Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 26.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbsst

8189

• Alicja

3447

• malawaszka

1035

• Maga100

877

Posted

Vectra napisał(a):
ostatni nazywa się KWIATEK i lubi wode :evil_lol: :evil_lol:

ale myślisz ze lubi kompiele wodne czy tylko przytapianie około kwartalne :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

dziękuje Ci Vectro za Twoja pomoc teraz juzwszystko wiem o kwiatach :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
wiesz że ja zawsze służę dobrą radą :diabloti: :diabloti:

dziękuje ci ciociu dobra rada :evil_lol: :evil_lol:

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Ach no tak zapomnialam,ze dogi maja tendencje do latania:evil_lol:

bardzo szybko się wzbijaja i odlatuja to dla jego dobra Szpilka go trzymała :evil_lol:

Posted

dbsst napisał(a):
bardzo szybko się wzbijaja i odlatuja to dla jego dobra Szpilka go trzymała :evil_lol:

Z Szpili to dobra dziewczynka pilnowala kolege:evil_lol: a moze sie zackochala,ze tak abrdzo chciala zeby przy niej zostal? :evil_lol:

Posted

ona jest zakochana w Amigo
krówek to jeszcze dziecko i Szpilka go poprostu pilnowała jak mają w zwyczaju dobre ciocie :eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='dbsst']oto moje kwiatki

kto mi powie jak nazywa sie ten ostatni i co on lubi :razz:

ojej :crazyeye:
kfiatki u Debe :crazyeye:

jeszcze zielone :evil_lol:

Posted

[quote name='dbsst']oto moje kwiatki

kto mi powie jak nazywa sie ten ostatni i co on lubi :razz:

ostatni tu? od lewej dracena, a potem codieum variegatum - kroton - o tego ci chodzilo? czy o to zdjecie na dole? Co do krotona - miejsce cieniste, chronione przed bezposrednim naslonecznieniem, jednak nie dawac w zupelne mroczne katy - bo liscie nie beda tak pstrokate.

tu od lewej ficus benjamina, potem primula a potem ficus elastica - dosc latwy w uprawie, ale i duzy kwiat ktory szybko rosnie - w przeciwienstwie do ficus benjamina ktory jest trudny i rosnie wolno. Nie lubi zbyt obfitego podlewania, uwazac zeby nie przelac

swoja droga strasznie dziwnie masz zalozone rolety ;)

Posted

:crazyeye: wow Agnes to żeś mi zaimponowała :crazyeye: :modla:

ten benjamnek jest u mnie juz o 4 lat i sie trzyma marnie bo marnie ale jako jedyny PRZEŻYŁ moja "miłość" więc przyznam z własnych doświadczeni ze cholernie wytrzymały jest :multi: :multi: :multi:

dzięki za wskazówki :D :multi:

a co do rolet ja jestem dziwna i mam dziwne rolety ;)

Posted

iiiii tam kwestia poszperania troche w glowce ;) i potem doszperania w notatkach i wszystko sie znajdzie:P kiedys to ja te wszystkie kwiaty mialam wykute...a teraz?:roll:skleroza:roll::eviltong:
benjaminek umrzec nie umrze az tak latwo najwyzej nie bedzie rosl:D ale rosna ogolnie baaaardzooooo dlugo :) ale lubie je - wszystko fikusy lubie :P
a co do rolet - co daje taki sposob zalozenia?;) bom ciekawa:oops::eviltong:

Posted

Agnes napisał(a):
iiiii tam kwestia poszperania troche w glowce ;) i potem doszperania w notatkach i wszystko sie znajdzie:P kiedys to ja te wszystkie kwiaty mialam wykute...a teraz?:roll:skleroza:roll::eviltong:
benjaminek umrzec nie umrze az tak latwo najwyzej nie bedzie rosl:D ale rosna ogolnie baaaardzooooo dlugo :) ale lubie je - wszystko fikusy lubie :P
a co do rolet - co daje taki sposob zalozenia?;) bom ciekawa:oops::eviltong:

ja będe teraz hodować kwiaty aż nie padną więc będe się uśmiechac o porady ;)

a powiedz mi jak je dziś kupiłam i maja w tych doniczkach jeszcze spoko ziemie to je przesadzać odrazu czy poczekać jakiś czas.

a rolety zamykane sa od dołu bo mieszkam na parterze i jak nie chce żeby mnie podglądali ludzie to sobie je tak zaciągam i nikt mnie nie widzi a ja mam światło dzienne i wdze korony drzew :D
super sprawa :cool3:

Posted

a to spryciula jestes :P
z przesadzaniem to gorzej :D ale...ty je kupilas w tych doniczkach tak? Odrazu po kupnie nie przesadac, odczekac, ale pozniej jak najbardziej mozna kupujac jakas ziemie uniwersalna. Warto zapatrzyc sie tez paleczki nawozowe - super sprawa, wtykasz w ziemie paleczke i nie dodajesz juz nawozu, a paleczka sie zuzywa z czasem :)

Posted

narazie stoją doniczki w doniczkach

dziś kupiłam jakąs wypasioną ziemie z jakimis bajerami na kółkach i jakies kamienie do drenażu i w ogóle oszalałam :evil_lol:

czyli przesadze je za tydzień czy dłużej czekać :cool1:

Posted

moim zkromnym zdaniem mozesz je wyjac z oslonek - w tym pewnie kupilas - i dac do doniczek kupionych. Na dno drenaz i ziemia. Wtedy uwazac z podlewaniem trzeba ;)
Mozesz poczekac ze dwa tygodnie zeby przesadzic

Posted

Pysia napisał(a):
Powariowałyście :crazyeye: O kwiatach gadacie :crazyeye: Debe czy Ty przypadkiem nie masz problemów z sobą ? :evil_lol:
'

Pysiu nie ze soba nie ma, ma z kwiatkami :diabloti: