Jump to content
Dogomania

HEKSA warta całego nieba. FILIP chwat i najmilsza SIENKA.

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A bo ja wróciłam i mam kociokwik. I to dosłownie! Przywiozłam sobie kotka. Ale jakoś Heksa go nie chce. To znaczy chce, ale na obiad (może być nieprzyprawiany i surowy). Kotka ktoś podrzucił w lesie pod naszym szałasem. Heksa go goniła, ale wracał, bo jedznokno było bardzo zacne i w dużych ilościach. No i udało mi się go capnąć. Miałam go kilka dni (wstawię foty, ale jutro), a Heksior wraca z rodzicami jutro i musiałam kotka na tymczas wypchnąć. Miała go przygarnąć Formica, ale na razie jest u mojej koleżanki z pracy i jest szansa, że DT będzie DS, ale to zależy od pewnej Topsi, która przez 5 lat miała ludzi na wyłączność a teraz się ma dzielić...:mad:

Posted

No to jest moje cudo: Marion

Od wczoraj u mojej koleżanki. Topcia (ta pięcioletnia rezydentka) jest w głębokiej depresji. Gryzie właścicieli, nie chce jeść i jest załamana... :shake: Ale poczekają kilka dni, może Topcia się przełamie i Marion będzie mogła zostać... Marion czuje się tam świetnie. Ja ją tu raczyłam Calą Bruni o poranku i prychała, a mąż mojej koleżanki gra w kapeli metalowej i Marion jest w siódmym niebie!!! Siedzi przy głośniku i się wczuwa! :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Łaziłam parę godzin po piwnicach. Koleżanka też. Niestety nic. Dzisiaj jadę tylko do schronu w Bytomiu (wiem, że jej tam nie ma, ale zostawię fotki i namiary na wszelki wypadek). A jutro z moim TZ:loveu: startujemy o 4 rano. Wtedy szanse będą największe.

Posted

Witam

Na forum CHATULa wstawiłam ogłoszenie i pozwoliłam sobie wstawić fotki kotki.
Karmicielka ze Stroszka zauważyła w jednym ze stad dorosłą trikolorkę. Karmicielka obejrzy fotki i wieczorem przyglądnie się kotce. Nie wiem na ile jest prawdopodobne, że Marion dotarła na Stroszek, ale sprawdzić nie zaszkodzi :). Jak będę coś wiedzieć więcej dam znać.

Posted

Dzięki serdeczne! :loveu: Za radą Halbinki też napisałam na Chatulu (ale tylko tutaj na dogo)

Znowu porozwieszaliśmy trochę ogłoszeń. No i byliśmy dzisiaj w Bytomiu, w schronisku (ani jednzego szczeknięcia nie słyszałam !!!!). Ale Marion nie było :shake:

Posted

Dzięki dziewczyny!

Dziś z moim facetem wystartowaliśmy o 4 rano z Katowic, co było kompletnie bez sensu, bo na miejscu byliśmy o 5 i było ciemno jak nie wiem. Zaraz w pierwszej bramie wydwało nam się, że jest. Kicia była podobnego rozmiaru i podobnego umaszczenia. Osaczyliśmy ją pod autem i przez pół godziny trzymali w szachu. Jak się w końcu rozjaśniło to się okazało, że nie ma ani odrobiny rudego w sobie (a poza tym faktycznie podobna...).

Zobaczyliśmy w końcu ze 20 kotów (w tym jedną tricolorkę, ale młodszą). Rozłożyliśmy kupę kitiketów do wabienia (większość wyjadły gołębie :mad:).
Rozwiesiliśmy ze 30 ogłoszeń i rozdaliśmy - co chyba najsensowniejsze - ulotki sprzątaczkom. One mają największe szanse spotkania kotki.

Generalnie - jest jeszcze jedna możliwość. Jak powiedziały nam panie sprzątaczki w jednej oficynie na tej ulicy mieszka kobieta, która zbiera koty. Ma ich ponoć ok 50. Trzyma w mieszkaniu i w dwóch piwnicach. Ale nie otwiera drzwi. Trzeba by pójść z TOZem, albo policją, nie mam pojęcia jak się za to zabrać...

Ta dzielnica Bytomia jest dzikim kotom życzliwa (niezamykane kubły na śmieci, kupę otwartych chlewików i piwniczek). Ale Marion w życiu samochodu nie widziała. Myślę, że jej szanse są marne. :-(

Jestem na siebie wściekła!!!! :angryy:

Posted

Moja koleżanka (ta u której Marion mieszkała) powiedziała, że nie będzie nachodzić staruszek z policją i sama poszła. Pani Kociara najpierw rozmawiała przez zamknięte drzwi, potem przez szczelinkę a skończyło się prawie na herbacie i ciasteczkach. Niestety nie widziała Marion. Obiecała szukać. B. dużo ludzi z sąsiedztwa już pomaga! :loveu: