Jump to content
Dogomania

Maleńka Łatka, ofiara schroniska. Wyrwana z piekła, wyzdrowiała! MA DOM!!!

Recommended Posts

Posted

Najpierw był ten wątek, ale wymknął mi się spod kontroli. Więc zakładam nowy.

Łatka na naszej stronie: Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Łatka

Tak było 20 grudnia: Suczka Łatka - kruche maleństwo, długowłosa. Po ząbkach oceniona na jakieś 2 lata. Ważyła 5 kg, same kości, zupełny zanik mięśni. Jak ją zobaczyłam to od razu przypomniał mi się Foksio

• ... Ale ona, choć się nie podnosiła, była przytomna. I jeszcze ciepła. Jedno oko całkowicie niewidoczne, zaklejone kołtunami z ropą. Rogówki uszkodzone na skutek stanu zapalnego. Na kolankach wyłysiała skóra. Reszta to brudne kołtuny, śmierdzące sikami i kupą. W okolicy odbytu odparzenia. Między paluszkami odleżyny... Ropne wycieki z nosa, które biedna usiłowała zlizywać. Krew w jelitach.
    21, 22 grudnia: Test na nosówkę - dodatni. Na parwowirozę - niejednoznaczny, prawdopodobnie ma jedno i drugie. Ma niezłe wyniki biochemi, ale bardzo złą morfologię. Próbowała jeść, ale wszystko zwraca i wciąż ma biegunkę. Jest już ogolona.
    24 grudnia: Stan zdrowia Łatki został określony jako zadowalający. Nie wymiotuje, nie ma biegunki.
    30 grudnia: Zabraliśmy Łatkę z kliniki:multi: Owrzodzenia na rogówce się ładnie wygoiły, sunia choć przeraźliwie chuda, wygląda o niebo lepiej! JEST W DT u pani Kasi, razem z Rudaską, Czarusią i Krowkiem. Jej mięśnie będą się powoli same odbudowywały, suczka nie wymaga podawania żadnych leków.

SUCZKA POTRZEBUJE TERAZ DOBREGO DOMU I NAJLEPSZYCH WŁAŚCICIELI!

20 grudnia:

30 grudnia:

• Replies 93
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta kruszynka moze juz szukac DS, nie potrzebuje socjalizacji, garnie sie do czlowieka, nie jest przestraszona, u niej juz wszystko w porzadku robi sii i normalne koopki, w szpitaliku dostawala specjalistyczna karme, teraz potrzebny jej kochajacy domek, po okolo trzech tygodniach mozna ja zaszczepic a po okolo 1,5 miesiaca przeprowadzic zabieg sterylizaczjny, jest odrobaczona i odpchlona. Z wieka radoscia sluchalam dzis informacji jakie przekazywala mi p. Kasia u ktorej jest na DT. Obawaialam sie ze pozostale sunie ktore sa na DT u p. Kasi zaatakuja ja na poczatek, jakze sie pomylilam :multi: sunie przyjely ja calkiem spokojnie jak gdyby wiedzialy z jakiego piekla zostala wyciagnieta, wprost nie moglam uwierzyc, ale jakze sie ciesze, bo nie mamy juz wiecej DT.
    Kchani bardzo prosimy o oglasznie kruszynki i szukaniu jej DS, jezeli zajdzie taka potrzeba za wszystkie szczepienia jak rowniez sterylke zaplaci fundacja. Wazne koniecznie wizyta przed i poadopcyjna i pelna kontrola do momentu wysterelizowania kruszynki.

Posted

Rozmawiałam wczoraj z P.Kasią , u której jest sunia - ona ma wiele cech grzywacza chińskiego pp . Jeszcze raz wrzucę ją na grzywki i puchate w potrzebie . Budowa łapki tz. zajęcza stopa , rodzaj włosa - delikatny i jedwabisty , plamkowate ciałko i charcia (:-( - może teraz to koszmarne określenie) budowa .

Posted

Ja też podeślę sweterek - musi mieć paniusia ubranka na zmianę :loveu: Jest podobna do mojej Yoko i dla sceptyków chętnie wstawiłabym zdjęcie żeby zobaczyli jakie cudeńko z niej będzie :lol:

Posted

dorixx napisał(a):
    A Hanek mówi, że może będzie pasował :roll:

Ale ja z kolei kubraczka na oczy nie widziałam, trzeba by go pomierzyć i Łatkę też pomierzyć.

Posted

Pierwsze zdjęcia są makabryczne - mam nadzieję, że męka tych zwierząt wreszcie się skończy...słów brak...

Co by było, gdyby nie Wy?:shake::loveu::Rose::buzi:

Posted

Mogę zrobić plakat tylko nie wiem które zdjęcia mam wybrać (chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś Łatki). Z psami się dogaduje, a jak np do kotów, dzieci? Dom czy blok też może być?

Posted

Łatce szykuje się cudowny domek... 3majcie kciuki...

A p. Kasia ma w poniedziałek czas? Bo Magda Hejcda chciałaby wpaść i zrobić materiał o pieskach, dobrze by było je zgromadzić tego dnia u p. Kasi.

Posted

Łatka dostała śliczny czerwony kubraczek dzisiaj! Ale jest odrobinę zbyt obszerny i na środku grzbietu odstaje. Przydałoby się jej ubranko z bardziej elastycznego materiału, typu sweterek, żeby ją opinał bardziej.

Trzymam kciuki za domek mocno! To takie kochane stworzonko:loveu: Sama delikatność i łagodność. Oczywiście już sobie śpi z panią Kasią w łóżku.