Moriaaa Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 To ta sunia z ogłoszenia które wkleiłam??? Ale numer!:crazyeye: Quote
halbina Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 biedna sunia... nie miałą lekko... championka... :roll: Quote
Jaaga Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Teraz rozmawiałam z babcią tej pani, która dała ogłoszenie. Babcia jutro przyjedzie po Rami i ona będzie u niej już mieszkać. To naprawdę dobra osoba i już znam całą historię Ramiczki. Rami pochodzi ze Słowacji, najprawdopodobniej z kojcowej hodowli. Kupiona 4-letnia, była przez Babcie socjalizowana. Przy wysiadaniu z autobusu jakiś debil kopnął ją w brzuch i spłoszona uciekła razem ze smyczą i obrożą. To było w lipcu. Babcia jest najszęśliwszą osobą pod słońcem. Będzie dalej rozpieszczać Rami. Quote
jusstyna85 Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 Jaaga napisał(a):Teraz rozmawiałam z babcią tej pani, która dała ogłoszenie. Babcia jutro przyjedzie po Rami i ona będzie u niej już mieszkać. To naprawdę dobra osoba i już znam całą historię Ramiczki. Rami pochodzi ze Słowacji, najprawdopodobniej z kojcowej hodowli. Kupiona 4-letnia, była przez Babcie socjalizowana. Przy wysiadaniu z autobusu jakiś debil kopnął ją w brzuch i spłoszona uciekła razem ze smyczą i obrożą. To było w lipcu. Babcia jest najszęśliwszą osobą pod słońcem. Będzie dalej rozpieszczać Rami. a co ze szczeniakami? Quote
zaba14 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 halbina napisał(a):biedna sunia... nie miałą lekko... championka... :roll: zle ze champion? ilu jest tutaj ludzi ktorzy wystawiaja swoje psy i maja z tego zabawe? lekko Cie nie zrozumiałam ;) lekko nie miala owszem bo 4 lata siedziala w kojcu na Słowacji :shake: Quote
Jaaga Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Dzis pani przyjechała po suczkę. Szczerze mówiąc, sunia nie bardzo nawet cieszyła się, bo mieszkała z Babcią tylko 2 mies, zanim zaginęła w lipcu, wiec nie bardzo pamietała. Szczeniaczki nie zostaną uspione, Pani bedzie im szukać domów. Za opiekę nad mamuśką Pani dała 50 zł, które przeznaczyłam na opłacenie jej płatnego DT, bo akurat tyle wyszło. Pieniądze, które dostałam z konta kat. schroniska na sunię odeślę, zeby mogły pomóc innym psom. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 niezła historia. to ta suka trafiła so schroniska dopiero niedawno? Bo chyba tam nie dopuściliby do krycia.. Biedne stworzenie:shake: Quote
__Lara Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Ale fajnie, że ta historia się tak skończyła :) oby było więcej takich miłych zakończeń :) Quote
Jaaga Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Suczka trafiła do schroniska 19.12. Była na izolatce i tam chyba urodziłaby. Mogłam ją zabrac po podpisaniu oświadczenia, ze jesli do schroniska trafi jej własciciel, to ją oddam. Ktoś jednak musiał ją złapać, nie przypilnował w cieczce i wyrzucił przed porodem. Rami była w doskonałej kondycji, nie było po niej widać skutków bezdomności. Została zgarnieta z interwencji z ulicy. Pewnie stała się ofiarą generalnych przedświątecznych porządków :angryy:. Na szczęście już wróciła do domu. To pierwszy przypadek, że któryś z moich tymczasowiczów odnajduje swojego własciciela :lol:. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 acha, no tak, pewnie porządki świąteczne :shake: fajnie że się znalazł właściciel Quote
jusstyna85 Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 nie znałam tej rasy...przynajmniej poznałam nową...:) Quote
Jaaga Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 To tak, jak ja. Dla mnie to był mini doberman ;). Moja mama dzwoniła przedwczoraj do Pani od Rami. Rami jeszcze nie urodziła, ale chyba załapała w schronie kaszel kenelowy i sie u niej rozwinął. Oby wszystko było w porządku. Quote
Recommended Posts