Jump to content
Dogomania

Znudzil sie wiec won na ulice!!! - Śląskie Lubliniec, MA DOM!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Nowa Pani Miki była z nią w poniedziałek u weterynarza. Przyznała,że nadal kaszle. Nawet odpluła gęstą białą wydzielinę. Podaje jej te leki , które przekazałam. Weterynarz nic nie zmienił w leczeniu. Rozpisał potrzebne badania : bad. kału / na pasożyty i krew utajoną/ Mika jest przeszczęśliwa. Przychodzą do niej tabuny ludzi, żeby ją ogladać i podziwiać. W marcu dołączy do rodzinki kotek. Pani Miki jest zawodowym fotografem / obecnie wdową ,młodą emerytką: 50 lat/ - widziałam fotki poprzednich zwierzątek. Super!!! Mika zapewne też takie będzie miała. No i oczywiście stały problem - Mika nie chce jeść. Podobnie jak z Uszatkiem. Pani goni ją z jedzeniem...

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale sie ubawiłam opis zabawy w chowanego -mistrzostwo świata:lol:

wspaniałe wieści:multi::multi: oby domki były te jedyne, wymarzone dla tych pisaków "specjalnej troski":evil_lol::evil_lol:

Mmlasowice OGROMNE PODZIEKOWANIA JESZCZE RAZ ZA OPIEKE I WSPANIAŁY DOM DLA OSKARKA

Posted

Jak na razie rodzinka zapowiada się obiecująco - oby tak dalej...
40,00zł na potrzeby Oskarka rozliczam tak: 20,00zł szczepienie p/wściekliźnie, pozostałe 20,00 jedzonko, paliwko, ogłoszenia prasowe itd. Może być?

Posted

oczywiście, że może zresztą mowiłam żeby przeznaczyc wedle uznania....a wiem, że przy takiej ilości psów potrzeby są ogromne

co do Oskarka:loveu::loveu: BADZ SZCZEŚLIWY PIESKU JUZ ZAWSZE!!!!

Posted

bardzo się cieszę, że sprawy przybrały tak korzystny obrót!:multi:

a może teraz szansa na Krecika?..;)
Nikt w TG nie szuka czarnego przystojniaka?

Posted

mmaslowice...... to co zrobiłaś to był majstersztyk. Wiesz ,że uwielbiamy Cię za to?..... mam nadzieję ,że u Ciebie wszystko gra.....że Twoje sprawy już się wyklarował.Trzyma kciuki i pozdrawiam.

Posted

Dzisiaj otrzymałam sms-a od nowej rodzinki Oskarka, w którym piszą że cyt."ujął wszystkich za serce "i proszą o spisanie UMOWY ADOPCYJNEJ. UMÓWIłAM SIĘ NA JUTRO - NA GODZ 13,00, PONIEWAż DZISIAJ dwukrotnie kursowałam z Dingiem i Kastorem do weta + spacery+ karmienie z ręki = brak czasu. Mam pewien dylemat: zawsze oddaję do adopcji psy z kompletem szczepień. Oskarek po kastracji załapał się / w odstępach czasowych/ tylko na szczep. p/wściekliźnie. Widząc gromadę dzieci w nowej rodzinie - urodnych, zadbanych, inteligentnych - zastanawiam się nad ew. "targiem" co do kosztów dalszych szczepień: I p/ch. zakaźnym =58zł, II p/ch.zakaźnym do 70,00zł. Za tą kwotę Pani domu upiecze sporo mięsiwa , które i Oskarek podje. Już go w mojej obecności tak karmili. Jeżeli poproszą o dofinansowanie będę musiała się zgodzić.

Posted

Oskarek został wczoraj definitywnie wyadoptowany-umowa podpisana! Pani oznajmiła mi ,że piesek śpi z nimi w łóżkach t.zn.,że zmienia 7 łóżek co noc!!! Olał nowe legowisko - woli przytulać się "policzek w policzek" trzymając łebek na poduszce. Rodzina mówi,że takiego pieska jeszcze nie mieli. Poprzednie spały "w nogach". Oskarek woli ludzkie buzie, a że jest sprawiedliwy - więc zmienia łoża ,by przytulić się do wszystkich członków rodziny. Szczepienia rodzinka wykona we własnym zakresie. Fotki Oskarka z "wstydliwym psim stomatologiem" wysyłam Gosi , z prośbą o wklejenie na wątek.
P.S. Korzystam z zaproszenia do częstych odwiedzin, więc dzisiaj przespacerowałam pieski w stronę nowego domku Oskarka. Ale się pieski witały!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Dziękuję za uznanie. Spacerujemy z pieskami niedaleko nowego domu Oskarka. Nowa Pani wita nas radośnie - Oskarek piszczy do swoich dawnych kompanów. Oni rwą się do niego. Chwila wzajemnych uciech - i ponownie mówimy sobie DO ZOBACZENIA!

• 3 years later...