funia Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Madzia zmieniła DT ,zaraz Beata napisze więcej...... Quote
Torusia Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Jestem załamana,dzisiaj sąsiadka przyszła na skargę,że podczas naszej nieobecności Madzia szczeka i wyje,a ona ma małe dziecko,pomyślałam sobie,że moja mama siedzi w domu sama to ją na DT weźmie,bo Madzia jest grzeczna tylko boi się sama zostawać,o ona u mamy piszczy i szczeka.Tak szybko przyzwyczaiła się do mnie?Bo u mnie było wszystko ok jak z nią byłam.Wybaczcie mi, chciałam dobrze, nie wiem co mam dalej robić,chyba będę musiała zabrać ją z powrotem i co dalej? Quote
stonka1125 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 no rzeczywiście ciężka sprawa,a przyzwyczaiła się do ciebie tak szybko bo takiej schroniskowej bidzie to jak serce okazesz to od razu kocha na zabój,a zostawiałaś ją osobno ,czy w pomieszczeniu z twoja torusia,może jak była od niej oddzielona to czuła się nieswojo?swoją droga potęga to dobrzy sąsiedzi,moi są ok,całelata ani muzyka ani psy im nie przeszkadzały Quote
Bella1 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 A może zostawić ją jednak u mamy , dać jej czas napewno bardzo szybko przestanie się tak zachowywać ona musi poczuć się bezpiecznie , trzeba na to czasu Quote
Torusia Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Zaraz jadę po Madzie,mój syn jutro nie idzie do szkoły,żeby jej pilnować,ale co dalej?Teraz to jej już nikt nie zechce,a u mnie też nie może zostać.Gdyby wszyscy umieli cieszyć się szczęściem takich małych stworzeń i byli odpowiedzialni to świat byłby piękny,ale... Quote
ala123 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Może rzeczywiście niech będzie u mamy jeżeli mama zgadza się na to. Lub też spróbuj zostawić suczki razem,będzie jej raźniej a krzywdy raczej sobie nie zrobią pod Waszą nieobecność. Psy ze schroniska nie czują się dobrze same w zamkkniętych pomieszczeniach. Przekonałam się o tym bo sama mam psa ze schroniska. zachowywał się identycznie:wył i szczekał ponoć całymi dniami, kiedy był sam w pokoju.Też bałam się,że pogryzą się z moim zadziorą. Ale wszystko jest teraz Ok, zostają razem jak domownicy wychodzą z domu i nic się nie dzieje. Przesypiają ten okres w pokoju. I nie martw się,że nikt jej nie zechce bo są przecież tez domy wolno stojące gdzie nawet wyjący pies nie będzie przeszkadzał sąsiadom. Quote
funia Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Rozmawiałam z pewną panią ,może coś się wymyśli .Gdyby to wypaliło to Madzia jest uratowana ,ale nie zapeszam. Quote
funia Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Beata niech mama pilnuje jej jak oka w głowie:razz: Quote
stonka1125 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 to ja kciuki trzymam,ona już nie może tam wrócić bo jej serce pęknie Quote
Torusia Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Madzia jest z powrotem u mnie,trzymajcie kciuki ,żeby wszystko się dobrze ułożyło,jeszcze żebym miała wyrozumiałych synów to byłoby lepiej,spróbuję zostawić je razem. Quote
stonka1125 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='Torusia']Madzia jest z powrotem u mnie,trzymajcie kciuki ,żeby wszystko się dobrze ułożyło,jeszcze żebym miała wyrozumiałych synów to byłoby lepiej,spróbuję zostawić je razem.[/quote] ty to masz tylko niewyrozumiałych,a moi jeszcze kosmicznie leniwi,tak czasem sobie myślę że wymieniłabym ich obu na psy:evil_lol: Quote
ala123 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Trzymamy mocno kciuki, trzymamy i jesteśmy dobrej myśli. Quote
majku33krakow Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='stonka1125']ty to masz tylko niewyrozumiałych,a moi jeszcze kosmicznie leniwi,tak czasem sobie myślę że wymieniłabym ich obu na psy:evil_lol:[/quote] a jak by ci sie trafiły psy z trudnymi charakterami? ale bys wtedy swa decyzje przeklinała,dzieci sie moga zmienic. Quote
Torusia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Dzięki za wsparcie czasem też myślę ,że zamieniłam bym swoje dzieci na psy i niektórych ludzi też,he,he ale jestem podła Quote
malagos Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='Torusia']Dzięki za wsparcie czasem też myślę ,że zamieniłam bym swoje dzieci na psy i niektórych ludzi też,he,he ale jestem podła[/quote] eh, są dzieci i dzieci. u mojej znajomej one przynosza zwierzaki w potrzebie, a ta się nimi opiekuje, u mnie krzyczą, ze znowu ja coś przytargałam :shake: nie ma w nich takiego współczucia, jak w nas.... Quote
kometa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Malagos, a nie chcesz niczego na dt przypadkiem...?:cool3: Quote
Torusia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 W moich dzieciach też nie ma współczucia,głupio wierzyłam,że mi pomogą,ale niestety to tylko ja jestem od poganiania.Dzisiaj była grzeczniejsza,ale chłopcy zostali w domu,chociaż taki pożytek mają.Rano podobno poszczekała jak poszłam do pracy,potem się uspokoiła i chodzi cały czas za moją Torą i może dzięki temu,że są razem to trochę spokojniejsza,ale nie wiem jak będzie jak nikogo nie będzie w domu.Ale tak poza tym to jest kochana no i nie załatwia się w domu,raz jej się zdarzyło zrobić siku. Quote
funia Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Madzia prosi o domek!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Torusia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [url=http://rapidshare.com/files/181174008/SN852567.JPG.html]RapidShare: Easy Filehosting[/url] <--- fotka do pobrania z rs Quote
funia Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Beata tu nie ma żadnych fotek:crazyeye: Quote
stonka1125 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ja widziałam,trzeba tam kliknąć free user a jak zdjęcie sie pobierze to download,i jest madziunia,smutniutka ale ciepło jej w dupke,bardzo rokulkowa jest:loveu: Quote
Torusia Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Smutna bo to zdjęcie robione pierwszego dnia zaraz po przyjeździe i była przestraszona,ale z dnia na dzień jest weselsza.Ale co ja poradzę jak nikt nie chce mnie i Madzi odwiedzić i porobić fotek,bo ja nie mam aparatu i nie umiem fotek wstawić. Quote
stonka1125 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 wiadomo że od razu wesolutka nie będzie,tym bardziej że ona taka zalękniona była,a co ty tam torusia masz za bydlątko w akwarium? Quote
Tola Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 A JA TEZ NIE WIDZE ZDJĘCIA:roll: Torusia - wszyscy zajęci, bo dzisiaj wyjezdzają 3 psy do nowego domu, po niedzieli ktos zrobi zdjecie Madzi na pewno:loveu: Quote
stonka1125 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 [url=http://rs444tg.rapidshare.com/files/181174008/3095938/SN852567.JPG]RapidShare: Easy Filehosting[/url] może tak sie uda,ale nie na pewno Quote
Recommended Posts