszystko ladnie ogarniemy;) juz powoli wszystko wklejam to niedlugo podam link na bazarek, jest co licytowac :) cioteczki wchodzic o podnosic i nie skapic groszem dla biedaczki:evil_lol::diabloti:

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/zapraszam-na-wielki-bazarrr-dla-malutkiego-szkielecika-do-6-02-a-130325/#post11686824"]http://www.dogomania.pl/forum/f99/zapraszam-na-wielki-bazarrr-dla-malutkiego-szkielecika-do-6-02-a-130325/#post11686824[/URL]

TO BAZAREK NA SZKIELECIKA ;) PROSZE ODWIEDZAC :cool3:

Posted

[quote name='majqa']Laro, wstaw proszę linki do bazarków do 1 postu. Jak dochodzi ktoś nowy do wątku to wiadomo, czyta od początku i być może od ręki kliknie w bazarki i się skusi. W miarę przerzucania wątku, wczytywania się, bazarek może umknąć.[/quote]
[B]
majqa[/B], też o tym sobie przypomniałam :p nie ma to jak mieć prawdziwych doradców, bez których się nie zginie :p

Zapraszamy na nowy bazarek dla suni :loveu:

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/zapraszam-na-wielki-bazarrr-dla-malutkiego-szkielecika-do-6-02-a-130325/#post11686824[/URL]

TO BAZAREK NA SZKIELECIKA ;) PROSZE ODWIEDZAC :cool3:[/quote]

Widziałam :p
Bazarek Suuuuper :loveu:
Tylko dlaczego nie ma zdjęć moich przedmiotów :placz:

Posted

Witam i o samopoczucie oraz o zdrowie kochanego chudzielca pytam :???: Apetyt zapewne dopisuje a co z resztą?

Przy okazji pragnę poinformować, że dzięki kochanym dogomaniaczkom suma dotychczasowych licytacji na bazarku to plus minus [SIZE="5"][COLOR="Purple"]241 zł[/COLOR][/SIZE] :multi:

Posted

Nie wiem czy Biafra znajdzie czas na napisanie czegoś - jakby nie było ma niezły cyrk w domu :roll:

Tibra nadal ma apetyt jak smok i biegunka trochę się uspokoiła. Wyniki krwi - (jak tak niemedycznie bo siem na tym nie znam) - czerwonych krwinek malutko, za to białych stanowczo za dużo. Od jutra będzie brała antybiotyk, bo wskazuje to na stan zapalny. Nadal bierze leki wspomagające trawienie i póki co musi jeść weterynaryjna karmę.

Nie opuszcza Biafry na krok - albo taka już jest albo ma syndrom porzuconego psa :cool1: Nie może mieszkać w pokoju z kotami, bo potwornie szczeka. Za to w sypialni jest OK :cool3:

Posted

Nie wiem czy wszystkie porzucone psy tak się zachowują i czy im to z czasem przechodzi ale moja kudłata mordeczka do tej pory drepta za mną po mieszkaniu krok w krok, a jest już u nas ponad 2 lata. Swego czasu nie mogłam samotnie wyjść nawet do toalety. Teraz udaje mi się to tylko w nocy ;) Na spacerze w znanym miejscu odchodzi dalej, ale nigdy nie traci mnie z pola widzenia. W obcym miejscu, jeśli spuszczę ją ze smyczy idzie zaraz za mną. Muszę przyznać, że czasem jest to trochę męczące :oops:
Biedna chudzinko życzę Ci dużo zdrowia :glaszcze:

Posted

ja z siostra mialysmy w schronie takiego malego kundelka podobnego do pinczera i raz jak wychodzilysmy z pracy do domu to wygryzl drzwi zeby sie do nas dostac, w taka panike wpadal, jak nas nie bylo, na szczescie pracownicy go znali i zawsze po jakims wyjsciu zaprowadzali go na kociarnie gdzie tam przebywal i w koncu go adoptowalismy :) ale byl bardzo chory i tylko 2lata u nas byl :-(

takie bidy tak maja ze krok w krok chodza za swoim wybawca:loveu:
ja to lubie jak tak sie moje skarby wlocza :loveu:

Posted

[quote name='*anusia&ajlu*']
ja to lubie jak tak sie moje skarby wlocza :loveu:[/QUOTE]

Ja niby też lubię ... dopóki nie wchodzi pod nogi w małej kuchni gdy w pośpiechu robię śniadanie dla siebie i dla niej :cool3:

Posted

Hmmm...moja sunia..urodziła sie u mnie w domku...była jedynaczką...z mamusią mieszkała od zawsze, dopóki Ta odeszła 3 lata temu za TM...miała "cyca" ile chciała, kiedy chciała i do kiedy mogla..a za mną do dziś łazi wszędzie-do wc oczywiście też, z tą tylko różnicą, że teraz już trochę się zestarzała i nie wskakuje mi na kolana, gdy siedzę na muszli:eviltong::eviltong:..mam juz ulgę;);)ale zawsze jest tam, gdzie jestem ja....:lol:

Posted

Jejq, dziewczyny, nie umiem sobie tego nawet wyobrazić :-o do toalety, na kolana wskakiwała :crazyeye: to rzeczywiście, z jednej strony to słodkie i kochane ze strony futrzaków, ale z drugiej strony, zwłaszcza jak się bardzo spieszy, męczące :roll: ja nie miałam psa ze schroniska, ale mój jamnik zaś musiał mieć zawsze wszystkich w domu, a już jak nie było moich rodziców, a zwłaszcza mamy, z którą spędzał większość czasu w domu, to zawsze za nimi płakał i nasłuchiwał póki nie wrócili, nawet jak miał już 10-12 lat :) kochany Bursztynek :*
[B]
Lidan[/B], to cudownie, że się już tyle uzbierało z bazarku :loveu:

Posted

łooo boszzzzz... to ja już rozumiem skąd u mojej tymczasowiczki jest to ciągłe chodzenie za mna krok w krok.. nawet właśnie do kibla i wtedy najchętniej właśnie na kolana by mi skoczyła... :roll:
To małe gówno ( coś ala chiwawa), pląta mi się pod nogami i nieraz już bym ją nadepnęła...:mad:
No i wyjść bez niej nie mogę z domu bo koncerty urządza chisteryczne.. Powiedzcie że jej to przejdzie, plissssss

Posted

Tak jak napisała [B]Camara[/B] :calus:, Tibia ma stan zapalny w organiźmie.
Ma podwyższony poziom leukocytów.
Niestety nie wiadomo od czego. Weci stawiają na podrażnione jelita . Nie wiemy jak długo ona miała biegunkę i czy była wtórna od stanu zapalnego czy pierwotna a stan zapalny od biegunki :roll:...jakoś tak to brzmiało .

Piszę MIAŁA BIEGUNKĘ , bo już nie ma :p
Za to kaszle :shake:. Kaszlała już jak wracałyśmy ze schronu ale myślałam, że to szelki ją cisnęły, bo ciągnęła strasznie.
Bez względu na źródło infekcji dostała antybiotyk. Zastrzyki przez 7 dni.
Przy jej skłonnosciach do biegunki wszelkie leki przez paszczę odpadają.
Dodatkowo dostała dwa duże zastrzyki z bombą witaminową, bo jej czerwone krwiniki są w dolnej granicy normy. Troszkę mało jak na tak młodego pieska.
Ale jak nie trawiła i nie wchlaniała to nie ma się co dziwić.
Więcej ciekawostek z badania krwi nie wyszło.
Jeśli ona nie utyje to trzeba będzie zrobić to USG.

Dzisiaj ważyła 5,00 kg. Schudla 0,30 kg :placz:
Chyba za dużo biega :shake:
Jak wyleci do ogrodu to nie wie co ma ze sobą zrobić. Biega jak odrzutowiec.
Dzisiaj znowu spadł śnieg to miała ubaw.
Je jak smok, a potem pije jak smok :evil_lol:, a potem piszczy pod drwiami , że juz musi wyjść, wraca i piszczy , że miska pusta :splat:
Do północy jeszcze trochę czasu to pewnie dobrniemy do połowy opakowania. Nie wiem na ile te 2 kg powinno wystarczyć ...:roll: ale kubeczek z miarką nie ma opcji Tibia :evil_lol:.
Łupież ma jak miała, ale jakby mniej sie drapie i już nie odgryza sobie łap.

Lekarz sugeruje jeszcze kupno karmy w puszkach RC Digestive low fat, albo RC Sensitivity żeby ją podtuczyć - tylko pod warunkiem, ze biegunka nie wróci bo wtedy tylko suche.
Nie wiem na ile te puszki wystarczają ale jedna kosztuje 10 zł :placz:
Może znajdzie się jakaś dobra ciotka :modla:

Dzisiaj wpłynęło dla Tibii 40 zł od Anusia&ajlu :Rose:
To się troche dług chudzinki zmniejszył :cool2:

A Tibia biega i zawiera nowe znajomości
[IMG]http://www.konie.sos.pl/zdjeciadododania/zdjecianaforum/Tibia5.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.konie.sos.pl/zdjeciadododania/zdjecianaforum/Tibia6.jpg[/IMG]

Posted

ale to trzeba niesamowicie duzo cierpliwosci zeby nauczyc psa przebywania samego bez czlowieka no i to tez zalezy ile jest u ciebie na tymczasie bo poczatki moga byc ciezkie, u mnie nie ma problemu tylko musze zosatwic im jakies pudelko gryzaki zeby mialy zajecie, ale okno tez jest dobre do ogladania podworka:) ale psy po takich wielkich przezyciach jeszcze bardziej sie pilnuja i wydaje mi sie jakby mialy ze 2razy wieksze serduszko do kochania:loveu:

Posted

[quote name='Asior'](...)Powiedzcie że jej to przejdzie, plissssss[/quote]
Obawiam się, że nie mam dobrych wieści. ;)
Biafro, pomimo powagi informacji, nie sposób było się nie uśmiechnąć.

Posted

[quote name='majqa']
Biafro, pomimo powagi informacji, nie sposób było się nie uśmiechnąć.[/quote]

Ja się śmieję cały dzień jak tylko na nią spojrzę :loveu:

Dzisiaj Camara mnie pyta, co napiszemy w ogłoszeniu.
I jaki Tibia może mieć domek ...:roll:
Na 10 opcji 9 odpowiedzi na NIE.
Ktoś się będzie musiał baaaardzo postarać żeby ją dostać.
To jest prawdziwy skarb :loveu:

Posted

[quote name='fizia']Biafra - to Ty jesteś prawdziwym skarbem dla tej biduli.:loveu:

Przy takiej opiece z pewnością szybko wyzdrowieje[/quote]

:oops::oops:
Mam nadzieję, że przyniosę jej szczęście...