Jump to content
Dogomania

Gryfon brukselski, belgijski, brabancki-GALERIA (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='marynia']No, niestety tak - niektórzy sprzedający to juz hurtownicy, mają wszystko od ratlerków po owczarki. Dosłownie wszystko.[/quote]

Czego nie robi się w pogoni za pieniądzem, ale - albo renoma, albo - kto da więcej. Nie rozumiem takiego hodowcy, może brak mi wyobraźni.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='piotrek_b']Czego nie robi się w pogoni za pieniądzem, ale - albo renoma, albo - kto da więcej. Nie rozumiem takiego hodowcy, może brak mi wyobraźni.[/quote]
Wejdź na allegro i popatrz sobie na te wszystkie ogłoszenia - to po prostu okropne. Aż mi się słabo robi jak czytam. Nie wiem kto skusi się na zakup pieska w taki sposób...

Posted

[quote name='marynia']Wejdź na allegro i popatrz sobie na te wszystkie ogłoszenia - to po prostu okropne. Aż mi się słabo robi jak czytam. Nie wiem kto skusi się na zakup pieska w taki sposób...[/quote]
Przepraszam ze sie wtrącę, ale dorzucę swoje 3 grosze. Ludzie łykają wszystko jak "młode pelikany". Dzieki "odpowiedniej strategi marketingowej" na allegro można wszystko sprzedać od pieska przynoszącego szczęście po kupozbieracz. No ta druga oferta jest bardziej przekonująca.

Posted

[quote name='piotrek_b']Wracając do tematu wystaw ( do maja jest jeszcze sporo czasu), kogo zobaczę w Łodzi ?????[/quote]
W Łodzi będziemy na 100% tylko jeszcze nie wiem czy z Ivi :)

Posted

[quote name='piotrek_b']z kim na 100% ?[/quote]
Z shih tzu mojej mamy. Uwielbiam wystawy, zwłaszcza jeśli mogę wejść z psem na ring. A na szczęście jeden z jej psów lubi wystawiać się właśnie ze mną :) Szkoda byłoby opuścić międzynarodową.A Ivi to panienka, sam wiesz jak to jest... nie zawsze z panną można jechać.

Posted

[quote name='marynia']Z shih tzu mojej mamy. Uwielbiam wystawy, zwłaszcza jeśli mogę wejść z psem na ring. A na szczęście jeden z jej psów lubi wystawiać się właśnie ze mną :) Szkoda byłoby opuścić międzynarodową.A Ivi to panienka, sam wiesz jak to jest... nie zawsze z panną można jechać.[/quote]

Jasne, ja w tym roku chcę zadrze zrobić intera, może się uda.

Posted

To faktycznie warto starać się o kolejne Caciby, skoro 2 już są , a do tego jeden z zagranicy! Ja będę się starać o Champ.Pl. z Ivi , więc zaczynamy już w Bydgoszczy. Tylko przez te mrozy mamy utrudnione "treningi" wystawowe. A Ivi jest dość pomysłowa i raczej mało posłuszna :)

Posted

Mrozów wszyscy mamy dosyć. Moja psina robi na zewnątrz to co musi i natychmiast ucieka do domu. Wiem jak to jest z wystawami, kiedy piesek
jest pomysłowy i bywa mało posłuszny. Moja potrafi na wystawie
dać popis, a na innej ma wszystko w nosie. Tak mnie załatwiła w Kielcach.
Ponieważ jest bardzo niezależna i ja chcę ażeby taka pozostała puściliśmy
to szybko w niepamięć.

Posted

[quote name='piotrek_b']Mrozów wszyscy mamy dosyć. Moja psina robi na zewnątrz to co musi i natychmiast ucieka do domu. Wiem jak to jest z wystawami, kiedy piesek
jest pomysłowy i bywa mało posłuszny. Moja potrafi na wystawie
dać popis, a na innej ma wszystko w nosie. Tak mnie załatwiła w Kielcach.
Ponieważ jest bardzo niezależna i ja chcę ażeby taka pozostała puściliśmy
to szybko w niepamięć.[/quote]
Ivi też jest bardzo niezależna, robi to na co ma ochotę, trudno ją przekonać do posłuszeństwa - jedynie przekupstwo działa :) Chodzi pięknie, gorzej żeby choć chwilę postała bez ruchu... Jest jak nakręcona tak ją rozpiera energia!

Posted

[quote name='piotrek_b']Wracając do tematu wystaw ( do maja jest jeszcze sporo czasu), kogo zobaczę w Łodzi ?????[/quote]
Ja tez wybieram sie do Lodzi jak co roku szkoda by bylo miedzynarodowki jak jest tak blisko. Kto jedzie do Opola na klubowa?

Posted

cytat Piotrek: "Moja potrafi na wystawie
dać popis, a na innej ma wszystko w nosie. Tak mnie załatwiła w Kielcach."

Mysle, ze tak samo jak my psy maja swoje zle i dobre dni, poza tym jedne lubia wystawy inne wystawiaja sie bo my je do tego zmuszamy.Moja Figa jest juz na wystawowej emeryturze ma tytul Int.Ch. i to juz koniec ona nigdy nie lubila wystaw a ostatnio na wystawie w Trakai dala taki popis, ze lepiej nie mowic.W klasie champ. szla jak osiolek na powrozie dajac mi do zrozumienia, ze juz ma dosc wiec juz jej odpuscilam, a szkoda bo to piekna suka.

Posted

W Opolu nie będę, w Łodzi oczywiście będę ale wyłącznie w charakterze obserwatora i kibica. Zaczniemy sezon - jeszcze nie wiem - ale jakoś dopiero koło czerwca/lipca.

Posted

[quote name='bargest']cytat Piotrek: "Moja potrafi na wystawie
dać popis, a na innej ma wszystko w nosie. Tak mnie załatwiła w Kielcach."

Mysle, ze tak samo jak my psy maja swoje zle i dobre dni, poza tym jedne lubia wystawy inne wystawiaja sie bo my je do tego zmuszamy.Moja Figa jest juz na wystawowej emeryturze ma tytul Int.Ch. i to juz koniec ona nigdy nie lubila wystaw a ostatnio na wystawie w Trakai dala taki popis, ze lepiej nie mowic.W klasie champ. szla jak osiolek na powrozie dajac mi do zrozumienia, ze juz ma dosc wiec juz jej odpuscilam, a szkoda bo to piekna suka.[/quote]
To znaczy że chyba wszystkie gryfoniki są takie kapryśne! Zobaczymy jak to będzie... Wielce prawdopodobne że w Opolu też będziemy :)

Posted

a juz myslalam ze calkiem tu ucichlo; a jednak nie; jak fajnie;)

wlasnie przeczytalam posty od ostatniej mojej wizyty i widze ze sa sliczne gryfoniki ze sfory gregora:))) no coz dla mnie to sa miesznki prowie oczywiste z bostonami bo to rowniez maja w swojej "hodowli"; biale znaczenia i nosy jak u boksera:)

Posted

A może oni mają też buldożki płowe, bo cholera bostony są czarne z białym.Jestem ciekawa kto robił przeglad miotu, chwała dla tych ludzi z sekcji ds hodowlanych, więcej takich miotów i gryfoniki bedą super wyrównane. Gratuluje temu kto sobie kupi pieska na wystawy z tej hodowli

pozdrawiam

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...