hanek Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Najpierw był ten wątek, ale wymknął mi się spod kontroli. Więc zakładam nowy. Łatka na naszej stronie: Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Łatka Tak było 20 grudnia: Suczka Łatka - kruche maleństwo, długowłosa. Po ząbkach oceniona na jakieś 2 lata. Ważyła 5 kg, same kości, zupełny zanik mięśni. Jak ją zobaczyłam to od razu przypomniał mi się Foksio ... Ale ona, choć się nie podnosiła, była przytomna. I jeszcze ciepła. Jedno oko całkowicie niewidoczne, zaklejone kołtunami z ropą. Rogówki uszkodzone na skutek stanu zapalnego. Na kolankach wyłysiała skóra. Reszta to brudne kołtuny, śmierdzące sikami i kupą. W okolicy odbytu odparzenia. Między paluszkami odleżyny... Ropne wycieki z nosa, które biedna usiłowała zlizywać. Krew w jelitach. 21, 22 grudnia: Test na nosówkę - dodatni. Na parwowirozę - niejednoznaczny, prawdopodobnie ma jedno i drugie. Ma niezłe wyniki biochemi, ale bardzo złą morfologię. Próbowała jeść, ale wszystko zwraca i wciąż ma biegunkę. Jest już ogolona. 24 grudnia: Stan zdrowia Łatki został określony jako zadowalający. Nie wymiotuje, nie ma biegunki. 30 grudnia: Zabraliśmy Łatkę z kliniki:multi: Owrzodzenia na rogówce się ładnie wygoiły, sunia choć przeraźliwie chuda, wygląda o niebo lepiej! JEST W DT u pani Kasi, razem z Rudaską, Czarusią i Krowkiem. Jej mięśnie będą się powoli same odbudowywały, suczka nie wymaga podawania żadnych leków. SUCZKA POTRZEBUJE TERAZ DOBREGO DOMU I NAJLEPSZYCH WŁAŚCICIELI! 20 grudnia: 30 grudnia: Quote
Kruszynka86 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Jaka ona słodziutka:loveu: ślicznie teraz wyglada:lol: napewno szybciutko zbierze siły i podbije nasze serducha na maxa:multi: Quote
Kruszynka86 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 a co z drugim pieskiem?? bo o ile dobrze pamietam z tamtego zamieszania to zostały dwa zabrane... tak mi sie wydaje jak sie myle to mnie poprawcie Quote
hanek Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 Smarczek też dostanie swój własny wątek - też już jest w DT. Zabrany był wczoraj z kliniki razem z Łatką, pudelkiem Bolusiem (http://www.dogomania.pl/forum/f28/czekoladowy-pudelek-bolus-z-obozu-zaglady-pilnie-szuka-dt-127985/) i małym Czekusiem (http://www.dogomania.pl/forum/f28/umierajaca-kruszynka-czekus-z-obozu-zaglady-potrzebny-kazdy-rodzaj-wsparcia-128016/) Quote
Agata69 Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Co trzeba zrobić żeby doprowadzić psa do tego stanu? Nie wierzę... Quote
Ada-jeje Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Ta kruszynka moze juz szukac DS, nie potrzebuje socjalizacji, garnie sie do czlowieka, nie jest przestraszona, u niej juz wszystko w porzadku robi sii i normalne koopki, w szpitaliku dostawala specjalistyczna karme, teraz potrzebny jej kochajacy domek, po okolo trzech tygodniach mozna ja zaszczepic a po okolo 1,5 miesiaca przeprowadzic zabieg sterylizaczjny, jest odrobaczona i odpchlona. Z wieka radoscia sluchalam dzis informacji jakie przekazywala mi p. Kasia u ktorej jest na DT. Obawaialam sie ze pozostale sunie ktore sa na DT u p. Kasi zaatakuja ja na poczatek, jakze sie pomylilam :multi: sunie przyjely ja calkiem spokojnie jak gdyby wiedzialy z jakiego piekla zostala wyciagnieta, wprost nie moglam uwierzyc, ale jakze sie ciesze, bo nie mamy juz wiecej DT. Kchani bardzo prosimy o oglasznie kruszynki i szukaniu jej DS, jezeli zajdzie taka potrzeba za wszystkie szczepienia jak rowniez sterylke zaplaci fundacja. Wazne koniecznie wizyta przed i poadopcyjna i pelna kontrola do momentu wysterelizowania kruszynki. Quote
epe Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Nic nie trzeba robić- trzymać w gównie,śniegu i nie dawać jeść!:angryy: Quote
dorota w-l Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Rozmawiałam wczoraj z P.Kasią , u której jest sunia - ona ma wiele cech grzywacza chińskiego pp . Jeszcze raz wrzucę ją na grzywki i puchate w potrzebie . Budowa łapki tz. zajęcza stopa , rodzaj włosa - delikatny i jedwabisty , plamkowate ciałko i charcia (:-( - może teraz to koszmarne określenie) budowa . Quote
hanek Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 Dorixx podrzuci dzisiaj kubraczek dla Łatki, mam nadzieję, że będzie pasował:) Bardzo się przyda chudzince. A oto nowy wątek Smarczka: http://www.dogomania.pl/forum/f28/smarczek-ofiara-schroniska-wyzdrowial-szuka-domu-128179/#post11521061 Quote
dorota w-l Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Ja też podeślę sweterek - musi mieć paniusia ubranka na zmianę :loveu: Jest podobna do mojej Yoko i dla sceptyków chętnie wstawiłabym zdjęcie żeby zobaczyli jakie cudeńko z niej będzie :lol: Quote
hanek Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 Ada-jeje, na pewno ten dorixxowy kubraczek będzie za mały na Łatkę? Quote
Ada-jeje Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Wlasnie przed chwila dorixx podrzucila kubraczek ktory jest zdecydownie za maly na chudzinke, ale uszyjemy jej cos na szybko. Quote
dorixx Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 A Hanek mówi, że może będzie pasował :roll: Quote
hanek Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 dorixx napisał(a):A Hanek mówi, że może będzie pasował :roll: Ale ja z kolei kubraczka na oczy nie widziałam, trzeba by go pomierzyć i Łatkę też pomierzyć. Quote
Ada-jeje Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Hanek najprosciej bedzie jak Twoi rodzice pojada do Trzebini to moga wstapic do mnie i podac kubraczek p. Kasi z ktora jestem w ciaglym kontakcie. Quote
fizia Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Pierwsze zdjęcia są makabryczne - mam nadzieję, że męka tych zwierząt wreszcie się skończy...słów brak... Co by było, gdyby nie Wy?:shake::loveu::Rose::buzi: Quote
hanek Posted January 1, 2009 Author Posted January 1, 2009 Do kotów myślę, że ok - nie wyobrażam sobie, żeby taka istotka rzucała się na koty zagryzać. Do dzieci nie wiem. Blok albo dom, chyba obojętne. Podstawowe dane o niej masz tutaj: Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Łatka Wybierz zdjęcia gdzie najładniej wygląda. Quote
Ruth Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Mogę zrobić plakat tylko nie wiem które zdjęcia mam wybrać (chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś Łatki). Z psami się dogaduje, a jak np do kotów, dzieci? Dom czy blok też może być? Quote
dorota w-l Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Grzywolce uwielbiają koty , dziwne to ale miłość często jest wzajemna Quote
Kruszynka86 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 kurcze ja myślałam że to jakiś malutki piesek ala pudelek a tu widze że nawet duża panna i taka śliczna i faktycznie od razu z grzywaczem mi sie skojażyła :lol: Quote
Ulaa Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Łatce szykuje się cudowny domek... 3majcie kciuki... A p. Kasia ma w poniedziałek czas? Bo Magda Hejcda chciałaby wpaść i zrobić materiał o pieskach, dobrze by było je zgromadzić tego dnia u p. Kasi. Quote
hanek Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 Łatka dostała śliczny czerwony kubraczek dzisiaj! Ale jest odrobinę zbyt obszerny i na środku grzbietu odstaje. Przydałoby się jej ubranko z bardziej elastycznego materiału, typu sweterek, żeby ją opinał bardziej. Trzymam kciuki za domek mocno! To takie kochane stworzonko:loveu: Sama delikatność i łagodność. Oczywiście już sobie śpi z panią Kasią w łóżku. Quote
IKA & SONIA Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Wstrzymam się w takim razie z ogłaszaniem Łateczki. Trzymam mocno kciuki!!!!! Quote
Recommended Posts