Jump to content
Dogomania

Gryfon brukselski, belgijski, brabancki-GALERIA (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z czystością u tej rasy to różnie bywa, moja Ivi nauczyła się bardzo szybko że za potrzebą należy wyjść na dwór, ale bywało że zdarzały jej się "małe zaniki pamięci" :oops: Na szczęście gryfonik to mały piesek...więc problem też nie wielki ;)
Jeśli chodzi o inteligencję-nie wiem jak inne gryfoniki, ale Ivi jest raczej bardzo przebiegła, taki mały cwaniak któremu nie sposób się oprzeć, ale z inteligencją bym tego raczej nie myliła . I właśnie chyba dlatego jestem zupełnie bezradna przyłapujac ją na kolejnych "małpich figlach", a ta mała cwaniara doskonale zdaje sobie sprawę ze swojej bezkarności:evil_lol:

Fotki wkrótce wkleję (tylko najpierw muszę je zrobić;) )

Posted

marynia napisał(a):

Fotki wkrótce wkleję (tylko najpierw muszę je zrobić;) )

Marynia rób rób te fotki :)

Co do czystości to faktycznie masz racje, mały piesek - mały kłopot a dla mnie to już w porównaniu do mojego boksia będzie mikroskopijny hi hi

Posted

marynia napisał(a):
Sylwia,w przypadku boksia to raczej nie problem tylko katastrofa :eek2:

Oj tak tak masz racje :lol: :lol: :lol: :lol: to mega katastrofa pamiętam jak mi zapaskudził całą kuchnie bo mój 7 miesieczny "maluch" miał rozwolnienie. Wyszłam wtedy z domu po umyciu oczywiście na cały dzień z psem aby wogóle nie zemdleć :lol: :lol: :lol:
Więc taki Gryfonik to dla mnie pikuś :) :lol: :lol:

Posted

Cześć,

jestem pierwszy raz na Dogomanii, chciałam się pochwalić swoimi gryfonikami.Mam w tej chwili trzy gryfoniki - dwa brukselskie - Interchampionkę GRIOTTE i Champ.PL XAWIER-a oraz brukselkę Młodz.Champ.PL.Przesyłam ich zdjęcia.Obejrzałam Wasze pieskie są śliczne, wogóle wszystkie gryfoniki to takie kochane małpeczki.

pozdrawiam
Bargest

" class="ipsImage" alt="">

" class="ipsImage" alt="">

Posted

Witam wszystkich
i cieszę się z ciepłego przyjącia na dogo. Fotek nie mam zbyt wiele, ale coś się tam jeszcze znajdzie. Owszem, Zaderka uszczęśliwi nas w połowie lutego. Sam jestem ciekawy, chłopaczek jest brukselski a ona brabancka.
Aby było ciekawie powiem, że rodzice zadry są czarni.

Posted

Witam,nowego dogomaniaka! Bargest, my widziałyśmy się na wystawach :lol: i twoje pieski są mi już znane. Zwłaszcza ten przystojniak Xawier ;)

Piotrek, możesz przyjmować zakłady, przy takim skojarzeniu można spodziewać się prawie wszystkiego :cool3:

Posted

Wiesz Bargest, najbardziej utytułowana to nie znaczy najładniejsza.Ciebie sta ć na zagraniczne wystawy, kogoś innego moze byc na nie nie stac i nie zrobi tytułów, chociaz ma piekną sukę.No ale tutaj muszę się z Tobą zgodzić masz naprawdę PIĘKNĄ SUKĘ i jedną i druga.Gratulacje.

Posted

elżbietarusos napisał(a):
Od pana Zielińskiego mam sukę ELLITE Mutazi brabantkę czarną. Pokażę Ci ( moze nawet jutro )jej dzieci.

Super, jeśli możesz wklej fotki dzieci. Rozumiem, że ELLITE jest po Zapałce?
Napisz co Twoja brabantka zebrała na wystawkach
pozdrawiam.

Posted

[quote name='bargest']
Prześliczna! :iloveyou:
Bargest - na Twojej stronce, w charakterystyce rasy, przeczytałam: "spokojne i zrównoważone (...) spokojny piesek dla osób starszych". Czy rzeczywiście gryfonik jest spokojnym psem? Co rozumiesz pod tym pojęciem?

Posted

Aż wstyd przyznać , nie zdążyłam zrobić dzisiaj żadnych zdjęć , ale przyrzekam w sobote lub najdalej w niedzielę zrobię i wkleję.
Największym osiągnięciem ELITTE był res CACIB w Poznaniu.
Nie jest jeszcze championem , dosyć długo była bardzo drobna.
Mam nadzieję , że może w tym roku coś zawalczę.

Posted

Nie mam wątpliwości i życzę powodzenia na wystawach, chociaż nie są
one przecież najważniejsze, ja osobiście traktuje wystawy raczej jako
sprawdzian wysiłku jaki włożyłem aby utrzymać sukę
w jak najlepszej formie. Oczywiście miło jest przy okazji coś zebrać.
Tak, Zadra też dopiero teraz wzmacnia budowę. Ostatnio zauważyłem jednak,że w Polsce lepiej oceniane są psy mocniejszej budowy. Nie jestem do końca przekonany, czy to dobra tendencja.

Posted

Dzieciaki ELLITE są jeszcze drobniejsze od niej.
To takie małe skrzaciki.
J.Opara w opracowanym przez niego wzorcu pisze o dwóch wielkościach gryfoników do 3 kg i do 5 kg.
Moje są zdecydowanie z tych mniejszych , choć nie są wcale chude.
Chyba mi ten typ pasuje.
Niestety piesek , którego kupiłam z myślą o tym by został reproduktorem jest duży i mocny.
Co mnie wcale nie cieszy.

Posted

Położył uszka po sobie, jakby chciał powiedzieć, że jest grzecznym pieskiem. Trzymam kciuki za słodziutkiego ZAMSZAKA na występach w Bydgoszczy.

Poniżej zadra idzie spać:

pozdrawiam ja też idę spać

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
Prześliczna! :iloveyou:
Bargest - na Twojej stronce, w charakterystyce rasy, przeczytałam: "spokojne i zrównoważone (...) spokojny piesek dla osób starszych". Czy rzeczywiście gryfonik jest spokojnym psem? Co rozumiesz pod tym pojęciem?

Maly gryfonik jak kazdy szczeniak to urwipolec,ale dojrzaly staje sie pelnym godnosci psem wpatrzonym w swojego Pana.Lubi siedziec na jego kolanach a najbardziej lizac bez konca /przynajmniej moje sa takie/

Posted

To chyba wszystkie gryfoniki są takie same (KRECIK już od 4- tego miesiąca nie schodził mi z kolan ). Są poza tym dosyć zaborcze jeśli chodzi o ludzkie uczucia. Lubią mieć wyłączność na miłość swojej pani lub pana.
To raczej chyba damski pies , a może raczej prawdziwiej będzie jeśli napiszę , że jest to pies o którym marzy każda kobieta.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...