kamilawa Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Założyłam tu wątek Maxa , by pomóc mu w znalezieniu domku. Przebywa on w Iławskim schronisku. Jest już tu ponad rok i nadal czekan na mądry domek . Max ma około 2 lat , błąkał się po ulicach , w końcu trafił do schroniska . Jestem tam wolontariuszką i jego widok w boksie po prostu mnie zwalił z nóg , chodząc rok temu do podstawówki mijałam go codziennie w domu . Od szczeniaka wychowywał się z amstaffem . Pewnego dnia , jadąc od weterynarza do schroniska , postanowiłam zajść do domu gdzie Max mieszkał . Na moje słowa i prośby wzięcia Maxa z powrotem , usłyszałam : " Jak już jest w schronisku , to niech już tam zostanie. Mam już go dość " . Ręce mi opadały. Jeżeli takie było podejście jego byłej właścicielki do niego , to dałam sobie spokój z proszeniem o przygarnięcie go. Niedawno potem Max znalazł dom , ale wrócił z powrotem , nie pamiętam już dlaczego. Po miesiącu bodajże poszedł do domu , znów wrócił. Całymi dniami siedział w boksie , a Max to przytulacha - potrzebuje pieszczot. Wył dużo i to spowodowało anulowanie adopcji. Czekał znów na dom - uśmiechnęło się do niego szczęście. Ale nie długo trwała nasza radość , ze szczęścia naszego podopiecznego. Sam wrócił po kilku dniach do schroniska. Takie przywiązanie ? Pewnie tak... Z dnia na dzień widać coraz większy smutek w jego oczach. Jest tak bardzo kochany ! Z psami się dogada , jeżeli one nie zaczynają kłótni. Z suczkami nie ma problemu. Uwielbia spacerki , ale wychodzi jedynie z silną osobą , bo inaczej to on weźmie kogoś na spacerek . ; ] Kocha dzieci , nie zrobi im krzywdy. Uwielbia się przytulać. jedyną jego ' wadą ' jest to , iż niszczy budy. Ale gdy będzie miał zapewnione codzienne spacery i ciągły kontakt z człowiekiem , nie powinno być takich problemów. To jest złoty pies ! A nadal siedzi w schronisku ! Błagam ! Pomóżcie mi znaleźć mu dom ! On na to zasługuje... Z naszego spacerku :loveu: Błagam ! Pomóżcie ! :oops: Quote
kredka Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Podnoszę...bo nic innego nie mogę zrobić :placz: Quote
kamilawa Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 Czy ktoś mógłby mi pomóc w ogłaszaniu ? Na wielu stronach trzeba się zarejestrować, a już do niektórych rzeczy zapominam hasła :lol:. Quote
nika28 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Kamilowa, podaj jakis kontakt, to go poogaszam ;) Quote
Soema Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Alee ma pychol cudowny :loveu: może by go dać na ONki w potrzebie? Albo gdzieś w te rejony :oops::roll: Quote
kamilawa Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Nika28 dziękuję serdecznie ! :loveu: Telefon kontaktowy to : 605121211 (nr do schroniska). Quote
kamilawa Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Przypominam chłopaka... :help1: :painting: Quote
nika28 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Max ogłoszony na : przygarnijzwierzaka.pl psy.pl darmobranie.pl ale.gratka.pl kupiepsa.pl nasipupile.pl petsy.pl Quote
kamilawa Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Wielkie, wielkie, wielkie, wielkie dzięki ! Wiedziałam, że ktoś mi tu pomoże... :loveu::loveu::loveu: Quote
kamilawa Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Przedwczoraj byliśmy na spacerku :) Max nauczył się nowej komendy : daj głos :)) Quote
terra Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Bardzo piękny pies :loveu: Jaki szczęśliwy na tym spacerku :lol: Quote
kamilawa Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Bardzo szczęśliwy... biega ze mną, skacze na mnie i mnie liże. Jest wspaniałym psem, tak długo czekającym na domek... Quote
agailawa Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Co tutaj tak cicho :roll: Chyba Cię trzeba na górę na spacerek poprowadzić :painting: Quote
Recommended Posts