dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 nowe doniesienia mam 4 kwiatki 4 doniczki ziemie i jakies kamienie co dalej :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 oto moje kwiatki kto mi powie jak nazywa sie ten ostatni i co on lubi :razz: Quote
Vectra Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 ostatni nazywa się KWIATEK i lubi wode :evil_lol: :evil_lol: Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Vectra napisał(a):ostatni nazywa się KWIATEK i lubi wode :evil_lol: :evil_lol: ale myślisz ze lubi kompiele wodne czy tylko przytapianie około kwartalne :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: dziękuje Ci Vectro za Twoja pomoc teraz juzwszystko wiem o kwiatach :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Vectra Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 wiesz że ja zawsze służę dobrą radą :diabloti: :diabloti: Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Vectra napisał(a):wiesz że ja zawsze służę dobrą radą :diabloti: :diabloti: dziękuje ci ciociu dobra rada :evil_lol: :evil_lol: Quote
KaRa_ Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Świetne zdjecie te fafle i te lapy oplecione:lol: :lol: :lol: Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 wiesz Szpila go trzymała zeby nie odleciał :evil_lol: Quote
KaRa_ Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 dbsst napisał(a):wiesz Szpila go trzymała zeby nie odleciał :evil_lol: Ach no tak zapomnialam,ze dogi maja tendencje do latania:evil_lol: Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 KaRa_TC napisał(a):Ach no tak zapomnialam,ze dogi maja tendencje do latania:evil_lol: bardzo szybko się wzbijaja i odlatuja to dla jego dobra Szpilka go trzymała :evil_lol: Quote
KaRa_ Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 dbsst napisał(a):bardzo szybko się wzbijaja i odlatuja to dla jego dobra Szpilka go trzymała :evil_lol: Z Szpili to dobra dziewczynka pilnowala kolege:evil_lol: a moze sie zackochala,ze tak abrdzo chciala zeby przy niej zostal? :evil_lol: Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 ona jest zakochana w Amigo krówek to jeszcze dziecko i Szpilka go poprostu pilnowała jak mają w zwyczaju dobre ciocie :eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
PIKA Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [quote name='dbsst']oto moje kwiatki kto mi powie jak nazywa sie ten ostatni i co on lubi :razz: ojej :crazyeye: kfiatki u Debe :crazyeye: jeszcze zielone :evil_lol: Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 jeszcze zielone bo DZISIEJSZE :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Agnes Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [quote name='dbsst']oto moje kwiatki kto mi powie jak nazywa sie ten ostatni i co on lubi :razz: ostatni tu? od lewej dracena, a potem codieum variegatum - kroton - o tego ci chodzilo? czy o to zdjecie na dole? Co do krotona - miejsce cieniste, chronione przed bezposrednim naslonecznieniem, jednak nie dawac w zupelne mroczne katy - bo liscie nie beda tak pstrokate. tu od lewej ficus benjamina, potem primula a potem ficus elastica - dosc latwy w uprawie, ale i duzy kwiat ktory szybko rosnie - w przeciwienstwie do ficus benjamina ktory jest trudny i rosnie wolno. Nie lubi zbyt obfitego podlewania, uwazac zeby nie przelac swoja droga strasznie dziwnie masz zalozone rolety ;) Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 :crazyeye: wow Agnes to żeś mi zaimponowała :crazyeye: :modla: ten benjamnek jest u mnie juz o 4 lat i sie trzyma marnie bo marnie ale jako jedyny PRZEŻYŁ moja "miłość" więc przyznam z własnych doświadczeni ze cholernie wytrzymały jest :multi: :multi: :multi: dzięki za wskazówki :D :multi: a co do rolet ja jestem dziwna i mam dziwne rolety ;) Quote
Agnes Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 iiiii tam kwestia poszperania troche w glowce ;) i potem doszperania w notatkach i wszystko sie znajdzie:P kiedys to ja te wszystkie kwiaty mialam wykute...a teraz?:roll:skleroza:roll::eviltong: benjaminek umrzec nie umrze az tak latwo najwyzej nie bedzie rosl:D ale rosna ogolnie baaaardzooooo dlugo :) ale lubie je - wszystko fikusy lubie :P a co do rolet - co daje taki sposob zalozenia?;) bom ciekawa:oops::eviltong: Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Agnes napisał(a):iiiii tam kwestia poszperania troche w glowce ;) i potem doszperania w notatkach i wszystko sie znajdzie:P kiedys to ja te wszystkie kwiaty mialam wykute...a teraz?:roll:skleroza:roll::eviltong: benjaminek umrzec nie umrze az tak latwo najwyzej nie bedzie rosl:D ale rosna ogolnie baaaardzooooo dlugo :) ale lubie je - wszystko fikusy lubie :P a co do rolet - co daje taki sposob zalozenia?;) bom ciekawa:oops::eviltong: ja będe teraz hodować kwiaty aż nie padną więc będe się uśmiechac o porady ;) a powiedz mi jak je dziś kupiłam i maja w tych doniczkach jeszcze spoko ziemie to je przesadzać odrazu czy poczekać jakiś czas. a rolety zamykane sa od dołu bo mieszkam na parterze i jak nie chce żeby mnie podglądali ludzie to sobie je tak zaciągam i nikt mnie nie widzi a ja mam światło dzienne i wdze korony drzew :D super sprawa :cool3: Quote
Agnes Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 a to spryciula jestes :P z przesadzaniem to gorzej :D ale...ty je kupilas w tych doniczkach tak? Odrazu po kupnie nie przesadac, odczekac, ale pozniej jak najbardziej mozna kupujac jakas ziemie uniwersalna. Warto zapatrzyc sie tez paleczki nawozowe - super sprawa, wtykasz w ziemie paleczke i nie dodajesz juz nawozu, a paleczka sie zuzywa z czasem :) Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 narazie stoją doniczki w doniczkach dziś kupiłam jakąs wypasioną ziemie z jakimis bajerami na kółkach i jakies kamienie do drenażu i w ogóle oszalałam :evil_lol: czyli przesadze je za tydzień czy dłużej czekać :cool1: Quote
Agnes Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 moim zkromnym zdaniem mozesz je wyjac z oslonek - w tym pewnie kupilas - i dac do doniczek kupionych. Na dno drenaz i ziemia. Wtedy uwazac z podlewaniem trzeba ;) Mozesz poczekac ze dwa tygodnie zeby przesadzic Quote
dbsst Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 eeeeeeeeehhhhhhhhmmmmmmmmm dziękuje Ci bardzo za porade :multi: :multi: ale jestem kwiaciarką :evil_lol: :evil_lol: Quote
Medorowa Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Oo tyż mam takiego banjaminka:p I nawet dziś go podlałam:p Quote
Pysia Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Powariowałyście :crazyeye: O kwiatach gadacie :crazyeye: Debe czy Ty przypadkiem nie masz problemów z sobą ? :evil_lol: Quote
agbar Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Pysia napisał(a):Powariowałyście :crazyeye: O kwiatach gadacie :crazyeye: Debe czy Ty przypadkiem nie masz problemów z sobą ? :evil_lol:' Pysiu nie ze soba nie ma, ma z kwiatkami :diabloti: Quote
Recommended Posts