missieek Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [quote name='Szerkanka']jakiej szczeniory beda wielkosci?[/QUOTE] jeden chlopak mini mini max 5kg jak dorosnie drugi chlopak nie za duzy, ale nie zupelnie mini trzeci chlopak sredni laciata dziewczyna nieduza na krotkich lapkach druga brazowa srednia Quote
kanna Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 czy ktoś wie , czy hasior jeszcze siedzi ? a jeżeli tak to kiedy ma transport do bielska ? czemu tu tak Cicho.... miisieek...czy wśród szczeniaków nie byłoby coś małego, rudego takiego do 8 kg......? Quote
Tweety Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='missieek'] do bielska wyjechala tez matka z kocietami masa telefonow ale takze udalo sie aby wrocila z maluszkami a na watku cisza nikt nie chce pomoc?[/QUOTE] mamusia już ciachnięta, jej maluszki na DT, pozostałe również. Dodatkowo zabrany jakiś z psiej budy, usr... po kołnierzyk:angryy: Całośc bezpieczna. Missieek będzie odławiać jeszcze jednego, który dał nogę, biduś malusi:shake: Quote
malawaszka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Tweety super! dobrze, że już bezpieczne maluszki i mamusia Quote
Tweety Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='malawaszka']Tweety super! dobrze, że już bezpieczne maluszki i mamusia[/QUOTE] ale tam został jeszcze jeden, malusi, 2-miesięczny, gdzieś schowany więc nie wiadomo czy coś je i czy nie zamarzł gdzieś:-( Quote
malawaszka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 tak - wiem :( pewnie zaraz będą kolejne :( ja nie zrozumiem po co oni tam zwożą te koty do tego syfu :( Quote
Tweety Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='malawaszka']tak - wiem :( pewnie zaraz będą kolejne :( ja nie zrozumiem po co oni tam zwożą te koty do tego syfu :([/QUOTE] a na jakiej podstawie one są jeszcze wyłapywane przez niego? ma umowę na koty? Quote
malawaszka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 ja nie wiem z kim i na co oni mają umowy :niewiem: nie wiem też w jakich warunkach przewożą te psy i koty do tak odległych schronisk - na pewno nie jest sielankowo.,... - o ile nie jest gorzej niż było :( Quote
kanna Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 niewidząca , starsza oneczka ze zdjęć missieek zabrana do hoteliku potrzebna pomoc w szukaniu dobrego domu http://www.dogomania.pl/threads/177403-Zuza-niewidzAE-ca-Oneczka-z-olkusza-szuka-kochajAE-cego-domu?p=13865052#post13865052 Quote
Madallena Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Dziewczyny, potrzebuje inforamacji o Bernardynach. Potrzebne sa zdjecia, w miare dobre. Dacie rade? Quote
missieek Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Madallena napisał(a):Dziewczyny, potrzebuje inforamacji o Bernardynach. Potrzebne sa zdjecia, w miare dobre. Dacie rade? prosze o adres mailowy, podesle co mam Quote
missieek Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Madallena napisał(a):Dziewczyny, potrzebuje inforamacji o Bernardynach. Potrzebne sa zdjecia, w miare dobre. Dacie rade? prosze o adres mailowy, podesle co mam Quote
kanna Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 potrzebna na cito ciotka z okolic Piły..... domek do sprawdzenia..... niewidoma oneczka Zuza ma szansę na dom..... strasznieokropniepilne! Quote
kanna Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 wczoraj w boksie dla szczeniaków były 2 ....krótkowłose .....jeden w typie bokserowatego, drugi kundelek także zupełnie bez sierści......bosze jest -20....szczyle czekają na transport..... missieek -łaciaty już w domu tymczasowym z dużą szansą , że już tam zostanie...... Quote
kanna Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 nie mam.....jedno rudawe sierść zupełnie bokserkowata 2-3 msc czyli golutki..drugi chudy, podpalany jedwabne pędzelki na uszch...piórka na łapkach .... czasu niewiele miałam bo z łaciatym aż do krynicy jechałam..... Quote
Soema Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 :( bidy... jakby ktoś tam jechał, proszę zobaczcie co z nimi. Ja mam teraz dwa boksery, w jednym pokoju.. Nie wiem, czy dodatkowy szczeniak to nie przesada.. ale może byśmy im coś innego znaleźli. Quote
Ada-jeje Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Sprawa w Olkuszu umorzona, Nasza Fundacja jako jedna ze stron sklada zazalenie na umorzenie postepowania. Quote
magenka1 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Dlaczego mnie to nie dziwi żyjemy w Polsce gdzie sprawy zwierząt nie traktuje się poważnie :( W innych krajach cywilizowanych tak by się to nie skończyło... Wstyd Polska Quote
Ada-jeje Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 To jest temat dzis co chwile nadawany na TVN info, wlasnie o tym mowia, malo tego ze ustawa jest do bani to jeszcze do tego, sady, prokuratorzy umarzaja sprawy. Quote
magenka1 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 U nas w Polsce można znęcać się nad zwierzętami mało tego można je chować na smalec a co wszystko można. Jeszcze nie oglądałam żadnych wiadomości ale już mi się odechciało Dlaczego w końcu nie zmieni się ta ustawa ponoć nad nią pracują tylko robią to długo Quote
E-S Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 magenka1 napisał(a):Dlaczego mnie to nie dziwi żyjemy w Polsce gdzie sprawy zwierząt nie traktuje się poważnie :( W innych krajach cywilizowanych tak by się to nie skończyło... Wstyd Polska Mylisz się, w Grecji uchodzącej za cywilizowany kraj jest jeszcze gorzej, koszmar, psy są traktowane potwornie, katowane, wieszane, trzymane w blaszanych beczkach, bez wody, jak pies umiera nie usuwa się zwłok tylko na jego miejsce w stercie gówien przykuwa kolejnego, psy stanowia rozrywkę - mężczyźni strzelają śrutówkami do tych beczek, są psy przykuwane w górach do łańcuchów - pozostawione bez wody, jedzenia, opieki jakiejkolwiek. Psy są masowo trute przez mieszkańców miasteczek i wiosek, snują się i umierają na ulicach. Nie zobaczysz tego w kurortach bo tam już nie ma psów, tylko na zabitych dechami wysepkach, wiochach i miasteczkach, gdzie nie ma turystów. I jest to kraj, który ratyfikował międzynarodową konwencję o dobrostanie zwierząt domowych i znęcanie się nad zwierzętami zagrożone jest karą 3 lat pozbawienia wolności - grecki wymiar sprawiedliwości olewa to totalnie a jak turysta reaguje i np. wzywa Policję - to natychmiast jest oskarżany o ... złośliwe dokuczanie właścicielowi psa polegające na robieniu psu zdjęć, noszeniu wody i żarcia czym zakłóca zwierzęciu spokój (przerabiałam). Dlatego tam nie jeżdżę. Mam sporo zdjęć. M.in. owczarka z łańcuchem i kawałkiem betonu przy szyi wyławianego z morza przez przypadkowego turystę. Powieszonych psów. Psów-strazników. Psa przykutego może półmetrowym łańcuchem do skrzyżowania - do asfaltu. Nawet brytyjska ALF nie była w stanie mi tam pomóc, mało, jako że Grecja uznaje organizacje ochrony paw zwierząt za organizacje terrorystyczne omal w pudle nie wyladowałam ... Krężel na każdym kroku. Tam NIE MA SCHRONISK - mieszkańcy sami biorą sprawy we własne ręce, a że Grecy nie lubia psów to tak to wygląda jak wygląda. Grecja ma za to jak traktuje zwierzęta i za niestosowanie się i nieegzekwowanie przepisów konwencji sprawę w Strasburgu, oskarżyły ją Niemcy, Francja i Wielka Brytania. W Polsce jest raj dla psów w porównaniu z Grecją. Sory za off, ale w Polsce naprawdę nie jest tak źle. Na Chorwacji też jest gorzej niż u nas. Ewa PS. oczywiście powyższe fakty nie zwalniają nikogo od działań i dążeń ucywilizowania Polski jeśli chodzi o dobrostan zwierząt domowych. Ale nie stawiajmy Polski na końcy uznawanych za "cywilizowane" krajów. Quote
Recommended Posts