pati Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 wyslałąm pw nie zgadza sie data opłacenia hotelu. Quote
Aleksandra_B Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 No Smolik, czas najwyższy na dom dla Ciebie... gdzie go szukać.. Quote
Aleksandra_B Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 I czekamy, czekamy , czekamy i nic... telefony milczą :( Quote
Aleksandra_B Posted July 17, 2009 Author Posted July 17, 2009 Pati, przez 2 tygodnie nie będę miała dostępu do netu. Ogłoszenia o Smoliku są aktywne, ja jestem pod telefonem. 24 lub 27 zrobię Ci kolejny przelew. Quote
Aleksandra_B Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Wróciłam i bez zmian niestety :( Zarazodświeżę ogłoszenia. Quote
Aleksandra_B Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 Smoliczku hopaj do góry może ktoś Cię na dogomanii wypatrzy... Quote
jotpeg Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 tu na tym watku Boy pisze ze zostaly jej kontakty (takze z W-wy) chetnych na adocje - moze cos sie uda wykorzystac?: http://www.dogomania.pl/forum/f1168/murzynek-znalazl-nowy-dom-142789/index19.html Quote
_beatka_ Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 dziewczyny jak smolik reaguje na kotki?i jak zachowuje sie zostawiony sam w domu?niszczy cos?wyje? Quote
Aleksandra_B Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 _beatka_, zarówno u mojej Mamy jak i u Pati jest wśród kotów więc to nie powinien być problem. Jeśli chodzi o zniszczenia i wycie to już Pati musi się wypowiedzieć. Jak był u mojej Mamy był super grzeczny ani nie niszczył ani nie wył ale też prawie w ogóle nie zostawał sam więc ciężko mi coś stwierdzić na 100%. Quote
_beatka_ Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 ok, to wywiedzcie się szybko i dajcie mi znać, może być na komórkę nawet, Olu masz mój numer jeszcze?;) Quote
Aleksandra_B Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Hejka, Beato, dzwoniłam ale nie odbierasz więc tutaj napiszę: z kotami jak wcześniej wspomniałam nie ma problemu, z wyciem i szczekaniem też nie powinno być bo jest przyzwyczajony do zostawania sam w kenelu. Natomiast kompletnie nie mogę zagwarantować, że nie będzie gryzł, u Pati dokonał parę zniszczeń, terago z nie zostaje bez nadzoru więc od dłuższego czasu nie niszczy ale miał do tego zapędy. I nie lubi samców. No A POZA TYM JEST BARDZO KOCHANY I BARDZO, BARDZO POTRZEBUJE SWOJEGO DOMU :placz::placz::placz: Quote
Aleksandra_B Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Trzymajcie kciuki proszę. Nie powinnam zapeszać ale nie mogę się powstrzymać przed podzieleniem się informacją, że pojawiło się światełko nadziei. Ale to dopiero po weekendzie...kciuki, kciuki potrzebne.... Quote
slapcio Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 No właśnie... trzymam i trzymam - chciałoby się usłyszeć dobrą wiadomość ;) Quote
Aleksandra_B Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Wczoraj Smolik pojechał do domu. Troszkę trzeba będzie nad Smolikiem popracować przede wszystkim boję się o niszczenie rzeczy w domu i burkanie na inne psy na spacerach - modły odprawiam, żeby starczyło cierpliwości rodzinie, która go przygarnęła w oduczaniu go od tego. A dom super więc mam nadzieję, że to wszystko się uda. Quote
slapcio Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 To ja jeszcze troche potrzymam, zeby rodzina dała radę i zeby Smolik sie dopowiednio zachował! Jejuuuu... Niech to bedzie TEN dom, tak długo chłopaczek czekał! Quote
Yana Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 to trzymam kciuki za czarnulka :lol: przy oduczaniu niszczenia pomocna może być klatka Quote
slapcio Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 i kong - taki gumowy gryzak napychany zarełkiem ;) Quote
esperanza Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Nowy domek wie o klatce, kongu i szkoleniu pozytywnym. Pani słuchała cierpliwie i z zainteresowaniem, więc jest nadzieja że będzie ze Smolikiem pracować :p Smolik jest bardzo inteligentnym psem. Szybko znalazł piłeczkę w wiklinowym koszyku, bardzo ładnie ją aportował póki mu się nie znudziło i nie zaczął jej rozgryzać. Smolik to prawdziwy łowca pluszaków, oj będzie się działo :evil_lol: Quote
Aleksandra_B Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Pozwalam sobie zmienić tytuł. Dostałam maila od nowej Pani Smolika, że jak na razie wszystko jest ok. Został sam dwa razy w domu po pół godziny i nic nie zniszczył :multi: Póki co super :) Na spacerach jest nerwowy wobec innych psiaków ale Pani będzie nad tym pracować. Podobno uwielbia dzieci i vice versa, bo dzieci podchodzą do Smoliczka na spacerach i następuje ogromna obustronna radość :loveu: No i ma przecież małą Pańcię w domu. Był też Smolik u weterynarza gdzie zachowywał się bardzo dobrze ( on jest wszędzie szczęśliwy oby był przy nim człowiek). Także najbardziej problematyczne w tej chwili są jego reakcje na psy a poza tym póki co wszystko w porządku. Quote
Recommended Posts