ewatr Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Murka napisał(a): Gerdę w hoteliku sponsorują Evelin i Pucka69 :loveu: Dziewczyny ukłony dla Was :loveu:rownież odemnie za wyciągniecie malca do Mureczki :lol: Teraz juz moze byc tylko lepiej !!! Quote
Murka Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Gerda była dziś u Beatki! Beatka stwierdziła, że ona nie może mieć więcej niż 5 miesięcy. Przepuklina nie jest groźna, "wylewa" się tam tylko tłuszczyk, nie ma zagrożenia dla organów wewnętrznych i nie ma sensu tego teraz operować. Przy sterylizacji bardzo ładnie się ten defekt usunie. Sterylizować można by już, jeśli się nam śpieszy, ale dobrze by było poczekać, Beatka z reguły nie sterylizuje tak młodych suczek. Quote
Reno2001 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Ile jeszcze Beatka radzi poczekac? Czy sterylizuje przed pierwszą cieczką? Fakt, że ja z Maszą też czekałam. Doczekałam do ok 7,5 mies. Dłużej wolałam nie ryzykowac co by mi nie zacieczkowała ;). Quote
Ulka18 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Sterylizować można by już, jeśli się nam śpieszy, ale dobrze by było poczekać, Beatka z reguły nie sterylizuje tak młodych suczek. Ja bym poczekala ze 2-3 tygodnie, zeby Gerdunia troche sie oswoila, przytyla, odżyla po schronisku. I wtedy ciach, mach, bo jakby dostala cieczke, to mialabys Murko klopot. Jeszcze Evelin i Pucka powinny sie wypowiedziec jako sponsorki pobytu suczki w hoteliku. Czytalam, ze w USA sterylizuja w schroniskach mlode psiaki, zeby unikac adopcji niesterylizowanych psow i ich rozmnazania np. przez nieuwage wlascicieli. Jakie zęby ma Gerudnia? Jeszcze mleczaki czyjuz stale sie kluja? Quote
Reno2001 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Ulka18 napisał(a):Ja bym poczekala ze 2-3 tygodnie, zeby Gerdunia troche sie oswoila, przytyla, odżyla po schronisku. I wtedy ciach, mach, bo jakby dostala cieczke, to mialabys Murko klopot. Jeszcze Evelin i Pucka powinny sie wypowiedziec jako sponsorki pobytu suczki w hoteliku. Czytalam, ze w USA sterylizuja w schroniskach mlode psiaki, zeby unikac adopcji niesterylizowanych psow i ich rozmnazania np. przez nieuwage wlascicieli. Jakie zęby ma Gerudnia? Jeszcze mleczaki czyjuz stale sie kluja? Tak, w USA sterylizują bardzo młodziutkie suczki, ale podobno nie jest to jednak najkorzystniejsze. Ja bym poczekała, tak jak radzi Ulka18. Przecież wczesniej i tak Gerdy nikomu nie oddamy :eviltong:. Niech dojedzie najpierw do siebie. Evelin, Pucka-co Wy na to??? Quote
Murka Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Gerdzia nam dzisiaj udekorował caałą łazienkę w konfetti z papieru toaletowego i chusteczek higienicznych :diabloti: Rozkręca się ;) Ale najważniejsze, że z czystością nie ma już prawie problemu. A i zapomniałabym: od wczoraj Gerdzia bryka już bez smyczy. Pięknie galopuje, choć wczoraj jeszcze robiła to nieco niezgrabnie. Tak sobie pomyślę, że ona przecież tak biega pierwszy raz w życiu, przedtem nie miała tyle przestrzeni, by się rozpędzić... Dzisiaj już lepiej jej to wychodzi ;) Do ludzi już normalnie podbiega, nie oddala się, podchodzi na głaski... Normalny szczylek :loveu: Quote
Ulka18 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Gerdzia nam dzisiaj udekorował caałą łazienkę w konfetti z papieru toaletowego i chusteczek higienicznych Czyli normalny pies :multi: moja poprzednia suczka collie uwielbiala papier toaletowy oraz suche bulki :evil_lol: trzeba bylo bardzo na te 2 rzeczy uwazac. Ale najważniejsze, że z czystością nie ma już prawie problemu. Szybko sie dziewczynka uczy, niesamowicie szybko :klacz: I wreszcie ma okazje pobiegac, poszalec, w schronisku w ogrodku niby wiecej miejsca jest, ale ciasnota z powodu ilosci szczylkow. Quote
agusiazet Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Chciałabym zobaczyć tą łazienkową dekorację!:evil_lol: Quote
pucka69 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 tak, tak - poczekajmy. galopujące psy wyglądają pieknie - chociaż ja mam na mysli raczej - doga :cool1: Quote
Evelin Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Odnośnie sterylizacji to zdecydowanie byłabym za tym,żeby poczekać..Gerdka po pierwsze szczeniak,po drugie po schronisku ,niech dojdzie do siebie..Wcale bym sie tak bardzo nie śpieszyła.. Co prawda jestesmy z Pucka sponsorami,ale my jestesmy daleko...Murka widzi Gerdke codzień..i cóż, to własnie Murka ma prawo podejmowania decyzji..a ja i Pucka mozemu conajwyżej Murce z daleka naklikać:diabloti: Ale to miło,że z nami konsultujesz:loveu: Szkoda Murko,że nie zrobiłas zdjęc z karnawałowych dekoracji:evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 A ja dopiero do Gerdy dotarłam :) Ależ ona śliczna :loveu: Dobrze, że ją dziewczyny wyciągnęłyście - teraz na pewno po "renowacji" znajdzie fajny domek :) Mały banerek na początek ;) Quote
pucka69 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Evelin napisał(a):Odnośnie sterylizacji to zdecydowanie byłabym za tym,żeby poczekać. A jakbyś tak raz polemizowała ze mną, he??? :eviltong: Quote
Murka Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Kochani, ja myślę, że co do fotek dekorowania łazienki made in Gerdzia to jeszcze nic straconego :diabloti: Cieszę się, że malutka się rozkręca, bo to znaczy, że jej stres mija. Co ciekawe ona na spacerach trzyma się bardzo blisko człowieka. Powiedziałabym nawet, że idzie przy nodze bez smyczy :razz: co chwilę przystaje jakby była na niewidzialnej smyczy, czeka aż podejdę i znów idzie. Czasem wybiega przed, ale zaraz się zatrzymuje i czeka aż się do niej dojdzie :razz: Oczywiście biega też pięknie, ale ogląda się za człowiekiem baardzo. Ze sterylizacją oczywiście poczekamy, to jeszcze szczylek :cool3: Quote
Evelin Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Wstawiam ten link bo..przeczytajcie post 6 http://www.dogomania.pl/forum/f106/piekny-tekst-w-newsweeku-przeczytajcie-koniecznie-127671/ Pucka ostatnie 3 polemiki z Tobą były przyjemnością...bo: Co do imienia Gapa -bez awanturki Imię Gerda-jw Sterylka Gerdki-jw..Tak własnie powinny wygladać polemiki :) Quote
Murka Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Gerdzia jest bardzo fotogeniczna, czyż nie? :loveu: Quote
Ulka18 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 :loveu: Sliczna dziewczynka :loveu: A jakie zalotne spojrzenie :lol: Ciesze sie bardzo, ze mala jest juz bezpieczna, Halcia wczoraj byla w schronisku, mowila, ze te starsze szczeniaki sa dosc dzikawe i ciezko je w ogole zlapac. Szkoda, ze musza byc w schronisku. Zdjecia malcow wstawie dzisiaj po pracy na watku mieleckich maluchow. Quote
agusiazet Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Za tą ślicznotką będą się u Murki ustawiały kolejki!!! Quote
Evelin Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Pucka to ma oko..rzeczywiście ślicznotę wypatrzyła...Gerdunia jest super.. Pucka, co prawda na temat gustów sie nie dyskutuje,ale...no co by nie powiedzieć fajna ta sunia..i w dodatku pieknie się nazywa:diabloti: Gerda,jakbyś nie pamietała.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Reno2001 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 A Gerda się przypomina. Jak myslicie, kiedy można zacząc ją ogłaszac??? Quote
Ulka18 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Pewnie jeszcze nie :shake: Ja bym sunieczki bez sterylki i operacji nie dawala. Na ludziach niestety nie mozna zbytnio polegac vide watek Gacka. Quote
Reno2001 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Ulka18 napisał(a):Pewnie jeszcze nie :shake: Ja bym sunieczki bez sterylki i operacji nie dawala. Na ludziach niestety nie mozna zbytnio polegac vide watek Gacka. No, niestety :roll:. Niby te domy wydają się OK a potem w ostatnim momencie odwalają jakieś numery. Dlatego też ja to jestem spokojniejsza dopiero po ok 2 tyg. psa w nowym domu. Choc oczywiście i po ponad roku zdarzają się "zwroty" :angryy: vide wątek świetlicowego Gacusia. Quote
Recommended Posts