Jump to content
Dogomania

PILNE!!! Mały, czarny trzpiotek Smolik... w poszukiwaniu domu..ZNALAZŁ :)

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

_beatka_, zarówno u mojej Mamy jak i u Pati jest wśród kotów więc to nie powinien być problem. Jeśli chodzi o zniszczenia i wycie to już Pati musi się wypowiedzieć. Jak był u mojej Mamy był super grzeczny ani nie niszczył ani nie wył ale też prawie w ogóle nie zostawał sam więc ciężko mi coś stwierdzić na 100%.

Posted

Hejka, Beato, dzwoniłam ale nie odbierasz więc tutaj napiszę:
z kotami jak wcześniej wspomniałam nie ma problemu, z wyciem i szczekaniem też nie powinno być bo jest przyzwyczajony do zostawania sam w kenelu.
Natomiast kompletnie nie mogę zagwarantować, że nie będzie gryzł, u Pati dokonał parę zniszczeń, terago z nie zostaje bez nadzoru więc od dłuższego czasu nie niszczy ale miał do tego zapędy.
I nie lubi samców.

No A POZA TYM JEST BARDZO KOCHANY I BARDZO, BARDZO POTRZEBUJE SWOJEGO DOMU :placz::placz::placz:

Posted

Trzymajcie kciuki proszę. Nie powinnam zapeszać ale nie mogę się powstrzymać przed podzieleniem się informacją, że pojawiło się światełko nadziei. Ale to dopiero po weekendzie...kciuki, kciuki potrzebne....

Posted

Wczoraj Smolik pojechał do domu. Troszkę trzeba będzie nad Smolikiem popracować przede wszystkim boję się o niszczenie rzeczy w domu i burkanie na inne psy na spacerach - modły odprawiam, żeby starczyło cierpliwości rodzinie, która go przygarnęła w oduczaniu go od tego.
A dom super więc mam nadzieję, że to wszystko się uda.

Posted

To ja jeszcze troche potrzymam, zeby rodzina dała radę i zeby Smolik sie dopowiednio zachował! Jejuuuu... Niech to bedzie TEN dom, tak długo chłopaczek czekał!

Posted

Nowy domek wie o klatce, kongu i szkoleniu pozytywnym. Pani słuchała cierpliwie i z zainteresowaniem, więc jest nadzieja że będzie ze Smolikiem pracować :p

Smolik jest bardzo inteligentnym psem. Szybko znalazł piłeczkę w wiklinowym koszyku, bardzo ładnie ją aportował póki mu się nie znudziło i nie zaczął jej rozgryzać.
Smolik to prawdziwy łowca pluszaków, oj będzie się działo :evil_lol:

Posted

Pozwalam sobie zmienić tytuł.
Dostałam maila od nowej Pani Smolika, że jak na razie wszystko jest ok. Został sam dwa razy w domu po pół godziny i nic nie zniszczył :multi: Póki co super :)
Na spacerach jest nerwowy wobec innych psiaków ale Pani będzie nad tym pracować.
Podobno uwielbia dzieci i vice versa, bo dzieci podchodzą do Smoliczka na spacerach i następuje ogromna obustronna radość :loveu:
No i ma przecież małą Pańcię w domu.
Był też Smolik u weterynarza gdzie zachowywał się bardzo dobrze ( on jest wszędzie szczęśliwy oby był przy nim człowiek).
Także najbardziej problematyczne w tej chwili są jego reakcje na psy a poza tym póki co wszystko w porządku.