Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

Znajomy ma do oddania sznaucerka miniaturkę z wyprawką, piesiek musi mieć nowy dom, gdyż syn kolegi jest bardzo przez niego chory (alergia)

Jeśli ktoś chce mu stworzyć nowy domek proszę o kontakt na pw

Piesek obecnie mieszka w Poznaniu.

Pies jest płci męskiej, proszę pomóżcie mu znaleźć nowy ciepły domek

Posted

Ale cudo! Domek się z pewnością szybko znajdzie ALE trzeba go bardzo starannie wybrać dom żeby nie trafił do pseudo.
Czy psiak może zostać tam gdzie jest do czasu znalezienia nowego domu?
Czy ma już jakieś ogłoszenia? Mogę poogłaszać tylko potrzebuję jakiś kontakt do podawania w ogłoszeniach.
Napisz też coś o charakterze psiaka - jak do ludzi, dzieci, innych zwierząt.

Posted

weszka napisał(a):
Ale cudo! Domek się z pewnością szybko znajdzie ALE trzeba go bardzo starannie wybrać dom żeby nie trafił do pseudo.
Czy psiak może zostać tam gdzie jest do czasu znalezienia nowego domu?
Czy ma już jakieś ogłoszenia? Mogę poogłaszać tylko potrzebuję jakiś kontakt do podawania w ogłoszeniach.
Napisz też coś o charakterze psiaka - jak do ludzi, dzieci, innych zwierząt.

Na razie może zostać, ale im szybciej znajdziemy mu domek tym lepiej,
Piesiek jest bardzo kochany, wychowywany z dziećmi, nauczony czystości.

Będę wdzięczna za pomoc w poszukiwaniu nowej rodzinki :loveu:

Posted

weszka napisał(a):
Dodam malucha na mojego bloga adopcyjnego tylko proszę podaj na PW namiary tel lub mailowe do ogłoszenia. No i uważajcie na ew. chętnych - staranna selekcja.

KONIECZNIE!!!
Wielu pseudo będzie miało na niego chetkę:shake:.Najlepiej,żeby domek znalazł sie wśród dogomaniaków,albo żeby poszedł do dogomaniaka na tymczas.Zawsze to jednak bezpieczniejsze i pewniejsze przy wyborze domu stałego.Trzymam kciuki,pienio jest cudny:loveu:

Posted

chyba faktycznie lepiej by było gdyby z tymczasu poszedł do adopcji z pierwszym postawowym punktem:kastracja!!!
Gdyby nie mógł zostać tam gdzie jest mogłabym go wziąść na tymczas bo pewnie i tak szybko dom znajdzie-no i zawsze dogomaniacy pomogą :eviltong:

Posted

Maleńka napisał(a):
pozwolę sobie ostatni raz podnieść... nikt go nie chce? :placz:

ale to potrwa, nikt nie znajdzie mu domu w dwa dni, no chyba, że do handlarza i rozmanażacza chcesz oddać:shake:
on umie zostawać sam w domu?

Posted

Jakie ciudo!!!

Czy ma jakieś ogłoszenia? Zrób mu alegratkę, allegro, gumtree, kupsprzedaj, animalia, 4łapy, itd...
Czy masz umowę adopcyjną? Jeśli nie, podaj maila, wyślę ci.
Jeśli zaczną ludzie dzwonić, pytaj o kilka podstawowych rzeczy:
1. Dlaczego chcą psa?
2. Czy mieli już psy? Jeśli tak, jakie?
3. Czy mają dzieci? W jakim wieku?
4. Czy czytali coś na temat rasy?
5. Czy zgadzają się na wizyty przed i poadopcyjne?
6. Warunkiem adopcji jest zobowiązanie do kastracji. Czy zgadzają się wykastrować psa?
7. Czy zgadzają się podpisać umowę adopcyjną?
8. Pies sporo kosztuje, czy zdają sobie z tego sprawę? Czy stać ich na dobrą karmę, weta i fryzjera? To koszt ok 200 zł / miesiąc o ile pies nie zacznie poważnie chorować.
9. Co zrobią z psem, gdy będą chcieli wyjechać na wakacje?
10. Czy w rodzinie jest ktoś, kto w razie nieoczekiwanych wydarzeń zajmie się psem?
Wybieraj tylko te domy, które zgodzą się na kastrację i umowę. Inne odrzucaj od razu.

Powodzenia.

Posted

To nie jest mój pies, jak znajdzie się ktoś chętny to wtedy skontaktuje z właścicielami :p

Ogłoszenie na dogo dałam z grzeczności aby piesek czasem nie wylądował w jakimś pseudo albo w schronisku :shake:

Posted

Maleńka, jeśli możesz to na pw poproszę kontakt do właścicieli. Jest pan, który już od jakiegoś czasu szuka takiego psiaka, zobaczył mojego potffora i stwierdził, że tylko podobny wchodzi w grę. Pies od wiosny mieszkałby już w domku, a teraz jeszcze w bloku. Pan ma dwa koty, duże dziecko i ja z nim pracuję, więc miałabym wszystko na oku. Umowa adopcyjna jak najbardziej, wizyty też. Pan miał suczkę ratlerkę, która była bardzo chora i niestety musiał jej pomóc przejść za tm.