Vesper Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Isadora, w tej kwestii niestety to nie ja decyduję, tylko znajomi Masuimi... Myślę że najlepiej jak porozmawiacie sobie na ten temat- ja nie wiem nic o tej rodzince- może dzieci są starsze? Pozdrawiam i dzięki za odzew :) Z tym doświadczeniem to chyba żartujesz :lol: 30 lat to naprawdę długo i nie wątpię w Twoje doświadczenie :) Ja mam mniejsze, chociaż psy były ze mną od zawsze, to pomagać zaczęłam 15 lat temu... ;) Quote
Vesper Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [quote name='Angi']bazzaarrroo : [url]http://www.dogomania.pl/threads/212317-Og%C5%82oszeniowy-bazarek-dla-westie-w-potrzebie-do-wyczerpania-)?p=17377410#post17377410[/url] :)[/QUOTE] Angi- nie wiem co się dzieje, ale kiedy kopiuję adres do podlinkowania, nie otwiera mi się... :( A klikając u Ciebie z postu, jest OK ...? Ale spróbuję jeszcze ręcznie po prostu wpisać w link- może zadziała :) Zabrałam się do rozsyłania. A czy to Ty będziesz nam pomagała z tym drugim bazarkiem, na który przygotowałam fanty? Napisz proszę na pw, co myślisz... Quote
masuimi33 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Arielka od poniedziałku ogarnę sprawunki z bazarrem;)))) lecimy nad morze....całuski kluski:multi: Quote
Vesper Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Zazdroszczę Wam! ;) I miłego wypoczynku- pogoda powinna być :) Quote
Vesper Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 [quote name='Foksia i Dżekuś']Arielka186 bardzo dziękuje za pomoc ,ale pan się rozmyślił , a jeszcze popołudniu chciał sam psiaka odebrać, myślał może ze jak z daleka to nie przyjdzie mi do glowy dom sprawdzać.[/QUOTE] Czyli już wiadomo że coś nie tak... Dziwne- on po psa przyjedzie, ale już do domu nikogo nie wpuści... Po co zawraca tyłek, że tak brzydko powiem? Ale dobrze bo nie wiadomo co psinka mogłaby tam mieć za młyn:shake: Quote
Panczenka Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 M[URL="http://www.dogomania.pl/members/110092-masuimi33"]asuimi33[/URL], czy wszystkie te weściki są twoje. Mam zgryza, czy jak wezmę następnego, to czy się dogada z moim. Jeśli ktoś miałby doświadczenie, to proszęo info. [quote name='masuimi33']Panczenka musisz troszkę poczekać na pieska, teraz domków na całe szczęscie mamy dużo i ani jednego psiolka do adopcji;))) nie ukrywam że mnie to cieszy. Nie wiem co z westem w typie, nie mam nawet linku do niego, Evelinka czy on już ma domek???? co do oczka mojej Pepsiny niestety nic nie da rady więcej zrobić, jedynie usunąć oczko, ale na tak drastyczne akcje nie decydujemy się, gdyż można podawać leki. a ja szukam młodego jamniczka dziewczyny ..... mam świetny domek z ogrodem w Chotomowie, dla młodego jamnika(samca), który lubi dzieci i nie wykazuje agresji. Pani, która szuka takiego pieska, kilka dni temu straciła jamniczka w wypadku, jej synek z autyzmem był bardzo zżyty z psiakiem. Bardzo proszę o odzew jeśli tylko taki jamniorek się pojawi. Polecam bardzo dobry domek cioteczki;-) jakbyście coś słyszały było by cudnie;) a tu moje mazurkowe dziewczyny z przyczepki;): [IMG]http://i820.photobucket.com/albums/zz129/masuimi33/Zdjcie1107.jpg[/IMG] i poranny uśmiech od Fanty dla wszystkich westowych cioteczek;): [IMG]http://i820.photobucket.com/albums/zz129/masuimi33/Zdjcie1116-1.jpg[/IMG][/QUOTE] Quote
Evelynkaa Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Panczenka dlatego chcę Cię wyrwać na spacerek w grupie...zobaczysz jak się psiak Twój zachowuje i w ogóle. Odezwę się może w przyszłym tygodniu w razie czego :) Quote
Panczenka Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Ale na spacer oczywiście chętnie pójdziemy. Nawyżej w już szerszym gronie. Evelynka, nie wiem czy w przyszłym tygodniu nie będzie za późno. Mam na oku jednego westika, którego chcą oddać ze względu na sytuację rodzinną. Jakby to była na miejscu, to bym poszła z moim, sprawdziła i nie byłoby sprawy. Chociaż w kogoś może się zachowywać inaczej a u siebie inaczej. Ale piesek jest daleko, muszę tam pojechać. No i teraz wóz albo przewóz. Chętnie bym wzięła tego pieska. I tak od rana myślę i myślę. Tamtej rodzinie zależy na dobrym domu dla niego. Nie dziwię się. Ja w ogóle nie wyobrażam sobie sytuacji, ze miałabym mojego Frodo oddać. No i muszę podjąć decyzję. Bo jak będzie na tak, to w niedzielę jadę. [quote name='Evelynkaa']Panczenka dlatego chcę Cię wyrwać na spacerek w grupie...zobaczysz jak się psiak Twój zachowuje i w ogóle. Odezwę się może w przyszłym tygodniu w razie czego :)[/QUOTE] Quote
Evelynkaa Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 No to już jest Twoja decyzja...mówisz o tym westiku który mieszka z goldenem? Quote
Panczenka Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Nie, nie o tym. Chociaż to ogłoszenie też czytałam. W sumie to mam trochę wątpliwości. Kobieta chce oddać psa ze względów rodzinnych. Jak pomyślę, jak ten biedny piesek będzie tęsknił..... No w sumie już nie wiem. Moje dziecko jest przeciwne, chce pieska takiego jak nasz, biednego, którego ktoś wyrzucił a wcześniej nie za dobrze się z nim obchodził. Takie pieski szybciej się chyba aklimatyzują w nowym otoczeniu, są bardziej, nie wiem jak to powiedzieć, może wdzięczne. W sumie jak na dzień dzisiejszy to moja deklaracja odnośnie wzięcia westika, jakbyście jakiegoś miały na oku, jest aktualna. Spacer na Paprocanach również. Jak będzie jakiś termin w przyszłym tygodniu, czekam na info. Chętnie cię poznam i twojego westika. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. Nie wiem czy mój będzie miły, bo chyba właśnie dopadła mnie migrena. Na razie [quote name='Evelynkaa']No to już jest Twoja decyzja...mówisz o tym westiku który mieszka z goldenem?[/QUOTE] Quote
Vesper Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 [quote name='Panczenka']Nie, nie o tym. Chociaż to ogłoszenie też czytałam. W sumie to mam trochę wątpliwości. Kobieta chce oddać psa ze względów rodzinnych. Jak pomyślę, jak ten biedny piesek będzie tęsknił..... No w sumie już nie wiem. Moje dziecko jest przeciwne, chce pieska takiego jak nasz, biednego, którego ktoś wyrzucił a wcześniej nie za dobrze się z nim obchodził. Takie pieski szybciej się chyba aklimatyzują w nowym otoczeniu, są bardziej, nie wiem jak to powiedzieć, może wdzięczne. W sumie jak na dzień dzisiejszy to moja deklaracja odnośnie wzięcia westika, jakbyście jakiegoś miały na oku, jest aktualna. Spacer na Paprocanach również. Jak będzie jakiś termin w przyszłym tygodniu, czekam na info. Chętnie cię poznam i twojego westika. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. Nie wiem czy mój będzie miły, bo chyba właśnie dopadła mnie migrena. Na razie[/QUOTE] Panczenka, pieski- bidulki nie zawsze szybko się aklimatyzują...Czasami trzeba w nie włożyć dużo pracy- szczególnie wtedy, gdy długo były w schronie albo miały traumatyczne przeżycia. Musisz być tego świadoma. Czasami pies w nowym domu dochodzi do siebie nawet miesiąc i dłużej-ale to skrajne przypadki. Piszę to po to, żebyś po wzięciu westika z adopcji nie zniechęciła się jego ewentualnym początkowym zachowaniem, tylko dała psu czas :) Co do decyzji czy brać tego pieska z ogłoszenia, decyzja jest Twoja... Jeżeli to dorosły, niekastrowany samiec, niestety są obawy że chłopaki mogą się nie dogadać... Mówię tak na przykładzie mojego westisia, który chociaż już jest kastratem, nie zaakceptuje w domu żadnego dorosłego samca. Co innego suczki i szczenięta. I nawet jeżeli pojedziesz z Frodem, tam może się zachowywać OK- bo nie u siebie, a inaczej w domu. Z drugiej strony westy nie są tak bojowe, żeby nie mogły się do siebie przyzwyczaić... Ze swojej strony, doradzałabym Ci jednak suczkę- oczywiście jedno z nich musiało by być wysterylizowane/wykastrowane. Zapytam jeszcze w jakim wieku jest Frodo, bo jeżeli dobrze pamiętam, to ma ok4-ech lat? No i kuruj się :) Quote
Panczenka Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Frodo ma teraz około 6 lat. Jak go znalazłam, to wetrsynarz ocenił jego wiek na około 2 lata. Też był zaniedbany, wystraszony, z tak podkulonym ogonem że wyglądało, żę go w ogóle nie ma. Pogryziony był przez psy. Brał antybiotyki. Do dzisiaj boi się jak ktoś przy nim rękę podniesie albo krzyknie. Wtedy chowa się "za maminą spódnicę" czyli za mnie. Dlatego nie boję się wziąć takiego pieska po przejściach. I w sumie, tak jak piszesz, wolałabym suczkę, może lepiej by się dogadali. Wolałabym również właśnie takiego biedaka, żebym nie myślała, że tam gdzieś, 300 km dalej ktoś za nim tęskni. Bo ja sobie nie wyobrażam, że miałabym z jakichkolwiek powodów oddać pieska. Dla mnie to członek rodziny. A z moją migreną już na szczęście lepiej. Dzięki. Na razie. Lecę z Frodo na spacer. Quote
Vesper Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Tylko że tutaj nie możesz myśleć że ci ludzie będą tęsknić za swoim psem- skoro zdecydowali się go oddać (nie oceniam, bo różne są sytuacje), to pewnie chcą żeby miał jak najlepiej. Tak czy inaczej go oddadzą... Powinnaś na to wszystko patrzeć pod kątem Froda... Ja mam Paka-westika, i trzy suczki innych ras. Mogłabym mieć tych suczek i więcej, za to psa żadnego w domu nie zniesie- ostatnio miałam z nim spory problem, bo dziewczyna która miała synka mojej Ariel oddała mi go- no i była awantura- a Adi to stafford- Pako do czasu znalezienia Adiemu domu był u moich rodziców... Ja połowę włosów straciłam przez te dwa tygodnie, a druga mi osiwiała...;) Na szczęście wszystko się ułożyło. Quote
masuimi33 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [SIZE=3][COLOR=darkred][U][SIZE=5][B][COLOR=red]w leczeniu jestesmy na minusie 43,72zł[/COLOR][/B][/SIZE][/U][/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=darkred][COLOR=black][B][SIZE=4][SIZE=3] dzięki cioteczce ANGI powstał bazarek ogłoszeniowy: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/212317-Og%C5%82oszeniowy-bazarek-dla-westie-w-potrzebie-do-wyczerpania-%29"]http://www.dogomania.pl/threads/212317-Og%C5%82oszeniowy-bazarek-dla-westie-w-potrzebie-do-wyczerpania-%29[/URL] na potrzeby westów takich jak Pepsi link: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/212317-Og%C5%82oszeniowy-bazarek-dla-westie-w-potrzebie-do-wyczerpania-%29"]http://www.dogomania.pl/threads/204871-Suczka-w-typie-West-Highland-White-Terrier-uratowana-z-obory-Arktyki!?p=16574859#post16574859[/URL] uzbieraliśmy 35zł za co serdecznie dziękujemy: ANGI MALAWI KasiKIA serdecznie zapraszam!!! cioteczki rozsyłajcie;*** Arielcia jestem i co robimy z Twoim bazarkiem-mam wysyłać fotki do Angel??? [/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/COLOR][/SIZE] Quote
Vesper Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 No jasne! :D Wszystko masz w trzech czy 4-ech mailach opisane- czy coś jeszcze potrzeba? W kwestii cen fantów- napisałam orientacyjne- możecie zmieniać. Rzeczy są u mnie, ale kaska jak pisałam niech idzie na Twoje konto- wtedy przywiozę Ci wszystko to, co wylicytowano ;) A bazarek to nie mój, tylko Twój, mój, i Angel chyba? Mam nadzieję że ten "mój" bazarro pokryje zadłużenie i jeszcze coś zostanie... Quote
masuimi33 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 wróciliśmy od weta.... Pepsi: mamy grzybka i alergie na łapach dostaliśmy leki-jutro wykupię i wkleję już wszystkie zalegle scany, dzis u weta kupiłam lek oliwę do jedzenia zapłaciłam 50zł i dostałam za 20 zł lek na skórę łap i mam często moczyć jej łapy w wodzie z sodą, oko bez zmian, straszne. Kupiłam też szampon za 13 zł zwykły dla BIAŁASÓW. Muszę wykupić receptę z DExapolcortem-2 opakowania w areozolu. Jutro na wątku Pepsiny wstawię fotki i scany i koszty leczenia;( dziś muszę brać się za kąpiel w tych lekarstwach i nie mam już do tego głowy;((( Koka mi też choruje;( kolano wypadło z więzadeł-na szczęście już wszystko gra, zrobiłam rtg i naskoczyło samo po kilku dniach, poza tym również wygląda jak jeden wielki strup bo ma atopowe zapalenie. Tylko Fanta odpukać jest zdrowa. Niestety jutro będę znała koszty leczenia Pepsity które nadal są na minusie;( i rosną. Kosmos-jak psy nie chorują i są szczęśliwe to i ja jestem szczęsliwa- a teraz normalnie odechciewa mi się wszystkiego;( do jutra cioteczki Quote
borderterrier Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Witam. Czy psiaki są gdzieś w Warszawie? (nie miałam czasu czytać całego wątku), jeśli potrzebowały by fryzjera to ja mogę za darmo w ramach treningu groomerskiego(chce nim być w przyszłości i pielegnuje narazie psy znajomych) moge się jakimś zająć z usmiechem na twarzy. :) Quote
masuimi33 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 borderterierku czy chodzi Ci o psiaki do adopcji zabidzone???-bo na razie na szczęście takowych nie mamy;) Quote
Vesper Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 No właśnie- tytuł jest "westie w potrzebie"- z tego co się zorientowałam, to na Paluchu są dwa psiaki w typie westa- sama jeszcze ich nie widziałam, będę jechać w weekend, ale czy byłaby możliwość znalezienia im domu? Proponuję stworzyć "bazę" domków szukających westika, co Wy na to? Masuimi bo ja trochę się "zamotałam"- Pepsi to Twoja "prywatna" suczka czy na DT? Quote
Evelynkaa Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Pepsi jest na DT ma nieuregulowany stosunek prawny i nie może być adoptowana jeszcze. Zrób foty tym psiakom z palucha. Panczenka ten tydzień chyba też nie wypali chyba że sobota ale to jeszcze pogadamy jak co. Quote
Vesper Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 OK, fotki będą po weekendzie. Co do rachunku Pepsi- przesłałam już Masuimi rzeczy (fotki) na bazarek- powinno coś się sprzedać... Evelynka- a co z pomysłem bazy domków chętnych na westisia? Quote
Vesper Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 [quote name='borderterrier']Witam. Czy psiaki są gdzieś w Warszawie? (nie miałam czasu czytać całego wątku), jeśli potrzebowały by fryzjera to ja mogę za darmo w ramach treningu groomerskiego(chce nim być w przyszłości i pielegnuje narazie psy znajomych) moge się jakimś zająć z usmiechem na twarzy. :)[/QUOTE] Jeżeli potrzebujesz modela- z chęcią oddam mojego prywatnego westa w Twoje ręce ;) Korzyść może być obópólna- Ty nauczysz się "robić" westy, ja będę miała zrobionego psa (od małego trymowany, ale bez stresu- nie wystawiam go, więc nawet jak coś pójdzie nie tak, nic się nie stanie). Z tym że na razie Pako jest 1,5 m-ca po groomerze, powoli już włoski odrastają i szykuję się do samodzielnego trymowania- jeżeli chcesz poćwiczyć samo trymowanie, moment idealny- reszty jeszcze nie trzeba ruszać... Aha, i jesteśmy z Ursynowa :) Quote
Panczenka Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Dobry pomnysł z tą bazą. Jeśli będziecie tworzyć, to się zapisuję. Dalej szukam. [quote name='arielka186']No właśnie- tytuł jest "westie w potrzebie"- z tego co się zorientowałam, to na Paluchu są dwa psiaki w typie westa- sama jeszcze ich nie widziałam, będę jechać w weekend, ale czy byłaby możliwość znalezienia im domu? Proponuję stworzyć "bazę" domków szukających westika, co Wy na to? Masuimi bo ja trochę się "zamotałam"- Pepsi to Twoja "prywatna" suczka czy na DT?[/QUOTE] Quote
Panczenka Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Sobota odpada. Idę na imprezę. [quote name='Evelynkaa']Pepsi jest na DT ma nieuregulowany stosunek prawny i nie może być adoptowana jeszcze. Zrób foty tym psiakom z palucha. Panczenka ten tydzień chyba też nie wypali chyba że sobota ale to jeszcze pogadamy jak co.[/QUOTE] Quote
Recommended Posts