hariet Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Hejka mam rodzinke w Szwecji i chciałabym połączyć przyjemne z pożytecznym i pojechać z moją suką tam na wystawe. Czy ktoś jeździł?? Może jakieś najtańsze połączenia pol-szwe z psem?? Interesuje mnie Malmo. POzdrawiam Quote
maga18 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 z tego co wiem to niewiele osob tam jezdzi, poniewaz pies by móc wjechać do Szwecji musi mieć zrobione przeciwciała - kosztuje to ok 400 - 500 zł i jest w sumie na całe życie psa (jak sa dotrzymane terminy nst szczepien na wscieklizne) - ale mysle ze to zniechęca wiekszosc wystawcow wielu Polaków było w tym roku na Światówce w Sztokholmie... :) Quote
hariet Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Koszt przeciwciał to niecałe 200 zł ;-) Quote
puli Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 [quote name='Talagia']gdzie??? Nam wszystki lecznice podaja 350-400 zl minimum[/QUOTE] Taniej i szybciej wychodzi badanie w Niemczech. Wysyła sie próbke kurierem [url=http://www.laboklin.de/frame.php?lang=pl]LABOKLIN GmbH & Co.KG[/url] Quote
Talagia Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 [quote name='hariet']Koszt przeciwciał to niecałe 200 zł ;-)[/quote] gdzie??? Nam wszystki lecznice podaja 350-400 zl minimum Quote
hariet Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 w Puławach też jest szybko i tanio [URL]http://www.piwet.pulawy.pl/vir/USLUGI-rabies.html[/URL] Pozdrawiam Quote
narisowa Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [quote name='Talagia']gdzie??? Nam wszystki lecznice podaja 350-400 zl minimum[/quote] w lublinie 230 płaciłam. ale wątek nie o tym.... Quote
Frytela Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 ja placilam 170 - koszt badania, bez kosztow transportu, bo my zawieźlismy próbke, daleko nie mamy Quote
resurgam Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 W żadnym wypadku nie robi się badań na przeciwciała w Puławach. Nie dość, że drogo, to strasznie długo czekasz i sporo więcej płacisz za kuriera. Polecam badanie przez firmę niemiecką firmę IDEXX, której adres strony w Internecie to: [URL="http://www.vetmedlab.com"]Vet�Med�Lab - Veterinary Diagnostic Services[/URL] Kurier np. z W-wy dostarcza pobraną krew do tej firmy w ciągu 3-4 godzin. W czerwcu 2008 r. płynęłam z 3 chartami polskim do Sztokholmu. Nie było żadnych problemów. Więcej informacji mogę podać na pw. Quote
Osiolek Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [quote name='resurgam']W żadnym wypadku nie robi się badań na przeciwciała w Puławach. Nie dość, że drogo, to strasznie długo czekasz i sporo więcej płacisz za kuriera. Polecam badanie przez firmę niemiecką firmę IDEXX, której adres strony w Internecie to: [URL="http://www.vetmedlab.com"]Vet�Med�Lab - Veterinary Diagnostic Services[/URL] Kurier np. z W-wy dostarcza pobraną krew do tej firmy w ciągu 3-4 godzin. W czerwcu 2008 r. płynęłam z 3 chartami polskim do Sztokholmu. Nie było żadnych problemów. Więcej informacji mogę podać na pw.[/QUOTE] W Pulawach 177zl, szybko (2 razy w tygodniu nastawiaja probki, trzeciego dnia odczyt), sprawnie, szalenie uprzejmi, mozna zadzwonic i sie dowiedziec, mozna przyspieszyc (albo wyslac kurirem, albo - jesli proba z gory oplacona - moga przyslac fax z rezultatem). [COLOR="Red"]GORACO POLECAM!!!!!![/COLOR] Quote
IraKa Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Gdzie znajdę kalendarz z wystawami w Szwecji??? Quote
taxelina Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='IraKa']Gdzie znajdę kalendarz z wystawami w Szwecji???[/quote] jestem ze szwecji, 40 km od malmö prosze link do kalendarza wystaw: [url=http://skk.se/kalender/utstall09.htm]Svenska Kennelklubben[/url] Quote
hariet Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 deer_1987 - super może sie kiedyś spotkamy ja tam przynajmniej raz w roku jestem u rodzinki Quote
taxelina Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 [quote name='hariet']deer_1987 - super może sie kiedyś spotkamy ja tam przynajmniej raz w roku jestem u rodzinki[/quote] zawsze milo poznawac nowe osoby :diabloti: Quote
luizan Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [B]Ważne dla chcących uzyskać szwedzki championat!!![/B] [B]Important![/B] You can only enter your dog in [B]one[/B] class! Please also note that a dog entered in Champion class [B]cannot compete for the CAC[/B] (challenge certificate). Champion class Only open for Swedish, International or other, by SKK approved, national championtitles Ck is awarded to any number of dogs that according to the judges opinion are considered worthy of their championship. Dog awarded Ck shall compete in Best Dog/Best Bitch class. Dogs entered in Champion class can not be awarded CAC. Quote
Karadhras Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 My niespelna trzy tygodnie temu polecielismy do Sztokholmu a z tamtad samochodem (ze znajomymi) na wystawe do Vasteras, gdzie udało nam sie wygrac CAC, Najlepszego psa, BOB a pozniej BIG4 tym samym mamy tytuł Championa Szwecji. Moj pies jest juz Championem innych krajów, ale wymogiem jest pokazywanie w klasie otwartej, ktora zwykle jest najmocniej obsadzona! Teraz czekamy na dyplom! pozdarwiamy Ania i Ketil - Champion Szwecji [URL="http://www.karadhras.pl"]www.karadhras.pl[/URL] Quote
Osiolek Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='deer_1987']I co? przyjezdza ktos do Szwecji? :D[/QUOTE] A jest jakas okazja - wystawa itp? Quote
taxelina Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='Osiolek']A jest jakas okazja - wystawa itp?[/quote] wystawy sa ciagle podawalam link [url]http://kennet.skk.se/skk/?id=632&sprak=sv[/url] Quote
li1 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Musze sie przylaczyc do Waszego towarzystwa polsko-szwedzkiego. Chyba najwieksza wystawa jest ta w grudniu w Sztokholmie. Z polskich ras najwiecej jest PON. Podhalanskie sa nieraz, ale tylko 2-3 psy, ogara ani charta nie widzialam. Quote
taxelina Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Ja to sie nie bede wybierac do stolicy znow b ostatnio wiecej zajelo jechanie W JEDNA strone niz pobyt... niestety tylko na 1 dzien sie moglam wyrwac z pracy.. Quote
Toller Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Tak się właśnie zastanawiam, może my w przyszłym roku do Szwecji zawitamy wystawowo?? Tylko mierzi mnie ta długa podróż, jako że my z południa PL Quote
li1 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='Toller']Tak się właśnie zastanawiam, może my w przyszłym roku do Szwecji zawitamy wystawowo?? Tylko mierzi mnie ta długa podróż, jako że my z południa PL[/quote] Czy do Sztokholmu, czy na poludnie Szwecji ? Polaczenia promowe sa dobre, a w Polsce to albo prujesz bez przystanku/noclegu, albo robisz przerwe i relaksujesz sie z psami. Quote
Toller Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='li1']Czy do Sztokholmu, czy na poludnie Szwecji ? Polaczenia promowe sa dobre, a w Polsce to albo prujesz bez przystanku/noclegu, albo robisz przerwe i relaksujesz sie z psami.[/quote] no ale w promie drzemie niebezpieczeństwo ze mogą odwołać kurs :roll: Quote
li1 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='Toller']no ale w promie drzemie niebezpieczeństwo ze mogą odwołać kurs :roll:[/quote] Chyba nieczesto to sie zdaza. Dla pewnosci miej 1-2 dni rezerwy, nie jedz na ostatania chwile. Psy tez musza sie odstresowac przed wystawa. Quote
Recommended Posts