Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest jakiś zaklęty krąg!!! Czytałam gdzieś, że ONka z papierami, piękna 2-letnia szuka domu, bo grozi jej łańcuch i... też nie może znaleźć domu.
A jak Nora w ogóle się ma? Państwo bardzo napierają na jej zabranie? Ucieczki wciąż się zdarzają?...

Posted

Nutusia napisał(a):
To jest jakiś zaklęty krąg!!! Czytałam gdzieś, że ONka z papierami, piękna 2-letnia szuka domu, bo grozi jej łańcuch i... też nie może znaleźć domu.
A jak Nora w ogóle się ma? Państwo bardzo napierają na jej zabranie? Ucieczki wciąż się zdarzają?...

Ostatnio się nie kontaktowaliśmy. Wiem, że przy Wielkanocy Nora znów uciekła. Państwo byli z nią i młodą gdzieś u rodziców. Tak jak wcześniej stamtąd nie uciekała tak przy Wielkanocy uciekła i sama sobie wróciła do domu... tzn. Pan dogonił ją samochodem już pod domem... :( Ogólnie wiem, że Państwo chcieliby by Nora znalazła dom jak najszybciej, ale realia są jakie są :( a wiadomo, że miesiące letnie są trudniejsze adopcyjnie :/

Posted

Nutusia napisał(a):
I tak dobrze, że ludzie nie stawiają ultimatum z dnia na dzień...

Ale czy sami robią coś w kierunku znalezienia psu nowego domu? Czy tylko czekają aż ktoś ich wyręczy?

Posted

super... właśnie dostałam wypowiedzenie (firma jest w stanie upadłości)... na dokładkę ze skróconym okresem wypowiedzenia, a w zamian za to odszkodowanie. Tylko, że odszkodowania to mi Fundusz Świadczeń Gwarantowanych raczej nie wypłaci... tylko się pochlastać :/

• 2 weeks later...
Posted

No ale Z Norą się wszystko szczęśliwie skończyło bo teraz mieszka u nas :)
Ma nawet już 2 kolegów Owczarka Niemieckiego(Cezar) w Podobnym wieku i takiego nie wielkiego kundelka(Pimpek) o 4 lata starszego. Zaakceptowała nawet koty tylko z kurczakami ma kłopot ale się powoli przyzwyczaja. A jaka ona grzeczna. Mój Cezar może się od niej uczyć wielu rzeczy. Ona jest taka milutka i ufna. Po prostu się w niej zakochałam.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH A ZWŁASZCZA Kociabanda2 i innych ludzi z pieskami do adopcji

Posted

[quote name='dominikafoks']No ale Z Norą się wszystko szczęśliwie skończyło bo teraz mieszka u nas :)
Ma nawet już 2 kolegów Owczarka Niemieckiego(Cezar) w Podobnym wieku i takiego nie wielkiego kundelka(Pimpek) o 4 lata starszego. Zaakceptowała nawet koty tylko z kurczakami ma kłopot ale się powoli przyzwyczaja. A jaka ona grzeczna. Mój Cezar może się od niej uczyć wielu rzeczy. Ona jest taka milutka i ufna. Po prostu się w niej zakochałam.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH A ZWŁASZCZA Kociabanda2[/QUOTE]
Jak to??? Nora jest u Was?? Od dawna?? To napewno ona??
Czyżby cwaniara sama sobie wybrała domek????? :) Nic nie rozumiem... :crazyeye: Błagam napiszcie więcej...

Posted

Też już nic nie kapuję... Domek - skąd, za czyim pośrednictwem - uciekła skąd - z nowego domu, ze starego?... Czy się znalazła, czy miała adresówkę, czy ktoś jej szuka - strasznie dużo tych ????? :(

Posted

Przepraszam, ale nie miałam dostępu do kompa. Jest tak: Nora uciekła w piątek o 5 rano. Z tego co zrozumiałam wróciła w sobotę i jej dotychczasowi właściciele odwieźli ją do znajomych, którzy ją chcą. Dziś próbowałam dowiedzieć się więcej bezpośrednio od Pana, u którego Nora obecnie przebywa, ale akurat Pan był w gościach i nie bardzo mógł rozmawiać. Mam zadzwonić jutro. Pan zdążył potwierdzić tyle co napisała nam już Dominikafoks, czyli zdaje się, że wszystko ok i Nora ma wreszcie domek :) :) :) Chciałabym jednak osobiście z Państwem porozmawiać by się upewnić, że wszystko dobrze i że tym razem to domek na zawsze, że są pewni swojej decyzji.
Jednocześnie w piątek miałam bardzo obiecujący telefon w sprawie Nory od Pani z Krakowa. Umówiłyśmy się, że poszukam kogoś na wizytę przedadopcyjną i się odezwę. Zadzwoniłam dziś i powiedziałam jaka jest sytuacja, że Nora chyba ma już dom i ogłoszenie będzie nieaktualne. Pani zgodziła się poczekać, aż upewnimy się, że Nora już nie szuka domu. Jeśli tak będzie to obiecałam Pani pomoc w szukaniu pieska :)

Dominiko jeśli nadal zaglądasz do nas, będziemy wdzięczni jeśli napiszesz nam jak się Nora miewa :) Czy znaliście Norę już wcześniej? Jak ona przeżywa tą zmianę? Jak dogaduje się z Cezarem i Pimpkiem (znali się już wcześniej??)? Koty, o których pisałaś są Wasze czy takie przychodzące? I co z tymi kurczakami? Gania je?