Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia bardzo dobrze zniosła sterylkę.
Gdy po nią przyszłam, było na wali pooperacyjnej trochę wymiotów, to co się nie zdążyło strawić z nocy - kilka kawałków marchewki.
Była już w pełni wybudzona.

Wracaliśmy na nogach i łapkach, a z nami był Snopik bo koniecznie uparł się żeby też iść :roll: Sunia ładnie i dzielnie szła, a potem TZ wziął ją na ręce, bo jest bardzo zimno dzisiaj, chyba z -20. Na szczęście mamy blisko do lecznicy.

W domu nikt jej nie zaatakował, spokojnie weszła sobie do łazienki, dostała tabletkę przeciwbólową i śpi w ciepełku na kołdrze. Gdy wchodzę podnosi głowę i patrzy na mnie, już nie odwraca wzroku :loveu:

Posted

Ulaa napisał(a):
Sunia bardzo dobrze zniosła sterylkę.
Gdy po nią przyszłam, było na wali pooperacyjnej trochę wymiotów, to co się nie zdążyło strawić z nocy - kilka kawałków marchewki.
Była już w pełni wybudzona.

Wracaliśmy na nogach i łapkach, a z nami był Snopik bo koniecznie uparł się żeby też iść :roll: Sunia ładnie i dzielnie szła, a potem TZ wziął ją na ręce, bo jest bardzo zimno dzisiaj, chyba z -20. Na szczęście mamy blisko do lecznicy.

W domu nikt jej nie zaatakował, spokojnie weszła sobie do łazienki, dostała tabletkę przeciwbólową i śpi w ciepełku na kołdrze. Gdy wchodzę podnosi głowę i patrzy na mnie, już nie odwraca wzroku :loveu:

biedna niunia...czyzby sobie zakodowała ze na widok człowieka trzeba wysyłac sygnały uspokajające? :-(
dobrze, ze juz jest lepiej....z pewnością wyczuła ze z Twojej strony nic jej nie grozi :loveu:
i taka była dzielna :loveu:

trzymam kciuki zeby szybciutko wydobrzała i ekspresowo znalazła super domek :cool3:

Posted

rufusowa napisał(a):
biedna niunia...czyzby sobie zakodowała ze na widok człowieka trzeba wysyłac sygnały uspokajające? :-(:cool3:

dokładnie tak!
przerysowane, wyolbrzymione, doskonale widoczne - tak, by nikt ich nie przeoczył... ale przecież nikt i tak nie zwracał na nie uwagi nigdy, mówiła i nikt jej nie słuchał...

z tego powodu porozumiewa się niedbale, ma zaburzony system komunikacji. Jedyne sygnały to uspokajające, wyrażające silny lęk. Inne psy są niepewne widząc takie coś, także czują się zagrożone...

Kilka tygodni, miesięcy w nowym dobrym domku napewno przywróci jej radość. Tylko gdzie domek? :-(

Posted

Sunia wczoraj piszczała za mną z auta, gdy Ada-jeje ją zabierała :placz: i tak patrzyła...
Mam nadzieję, że będzie jej dobrze w tym hoteliku... dostała swoją kołdrę, lubi się zwijać w kulkę na miękkim i być przykryta kocykiem :-(

Posted

andzia69 napisał(a):
u nas ferii nie ma na razie i też ciiiisza:shake:

u nas cisza w telefonach juz od jakiegos czasu, dzisiaj mialam tel z Krakowa (wiem odrazu pomyslalam o tej rodzince z Tarnowa :angryy:) mlode malzenstwo z pitbullka, wystarczylo ze powiedzialam ze Sektor jest po kastracji - zeby panstwo zrezygnowali :shake: smutne czy tragiczne sama nie wiem :placz: