piotrek_b Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='marynia']No, niestety tak - niektórzy sprzedający to juz hurtownicy, mają wszystko od ratlerków po owczarki. Dosłownie wszystko.[/quote] Czego nie robi się w pogoni za pieniądzem, ale - albo renoma, albo - kto da więcej. Nie rozumiem takiego hodowcy, może brak mi wyobraźni.
marynia Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='piotrek_b']Czego nie robi się w pogoni za pieniądzem, ale - albo renoma, albo - kto da więcej. Nie rozumiem takiego hodowcy, może brak mi wyobraźni.[/quote] Wejdź na allegro i popatrz sobie na te wszystkie ogłoszenia - to po prostu okropne. Aż mi się słabo robi jak czytam. Nie wiem kto skusi się na zakup pieska w taki sposób...
Ventyl Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='marynia']Wejdź na allegro i popatrz sobie na te wszystkie ogłoszenia - to po prostu okropne. Aż mi się słabo robi jak czytam. Nie wiem kto skusi się na zakup pieska w taki sposób...[/quote] Przepraszam ze sie wtrącę, ale dorzucę swoje 3 grosze. Ludzie łykają wszystko jak "młode pelikany". Dzieki "odpowiedniej strategi marketingowej" na allegro można wszystko sprzedać od pieska przynoszącego szczęście po kupozbieracz. No ta druga oferta jest bardziej przekonująca.
piotrek_b Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Aby sprzedać pastę do zębów szczerbatemu nie trzeba Cialdiniego. Nie, no chyba jestem zbyt wrażliwy.
marynia Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Pasta do zębów to pasta do zębów, ale pies to ŻYWE STWORZENIE a nie towar.
piotrek_b Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='marynia']Pasta do zębów to pasta do zębów, ale pies to ŻYWE STWORZENIE a nie towar.[/quote] Chciałbym aby WSZYSCY mieli takie zdanie.
piotrek_b Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Wracając do tematu wystaw ( do maja jest jeszcze sporo czasu), kogo zobaczę w Łodzi ?????
marynia Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 [quote name='piotrek_b']Wracając do tematu wystaw ( do maja jest jeszcze sporo czasu), kogo zobaczę w Łodzi ?????[/quote] W Łodzi będziemy na 100% tylko jeszcze nie wiem czy z Ivi :)
piotrek_b Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 [quote name='marynia']W Łodzi będziemy na 100% tylko jeszcze nie wiem czy z Ivi :)[/quote] z kim na 100% ?
marynia Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 [quote name='piotrek_b']z kim na 100% ?[/quote] Z shih tzu mojej mamy. Uwielbiam wystawy, zwłaszcza jeśli mogę wejść z psem na ring. A na szczęście jeden z jej psów lubi wystawiać się właśnie ze mną :) Szkoda byłoby opuścić międzynarodową.A Ivi to panienka, sam wiesz jak to jest... nie zawsze z panną można jechać.
piotrek_b Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 [quote name='marynia']Z shih tzu mojej mamy. Uwielbiam wystawy, zwłaszcza jeśli mogę wejść z psem na ring. A na szczęście jeden z jej psów lubi wystawiać się właśnie ze mną :) Szkoda byłoby opuścić międzynarodową.A Ivi to panienka, sam wiesz jak to jest... nie zawsze z panną można jechać.[/quote] Jasne, ja w tym roku chcę zadrze zrobić intera, może się uda.
marynia Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 No to zaczniecie pewnie od połowy roku, jak Zadra "odzyska" figurę po dzieciach? A tak z ciekawości, ile Zadra ma już Cacibów?
piotrek_b Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 W tej chwili ma 2 caciby w tym jeden zagraniczny, o drugi powalczymy w Evian i gdzieś tam w tych okolicach.
marynia Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 To faktycznie warto starać się o kolejne Caciby, skoro 2 już są , a do tego jeden z zagranicy! Ja będę się starać o Champ.Pl. z Ivi , więc zaczynamy już w Bydgoszczy. Tylko przez te mrozy mamy utrudnione "treningi" wystawowe. A Ivi jest dość pomysłowa i raczej mało posłuszna :)
piotrek_b Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Mrozów wszyscy mamy dosyć. Moja psina robi na zewnątrz to co musi i natychmiast ucieka do domu. Wiem jak to jest z wystawami, kiedy piesek jest pomysłowy i bywa mało posłuszny. Moja potrafi na wystawie dać popis, a na innej ma wszystko w nosie. Tak mnie załatwiła w Kielcach. Ponieważ jest bardzo niezależna i ja chcę ażeby taka pozostała puściliśmy to szybko w niepamięć.
marynia Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 [quote name='piotrek_b']Mrozów wszyscy mamy dosyć. Moja psina robi na zewnątrz to co musi i natychmiast ucieka do domu. Wiem jak to jest z wystawami, kiedy piesek jest pomysłowy i bywa mało posłuszny. Moja potrafi na wystawie dać popis, a na innej ma wszystko w nosie. Tak mnie załatwiła w Kielcach. Ponieważ jest bardzo niezależna i ja chcę ażeby taka pozostała puściliśmy to szybko w niepamięć.[/quote] Ivi też jest bardzo niezależna, robi to na co ma ochotę, trudno ją przekonać do posłuszeństwa - jedynie przekupstwo działa :) Chodzi pięknie, gorzej żeby choć chwilę postała bez ruchu... Jest jak nakręcona tak ją rozpiera energia!
bargest Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 [quote name='piotrek_b']Wracając do tematu wystaw ( do maja jest jeszcze sporo czasu), kogo zobaczę w Łodzi ?????[/quote] Ja tez wybieram sie do Lodzi jak co roku szkoda by bylo miedzynarodowki jak jest tak blisko. Kto jedzie do Opola na klubowa?
bargest Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 cytat Piotrek: "Moja potrafi na wystawie dać popis, a na innej ma wszystko w nosie. Tak mnie załatwiła w Kielcach." Mysle, ze tak samo jak my psy maja swoje zle i dobre dni, poza tym jedne lubia wystawy inne wystawiaja sie bo my je do tego zmuszamy.Moja Figa jest juz na wystawowej emeryturze ma tytul Int.Ch. i to juz koniec ona nigdy nie lubila wystaw a ostatnio na wystawie w Trakai dala taki popis, ze lepiej nie mowic.W klasie champ. szla jak osiolek na powrozie dajac mi do zrozumienia, ze juz ma dosc wiec juz jej odpuscilam, a szkoda bo to piekna suka.
piotrek_b Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 W Opolu nie będę, w Łodzi oczywiście będę ale wyłącznie w charakterze obserwatora i kibica. Zaczniemy sezon - jeszcze nie wiem - ale jakoś dopiero koło czerwca/lipca.
piotrek_b Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Do tego dochodzą zawsze warunki organizacyjne. W zeszłym roku w Bydgoszczy było bardzo tłoczno, w Kielcach ponad to półmrok.
marynia Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 [quote name='bargest']cytat Piotrek: "Moja potrafi na wystawie dać popis, a na innej ma wszystko w nosie. Tak mnie załatwiła w Kielcach." Mysle, ze tak samo jak my psy maja swoje zle i dobre dni, poza tym jedne lubia wystawy inne wystawiaja sie bo my je do tego zmuszamy.Moja Figa jest juz na wystawowej emeryturze ma tytul Int.Ch. i to juz koniec ona nigdy nie lubila wystaw a ostatnio na wystawie w Trakai dala taki popis, ze lepiej nie mowic.W klasie champ. szla jak osiolek na powrozie dajac mi do zrozumienia, ze juz ma dosc wiec juz jej odpuscilam, a szkoda bo to piekna suka.[/quote] To znaczy że chyba wszystkie gryfoniki są takie kapryśne! Zobaczymy jak to będzie... Wielce prawdopodobne że w Opolu też będziemy :)
anna1 Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 a juz myslalam ze calkiem tu ucichlo; a jednak nie; jak fajnie;) wlasnie przeczytalam posty od ostatniej mojej wizyty i widze ze sa sliczne gryfoniki ze sfory gregora:))) no coz dla mnie to sa miesznki prowie oczywiste z bostonami bo to rowniez maja w swojej "hodowli"; biale znaczenia i nosy jak u boksera:)
sylwiaskalska Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Ten ostatni z lewej (koło tego jasnego) to ma prawie minke jak boksiu a umaszczeniei maskę ma na 99% bokserowatą [IMG]http://z.low.pl/289687.jpg[/IMG]
batiskaj Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 A może oni mają też buldożki płowe, bo cholera bostony są czarne z białym.Jestem ciekawa kto robił przeglad miotu, chwała dla tych ludzi z sekcji ds hodowlanych, więcej takich miotów i gryfoniki bedą super wyrównane. Gratuluje temu kto sobie kupi pieska na wystawy z tej hodowli pozdrawiam
Recommended Posts