Baski_Kropka Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Witam! Mam pytanie jakie jest prawdopodobieństwo zakażenia parwowirozą? U mnie na osiedlu chyba jakiś psiak choruje ponieważ są biegunki z krwią i boję się zeby to nie choroba była. Mam szczeniaka 3 miesiecznego już zaszczepionego oraz dorosłego SH ale jeszcze nie był szczepiony (musiałam rozłożyć trochę koszty szczepienia najpierw jeden potem drugi psiak, bo wydałam dużo na leczenie szczeniaka którego chłop chciał utopić, nie bierzcie mnie za osobę nieodpowiedzialną zdrowie psiaków jest dla mnie najważniejsze) Dlatego moje pytanie jakie prawdopodobieństwo? Oczywiście staram sie omijać to świnstwo szerokim łukiem i pilnowac co moje nosy wąchają. Czekam na odpowiedzi! ;) Quote
Martens Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 A czy dorosły pies był szczepiony jako szczeniak? Ogólnie parwowiroza jest bardzo zaraźliwa, atakuje przede wszystkim szczeniaki. Dorosły pies w słabszej kondycji, nigdy nie szczepiony też może zachorować, ale jeśli jako szczenię był szczepiony to ryzyko jest minimalne. Quote
Recommended Posts