fizia Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Są jakies telefony? Dziewczyny cudne, muszą się znaleźć jakieś wspaniałe Domy U mnie za to jest Zuzia - porzucona na placu targowym dzień przed wigilią - pewnie nie udało się Jej sprzedać...:angryy: http://www.dogomania.pl/forum/f28/zuzia-6-tyg-maluszek-porzucony-w-krakowie-dzien-przed-wiligia-u-mnie-na-dt-128355/ Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 dzwoniła pani w sprawie dziewuch, podesłałam więcej fot - z eofert znalazła ;) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 dziewczyny mają 800 wejść na allegro!!:multi: Quote
danka1234 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 mogłoby sie to przełożyć na te 2 domeczki dla dziewczynek:lol: Quote
justyna22 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ok ja na uczelni popytam , a jeszcze mogę porozwieszać tu u siebie na rońsku , Ja mieszkam przez okno z Mleczarnią K- staw . Także tu pracuje mnóstwo ludzi , może ktoś zechce . Nie raz tu ktoś podrzucał psy , które się błąkały , i ludzie brali . Nie jednego mi się udało uratować.To ja porozwieszam i w sklepie też może panie się zgodzą abym powiesiła ogłoszenie. Tylko muszę wydrukować zdjęcia i jakieś opisiki o psiakach . Najgorsze że to suczki ludzie są strasznie uprzedzeni , ale zrobię co w mojej mocy. Pozdrawiam! Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 super!! to bardzo dużo jeśli tak zrobisz :loveu: wiem, że u nas są okropnie antysuczkowi :shake:, ale też sporo już przejaśnia się w łebkach - znam kilka osób, które nawet by samczyka nie chcieli, bo obsiusiuje iglaki. Justyna, powiedz mi czy w piątek mogłybyśmy się umówić do weta na Granicznej z dziewuszkami? Musimy wiedzieć w jakim są wieku i kondycji. Ja mogę albo po 14 albo po 15, to jeszcze bym Ci dała znać dokładnie. Jak by Ci pasowało to może przyszłabyś pod mój dom i ode mnie byśmy poszły (bo je trzeba nieść na rękach, nie mam dla nich "osprzętu" :evil_lol:) Do mnie musiałabyś iść tędy przez łąkę. Daj znać czy możesz to Ci na pw podeślę który to dom. Quote
justyna22 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Będę miała czas , ja nawet autem mogę wpaść tylko jak mi rodzice nie zabiorą , to wsadzimy je w jakiś koszyczek czy pudło żeby nie obsiusiały siedzeń i pojedziemy . Bo jak będzie taki mróz to i my zmarzniemy i one. A i czy jak zrobię te zdjęcia z opisami to mam podać twoje namiary ? czy moje a później daj Boże jakby się ktoś zgłosił to ja powiadomię ciebie? Quote
justyna22 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Dobra mam już ogłoszenia dla ślicznotek , które porozwieszam tu u mnie oczywiście jak mi pozwolą . Ale nie mają wyjścia:mad::evil_lol:. Ale najpierw chciałabym żebyś mi powiedziała czy mogą być , bo robię to po raz pierwszy i nie wiem czy trafi to do ludzi. Zrobiłam dwa ogłoszenia oddzielne dla Montanki i oddzielne dla Adelki. Ale napisałam że to są siostry i razem zostały wyrzucone pod TESCO. Nagłówek dla Montanki dałam taki : Montana (suczka) , szczeniaczek wyrzucony w mroźną noc pod TESCO poszukuje nowego kochającego domu. A opis pod zdjęciem taki : Montanka to mix jamnika, śliczna kudłata suczka. Jest bardzo spokojna, i towarzyska. Razem z siostrą Adelką zostały bestialsko porzucone , w zimną noc pod super marketem TESCO. Później skopiowałam ten tekst , z ogłoszeń które dałaś na allegro , że pieski przebywają w Domu Tymczasowym w woj. lubelskim itd. z twoim mailem i numerem telefonu. I na koniec napisałam , że można adoptować suczki pojedynczo ale jak ktoś chce , to może adoptować obydwie . Wydaje mi się , że tyle wystarczy. Ludzie nie lubią czytać długich ogłoszeń , także krótko i na temat. Dla Adelki dałam również nagłówek , ale już nie pisałam kontaktu bo jest na pierwszym ogłoszeniu. tylko napisałam , że są odrobaczone i miały wizytę u weterynarza i ich stan ogólny jest bardzo dobry. To napisz mi czy tak może być , to jeszcze dziś wywieszę . Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 myślę, że są super, możesz kontakt podać i do siebie, Ty je widziałaś, jesteś na bieżąco z info, więc spokojnie możesz wybadać co i jak - czy sympatyczna osoba, jakie ma warunki, co zamierza z psiakiem zrobić, czy zgadza się na podpisanie umowy adopcyjnej, a w niej na sterylizację dziewczyny kiedy tylko będzie można (a może i już lada moment będzie można, zobaczymy w piątek). I dopiero jak konkretna osoba to wtedy możemy się umówić na wizytę przedadopcyjną (możemy iść od razu z wybraną dziewczynką, mój mąż też poszedłby). Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 dziewczyny mają 1349 wejść na allegro, ale poza tymi dwoma nie bardzo solidnymi paniami, po których telefonach zmarnowałam dzień na szukanie propozycji psów by wysłać im na maile NIC... Czekamy dalej, ale dziewczynie wolałyby już grzać się w miłości swoich domków... :loveu: Quote
fizia Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Trzymam kciuki!!! Moja tymczasowiczka Zuzia ma szanse na Dom dzięki alegratce Ale nie wiem czy nadaję się na dom tymczasowy, bo już mi się płakać chce, jak sobie pomyślę, że mam Ją oddać... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 hi hi, no moje też słodkie, szczególnie Montana, czy Monti jak ją nazywam :loveu:, jest po prostu przekochana!! Ale cóż, przyznam że będę się cieszyć jak już znajdą swoją przystań, bo będzie można kolejne bidy ratować :multi: Quote
Ajula Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Rodzice Maciusia - podziwiam za wspaniałe podejście do sprawy za opiekowanie sie bidami też podziwiam :kiss_2: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 dzięki, ale niestety, dzisiaj jestem strasznie przybita - codziennie widzę nowe psy, nawet dzisiaj na lekcji wyjrzałam przez okno i obserwowałam jakąś bidę dużą wyrzuconą :shake::-( moje dziewczyny też mają zero pytań - nie rozumiem tego, vbo to przecież szczeniory, powinny szybko znaleźć przystań, a tu nic... Quote
Ajula Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 znam ten ból :roll: mój TZ wrócił ostatnio z wyjazdu i mówił, że wszędzie widzi bezpańskie, albo "pańskie" ale kompletnie zaniedbane psy :roll: a ludzie ślepi są, nie widzą :shake: o maleństwa się nie martw, są cudne, znajdą się domki na pewno :calus: Quote
fizia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Trzeba może odnowić te ogłoszenia - bo bardzo szybko spadają Musi się udać!! Dziewczyny są przecudne! Quote
justyna22 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 CzeŚĆ Ludziska DziŚ po 16 idziemy z AnitĄ (Rodzice Maciusia :) ) do weta z dziewczynkami AdelkĄ i MontankĄ . TAKŻE dowiemy siĘ w jakim sĄ wieku i kondycji . Jak wrÓcimy to damy znaĆ co i jak . I mam nadzieje Że w koŃcu znajdĄ dziewczyny dom. Quote
Ajula Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 trzymamy kciuki za udaną wizytę u lekarza, no i żeby wet nie znalazł żadnych chorób, żeby srulki były zdrowe :lol: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 oj są są :razz: apetyt mają za 10 :evil_lol: a i energii im nie brak :diabloti: diabliska wcielone, ale bestyjki mądre jak nie wiem :loveu: Quote
Avacanda84 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Jaka dokladnie to rasa psa...beda duze czy raczej male...podoba mi sie ta malenka do ratlerka podobna...przed chwilka dostałam meila ze transport dałby sie załatwic ja mieszkam na slasku dokładnie kolo Chorzowa...jestem za pieskiem ale teraz tylko musze meza zapytac czy chciałby miec takiego cukiereczka... Quote
justyna22 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 rasa jest taka jaką zauważyłaś , ta jedna sunia to miniaturka ratlerka , a druga to miniaturka jamnika obydwie mają po 7 miesięcy. Dzisiaj były u weta. są odrobaczone i zaszczepione od chorób , po pierwszej cieczce będą wysterylizowane . Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 no i co Avacanda ? :cool3: małe są w pełni gotowe do adopcji, to gdzie te domki? ;) Quote
justyna22 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Tak , tak gidze te domki . Małe czekają !!!!!!! Quote
Recommended Posts