Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem załamana,dzisiaj sąsiadka przyszła na skargę,że podczas naszej nieobecności Madzia szczeka i wyje,a ona ma małe dziecko,pomyślałam sobie,że moja mama siedzi w domu sama to ją na DT weźmie,bo Madzia jest grzeczna tylko boi się sama zostawać,o ona u mamy piszczy i szczeka.Tak szybko przyzwyczaiła się do mnie?Bo u mnie było wszystko ok jak z nią byłam.Wybaczcie mi, chciałam dobrze, nie wiem co mam dalej robić,chyba będę musiała zabrać ją z powrotem i co dalej?

Posted

no rzeczywiście ciężka sprawa,a przyzwyczaiła się do ciebie tak szybko bo takiej schroniskowej bidzie to jak serce okazesz to od razu kocha na zabój,a zostawiałaś ją osobno ,czy w pomieszczeniu z twoja torusia,może jak była od niej oddzielona to czuła się nieswojo?swoją droga potęga to dobrzy sąsiedzi,moi są ok,całelata ani muzyka ani psy im nie przeszkadzały

Posted

A może zostawić ją jednak u mamy , dać jej czas napewno bardzo szybko przestanie się tak zachowywać ona musi poczuć się bezpiecznie , trzeba na to czasu

Posted

Zaraz jadę po Madzie,mój syn jutro nie idzie do szkoły,żeby jej pilnować,ale co dalej?Teraz to jej już nikt nie zechce,a u mnie też nie może zostać.Gdyby wszyscy umieli cieszyć się szczęściem takich małych stworzeń i byli odpowiedzialni to świat byłby piękny,ale...

Posted

Może rzeczywiście niech będzie u mamy jeżeli mama zgadza się na to. Lub też spróbuj zostawić suczki razem,będzie jej raźniej a krzywdy raczej sobie nie zrobią pod Waszą nieobecność. Psy ze schroniska nie czują się dobrze same w zamkkniętych pomieszczeniach. Przekonałam się o tym bo sama mam psa ze schroniska. zachowywał się identycznie:wył i szczekał ponoć całymi dniami, kiedy był sam w pokoju.Też bałam się,że pogryzą się z moim zadziorą. Ale wszystko jest teraz Ok, zostają razem jak domownicy wychodzą z domu i nic się nie dzieje. Przesypiają ten okres w pokoju.
I nie martw się,że nikt jej nie zechce bo są przecież tez domy wolno stojące gdzie nawet wyjący pies nie będzie przeszkadzał sąsiadom.

Posted

Madzia jest z powrotem u mnie,trzymajcie kciuki ,żeby wszystko się dobrze ułożyło,jeszcze żebym miała wyrozumiałych synów to byłoby lepiej,spróbuję zostawić je razem.

Posted

[quote name='Torusia']Madzia jest z powrotem u mnie,trzymajcie kciuki ,żeby wszystko się dobrze ułożyło,jeszcze żebym miała wyrozumiałych synów to byłoby lepiej,spróbuję zostawić je razem.[/quote]
ty to masz tylko niewyrozumiałych,a moi jeszcze kosmicznie leniwi,tak czasem sobie myślę że wymieniłabym ich obu na psy:evil_lol:

Posted

[quote name='stonka1125']ty to masz tylko niewyrozumiałych,a moi jeszcze kosmicznie leniwi,tak czasem sobie myślę że wymieniłabym ich obu na psy:evil_lol:[/quote]

a jak by ci sie trafiły psy z trudnymi charakterami?
ale bys wtedy swa decyzje przeklinała,dzieci sie moga zmienic.

Posted

[quote name='Torusia']Dzięki za wsparcie czasem też myślę ,że zamieniłam bym swoje dzieci na psy i niektórych ludzi też,he,he ale jestem podła[/quote]
eh, są dzieci i dzieci. u mojej znajomej one przynosza zwierzaki w potrzebie, a ta się nimi opiekuje, u mnie krzyczą, ze znowu ja coś przytargałam :shake: nie ma w nich takiego współczucia, jak w nas....

Posted

W moich dzieciach też nie ma współczucia,głupio wierzyłam,że mi pomogą,ale niestety to tylko ja jestem od poganiania.Dzisiaj była grzeczniejsza,ale chłopcy zostali w domu,chociaż taki pożytek mają.Rano podobno poszczekała jak poszłam do pracy,potem się uspokoiła i chodzi cały czas za moją Torą i może dzięki temu,że są razem to trochę spokojniejsza,ale nie wiem jak będzie jak nikogo nie będzie w domu.Ale tak poza tym to jest kochana no i nie załatwia się w domu,raz jej się zdarzyło zrobić siku.

Posted

Smutna bo to zdjęcie robione pierwszego dnia zaraz po przyjeździe i była przestraszona,ale z dnia na dzień jest weselsza.Ale co ja poradzę jak nikt nie chce mnie i Madzi odwiedzić i porobić fotek,bo ja nie mam aparatu i nie umiem fotek wstawić.

Posted

A JA TEZ NIE WIDZE ZDJĘCIA:roll:
Torusia - wszyscy zajęci, bo dzisiaj wyjezdzają 3 psy do nowego domu, po niedzieli ktos zrobi zdjecie Madzi na pewno:loveu: