Fibi Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 A to nie tylozgryz? Lub inna wada zgryzu badz uzebienia?
tigrunia Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Po prostu lubią sobie wietrzyć języczki ;) .. Czepiacie się szczegółów
Chefrenek Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 [quote name='tigrunia']Po prostu lubią sobie wietrzyć języczki ;) .. Czepiacie się szczegółów[/quote] Sorry ale za taki szczegół psy są dyskwalifikowane.:razz::razz::razz:
tigrunia Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Niby gdzie mają być dyskwalifikowane, skoro są bez rodowodów ???
Chefrenek Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 [quote name='tigrunia']Niby gdzie mają być dyskwalifikowane, skoro są bez rodowodów ???[/quote] Ma się rozumieć, że nikt ich nie zdyskwalifikuje.
Neva Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Tak, kto je zdyskwalifikuje , skoro nie ma nad tą rasą zadnej kontroli. Dobrze mają , co nie?? Ale warto zastanowić sie nad tym dlaczego dyskwalifikuje sie takie pieski i nie uzywac tych psów do rozmnażania, bo skoro chcecie tworzyc nową rase , zalegalizować ją w przyszłości , to rozmnażajcie pieski poprawne anatomicznie i bez wad. Takie podejśćie do hodowli, to wstyd dla hodowcy, to dobre dla tylko dla rozmnażaczy i ludzi nastawionych na zysk. Wypadjący języczek:evil_lol: , zaleta:cool3: no szok:shake:
Migotka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Wiele osób mi sie dziwi dlaczego się udzielam w tym portalu ??? gdzie stale ktoś na kogoś :mad: szuka haka ... Mam pytanie : gdzie się podziało ok. 14 szt Biewerów ( rodowodowych) przywiezionych na Śląsk ????? przez hodowle renomowane ???? :eviltong: no własnie .... obawa przed ??? nie wiadomo kim ??? :niewiem: a szkoda bo byłby piękny początek na rozpropagowanie tej nowej rasy. Chodzą słuchy ,że ok.września 2008 r coś sie zacznie dziać w FCI na temat Biewerów .... ja nie przejdę do ZKwP z Biewerami pozostane w swoim PKPR totez jutro jedziemy z Ingbertem i Azumi na przegląd hod. aby już na wiosne prawdopodobnie były pierwsze Biewery z rodowodem polskim ....oby .....:multi:
Chefrenek Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Migotko, to co ludzie mają kłamać i pisać jak to wszystko jest cacy tylko po to by się komuś podlizać???
Fibi Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='Migotka']Wiele osób mi sie dziwi dlaczego się udzielam w tym portalu ??? gdzie stale ktoś na kogoś :mad: szuka haka ... Mam pytanie : gdzie się podziało ok. 14 szt Biewerów ( rodowodowych) przywiezionych na Śląsk ????? przez hodowle renomowane ???? :eviltong: no własnie .... obawa przed ??? nie wiadomo kim ??? :niewiem: a szkoda bo byłby piękny początek na rozpropagowanie tej nowej rasy. Chodzą słuchy ,że ok.września 2008 r coś sie zacznie dziać w FCI na temat Biewerów .... ja nie przejdę do ZKwP z Biewerami pozostane w swoim PKPR totez jutro jedziemy z Ingbertem i Azumi na przegląd hod. aby już na wiosne prawdopodobnie były pierwsze Biewery z rodowodem polskim ....oby .....:multi:[/quote] Migotka, to w jakim wieku sa Twoje psy, myslalam, ze maja okolo roku, moze ciut wiecej, a juz maja zostac rodzicami:);)? W ZK mozna od 18 miesiaca.
pompeo Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 W PKPR suka może mieć młode po ukończeniu 12 miesiąca zycia.
Patikujek Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Niby mozna, ale ja osobiście wolałabym poszekać jeszcze troszkę gdybym miała suczkę dopuszczać (ja w ogóle bałabym sie dopuszczać swoja suczkę, ale gdyby wszyscy mieli takie podejście jak ja to by psów na tym świecie nie było) A tak poza ty: Razem z Magdą Miki rozmawioałyśmy ostatnio o połączeniu obu tematów o biewerach ale stwierdziłyśmy że w tym momencie zdjęcia szybko by zaginęły w tych słownych przepychankach i pogadankach dlatego też proszę aby w galerii pojawiały sie tylko zdjęcia i opcjonalne komentarze do nich a wszelkie pytania i rozwody nad wygądem, rodowodami itp. były rozpatrywane tutaj:) Żeby nie zaśmiecać galerii w której giną zdjęcia pośród rozmów
pompeo Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='Migotka']Wiele osób mi sie dziwi dlaczego się udzielam w tym portalu ??? gdzie stale ktoś na kogoś :mad: szuka haka ... Mam pytanie : gdzie się podziało ok. 14 szt Biewerów ( rodowodowych) przywiezionych na Śląsk ????? przez hodowle renomowane ???? :eviltong: no własnie .... obawa przed ??? nie wiadomo kim ??? :niewiem: a szkoda bo byłby piękny początek na rozpropagowanie tej nowej rasy. Chodzą słuchy ,że ok.września 2008 r coś sie zacznie dziać w FCI na temat Biewerów .... ja nie przejdę do ZKwP z Biewerami pozostane w swoim PKPR totez jutro jedziemy z Ingbertem i Azumi na przegląd hod. aby już na wiosne prawdopodobnie były pierwsze Biewery z rodowodem polskim ....oby .....:multi:[/quote] Powiem szczerze że mój mąż tez mi się dziwi po co ja tu wchodzę :hmmmm: Migotka skąd wiesz o tych 14 biewerach? Może są tylko czekaja do wiosny na zarejestrowanie i wystawianie, a niekoniecznie właściciele musza udzielac sie na forum. 14szt. to bardzo dużo maluchów :huh:
Migotka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Życie mnie nauczyło ,że nie zostawia się wszystkich problemów na "kiedyś" a na przegląd musimy niezły kawełek drogi jechać ,więc niech te bystrzejsze blondynki się zastanowią dlaczego jedziemy tak prędko.....O Biewerach wiem od weterynarzy i z hodowli niemieckiej ........:cool3:
Fibi Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='bayco']W PKPR suka może mieć młode po ukończeniu 12 miesiąca zycia.[/quote] ojej, przeciez to jeszcze szczeniak, moj york fizycznie rozwijal sie do 13-14 miesiaca, nie mowiac o psychice, 12 miesieczny psiak to szczeniaczek jeszcze, a nie dorosly pies. A co do niezostawiania przez Migotke spraw na pozniej: to im wczesniej sie zacznie, to wiecej miotow uda sie odhodowac od suczki, przykro mi, ale niestety tak to odbieram. Dajmy naszym psom pocieszyc sie beztroska mlodoscia, a nie od razu rozmnazajmy. 12 miesieczny organizm sie rozwija, a tu takie obciazenie ciaza:shake:
Fibi Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 A co do roznego typu przepychanek, to uwazam, ze to dobrze, ze osoby kochajace naprawde psy, posiadajace je nie dla przyszlego zysku, a dla samej przyjemnosci, nie akceptuja praktyk wymierzonych przeciwko uczciwemu podejciu do psa i lamaniu zasad amatorskiej hodowli psa rasowego, ktorej celem jest doskonalenie rasy, a nie zarabianie pieniedzy.
pompeo Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='Fibi']A co do roznego typu przepychanek, to uwazam, ze to dobrze, ze osoby kochajace naprawde psy, posiadajace je nie dla przyszlego zysku, a dla samej przyjemnosci, nie akceptuja praktyk wymierzonych przeciwko uczciwemu podejciu do psa i lamaniu zasad amatorskiej hodowli psa rasowego, ktorej celem jest doskonalenie rasy, a nie zarabianie pieniedzy.[/quote] Zgadzam sie ale każda hodowca mysli o pieniądzach czy to się komu podoba czy nie. Wszystko kosztuje i nikt nikomu nie daje nic za darmo. Dobry hodowca wybiera do hodowli najlepsze psy za które musi nieraz słono zapłacic,wystawy,pielegnacja,przeglady,weterynarz,odchów szczeniąt,nieprzespane noce itd...duzo by tu wymieniac ale każdy kto choc raz miał małe szczeniaczki wie o czym mówię. I taki hodowca sie ceni i sprzedaje swoje szczenieta za taka cene za ile jego zdaniem jest szczenie warte ,bo włozył w jego odchów dużo pracy i niestety pieniędzy. Taka jest rzeczywistość.
Fibi Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='Migotka']Wiele osób mi sie dziwi dlaczego się udzielam w tym portalu ??? gdzie stale ktoś na kogoś :mad: szuka haka ... Mam pytanie : gdzie się podziało ok. 14 szt Biewerów ( rodowodowych) przywiezionych na Śląsk ????? przez hodowle renomowane ???? :eviltong: no własnie .... obawa przed ??? nie wiadomo kim ??? :niewiem: a szkoda bo byłby piękny początek na rozpropagowanie tej nowej rasy. Chodzą słuchy ,że ok.września 2008 r coś sie zacznie dziać w FCI na temat Biewerów .... ja nie przejdę do ZKwP z Biewerami pozostane w swoim PKPR totez jutro jedziemy z Ingbertem i Azumi na przegląd hod. aby już na wiosne prawdopodobnie były pierwsze Biewery z rodowodem polskim ....oby .....:multi:[/quote] A propos hakow, rozumiem Migotko, ze skoro nie udzielilas przeczacej odp., to ta gromada yorkow "Demolki z Zor" to twoja wlasnosc?
pompeo Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='Fibi']ojej, przeciez to jeszcze szczeniak, moj york fizycznie rozwijal sie do 13-14 miesiaca, nie mowiac o psychice, 12 miesieczny psiak to szczeniaczek jeszcze, a nie dorosly pies. A co do niezostawiania przez Migotke spraw na pozniej: to im wczesniej sie zacznie, to wiecej miotow uda sie odhodowac od suczki, przykro mi, ale niestety tak to odbieram. Dajmy naszym psom pocieszyc sie beztroska mlodoscia, a nie od razu rozmnazajmy. 12 miesieczny organizm sie rozwija, a tu takie obciazenie ciaza:shake:[/quote] Masz rację i ja nigdy nie dopusciłabym suczki która ma 12 miesiecy. Tylko napisałam jak przewiduje to regulamin PKPR.
Fibi Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='bayco']Zgadzam sie ale każda hodowca mysli o pieniądzach czy to się komu podoba czy nie. Wszystko kosztuje i nikt nikomu nie daje nic za darmo. Dobry hodowca wybiera do hodowli najlepsze psy za które musi nieraz słono zapłacic,wystawy,pielegnacja,przeglady,weterynarz,odchów szczeniąt,nieprzespane noce itd...duzo by tu wymieniac ale każdy kto choc raz miał małe szczeniaczki wie o czym mówię. I taki hodowca sie ceni i sprzedaje swoje szczenieta za taka cene za ile jego zdaniem jest szczenie warte ,bo włozył w jego odchów dużo pracy i niestety pieniędzy. Taka jest rzeczywistość.[/quote] Ja zupelnie nie mam takiego podejscia, wystawy, kosmetyki, poswiecenie jesli chodzi o bardzo starana pielegnacje itd bardzo duzo mnie kosztowaly pieniedzy i czasu, ale ja to robilam dla mojej przyjemnosci, to jest po prostu moje hobby. Ostatnio zglosil sie pan do mojej mamy, ktory chcial kryc 3 hodowlane suczki moim psem, bo podobno zostal mu przez autorytet (nie pisze przez kogo, bo nie jestem upowazniona) polecony, moja mama odmowila. Krycie dla pieska to tez wysilek, a jak juz wczesniej pisalam hodowcy bywaja tez nieuczciwi, wiec my juz nie kryjemy naszym psem. Taka jest nasza rzeczywistosc, nienastawiona na pieniadze i zysk. Zanim pojawil sie moj obecny pies, mialam rodowowa suczke innej rasy, nie miala nigdy szczeniat, bo kupilismy ja dla nas a nie, zeby ja rozmnazac. To nie byl motyw zakupu.
Fibi Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='bayco']Masz rację i ja nigdy nie dopusciłabym suczki która ma 12 miesiecy. Tylko napisałam jak przewiduje to regulamin PKPR.[/quote] 12 miesieczne psiaki to przeciez dzieciaki i gowniarstwo;):lol:
GosiaNatalka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='Fibi']ojej, przeciez to jeszcze szczeniak, moj york fizycznie rozwijal sie do 13-14 miesiaca, nie mowiac o psychice, 12 miesieczny psiak to szczeniaczek jeszcze, a nie dorosly pies. A co do niezostawiania przez Migotke spraw na pozniej: to im wczesniej sie zacznie, to wiecej miotow uda sie odhodowac od suczki, przykro mi, ale niestety tak to odbieram. Dajmy naszym psom pocieszyc sie beztroska mlodoscia, a nie od razu rozmnazajmy. 12 miesieczny organizm sie rozwija, a tu takie obciazenie ciaza:shake:[/quote] Migotka nie pisała ze bedzie kryć 12 miesieczną sunie!!!! a ze będą w przyszłości szczenięta to chyba normalne , po to właśnie sprowadziła te pieski do Polski aby prowadzić hodowle Biewerow. Nie wiem o co wam biega:shake:
Fibi Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='GosiaNatalka']Migotka nie pisała ze bedzie kryć 12 miesieczną sunie!!!! a ze będą w przyszłości szczenięta to chyba normalne , po to właśnie sprowadziła te pieski do Polski aby prowadzić hodowle Biewerow. Nie wiem o co wam biega:shake:[/quote] Ja zrozumialam, ze szczeniaki pojawia sie u Migotki jak Bog da tej wiosny, ciaza u suczki trwa ok 63 dni, wiec zapytalam sie w jakim wieku sa rodzice, ale nie dostalam odpowiedzi, a przeciez to chyba nie tajemnica, i ucielyby sie natychmiast wszelkie domysly na temat wieku potencjalnych rodzicow. A co do regulaminu PKPR- to moim zdaniem 12 miesiecy jest zdecydowanie za wczesnie.
Fibi Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='Migotka']....[B]totez jutro jedziemy z Ingbertem i Azumi na przegląd hod. aby już na wiosne prawdopodobnie były pierwsze Biewery z rodowodem polskim ....oby .....:multi:[/quote][/B] GosiaNatalka-chodzilo mi o ten fragment;)
pompeo Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 [quote name='Fibi']Ja zupelnie nie mam takiego podejscia, wystawy, kosmetyki, poswiecenie jesli chodzi o bardzo starana pielegnacje itd bardzo duzo mnie kosztowaly pieniedzy i czasu, ale ja to robilam dla mojej przyjemnosci, to jest po prostu moje hobby. Ostatnio zglosil sie pan do mojej mamy, ktory chcial kryc 3 hodowlane suczki moim psem, bo podobno zostal mu przez autorytet (nie pisze przez kogo, bo nie jestem upowazniona) polecony, moja mama odmowila. Krycie dla pieska to tez wysilek, a jak juz wczesniej pisalam hodowcy bywaja tez nieuczciwi, wiec my juz nie kryjemy naszym psem. Taka jest nasza rzeczywistosc, nienastawiona na pieniadze i zysk. Zanim pojawil sie moj obecny pies, mialam rodowowa suczke innej rasy, nie miala nigdy szczeniat, bo kupilismy ja dla nas a nie, zeby ja rozmnazac. To nie byl motyw zakupu.[/quote] Niektórzy tutaj na forum maja wieksze hodowle jak juz zdążyłam się zoriętować i o taki pisałam a nie o hodowcy który ma 1 suczkę. Ale to nich oni zabieraja głos a nie ja sie za nich wypowiadam :)
Recommended Posts