Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Neredie']A gdzie masz kawalera? :) Gdzieś blisko?[/QUOTE]

hej hej
Kawalera mam niedaleko bo tylko 80 km:)
Byliśmy wczoraj na randce ...i dooopa:(
Młoda najpierw lekko powarkiwała na niego a potem jak ją lekko trzymałam to stała grzecznie ale za to jak chłopak skoczył na nią to ona zamiast wypychać chowała te swoje klejnoty.....i nic z tego nie wyszło
Moze na nią za wcześnie jeszcze, to jej pierwsze krycie i nie "łapie" co i jak heheh, dzisiaj kolejna próba

Posted (edited)

[quote name='Neredie']A ten ser, jogurt, to jak często? Bo od czasu do czasu mało mi mówią ;) Samo mięso ma zdecydowanie za mało składników odżywczych. Podroby jej dajesz? Wątróbka ma np sporo żelaza, tak samo żółtko jajka[/QUOTE]
Jajeczko jak najbardziej - raz- dwa w tygodniu, wątróbką moj pies pluje, inne podroby - serca, żołądki ok, nabiał dwa razy w tygodniu, ze względu na delikatny żołądek - barf dwa razy w tygodniu - reszta gotowane - plus witaminy, minerały (dobrane przez weta ze względu na obciązenie stawów - pies pracujący), warzywa gotowane i surowe, no i ryby (pod tytulem łosoś), na wyjazdach (wystawy, zawody, seminaria, wyjazdowe weekendy, pobyt u TZ itp) orijen, generalnie dość urozmaicone żarcie (bo i jak dwa razy w tygodniu gania z koniem, to żre wszytko co koniowi z gęby wypadnie - jabłka, buraki, sucha buła :-)
poprzednim sukom nie zmieniałam, nie panikowałam, żyły dlugo i zdrowow, i w ogóle się tak nie przejmowałam, w końcu mam psy od 20 lat, na punkcie tej mi odbiło :-)
nie chcę jej radykalnie zmieniać - tylko może coś dodać?, ilości muszę bardzo pilnować i kalorycznosci, bo ma tendencję do tycia
ps. wyniki krwi, stan sierści, kondycja - b.db

Edited by Itske
literowki
Posted

[quote name='Itske']Jajeczko jak najbardziej - raz- dwa w tygodniu, wątróbką moj pies pluje, inne podroby - serca, żołądki ok, nabiał dwa razy w tygodniu, ze względu na delikatny żołądek - barf dwa razy w tygodniu - reszta gotowane - plus witaminy, minerały (dobrane przez weta ze względu na obciązenie stawów - pies pracujący), warzywa gotowane i surowe, no i ryby (pod tytulem łosoś), na wyjazdach (wystawy, zawody, seminaria, wyjazdowe weekendy, pobyt u TZ itp) orijen, generalnie dość urozmaicone żarcie (bo i jak dwa razy w tygodniu gania z koniem, to żre wszytko co koniowi z gęby wypadnie - jabłka, buraki, sucha buła :-)
poprzednim sukom nie zmieniałam, nie panikowałam, żyły dlugo i zdrowow, i w ogóle się tak nie przejmowałam, w końcu mam psy od 20 lat, na punkcie tej mi odbiło :-)
nie chcę jej radykalnie zmieniać - tylko może coś dodać?, ilości muszę bardzo pilnować i kalorycznosci, bo ma tendencję do tycia
ps. wyniki krwi, stan sierści, kondycja - b.db[/QUOTE]

Ja nic oprocz kwasu foliowego bym jej nie dodawala, bo witamin ma dostatek (urozmaicone jedzenie plus suplementy), tak wiec odzywiana jest swietnie wedlug mnie ;)

Posted

[quote name='Yoko2009']hej hej
Kawalera mam niedaleko bo tylko 80 km:)
Byliśmy wczoraj na randce ...i dooopa:(
Młoda najpierw lekko powarkiwała na niego a potem jak ją lekko trzymałam to stała grzecznie ale za to jak chłopak skoczył na nią to ona zamiast wypychać chowała te swoje klejnoty.....i nic z tego nie wyszło
Moze na nią za wcześnie jeszcze, to jej pierwsze krycie i nie "łapie" co i jak heheh, dzisiaj kolejna próba[/QUOTE]

U mnie bylo to samo, choc chec z obu stron dosc duza, to skonczylo sie jednak na inseminacji. Nie probujcie zbyt intensywnie, tylko pojedzcie zaplodnic ja sztucznie, bo i pies i suka moga sie dosc skutecznie zrazic, szczegolnie, ze to pierwsze krycie Twojej dziewczynki :)

Posted

[quote name='Neredie']U mnie bylo to samo, choc chec z obu stron dosc duza, to skonczylo sie jednak na inseminacji. Nie probujcie zbyt intensywnie, tylko pojedzcie zaplodnic ja sztucznie, bo i pies i suka moga sie dosc skutecznie zrazic, szczegolnie, ze to pierwsze krycie Twojej dziewczynki :)[/QUOTE]

Taki mamy plan jeśli dzisiaj nic z tego nie wyjdzie:)

Posted

[quote name='Yoko2009']Taki mamy plan jeśli dzisiaj nic z tego nie wyjdzie:)[/QUOTE]

Trzymam kciuki :-), a pies doświadczony? Wie, o co chodzi? :-)

Neredie - dzięki!

Posted

[quote name='Yoko2009']Wczoraj już oboje wiedzieli o co chodzi:):). Dzisiaj jedziemy na powtórkę i jeszcze jutro a potem czekamy na rezultat:)[/QUOTE]

A to pięknie :-). Udało się wesele :-)
a ja czekam i czekam, już mnie małpa postawiła na nogi - jest cieczka, a to falstart! buuu

Posted

U nas było tak:
10 dzień cieczki - progesteron 1
12 dzień cieczki - progesteron 2,2
15-18 dzień cieczki randkowałyśmy.
Rezultat: 9 pięknych biszkoptowych maluszków, które już powoli rozjeżdżają się do domu :)

Posted

I ja się dołączam.

Najprawdopodobniej przegapiłam pierwszy dzień cieczki, tak więc nie wiem czy podane dni cieczki są zgodne z prawdą.
Środa (08/08 ) - 1,78 ng/ml (6 dzień)
Piątek (10/08 ) - 4,25 ng/ml (8 dzień)

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='karkakarka']I ja się dołączam.

Najprawdopodobniej przegapiłam pierwszy dzień cieczki, tak więc nie wiem czy podane dni cieczki są zgodne z prawdą.
Środa (08/08 ) - 1,78 ng/ml (6 dzień)
Piątek (10/08 ) - 4,25 ng/ml (8 dzień)[/QUOTE]

ciekawe czy w piątek bedzie podobnie u mnie bo dni tygodnia się zgadzają i mniej więcej pierwszy poziom progesteronu :)

Posted

gratuluję bardzo ! A u nas 12 dzień cieczki i progesteron spadł odrobinę mamy teraz 1,81 . Następne badanie zrobię dopiero w poniedziałek . Myślę ze ze spokojem możemy poczekać bo po obserwacji mojego stada widzę że jeszcze mamy czas . U mnie suki kryją się wzajemnie z podobnym zaangażowaniem jak samce :)

Posted

mamy dzisiaj 15 dzień cieczki - progesteron 2,65
jak myślicie kiedy wykonać następne badanie - jutro czy pojutrze . Suka zero zainteresowania samcami , owszem pobawilaby się strzegąc swoich tyłów i tyle . Ogona nie odchyla .