Ada-jeje Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 E-S przyklady ktore nam podalas, sa tragiczne i choc sa jeszcze gorsze jak w naszym kraju, to jednak nam serca krwawia ogladajac to co sie dzieje u nas. Mowia ze nadzieja matka glupich, ale ogladajac dzisiaj program w TVN info, wierze ze jest to pierwsza kropla ku lepszemu. Coraz czesciej pokazuja w mediach objawy okrucienstwa wobec zwierzat w naszym kraju, a to pomaga nam trwac i walczyc o lepsze jutro dla zwierzat. Quote
magenka1 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Ewo to co napisałaś pokazuje tylko jacy podli są ludzie.... Quote
E-S Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Ado, Meganka, wiem - Polsce daleko oj daleko do ideału i musimy reagować na przypadki w stylu Olkusza, Krężela itp., być tą przysłowiową kroplą drążącą skały obojętności, także w wymiarze sprawiedliwości i u ustawodawcy. Ale niedobrze mi się robi jak po raz enty czytam że to tylko w Polsce, że Polska to zakała i wstyd Europy jeśli chodzi o ochronę praw zwierząt, itp itd. Nie, nie tylko Polska niestety. Nie jestem jakąś nawiedzoną patriotką i nie cenię Polski wysoko jesli chodzi o ustawodawstwo i egzekwowanie przepisów oraz sprawność wymiaru sprawiedliwości szczególnie jeśli chodzi o ochronę praw zwierząt. Ale w kilku innych krajach UE jest jeszcze gorzej niż u nas i w dodatku upominanie się czy tylko złożenie zawiadomienia o znęcaniu się nad zwierzęciem grozi ... paką i ukaraniem za wykroczenie. Więc bądźmy sprawiedliwi uprawiając swój zasyfiony polski ogródek i nie traćmy z pola widzenia faktu, że w innych ogródkach jest jeszcze gorzej - bądźmy uczciwi i sprawiedliwi wypominając innym, w tym polskim sądom - niesprawiedliwość i domagając się uczciwego stosowania przepisów i ich właściwej wykładni. Mam pewną obsesję na punkcie sprawiedliwości i uczciwości ocen. Ewa Quote
Ulka18 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Mowia ze nadzieja matka glupich, ale ogladajac dzisiaj program w TVN info, wierze ze jest to pierwsza kropla ku lepszemu. Tylko w mediach nadzieja, trzeba do nich pisac, dzwonic, maja sile dzialania. Pokazuja coraz wiecej spraw zwiazanych ze zwierzetami, ludzie tez czesciej zglaszaja np. krowy w kieleckim, krowy w wielkopolskim, sprawa Czarnego, wczesniej nie bylo tylu reportazy. Szkoda tylko , ze sedziowie w sprawie olkuskiej i wielu innych sa tak slepi i glusi. Co do innych krajow niby starej Unii, to w Grecji, Hiszpanii jest dopiero masakra. Nie wspomne o Wegrzech i ich stacjach smierci. Dlatego NIGDY juz jezdze do w/w krajow, zeby last minute byl nawet za 1 pln. Quote
Ss Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Czy ktos widzial tego biedaczka w schronisku? * * * Quote
missieek Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 w schronisku sa malutkie szczeniaki sztuk 4-5 oraz ok 3-4 miesieczne 3 szczeniaki obawiajace sie ludzi - rosna dzikusy?? jest tez podobno doberman standardowo bernardyny Quote
Ulaa Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [SIZE=4][FONT=Arial]UWAGA !!![/FONT] [FONT=Arial]Dnia 3.marca 2010 (rano) w Chrzanowie-Kościelcu[/FONT] [FONT=Arial] [SIZE=4]Z A G I N Ą Ł P I E S [/FONT] [FONT=Arial]Owczarek Niemiecki, średniej wielkości, szczupłej budowy, suczka czarna-podpalana (czarny grzbiet, ogon i pyszczek, brązowe łapy), oczy jasno-brązowe. [/FONT] [FONT=Arial]--> Miała na sobie czerwoną obrożę z karabinkiem oderwanym od smyczy. [/FONT] [FONT=Arial]Jest bardzo płochliwa, nie podchodzi do ludzi (nie jest agresywna, ucieka).[/FONT] [FONT=Arial]Suczka po złych przeżyciach, została kilka dni temu zabrana ze schroniska! [/FONT] [FONT=Arial]Na pewno jest przerażona, nie zna miejsc i grozi jej niebezpieczeństwo... [/FONT] [FONT=Arial]Bardzo prosimy o pomoc we wskazaniu miejsca jej pobytu lub trasy wędrówki – może być wszędzie!!![/FONT] [FONT=Arial]Za przydatne informacje – NAGRODA![/FONT] Tel. 0 510 - 846 - 660 (całą dobę) [SIZE=2]to sunia z tego wątku http://www.dogomania.pl/threads/178917-OWCZAREK-NIEMIECKI-sunia-dramatyczne-A-apanie-POMA-A-CIE Quote
kuba123 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 [quote name='missieek']w schronisku sa malutkie szczeniaki sztuk 4-5 oraz ok 3-4 miesieczne 3 szczeniaki obawiajace sie ludzi - rosna dzikusy?? jest tez podobno doberman standardowo bernardyny czy ktoś może coś więcej dowiedzieć się o tym dobku wiek, płeć, zachowanie i czy jest szansa na zdjęcia Quote
Ewelina.w38 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 missieek napisał(a):w typie gonczego? samiec, mlody W typie, nawet ogarowaty moim zdaniem. Nie wiem czy mogę dać tu link niego forum (chyba nie) ale gdy wpisze sie w google: GOŃCZY POLSKI-OGAR POLSKI to wyskoczy forum pomocy tym zwierzętom. Moze dziewczyny stamtąd coś pomogą. Quote
kanna Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 czy w olkuszu są jeszcze bernardyny?... i kto na forum jest od tych łaciatych? mam potencjalny domek dla takiego stwora okolice warszawy.....demek po zmarłym psie... Quote
zuzlikowa Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='kanna']czy w olkuszu są jeszcze bernardyny?... i kto na forum jest od tych łaciatych? mam potencjalny domek dla takiego stwora okolice warszawy.....demek po zmarłym psie... Kanno...chyba są,ale nie ma gdzie ich zabrać...nie ma pieniążków... jeśli któryś znajdzie szczęśliwy domek,będzie wspaniale. ...w razie czego zaglądaj na stronkę benków w moim podpisie...tam znajdziesz benki o których wiemy...a w okolicach Warszawy jest Diego-roczny stworek Quote
kanna Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 zuzlikowa na benkach to ja się nie znam ale chętnie domek przekażę benkowym ciotkom.....myśłę, że warto.....okolice warszawy . komu ten namiar....domek zdecydowany...po zmarlym bernardzie...dom, ogródek i spacery nad wisłą.... Quote
zuzlikowa Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='kanna']zuzlikowa na benkach to ja się nie znam ale chętnie domek przekażę benkowym ciotkom.....myśłę, że warto.....okolice warszawy . komu ten namiar....domek zdecydowany...po zmarlym bernardzie...dom, ogródek i spacery nad wisłą.... Cioteczki z Olkusza...to jak z benkami w Olkuszu? kanno...ślij do mnie albo na pw,albo na maila [email protected]! Czekam niecierpliwie!!! Kochana,a domek już sprawdzony?...znany? Quote
E-S Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='missieek']w typie gonczego? samiec, mlody W typie gończego Schillera: http://psypsypsypsy.blogspot.com/2010/01/gonczy-schillera.html piękny pies. Musi się bardzo męczyć w boksie ... Quote
Ada-jeje Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 O ile tam jeszcze jest? My nie mamy juz tam wejscia, od 1 stycznia nie ma tam juz schroniska tylko hotel, taki sam jak w Dobrocinie na dolnym Slasku. Quote
Ada-jeje Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Mysle ze kazdy, a my na chwile obecna, nie chcemy wypowiadac sie na tym watku. Quote
E-S Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Ada-jeje napisał(a):Mysle ze kazdy, a my na chwile obecna, nie chcemy wypowiadac sie na tym watku. Rozumiem .... :( Nie mam już koncepcji, ręce opadają po prostu ... jednym słowem kumoterstwo ma się dobrze ... dzięki czemu psy mają się źle ... Quote
Ada-jeje Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Zbieramy dowody na nielegalna dzialalnosc pana P w roku 2009, pierwsze juz wplynely do siedziby Fundacji. Quote
missieek Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 psy w schronisku na dzis chcecie cos wiecej wiedziec pytac, dzwonic 504 588 874 nie do schroniska! nie zawrac glowy wlascicielowi bo udusze :diabloti: moglam zrobic zdjecia - dostalam zgode, ale uprasza sie o nie dzwonienie do schronu bo kolejnych nie bedzie jesli ktokolwiek bedzie gdziekolwiek przeklejal fotki to dolaczac ta notke!!! KAUKAZ samiec, mysle ze w srednim wieku, WIEKLI Quote
missieek Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 ON dlugowlosy samiec, mysle ze w srednim wieku chce do ludzi! ROTTKA wyglada na fajna, towarzyska Quote
missieek Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 BERNARDYN pies, zrezygnowany, smutny, duuuuzy zapalenie spojowek BERNARDYNKA suka, zrezygnowana Quote
ANETTTA Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 piekne te bernardynki wrzuciłam je na strone www.bernardyn.com.pl przydałoby sie wiecje inf o nich ... Quote
Recommended Posts