Mafi221 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Jakie Komendy Umieją Psy Patrolowo-tropiące i jak sie nazywa te szkolenie? Quote
Karilka Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Takie szkolenie to szkolenie policyjne:cool1:. Trwa rok bodajże i obejmuje maximum;) tego, co ma umieć pies. PT IPO Obiedence...:roll: Quote
Nightpearl Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Nie wiem jaką nazwę ma to szkolenie, ale psy umieją podstawowe komendy, takie jak: usiądź, waruj, do mnie, bież bandziora (hehe...:P), zostań, puść, szukaj...Muszą je wykonywać na komendy głosowe, ale równierz muszą reagować tylko na gesty. Mi osobiście najbardziej podoba się komenda DO MNIE, bo pies przychodzi wtedy z lewej strony, przechodzi z tyłu za przewodnikiem i siada obok (z prawej). Quote
puli Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='Nightpearl']Nie wiem jaką nazwę ma to szkolenie, ale psy umieją podstawowe komendy, takie jak: usiądź, waruj, do mnie, bież bandziora (hehe...:P), zostań, puść, szukaj...Muszą je wykonywać na komendy głosowe, ale równierz muszą reagować tylko na gesty. Mi osobiście najbardziej podoba się komenda DO MNIE, bo pies przychodzi wtedy z lewej strony, przechodzi z tyłu za przewodnikiem i siada obok (z prawej).[/QUOTE]To wszystko (oprócz komendy "bierz bandziora") umiały moje cywilne misie kanapowe zanim skonczyły pół roczku. :evil_lol::evil_lol: Quote
bachar Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='Nightpearl'] Mi osobiście najbardziej podoba się komenda DO MNIE, bo pies przychodzi wtedy z lewej strony, przechodzi z tyłu za przewodnikiem i siada obok (z prawej).[/quote] To jest raczej komenda "Noga" - a raczej powinna być. ""Do mnie" polega na przybiegnięciu do przewodnika w linii prostej i siad jak najbliżej przed nim. Quote
Nightpearl Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 No...Tak się w policji ta komenda nazywa...Nie ja wymyślałam :] Quote
madziaino Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 mój tata jest majorem i tak wyszkolił moją 13-letnią kundelkę sięgającą ledwie kolana, że do dziś pięknie przychodzi od lewej i siada po prawej stronie i chodzi przy nodze jak słyszy równaj :evil_lol: ah te wojskowe nawyki :lol::lol::lol: Quote
rafal_kangal Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 nie chodzi tu przypadkiem o szkolenie K9? Quote
Recommended Posts