dwbem Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Hoduję psy od 50 lat, nigdy nie robiłam badań poziomu hormonow i zawsze mialam pełne krycia. Wystarczało mi obserwowanie zachowań suki i psa, one wiedziały najlepiej kiedy jest dobra chwila na krycie. A też nie raz wyjeżdżałam daleko do psa lub z daleka przyjeżdżały do mojego psa suczki i tylko raz pies nie chciał kryć bo suka przyjechala za późno z winy właściciela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaa1 Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 witam, 07.03 wynik popołudniu 2,71 ng/ml 08.03 zbadany rano 5,6 sunia pojechała tego samego dnia 08.03 (9dzien cieczki) psy spotkały się dość późno,pies i suka bardzo chętne,krycie było odrazu i skleszczenie prawie 40min planowalismy powtórzyć krycie w sobote 10.03 czy to wystarczy? Czy kryć jeszcze dziś albo czekać do niedzieli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwbem Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Powinny wystarczyć te dwa krycia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Pearls Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Witam, u nas suczka dzisiaj 9dzień cieczki, planowaliśmy kryć jutro wieczorem. Dzisiaj zrobiłam badanie i czekam na wyniki. Z ogólnej obserwacji : -7 dzień - temp. 38,4 trochę jaśniejszy wyciek niż dnia poprzedniego - 8dzień - 37,9, jeszcze jaśniejszy wyciek słaby -9dzień 37,8 , wyciek jasny słomkowy, skąpy Badanie pierwszy raz robię, wcześniej krycie tylko na podstawie obserwacji. Co o tym myślicie? Czekam na wyniki powinny być dzisiaj. Do reproduktora jedziemy 200km. Na 2 krycia. Do ręki się przytula ogon odstawia, widać że porusza sromem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Pearls Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 Właśnie dostałam wyniki, 6,91 dzisiaj jedziemy na krycie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Pearls Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 dojechaliśmy późno, do godz. 22 próby krycia nie udane. Rano po śniadaniu było po wszystkim, dzisiaj i jutro powtórka i wracamy do domu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts